Privaatsus on kallis
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Re: Privaatsus on kallis
Sinusugused peaks siis kolima Hiina rahvavabariiki, seal on selline süsteem välja arendatud - kus iga ametnikujunn võib sind piiramatult jälgida ja enda "sisekaemuse" alusel ka sinu elule piiranguid panna. Näiteks kui tundud ebausaldusväärne.
Sellised statemendid, et "mind küll ei häiri" näitavad, kui sügaval meil orjamentaliteet on - kui seda vitsaga mõisniku tallis aastasadu on tagumendist sisse pekstud.
Sellised statemendid, et "mind küll ei häiri" näitavad, kui sügaval meil orjamentaliteet on - kui seda vitsaga mõisniku tallis aastasadu on tagumendist sisse pekstud.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
-
- Liige
- Kontakt:
Pildistamine tõesti meile häda ei tee, kuid kes ja kunas selle kogutud informatsiooniga meid manipuleerima hakkab, vaat see ei ole teada. Eks kunagi hiljem annab tunda....
T.
T.
-
- Liige
- Kontakt:
Väga vähesed inimesed oleksid ilmselt vastu kui selliseid süsteeme kasutataks vaid tõsiste kuritegude lahendamiseks. Kuid siin ongi oluline "vaid" ja algab see tõesti sealt, kus tõsine vajadus ja lõpeb see sõbranna palvega vaadata, mida abikaasa sel või teisel ajal tegi ja parteigenosse huviga oponendi liikumiste ja kontaktide vastu ja kõik see, mis sinna vahele jääb. Seega ei. Selliist süsteemi ei tohi olla!
Huvitav kui rämedalt meie sellised entusiastid puhtalt GDPR auditi käigus juba vastu näppe saaks, oleks tore näha. Tahaks küll vägivalda ja veerevaid päid. Võin täitsa uskuda ministreid, et nendeni asi ei jõudnudki. Seoses relvaomanike alusetu peedistamisega- Eesti on väike ja see küsimus jõudis isikliklt ka tollase siseministrini. Minister olla käsi südamel kinnitanud, et mingit sellist peedistamise suunist pole antud, lõpuks koorus ka (küll kuulujutu tasemel) välja, et antud hoiak oli rohujuuretasandi genereeritud omavoli.
Orjameelse rõõmustamiseks piisab vähesest: "Täna läks hästi, sest sain ainult 50 vitsahoopi, mitte 100 nagu varem".Kapten Trumm kirjutas: ↑24 Apr, 2025 7:01 ... Sellised statemendid, et "mind küll ei häiri" näitavad, kui sügaval meil orjamentaliteet on - kui seda vitsaga mõisniku tallis aastasadu on tagumendist sisse pekstud.
Tegelikult näitab antud juhtumil "mind ei häiri" suhtumine, et sellise avalduse teinud isik ei tunne ise seadusi ja tolereerib kui ka teised seadusi ei täida, seni kuni ise endale vitsa ei anta.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Eile ei pannud selle teema arengut siin tähelegi, ise tegin postituse ja trehvas see autoteemasse, aga nüüd on siia (ja loomulikult palju rohkem sobivamasse kohta) ümber tõstetud.
Siit see nüüd tuleb, tiba filosoofilisem aspekt küll, aga nii on, seekord:
Kui ma seda artiklit lugesin, siis mulle tuli kohe meelde, kuidas meil käis siin arutelu mingis kas auto-, või liikluse-, või liikluseplaneerimise vmt teemas, "et kui palju ikka fikseeritakse midagi, ja kui palju ja kui ruttu siis selle info alusel midagi tehakse jne. Ja küllalt panid siinsed akf-idki juba kirja erinevaid muljeid jälgimisühiskonnast, kus a´la kedagi olla peatatud pelgalt selle info alusel, et mingine kaamera kuskil (a´la Tallinn-Tartu tee peal) olevat andnud alertit, et tuleb selline sõiduk, millel olevat ülevaatus ja/või kindlustus lõppenud. Ja et politsei olevat ise seda kah veel öelnud jne. Ja igatsugu erinevaid jälgimisühiskonda sobituvaid muid näiteid kah. No olen neid ikka trehvanud lugema. No vat ja mäletan, et siinsesse keskustellu, et kõik on ju nagunii üles pildistatud (vist oli keskmise kiiruse mõõtmise projektis vist) sekkus toona keegi akf, kes esinedes (vähemalt mulle tundus nii) veenvalt ja kindlat kõneviisi kasutades väljendas seisukohta, et mitte mingit sellist tegevust ei toimu. Tema postitus oli kantud sellisest stiilist, mis iseloomustab asjaga hästi kursis olevat isikut, kes annab küll mõista, et on asjaga väga, või isegi väga-väga hästi antud temaatikaga kursis, aga ennast oma positsiooni kaudu identifitseerida ei taha, vaid üritab jääda justkui anonüümselt tagasihoidlikuks säilitades aga samas veenvuse.
(Siia vahepala-põige): ka moded on tunnistanud, et siin on akf-idena meil mitmeid erinevaid vägagi konkreetseid (ka ameti)isikuid, kellede ametialases pädevuses ja/või tõsiseil tasemeil kokkupuuteid mingi tegevustega pole mõtet vaidlustada. Aga nad ei taha ennast lihtsalt pseudonüümi tagant välja tulles oma isikut avalikuks teha. Ja tulebki siis selline postitus, kus öeldakse võimalikult lühidalt, et nt. see või too asi niimoodi ei toimi/toimu. Teinekord tundub, et nad on justkui taustalt teemasuunajad. Ka ma ise olen selliseid postitusi teinud ja ka enda kohta samu sõnu kasutanud ÕT-temaatika selgitamisel, kui järjekordselt on tarvis olnud mingit oma elu elama hakanud lembeluulut ümber lükata ja vestlus-jutujärge jälle õigetele radadele tagasi tuua.
No vat, ja mäletan, et tuli siis meilgi siia postitus, milles väideti, et see kõik on jama ja seda pole olemas. Mäletan, et tookord oli selle (justkui süsteemisisese eksperdi) postituse sisuks, et a´la "see on ju nii mahukas ja kuhu sa seda salvestad ja kes see seda küll vaadata jõuab ja üleüldse mille jaoks" jne. Minu jaoks olid need üsnagi "naljakad" (hmm-mmm) põhjendused...
Siia järjekordne vahepala-põige: Ma "lehitsen" ikka mitmeid erinevaid foorumeid. (A´la tunne nii oma sõpru kui ka vaenlasi!). Ja ega meie foorum ei ole ju mingi erand. Olen (ja mitte ainult mina!) täheldanud ka teistes foorumites "mõningatel teemadel" samalaadset "eksperditegevust" kas siis lihtsalt teadmiste jagamiseks, või ehk ka just "jutu(minema)suunamiseks". Väga tihti just neil "ärasuunamise" postitustel on ka komme pärast "ära kaduda/aurata" niimoodi, et tagantjärgi otsides ei leia enam voos seda postitust/kommenaari/ääremärkust enam uuesti üles, kuigi mäletad suht-surmkindlalt, et "no oli seal see postitus..."
No vat ja sellel tuginedes ma paningi oma postitusse siia alla selle lause:
Pigem oleks meil paljudel (ka iseenese sees) mõtet arutada (oma tehniliste ja/või elukogemuste-teadmiste baasil) hoopis "mida mina (või meie vmt) ei usu".
Ja selles küsimuses:
*kui ma näen, et tehniliselt ei ole mitte mingit erilist probleemi kogu seda manti kaameratest salvestada koos kõigi kaasnevate andmete/lisadetailidega (või mingi muu tehniline tegevus),
*kui ma puutun kokku väga erinevalt poolt tulnud infoga, et mingid tegevused saavad/said toimuda siiski ainult taolise (või mõne teistsuguse) jälgimisühiskonna toimides,
*kui ma olen oma senise elu jooksul mällu talletanud kokkupuuteid selliste "anomaaliatega, mida pole olemas" (loomulikult vastavalt tehnika arengule), ja mille olemasolu tagantjärele on siiski kinnitust ka leidnud,
*...............(siia võib igaüks nüüd vastavalt oma teadmistele ja elukogemustele ise tühja koha täita ja punkte juurde lisada);
siis ma lihtsalt ei usu juttu, et sellist salvestamist ei toimu.
NB! See ei tähenda veel tepsmitte, et ma hakkaksin kohe laia häälega ajama juttu, et nagunii salvestamine toimub. Mis tegelikult toimub, seda näitab elu ja aeg, kui üldse avalikult näha saame.
Ja palun mind sellepärast mitte hakata kohe "vandenõuteoreetikuks tembeldama", et ma tuimalt "klakööri ei pane", vaid lihtsalt erinevaid infokilde analüüsin, teadmiseks võtan ja neid talletan või siis ka "ära viskan".
Lihtsalt mäluvärskendamiseks (ja mõningatele, kes jälle-üldse-mitte-midagi-ei-tea) üks näide.
Kui Tartus Otsalti-jõuk "maha jooksti", siis vaatamata asjaolule, et jõugul oli väga hea võimalus olla kursis erineva eritehnika võimekuse ja kasutamisega, suudeti "ära-jälgitud-materialide" ja nende rohkusega ka "neid" üllatada. Mäletan juttu, kui jõuguga mitteseotud politseinikud oma vahel arutasid enne "nende kinnirabamist", et "midagi toimub, tundub, et nüüd on meil prefektuuris seintel kah kõrvad.... et suitsunurgas räägid, aga koridori teise otsa jõudes "teadjad juba teavad millest jutt käis". Kuna tookord olid "neil" kombitsad juba ka sisekontrollis, siis ei tikutud ka "arvama" et-kes-kus-mis. Lihtsalt tajuti olukorda. Seli pesti tookord välja, aga ta oli neil kambajõmm-sõber. Ja vat keegi ei tea, kas-kus-mis neid fikseeritud jälitustegevuse tulemusi Otsalt-Seli kuskil pärast kasutati või mitte või mis. Kas toimus kuskil mingi mõjutamine või mis, aga Seli tuli (või lükati?) ju Tallinnast tagasi... Siit ka omakorda see teema, mida tihti tunda või tajuda võib: asi on fikseeritud, et see või teine isik on mingi pläkki teinud, aga mingil põhjusel on otsustatud asja mitte kasutada ja pandud tallele. Ja siis mingit asja tehes või siis mitte tehes järsku me ei mõista, miks otsustati midagi just nii, või siis vastupidi naa. Ja siis keegi taandub või taandatakse vmt kuskilt. Siia sobib väga hästi kohe selgitama sellist mõttekäiku see omavaheline kanakitkumine Kapo ja politseijuhtide vahel- ju seal taga on mingid materialid, millede alusel on pehmelt öldes "vimm püsti" (soovitan raamatut lugeda). Meie ei tea, meile näidatakse ainult mingit pensionisaagat. Aga materiale kaustast näidata ei saa (vb nagu J.E. Hoveri arhiivgi), sest nende soetamise tee on kui mitte just otseselt ebaseaduslik, siis vähemalt üldsuse seniste arusaamistega olukorrast (karjuvas) vastuolus, või on see siis mõnel muul asjaolul lihtsalt probleemne (näiteks ei taheta avalikustada meetodeid või tehnikaid või isikuid, miskaudu info on fikseeritud... , ... et keegi ei saaks aru või pihta mida kõike veel selliste lahenduste alusel on võimalik kuskilt miskit tead saada või ära fikseerida).
Me ei tea, kuidas pärast mida kasutatakse ja kelle poolt....
P.S. Kui mina kannan kaasas nutitelefoni, siis see on minu asi kui ma sellega annan endast teada, mida ma teen, või kuhu lähen või mida vaatan. Aga see minu isiklik "avameelsus" ei anna veel õigustust mind selle peale igal võimalikul juhtumil üles filmida ja seejärel minu kehahoiakut ja kõndimisviisi tarkvaraliselt biitides otsida kuskohas ma uuesti pildile trehvan. Aga keda see kotib...? (Mina riigiserverisse oma isikustatud peo(näo)pilte saatnud igaljuhul ei ole, juba siis räägiti (sahistati), et antud afääri puhul on tegemist saadud pildipangaga teostatava näotuvastustarkvara kontrollimise ja arendamisega. Tehniliselt on see ju täiesti võimalik-vajalik ja samas ka loogiline. Või tõesti arvab keegi siiamaani, et tegelikult oli mingi ministeriumi heaoluosakonna PR-meeskonnal geniaalne idee tõsta Eesti inimeste heaolutunnet luues järjekordset väga vajalikku uudisprojekti: Riiklikku Peopiltide Keskportaali? )
Mulle tundub, et see kivi, mille Kilo Tango lendu pani, on osaliselt ka minu kapsaaia suunas. Sestap pean vajalikuks vastamist.Kilo Tango kirjutas: ↑23 Apr, 2025 11:39Ütle nüüd ausalt akf Peeter, kas sina teadsid sellest konkreetsest pildistamise süsteemist varasemalt? Ja kui teadsid, siis miks sa konkreetsest asjast ei rääkinud?Peeter kirjutas: ↑22 Apr, 2025 23:45 https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1203 ... utonumbrit
Ja keegi siin veel üritas seletada, et mingit lauspildistamist ei toimu....
Nagu artiklis öeldakse - sellist asja ei tohiks eksisteerida, aga eksisteerib. Näis, mis edasi saab. Häiriv on see igatahes (pehmelt öeldes).
Siit see nüüd tuleb, tiba filosoofilisem aspekt küll, aga nii on, seekord:
Kui ma seda artiklit lugesin, siis mulle tuli kohe meelde, kuidas meil käis siin arutelu mingis kas auto-, või liikluse-, või liikluseplaneerimise vmt teemas, "et kui palju ikka fikseeritakse midagi, ja kui palju ja kui ruttu siis selle info alusel midagi tehakse jne. Ja küllalt panid siinsed akf-idki juba kirja erinevaid muljeid jälgimisühiskonnast, kus a´la kedagi olla peatatud pelgalt selle info alusel, et mingine kaamera kuskil (a´la Tallinn-Tartu tee peal) olevat andnud alertit, et tuleb selline sõiduk, millel olevat ülevaatus ja/või kindlustus lõppenud. Ja et politsei olevat ise seda kah veel öelnud jne. Ja igatsugu erinevaid jälgimisühiskonda sobituvaid muid näiteid kah. No olen neid ikka trehvanud lugema. No vat ja mäletan, et siinsesse keskustellu, et kõik on ju nagunii üles pildistatud (vist oli keskmise kiiruse mõõtmise projektis vist) sekkus toona keegi akf, kes esinedes (vähemalt mulle tundus nii) veenvalt ja kindlat kõneviisi kasutades väljendas seisukohta, et mitte mingit sellist tegevust ei toimu. Tema postitus oli kantud sellisest stiilist, mis iseloomustab asjaga hästi kursis olevat isikut, kes annab küll mõista, et on asjaga väga, või isegi väga-väga hästi antud temaatikaga kursis, aga ennast oma positsiooni kaudu identifitseerida ei taha, vaid üritab jääda justkui anonüümselt tagasihoidlikuks säilitades aga samas veenvuse.
(Siia vahepala-põige): ka moded on tunnistanud, et siin on akf-idena meil mitmeid erinevaid vägagi konkreetseid (ka ameti)isikuid, kellede ametialases pädevuses ja/või tõsiseil tasemeil kokkupuuteid mingi tegevustega pole mõtet vaidlustada. Aga nad ei taha ennast lihtsalt pseudonüümi tagant välja tulles oma isikut avalikuks teha. Ja tulebki siis selline postitus, kus öeldakse võimalikult lühidalt, et nt. see või too asi niimoodi ei toimi/toimu. Teinekord tundub, et nad on justkui taustalt teemasuunajad. Ka ma ise olen selliseid postitusi teinud ja ka enda kohta samu sõnu kasutanud ÕT-temaatika selgitamisel, kui järjekordselt on tarvis olnud mingit oma elu elama hakanud lembeluulut ümber lükata ja vestlus-jutujärge jälle õigetele radadele tagasi tuua.
No vat, ja mäletan, et tuli siis meilgi siia postitus, milles väideti, et see kõik on jama ja seda pole olemas. Mäletan, et tookord oli selle (justkui süsteemisisese eksperdi) postituse sisuks, et a´la "see on ju nii mahukas ja kuhu sa seda salvestad ja kes see seda küll vaadata jõuab ja üleüldse mille jaoks" jne. Minu jaoks olid need üsnagi "naljakad" (hmm-mmm) põhjendused...
Siia järjekordne vahepala-põige: Ma "lehitsen" ikka mitmeid erinevaid foorumeid. (A´la tunne nii oma sõpru kui ka vaenlasi!). Ja ega meie foorum ei ole ju mingi erand. Olen (ja mitte ainult mina!) täheldanud ka teistes foorumites "mõningatel teemadel" samalaadset "eksperditegevust" kas siis lihtsalt teadmiste jagamiseks, või ehk ka just "jutu(minema)suunamiseks". Väga tihti just neil "ärasuunamise" postitustel on ka komme pärast "ära kaduda/aurata" niimoodi, et tagantjärgi otsides ei leia enam voos seda postitust/kommenaari/ääremärkust enam uuesti üles, kuigi mäletad suht-surmkindlalt, et "no oli seal see postitus..."
No vat ja sellel tuginedes ma paningi oma postitusse siia alla selle lause:
Ja nüüd siis sellest teemast/küsimusest:Ja keegi siin veel üritas seletada, et mingit lauspildistamist ei toimu....
Ei ole suurt mõtet hakata (vähemalt selles teemas) arutama "mida mina tean või ei tea, või mida mina usun". Ja mitte ainult mina, vaid ka ikka-mitmed-mitmed teised-kah.Kilo Tango kirjutas: ↑23 Apr, 2025 11:39 Ütle nüüd ausalt akf Peeter, kas sina teadsid sellest konkreetsest pildistamise süsteemist varasemalt? Ja kui teadsid, siis miks sa konkreetsest asjast ei rääkinud?
Pigem oleks meil paljudel (ka iseenese sees) mõtet arutada (oma tehniliste ja/või elukogemuste-teadmiste baasil) hoopis "mida mina (või meie vmt) ei usu".
Ja selles küsimuses:
*kui ma näen, et tehniliselt ei ole mitte mingit erilist probleemi kogu seda manti kaameratest salvestada koos kõigi kaasnevate andmete/lisadetailidega (või mingi muu tehniline tegevus),
*kui ma puutun kokku väga erinevalt poolt tulnud infoga, et mingid tegevused saavad/said toimuda siiski ainult taolise (või mõne teistsuguse) jälgimisühiskonna toimides,
*kui ma olen oma senise elu jooksul mällu talletanud kokkupuuteid selliste "anomaaliatega, mida pole olemas" (loomulikult vastavalt tehnika arengule), ja mille olemasolu tagantjärele on siiski kinnitust ka leidnud,
*...............(siia võib igaüks nüüd vastavalt oma teadmistele ja elukogemustele ise tühja koha täita ja punkte juurde lisada);
siis ma lihtsalt ei usu juttu, et sellist salvestamist ei toimu.
NB! See ei tähenda veel tepsmitte, et ma hakkaksin kohe laia häälega ajama juttu, et nagunii salvestamine toimub. Mis tegelikult toimub, seda näitab elu ja aeg, kui üldse avalikult näha saame.
Ja palun mind sellepärast mitte hakata kohe "vandenõuteoreetikuks tembeldama", et ma tuimalt "klakööri ei pane", vaid lihtsalt erinevaid infokilde analüüsin, teadmiseks võtan ja neid talletan või siis ka "ära viskan".
Lihtsalt mäluvärskendamiseks (ja mõningatele, kes jälle-üldse-mitte-midagi-ei-tea) üks näide.
Kui Tartus Otsalti-jõuk "maha jooksti", siis vaatamata asjaolule, et jõugul oli väga hea võimalus olla kursis erineva eritehnika võimekuse ja kasutamisega, suudeti "ära-jälgitud-materialide" ja nende rohkusega ka "neid" üllatada. Mäletan juttu, kui jõuguga mitteseotud politseinikud oma vahel arutasid enne "nende kinnirabamist", et "midagi toimub, tundub, et nüüd on meil prefektuuris seintel kah kõrvad.... et suitsunurgas räägid, aga koridori teise otsa jõudes "teadjad juba teavad millest jutt käis". Kuna tookord olid "neil" kombitsad juba ka sisekontrollis, siis ei tikutud ka "arvama" et-kes-kus-mis. Lihtsalt tajuti olukorda. Seli pesti tookord välja, aga ta oli neil kambajõmm-sõber. Ja vat keegi ei tea, kas-kus-mis neid fikseeritud jälitustegevuse tulemusi Otsalt-Seli kuskil pärast kasutati või mitte või mis. Kas toimus kuskil mingi mõjutamine või mis, aga Seli tuli (või lükati?) ju Tallinnast tagasi... Siit ka omakorda see teema, mida tihti tunda või tajuda võib: asi on fikseeritud, et see või teine isik on mingi pläkki teinud, aga mingil põhjusel on otsustatud asja mitte kasutada ja pandud tallele. Ja siis mingit asja tehes või siis mitte tehes järsku me ei mõista, miks otsustati midagi just nii, või siis vastupidi naa. Ja siis keegi taandub või taandatakse vmt kuskilt. Siia sobib väga hästi kohe selgitama sellist mõttekäiku see omavaheline kanakitkumine Kapo ja politseijuhtide vahel- ju seal taga on mingid materialid, millede alusel on pehmelt öldes "vimm püsti" (soovitan raamatut lugeda). Meie ei tea, meile näidatakse ainult mingit pensionisaagat. Aga materiale kaustast näidata ei saa (vb nagu J.E. Hoveri arhiivgi), sest nende soetamise tee on kui mitte just otseselt ebaseaduslik, siis vähemalt üldsuse seniste arusaamistega olukorrast (karjuvas) vastuolus, või on see siis mõnel muul asjaolul lihtsalt probleemne (näiteks ei taheta avalikustada meetodeid või tehnikaid või isikuid, miskaudu info on fikseeritud... , ... et keegi ei saaks aru või pihta mida kõike veel selliste lahenduste alusel on võimalik kuskilt miskit tead saada või ära fikseerida).
Me ei tea, kuidas pärast mida kasutatakse ja kelle poolt....
P.S. Kui mina kannan kaasas nutitelefoni, siis see on minu asi kui ma sellega annan endast teada, mida ma teen, või kuhu lähen või mida vaatan. Aga see minu isiklik "avameelsus" ei anna veel õigustust mind selle peale igal võimalikul juhtumil üles filmida ja seejärel minu kehahoiakut ja kõndimisviisi tarkvaraliselt biitides otsida kuskohas ma uuesti pildile trehvan. Aga keda see kotib...? (Mina riigiserverisse oma isikustatud peo(näo)pilte saatnud igaljuhul ei ole, juba siis räägiti (sahistati), et antud afääri puhul on tegemist saadud pildipangaga teostatava näotuvastustarkvara kontrollimise ja arendamisega. Tehniliselt on see ju täiesti võimalik-vajalik ja samas ka loogiline. Või tõesti arvab keegi siiamaani, et tegelikult oli mingi ministeriumi heaoluosakonna PR-meeskonnal geniaalne idee tõsta Eesti inimeste heaolutunnet luues järjekordset väga vajalikku uudisprojekti: Riiklikku Peopiltide Keskportaali? )
Viimati muutis Peeter, 24 Apr, 2025 10:42, muudetud 7 korda kokku.
-
- Liige
- Kontakt:
See pull lõpeb mingi absurdselt suure EU poolse trahviga, mille maksumaksja kinni taob.
FB lehel, kus antud pildijagamise kuulutust laiali jagati, vastas algpostitaja ise eesmärgiks just "Eesti firma poolt loodud näotuvastuse programmi testimise".Peeter kirjutas: ↑24 Apr, 2025 9:50 ... juba siis räägiti (sahistati), et antud afääri puhul on tegemist saadud pildipangaga teostatava näotuvastustarkvara kontrollimise ja arendamisega. Tehniliselt on see ju täiesti võimalik-vajalik ja samas ka loogiline. Või tõesti arvab keegi siiamaani, et tegelikult oli mingi ministeriumi heaoluosakonna PR-meeskonnal geniaalne idee tõsta Eesti inimeste heaolutunnet luues järjekordset väga vajalikku uudisprojekti: Riiklikku Peopiltide Keskportaali? )
See, et kui hästi see või too tuvastusprogramm tööle sai ei ole isegi nii kõnekas, kui (põhjamaalse näopiltidest) ID kaardiga kinnitatud testandmebaasi enda loomine.
(Paljud kindlasti mäletavad, milline jama oli, kui Eesti miilitsale saadeti asiaatide nägudega fotorobot, mille piltidega põhjamaal ei olnud midagi teha.)
Kes seda mäletab, et kes ja mis raames maksis kinni Eesti kodanike geeniuuringu andmebaasi loomise testid 10-15 aastat tagasi?
Pikk jutt, sitt jutt.OLAVI kirjutas: ↑23 Apr, 2025 23:18 Jagaks siis ka teistele teadmist, et millise füüsikalise printsiibi alusel töötab selline kaamera objektiiv, mis laseb kaamera valgussensorile ainult auto numbrimärgilt peegelduval valgusel jõuda?
Kui objektiiv laseb läbi kogu salvestuse hetkel vaateväljas oleva valguse ja see valgus jõuab kaamera fotosensorini ning sõiduki number tuvastatkse failist tarkvaraliselt, siis saab vajadusel sellest samast failist tarkvaraliselt ka kõik muu huvipakkuva tuvastada.
Kui tegemist on spetsiifilise NUMBRITUVASTUS kaameraga, siis mingit faili muu huvipakkuvaga ei tekigi. Kaameras endas on kogu loogika, mingit püsimälu ei ole. Pilt töödeldakse muutuvmälus ja välja jookseb tuvastatud regmärgi väärtus tekstilisel kujul (lisaks võib olla ka "tuvastuse kindluse %"). Kasutusel on sellised kaamerad näiteks automaatparklates/-väravates. Ei vaja suurt energiat, korraliku sidet vms. Pmst võid keset tühermaad panna maha automaatvärava akupaki ja kaameraga ja suhtled selle lahendusega SMS teel (tuvastatud numbrid ühes suunas, "tee värav lahti" käsud teises suunas).
Kas politsei kasutas spetsiifilisi kaameraid või pigem odavat laiatarbekraami, on iseküsimus. Kui pildid jooksid kokku kuhugile serverisse ja seal hoiti andmeid muuhulgas ka "igaks juhuks" (mitte ei salvestunud ainult varem üles loetletud väärtuste tabamused), siis on asi ikka väga kuri.
On küllalt materiali, kus koos numbrituvastusega on olemas ka pilt sõidukis viibijatest. Ehk siis on tehtud suur pilt, millelt on näha (ja sealt edasi ka tuvastatav...?) kogu sõiduk koos juhi ja teiste pildilejäänutega. Number on tuvastatud, märgitud pildistamise asjaolud ja siis näiteks hägustatud kõrvalistuja, keda ei tohi avalikustada. Mingil maal peab olema juhi isikust ka pilt, muidu ei saavat trahvi teha vmt. Ja siis ongi mingid killurebimiste videod, kus keegi olevat sõitnud mingi hobuse või jänesemaskis jne. Ja samamoodi oli ka auto pilt tühja kohaga rooli taga, ja hägustatud oli siis kõrvalistuja, ainuke kala oli selles, et antud sõiduk oli teise poole rooliga.... Ja niimoodi on kaameralt ka lahtise turvavöö pärast trahvi saadud. Üks pedantne pilt, millel on näha nii rikkuja, kui ka sõiduk koos oma idenditud numbriga. Igaüks võib ise näiteid lisada.
Igatsugu kilde on olnud, mis tõestavad, et tehakse ja edastakse keskandmebaasi ikka terve pilt, mitte mingid jupikesed ja osad.
Ma seda juttu politsei poolt eriti tõsiselt ei võtaks, et "ei-ei-ei, pildistame küll, aga ainult natukene, ainult numbrit". See jutt ei ole lihtsalt tõsiselt võetav.
Igatsugu kilde on olnud, mis tõestavad, et tehakse ja edastakse keskandmebaasi ikka terve pilt, mitte mingid jupikesed ja osad.
Ma seda juttu politsei poolt eriti tõsiselt ei võtaks, et "ei-ei-ei, pildistame küll, aga ainult natukene, ainult numbrit". See jutt ei ole lihtsalt tõsiselt võetav.
