Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas Madis Reivik »

Kriku, loll järeldus suhu tagasi. Igal inimesel on see õigus. Aga .. vanainimeste padjapidu võiks jääda minevikku. Meie kultuurikiht on liiga õhuke selleks.
Mina ei usu et ühiskond ja riik suudaks eutanaasiat ja vanadekodu tasusid rangelt eraldatuna hoida.

Ja mis puudutab raskeid haigusi siis.. noh, kusagil on raudselt süfiliitiku haud kus puhkab inimene kes lahendas pool aastat enne süüfilise ravitavaks muutumist enda probleemid jahipüssiga ;)

Ma küll ei pea normaalseks et mingi vant sõidab bussiga ringi ja pakub RAHA EEST tapmisteenust. Kui see on legaalne, siis võiks ju ka reklaamida, koridorides nt stiilis "härra te paistate nii vana, astuge ligi meil on teile pakkumine"..

Kordan veel. Igaühel on see ÕIGUS aga ma ei usu et siin suudaks riik või ühiskond luua barjääri välise "leebe surve" ja reaalse soovi vahele.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Madis Reivik kirjutas: 06 Mai, 2025 19:32 Kriku, loll järeldus suhu tagasi. Igal inimesel on see õigus. Aga .. vanainimeste padjapidu võiks jääda minevikku. Meie kultuurikiht on liiga õhuke selleks.
Mina ei usu et ühiskond ja riik suudaks eutanaasiat ja vanadekodu tasusid rangelt eraldatuna hoida.
Kõnealuses kaasuses polnud mitte mingit eutanaasiat.
Madis Reivik kirjutas: 06 Mai, 2025 19:32Ja mis puudutab raskeid haigusi siis.. noh, kusagil on raudselt süfiliitiku haud kus puhkab inimene kes lahendas pool aastat enne süüfilise ravitavaks muutumist enda probleemid jahipüssiga ;)
See oli tema õigus.
Madis Reivik kirjutas: 06 Mai, 2025 19:32Ma küll ei pea normaalseks et mingi vant sõidab bussiga ringi ja pakub RAHA EEST tapmisteenust.
Kui sa oleksid vaevunud enda poolt viidatud artiklid läbi lugema, siis sa teaksid, et mitte midagi niisugust ei toimunud.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Sotsminni ja terviseameti lauaülemad võiks oma patrioneeriva arvamuse hoida endale, kui puudub näiteks kogemus 4. staadiumis vähihaigega ja sellisel juhul haigekassa pakutavate "teenustega". Sisuliselt saadetakse surija koju surema, sisulist abi sa ei saa. Miks aga neid 4.staadiume tekib - diagnostikaga tõmbavad raviasutused ise pidurit ja asjal lastakse jamaks areneda. Olen ise näinud, kuidas inimesele leiti tomograafi uuringu aeg alles siis, kui kiirabi ta haiglasse tõi. Ja loomulikult oli tulemus juba selline, et ravi olnuks lootusetult hilinenud.
Ma küll ei pea normaalseks et mingi vant sõidab bussiga ringi ja pakub RAHA EEST tapmisteenust. Kui see on legaalne, siis võiks ju ka reklaamida, koridorides nt stiilis "härra te paistate nii vana, astuge ligi meil on teile pakkumine"..
Aga normaalne pole ka see, mis täna lootusetutele haigetele ja nende omastele osaks saab. Kui sul omal kokkupuudet pole, siis parem ära teoretiseeri. See on jube, ränk ja ebainimlik. Ja see pr Paberiti Sveitsis tehtud enesetapu juhtum, mida meedia kajastas, oli juba aastaid tagasi, sotsminni bürokraadid veeretavad aga pastakat ja leiutavad põhjuseid.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Madis Reivik kirjutas: 06 Mai, 2025 18:15 ...
Ehk siis kuna mingi idiootsuse tõttu ei ole Eestis KEELATUD enesetapu abistamine RAHA eest siis nahh trummist, mingu koos pulkadega.
...
Kui ise ei ole sellises olukorras olnud, siis ei ole mõtet "tatti prirtsida"!
Oled sa seisnud täie mõistusega ja elusalt mädaneva haige voodi kõrval, kellele ravi puudub, ning kuulanud, kuidas tema ainuke soov on piinast vabaneda?
:evil:

Antud juhul ei ole tegemist siiski suvalisele inimesele enesetapukomplekti jagamist supermarketi ukse kõrval, vaid midagi muud. Eeesmärk on teha seda võimalikult valutult.
Miks ei saa (ei taha) osad eesti omad meditsiinitöötajad selle eest seista, et süsteem töötaks nagu Šveitsis? On komisjon, kes vaatab üle haighusloo, arvestab võimalikke perspektiive ning inimene ise peab teadlikult nuppu vajutama.
Kuni keha hingab ja oigab, saab veel raha pumbata?

Suvalist enesetappu üritajat selline teema nagunii ei koti - ikka leiab tiigi, akna, rongi või nöörijupi ...
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

mart2 kirjutas: 07 Mai, 2025 9:24Antud juhul ei ole tegemist siiski suvalisele inimesele enesetapukomplekti jagamist supermarketi ukse kõrval
Ka enesetapukomplektide jagamise vastu poleks mul midagi - eeldusel, et saajad on täisealised, enam-vähem mõistuse juures ja välistatud on ainult emotsiooonidel põhinev otsus (kohaldub ooteaeg vms).
mart2 kirjutas: 07 Mai, 2025 9:24Miks ei saa (ei taha) osad eesti omad meditsiinitöötajad selle eest seista, et süsteem töötaks nagu Šveitsis? On komisjon, kes vaatab üle haighusloo, arvestab võimalikke perspektiive ning inimene ise peab teadlikult nuppu vajutama.
Šveits on ajalooliselt katoliiklik maa ning kogu teema seal hellem kui meil. Meil puudub iseseisvumisest saadik igasugune vajadus enesetapukliiniku järele, sest nii enesetapp kui sellele kaasa aitamine on olnud kogu aeg täiesti legaalsed. Ka antud juhul ei esitatud süüdistust mitte isikuvastases kuriteos, vaid keelatud majandustegevuses. Meil ei ole mitte mingisugust õiguslikku takistust sellisele nupulevajutusele ega vajadust sellise komisjoni järele. Puudub vaid kõigile kättesaadav nupp - ja seda lünka täitiski süüdistatav.

Riigikohtunik Randma on kogu selle asja ära seletanud väga süstemaatiliselt, selgelt, loogiliselt ja täpselt. Soovitan lugeda: https://www.err.ee/1609685162/paavo-ran ... -suguselts .

Tal on loomulikult õigus ka selles, et kõike seda õpitakse õigusteaduse esimestel semestritel. Võin omast kogemusest kinnitada.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Kogu see Tammerti "keelatud majandustegevuse" kaela määrimine on lihtsalt halduskius ja iga hinnaga "ära panemine".
Õnneks on meil sõltumatu kohus. Terviseamet võiks seda energiat kasutada klooripropageerijatele "ära panemiseks".
Lihtsalt küsimus on KA veel selles, et kui inimest solgutatakse sedasi aastaid kohtus ("küll me sulle raisale ära paneme"), kas prokuratuur peaks vastutama ka ükskord hakkama või peabki neil olema carte blance inimese elu ära rikkumiseks?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas: 07 Mai, 2025 10:16 Kogu see Tammerti "keelatud majandustegevuse" kaela määrimine on lihtsalt halduskius ja iga hinnaga "ära panemine".
Õnneks on meil sõltumatu kohus.
Ära unusta, et kaks esimest kohtuastet mõistsid süüdi.
Kapten Trumm kirjutas: 07 Mai, 2025 10:16Lihtsalt küsimus on KA veel selles, et kui inimest solgutatakse sedasi aastaid kohtus ("küll me sulle raisale ära paneme"), kas prokuratuur peaks vastutama ka ükskord hakkama või peabki neil olema carte blance inimese elu ära rikkumiseks?
"Elu ära rikkumine" on liiga kategooriline väljend, aga jah, mulle ka kangastub selle loo tagant õiguskaitseorganite soov jõuda õigusselgust parandava Riigikohtu lahendini.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Jäädes ise sinna hammasrataste vahele mingi mõttetu asjaga, ei ole sul vähimatki soovi, et vähemalt osalt sinu raha eest, sinu tervise ja närvide arvelt üritavad ametnikud "luua õigusselgust" või "saada pretsedent". Nimelt kohus mõistab harva välja kõik sinu kulud kaotajalt, ikka osaliselt. Selles praktikas, mida mina olen näinud, on see olnud nii pool või nii. Ja noh, lisa siia veel traditsiooniks saanud katsed määrida süüdistatav kohe ka meedias ära, siis seda hüvitada vist ei saagi.

Ja see muster, et maksumaksja raha eest solgutatakse sind aastaid mööda kohtuid ja pärast isegi ei vabandata, on kahjuks läbiv. Kuna puudub ametnike isiklik vastutus.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kriku kirjutas: 07 Mai, 2025 10:19"Elu ära rikkumine" on liiga kategooriline väljend, aga jah, mulle ka kangastub selle loo tagant õiguskaitseorganite soov jõuda õigusselgust parandava Riigikohtu lahendini.
Selles "soovis" ma küll veidi kahtlen, sest kui peale teist astet poleks kostja otsust edasi kaevanud, siis oleks jäänud see Riigikohtu lahend tulemata.
Kohus ei saa kindel olla, et kostja otsuse edasi kaebab, pigem teeb seda prokuratuur (neil riigi raha piiramatult põletamiseks).
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Antud isik oli minu diplomitöö juhendaja umbes veerandsajandit tagasi, sestap tean natuke. Kuuldes lahendist, muigasin äratundvalt, vanasõna (proksi) terav kirves leidis kivi, leidis tõestamist. Olevat olnud osaline selles, kui Keilas Kaitseliit vallutas tagasi veevärgi "investorilt", kes ähvardas linna ilma veeta jätta, kui tema nõudmisi ei täideta. Selline seik siis segastelt 1990ndatelt. 8)

Tubli eesti mees ühesõnaga.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Ta ilmselgelt nägi ette kogu seda jama, sest juba alguses küsis prokuratuuri seisukohta ja sai vastu midagi sellist, et on keelatud, sest on keelatud.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Kriku kirjutas: 07 Mai, 2025 11:15 Ta ilmselgelt nägi ette kogu seda jama, sest juba alguses küsis prokuratuuri seisukohta ja sai vastu midagi sellist, et on keelatud, sest on keelatud.
Olen isegi sellist taktikat kasutanud a´la: "Mina olen truu ja lojaalne oma riigi kodanik ja ei taha mingitki moodi seadust rikkuda. Kui ma tõesti olen nüüd milleski eksinud, siis palun näidake mulle ära mismoodi ja konkreetselt millise paragrahvi vastu. Kui see on nii, siis ma kohe lõpetan selle seaduse rikkumise. Aga kui teil mingit paragrahvi ei ole, siis "vabandage, aga häid tervit!", mul on toimetamised pooleli, mind oodatakse.

P.S. kes on selle pikaks veniva ja väga kannatusterohke lõplikult puhkama saamise lähedasena läbi elanud, need mõistavad asja hoopis teisiti, kui vähese elukogemusega suvaplõksijad. Kas nad kõik kohe just selle poolt on, aga nad mõistavad millest jutt käib. Nende plõksjate arusaamises aga käiakse hoopis mööda poeparklaid otsimas, et kelle käest raha saab, et ta ennast ise ära tapaks....
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Kuna tegemist on väga emotsionaalse teemaga kus "tatt kipub lendama", ilmselt ka minu oma siis täpsustan veel.

Näen VÄGA suurt ohtu selles et "mõttetuid vanureid" hakatakse mõjutama stiilis "sa oled koormaks".
Ja samuti, kui on olemas "easy way out" siis väheneb surve ülikõrge tasemega vähiravi juurutamisele.

Need on probleemid ja palun mitte isiklikuks minna, ma ei hakka kindlasti oma kogemusi jagama siin, jäägu eraelu puutumatuks. Ja soovin muidugi kõigile et neid kogemusi oleks võimalikult vähe võimalikult vähestel..
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Madis Reivik kirjutas: 07 Mai, 2025 14:27Ja samuti, kui on olemas "easy way out" siis väheneb surve ülikõrge tasemega vähiravi juurutamisele.
See viimane kaalutlus on küll jama. Haigekassal on täiesti ükskõik, kas patsient vaagub kodus kuude kaupa hinge või teeb endale ühekorraga otsa peale.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Kriku, tunnistan ausalt et ma ei saa aru mida sa kirjutad. Võimalik et sa ei saa ka aru mida ma silmas pean.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist