Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
Roamless
Liige
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas Roamless »

kui nii võtta, siis saaks päris heast hunnikust päris headest inimestest korraga lahti
https://x.com/jurgen_nauditt/status/191 ... 97/photo/1
9 mai osalejate seas ei olnud Orbanit, oli õnnetu Frico, kelle tool juba ammu kõigub, Orbanil on ka siseopositsioon juba päris kurjaks ja jõulisemaks muutunud, aga üldiselt ta kontrollib ikka korralikult meediat ja õigusruumi riigis. (Trumpi märg unelm ja tõenäoliselt ka meie konservatiivide ideaal).
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Rainer Saks:
Venemaa president teatas samal ajal, et kehtestab ühepoolselt 9. mai perioodiks relvarahu ning kutsub Ukrainat üles tähistama suure võidu 80. aastapäeva ning pidama relvarahust kinni. Kõik see on mõeldud vaid USA plaanide ja nõudmiste segamini ajamiseks. Üldiselt soovitakse tühistada USA presidendi seatud tähtajad läbirääkimisteks, suruda maha USA tärkav initsiatiiv ja surve Venemaa suunas ning USA tähelepanu kanaliseerida Ukraina suunas. Samas soovitakse kindlasti vältida USA lahkumist läbirääkimistelt. USA presidendi administratsioonis reageeriti seekord kiiresti ning teatati täiesti kohaselt pressiesindaja vahendusel, et president Trump ootab püsivat, mitte ajutist relvarahu.

Ka Ukraina välisminister esitas mõistusepärase küsimuse, et milleks oodata 8. maini ja tegi ettepaneku jõustada relvarahu kohe 30 päevaks. Hiljem kordas seda sõnumit ka Ukraina president.
https://arvamus.postimees.ee/8239098/ra ... e-hinnangu
Erureamees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Erureamees »

On väga kahetsusväärne, et konservatiiv nagu ka liberaal on saanud mingiteks sõimusõnadeks, tänu inimestele, kel pole ei konservatiivsuse ega teiselt poolt ka liberaalsusega midagi tegemist.
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ambur123 »

Kas Ukrainal on kohustus see ajutime tule peatamine vastu võtta?
Või teisiti: kas ja mis oleks paha tagajärg, kui paraadi otseülekande taustal kõlab mõne ukrainlaste raketi või drooni "aupaugud" mingi olulusema objekti pihta? Ameerika läheb kurjaks?
cabslock
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas cabslock »

Seal paraadil on ka praeguse seisuga Xi Jinping. See oleks ukrainlaste poolt täielik lollus teha rünnak, mille käigus ta ohtu võib sattuda.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Nõus.

---

Päris põhjalik ülevaade viimase aja arengutest: https://www.err.ee/1609678241/ukraina-s ... rossiiskis .
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Selle vaherahuga läheb nagu eelmisegagi, venelaste poolt tulistamise intensiivsus lihtsalt väheneb. Moskva keskuse suudavad nad ära kaitsta, mõttekam oleks kollitada mõnd lähemal asuvat väiksemat paraadi, neid peaks jätkuma. Hea oleks toimivale sõjatehnikala ka seejuures pihta saada.
hundux
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas hundux »

cabslock kirjutas: 29 Apr, 2025 13:31 Seal paraadil on ka praeguse seisuga Xi Jinping. See oleks ukrainlaste poolt täielik lollus teha rünnak, mille käigus ta ohtu võib sattuda.
Jah. Ukraina peaks kindlasti vaherahuga kaasa minema. Aga see ei välistaks paraku võimalust, et mingi sõltumatu rühmitus korraldaks sobivast kohast "Suure võidu auks" paar ülelendu pisikeste ja kiirete (kuid siiski radaritele tuvastatavate) ja loomulikult ka relvastamata droonidega.
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ambur123 »

cabslock kirjutas: 29 Apr, 2025 13:31 Seal paraadil on ka praeguse seisuga Xi Jinping. See oleks ukrainlaste poolt täielik lollus teha rünnak, mille käigus ta ohtu võib sattuda.
Ega ma mõelnudki lööki otse Punasele väljakule rahva sekka (kuigi sealsed sõjaväelased ning tehnika oleksid õigustatud sihtmärk).
Linn on ju suur ja sõjalisi objekte mitu, mille pihta saamine ka väljakule ära kajab...

Kui ukrainlased võitlevad nö üks käsi selja taga ja vastane ei pea millestki midagi (pommitamised kirikupühade ajal või muidu linnade / tsiviilide peale), siis võiks vaenlasele ta oma meetodeid natuke vastu anda.
uncle_sid
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas uncle_sid »

ambur123 kirjutas: 29 Apr, 2025 18:25 Ega ma mõelnudki lööki otse Punasele väljakule rahva sekka (kuigi sealsed sõjaväelased ning tehnika oleksid õigustatud sihtmärk).
minuteada paraadi ajal rahvast punasele väljakule ei lasta. päris tükk aega juba.
ja need tehnikad ei plahvata nii efektselt nagu lahingväljal. suure tõenäosusega ilma lahingumoonata paraadimasinad.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

USA president Donald Trump ütles oma ametisoleku saja päeva täitumise puhul ABC Newsile antud suures intervjuus ka Ukraina teemadel ja kuulutas, et Venemaa president Vladimir Putin tahtis kogu Ukrainat, aga tänu temale ta seda ei võta.

Intervjueerija Terry Moran tsiteeris Trumpi postitust sotsiaalmeedias, milles viimane kirjutas: „Putinil ei olnud viimastel päevadel põhjust lasta rakette tsiviilaladele, linnadesse. See paneb mind mõtlema, et võib-olla ta ei taha sõda peatada. Ta ainult veab mind ninapidi.“ Trumpi sõnul on see võimalik: „Ta võib mind veidi ninapidi vedada. Ma ütleksin, et ta tahaks sõda peatada.“

„Kui... kui ei oleks mind, siis ma arvan, et ta tahaks võtta üle terve riigi, isiklikult. Ma olen alati tundnud... kui ma lahkusin, ei olnud isegi võimalust, et see juhtuks. Kui Biden sekkus, ma ei ütle, kas ta tegeles selle asjaga õigesti või mitte, aga ilmselgelt ei olnud see hea, sest algas sõda,“ jätkas Trump. „Putin läks sisse. Algas sõda. Ma usun, et Putin tahtis saada kogu Ukrainat, kui ta sisse läks. Ja ma arvan, et osa põhjusest, miks ta sisse läks, on see, et ta nägi, mis juhtus Afganistanis, kui ebapädev... kui ebapädevalt Milley (USA staabiülemate ühendkomitee endine esimees Mark Milley - toim) ja kõik need tüübid sellega tegelesid. See oli üks suuremaid häbisid... meie eluajal, aga võib-olla meie riigi ajaloos. Okei. Nii et Putin läks sisse. Ma arvan, et Putin tahtis kogu Ukrainat.“

„Ma arvan, et tema esimene valik... mitte kunagi minuga. Ta ei oleks kunagi sisse läinud. Selle kamba luuseritega läks ta sisse. Ta nägi, mis juhtus Afganistanis. Ta ütles: „Vau, see on minu võimalus.“ Sest see oli alati tema silmatera. Ma rääkisin temaga. Ukraina oli tema silmatera. Ma arvan, et ta tahtis kogu riiki. Ja minu tõttu, ma usun, et ta tahab sõjategevuse peatada.“

Küsimusele, kas ta arvab, et Putin tahab rahu, vastas Trump: „Ma arvan, et ta tahab, jah.“ „Ma arvan, et ta tegelikult... tema... tema... tema unistus oli võtta üle kogu riik. Ma arvan, et minu tõttu ta ei tee seda.“

Trumpilt küsiti ka, kas siis, kui rahukokkulepet ei tule, lõpetab USA Ukraina igasuguse sõjalise toetamise. „Ma ei taha teile seda öelda. Ma ei ütle, kas ma seda teeksin. Ma tahan selle jätta suureks rasvaseks saladuseks, sest ma ei taha läbirääkimisi rikkuda.“
https://www.delfi.ee/artikkel/120374094 ... i-tee-seda

Kogu Ukraina vallutamine ebaõnnestus siiski suuresti tänu Bidenile ning Afganistaanist taandumine on Trumpi enda teene. Bidenile saab ette heita vaid selle viimase otsa teostust.

«Praegu on hetk, mil mõlemad pooled peavad esitama konkreetseid ettepanekuid selle konflikti lõpetamiseks,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Tammy Bruce ajakirjanikele, märkides, et tegemist on Rubio sõnadega. «Kui edusamme ei ole, astume selles protsessis vahendajatena tagasi.» Ta ütles, et lõppkokkuvõttes on president Donald Trumpi otsustada, kas diplomaatiaga edasi liikuda.

Vene režiimi juht Vladimir Putin tegi hiljuti ettepaneku kehtestada kolmepäevane relvarahu ajaks, mil Venemaa tähistab võitu Teises maailmasõjas, kuid lükkas tagasi Kiievi toetatud USA üleskutse kehtestada 30-päevane relvarahu. Ühendriigid ei taha «mitte kolmepäevast hetke, vaid et saaks tähistada midagi muud – täielikku ja kestvat relvarahu ning konflikti lõppu».
https://maailm.postimees.ee/8239811/rub ... e-ei-tehta

USA erisaadik Keith Kellogg kritiseeris Venemaa plaani sõlmida järgmisel nädalal kolmepäevane relvarahu. Ta nimetas ettepanekut absurdseks ja kordas, et USA taotleb kõikehõlmavat ja kestvat rahulepingut. Ta rõhutas, et Venemaa ei ole sõda võitmas.

"Kolmepäevane relvarahu on absurdne. President [Donald Trump] soovib püsivat ja kõikehõlmavat relvarahu – merel, õhus, maismaal, taristul – minimaalselt 30 päevaks ja siis saame seda pikendada," ütles Kellogg Fox Newsi intervjuus. "Presidendil selles osas tõsi taga ja see on koht, kuhu me tahame jõuda." Venemaa president Vladimir Putin kuulutas 28. aprillil välja ajutise relvarahu 8.–11. mail, et tähistada 80. aastapäeva Nõukogude Liidu võidust Natsi-Saksamaa üle.

Kellog rõhutas, et Venemaa ei ole sõda võitmas. "Venemaa pole viimase pooleteise aasta jooksul suuri edusamme teinud," sõnas Kellogg. "Nad ei ole vallutanud pealinna Kiievit, nad ei ole ületanud Dnipro jõge, nad pole vallutanud Odessat. Nad on kaotanud sadu tuhandeid sõdureid ja nad pole tegelikult edasi liikunud. Ta [Venemaa] liigub meetrite, mitte miilide kaupa. Ja ukrainlased võitlevad omal pinnal ja võitlevad kõvasti." "Nii et kui Venemaa ütleb, et nad võidavad – ei, nad ei võida. Kui nad võidaksid, oleksid nad selle sõja juba võitnud... Nii et ma arvan, et nad peavad maha istuma ja sellest aru saama. Ma arvan, et Ukraina on heas olukorras. Eurooplased astusid tõesti üles," sõnas Kellogg.
https://www.err.ee/1609680080/kellogg-v ... n-absurdne
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Suurbritannia ajaleht "The Times" teatas täna allikatele viidates, et Euroopal on keeruline saata Ukrainasse 25 000 sõdurit, sest sõjaväed on alamehitatud ja alarahastatud. "The Times" sai teavet Euroopa kaitseministrite ja väejuhtide arutelu kohta, mis käsitles plaane luua nn tahtekoalitsioon.

Suurbritannia kindralstaabi ülem admiral sir Antony David Radakin küsis oma mandri-ametivendadelt, kas nad saaksid saata rahulepingu sõlmimise korral Ukrainasse 64 000 sõdurit, teatasid allikad. Liitlased väljendasid aga kahtlusi, märkides, et sellise suurusega väe moodustamiseks oleks vaja kaheks aastaks 256 000 sõdurit, arvestades rotatsioone. Aprilli alguses toimunud kohtumisel teatas Suurbritannia, et on valmis saatma Ukrainasse kuni kümme tuhat sõdurit. «Järgnevatel kohtumistel ütlesid aga kaitseministrid, et selle arvu saavutamiseks pole mingit võimalust ja et isegi 25 000 annaks ühistele pingutustele hoogu juurde,» ütles Brüsselis toimunud kõnelustega tuttav allikas. [...]

Allikate sõnul olid Eesti ja Soome mures, et väe paigutamine «lahjendab» nende endi piirikaitset, samas kui Poola, Hispaania ja Itaalia ütlesid selgelt, et nad ei panusta ühtegi sõdurit. Lisaks olid Soome ja Saksamaa üldiselt maaväe saatmise vastu, kuid Berliin ei välistanud sellist sammu.
https://maailm.postimees.ee/8240187/mee ... huvalvajat
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

Ukraina armee on piisavalt suur. Pigem vajavad nad relvi või isegi kõige rohkem raha et saaks ise relvi toota.
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

PaganHorde kirjutas: 30 Apr, 2025 17:33 Ukraina armee on piisavalt suur. Pigem vajavad nad relvi või isegi kõige rohkem raha et saaks ise relvi toota.
Või siis abi taeva puhtana hoidmiseks.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

USA tahab, et Ukraina kirjutaks 1 lepingu asemel 3 lepingule alla
This is what is happening.

The U.S. wants Ukraine to sign all three mineral deals, not one, today or else. (Yes, there are 3!). But this is legally impossible. The courts will annul 2 out of 3 deals later. Yet, the U.S. side insists.

Deal 1 is government to government. This is what Ukraine’s delegation is authorized to sign today. It wants to sign it. It is happy to sign it. The deal is good, fair. It is a win for Trump and a win for Ukraine (I know the details of the deal, but that’s not the point here)

Then, there is implementation. Deal 2 is an agreement between the U.S. DFC and a Ukrainian agency to form a joint fund. That’s a commercial deal. It can’t be signed by the government of Ukraine

It can be signed only by the agency and only after the Ukrainian Parliament ratifies Deal 1. This is Constitution.

It is different from the law in the U.S. but it nonetheless law. If it is violated, the deal is vulnerable to future legal attacks.

Then, there is a technical deal 3 that specifies by laws of the new joint investment fund.

But the U.S. wants a quick win and threatens to walk away if all 3 deals are not signed today
https://x.com/Mylovanov/status/1917598484406137308
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: TALUPOEG TALUJA ja 1 külaline