See on kiiruskaamera pilt, ma arvan.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kuna siin "vaba maailma sümbol" jagas elukohasoovitusi , siis soovitan kah tal registreerimisnumbrita jalgrattaga ja põrsamaskiga ringi sõita kui hirm nii suur on ja tabletid enam ei aita.Kapten Trumm kirjutas: ↑24 Apr, 2025 7:01 Sinusugused peaks siis kolima Hiina rahvavabariiki, seal on selline süsteem välja arendatud - kus iga ametnikujunn võib sind piiramatult jälgida ja enda "sisekaemuse" alusel ka sinu elule piiranguid panna. Näiteks kui tundud ebausaldusväärne.
Minu sõiduki registreerimisnumber fikseeriti Valga - Tartu maanteel , mida ma peaksin kartma või häbenema? Et sõitsin nimetatud maanteel? Samas kui tänu numbrituvastusele on võimalik ennetada kuritegu või tabada kasvõi üks raske kuriteo sooritanud isik, siis on juba asi ennast õigustanud.
Pangatehingud , psühhiaatrikülastused ja eesnäärmekompamised on anonüümsed?
.....
See kes peale korralikku kaklust veel rusikatega vehib ,on tõenäoliselt võitja.....
Loeme siis, et milline võimekus on siis tavalisel "odaval", parklas kasutataval laiatarbe numbrituvastuskaameral, mis suudab 96% tõenäosusega salvestada kõik vajaliku info auto liikumisel kiirusega kuni 160km/h.2korda2 kirjutas: ↑24 Apr, 2025 15:38 ....
Kas politsei kasutas spetsiifilisi kaameraid või pigem odavat laiatarbekraami, on iseküsimus.
Kui pildid jooksid kokku kuhugile serverisse ja seal hoiti andmeid muuhulgas ka "igaks juhuks" (mitte ei salvestunud ainult varem üles loetletud väärtuste tabamused), siis on asi ikka väga kuri.
https://hikvision.ee/numbrituvastus/ Tehnika areneb hoomamatu kiirusega ja kui riigiamet on tellinud professionaalse sihtotstarbega "kallid" kaamerad pahategijate tabamiseks, siis need on kindlasti võimekamad "odavatest parklakaameratest" ja oma otstarbe kohaselt peaksid suutma fikseerida (tõendatavalt) auto numbrit kiirustel üle 250km/h ning kindlasti samas tuvastama "pahade" isikud.
-
- Liige
- Kontakt:
- Keskmisel inimesel on isiklikult savi. Ühiskondlikult toimub harjutamine jälgitud olemisega. Pehmeks harjutamine, et privaatsust isegi ei teaks väga tahta.
- Taibukale pätile on see ebamugavus. Ta loeb ajakirjandust ja vestleb teiste pättidega, kuuleb ja saab teada - on kaamerad. Saab teada, et kõrvalteid pidi peab sõitma. Peab teise sama marki ja sama värvi auto numbri kopeerima. Panema autole IR prožektorid külge, et siis number nende säras loetamatu oleks, aga inimsilm ei aduks. Või numbrit enne kurjategemist kajaka väljaheidetega katma. Loeb, kuidas Venemaal käis anarhist rattaga rongi põllule laskmas, otsustab et varastab edaspidi kastiratta abil, hõbedase klaasiga kiiver korralikult peas. :) Ta teeb seda lõdva randmega, sest tal on niikuinii seadusest savi.
- Lolli ja puuduliku enesekontrolliga päti püüab süsteem kinni. Sellise, kes ei viitsi end pättide oskusteabega kurssi viia. See võib mõnel päeval olla tore asi, kuna pätt on kellegi elule ja varale kahju tegemas.
- Ja lõpuks siis tuleb see päev, mil kõik peavad jälgimist aktsepteeritavaks. Kaameraid on siis juba 2000, mitte 200. Ühed vennad veavad mustade numbritega rohelistes autodes sadamast laiali 1.6 miljardi väärtuses ei-ütle-mida, aga teised GRU vennad on politseis sees ja vaatavad, kuhu veeti. Ning ärge ütlege, et politseisse ei pääse sisse. Ükskord vanal halval ajal sai mingi grupeering politseist isegi sihtmärgi näopildi kätte, killerile andmiseks, et "seda meest lased". Neil oli oma personaalne politseinik.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline