Nutt ja hala
Re: Nutt ja hala
Ausalt, ma ei saa aru, kes sinu arvates tegeleb Eestis "ülikõrge tasemega vähiravi juurutamisega".
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
-
- Liige
- Kontakt:
Ei tegelegi ju... meil on "Kingitud Elu" ja sellelt korjatakse ka käibemaksu...
Meil on hooldekodud kus vanainimesi pilastatakse, enne peaks sellised asjad korda saama, väheneb soov eutaneerimiseks
Meil on hooldekodud kus vanainimesi pilastatakse, enne peaks sellised asjad korda saama, väheneb soov eutaneerimiseks

Kogu meditsiinilt korjatakse käibemaksu. Kuludelt siis. See on üks meditsiini rahastamise suuremaid illusioone - meditsiin on käibemaksuvaba ainult müügipoolel, ja kõik kulud on käibemaksuga. Käibekat meditsiiniasutus tagasi ei saa, see jääb riigile, sest meditsiin on käibemaksuvaba. Mitte nullmääraga, vaid käibemaksuvaba.
Tehke meditsiin nullmääraga käibekaga maksustatuks, ja meditsiiniasutused hakkavad kulutatud käibekat tagasi küsima. Päris jupiks ajaks on sellega rahastusprobleem meditsiinis laualt maas - aga muude valdkondade rahastamisel tekivad kohe augud.
Tipptasemel vähiravi tehakse ka väga kõrges eas patsientidele. Nii umbes 90stele. Ma ei arva, ma tean.
Tehke meditsiin nullmääraga käibekaga maksustatuks, ja meditsiiniasutused hakkavad kulutatud käibekat tagasi küsima. Päris jupiks ajaks on sellega rahastusprobleem meditsiinis laualt maas - aga muude valdkondade rahastamisel tekivad kohe augud.
Tipptasemel vähiravi tehakse ka väga kõrges eas patsientidele. Nii umbes 90stele. Ma ei arva, ma tean.
Tõsi, kuigi mu teadmine on 85-aastase inimese pealt. Ravi tase oli tõesti hea, hoolimata sellest, et eesti mees ju läheb arsti juurde alles siis, kui on hilja.
professional retard
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1203 ... e-kujutadaTa ei usu, et välismaal osatakse paremini ravida kui Eestis – kõik teadusartiklid on internetis. „Kui suur on tõenäosus, et inimene otsib ravikeskust välismaal ja satub esimese valikuna sellise tippkirurgi peale nagu dr Priit Melnik?“ toob Le näite teda opereerinud kirurgist, kel lisaks kuldsetele kätele on ka empaatia ja võime mõelda sellele, mis inimesest edasi saab, kui kasvaja või mingi osa sellest on välja lõigatud.
Aga mis tema ka teab...
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
On aga haiglal ei ole, sest ei saa kirjutada arveid haigekassale protseduuride eest, mis tegelikult inimest ei aita, vaid pikendavad agooniat. ja mis kõige hullem.. on kirjutatud fiktiivsete teenuste arveid kaigekassale.
Mille eest siis nõukogule preemiaid makstakse?
-
- Liige
- Kontakt:
Ma olin eelmisel kevadsuvel igatahes kahe Tallinna haigla näitel igas mõttes positiivselt üllatunud, eriti kogu selle meediakajastuse ja negatiivsete kommentaaride taustal. Nimelt ühel lähedasel vanemal inimesel juhtus insult ja ta vajas ravi ja taastusravi. Tundub, et inimeste ootused on tõesti raketina ebareaalsusse hälbinud.
Eestis on raha vähe, aga selle raha eest ravitakse siin väga hästi, seni vähemalt. Mitmeid kogemusi, põhjust halada ei ole. Kuigi inimesed tahavad alati veel paremat, kunagi ei ole piisavalt hea.
Meil on palju dubleerimist , selgitan : mina kopsuhaigena annan regulaarselt mind ravivas raviasutuses vereproovi , vereproovi "soovib" ka taastusraviteenust osutav raviasutus ja perearstikeskus , riiklikult mõtleva inimesena pika vaidlemise peale olen saanud kokkuleppele et annan vereproovi mind ravivas raviasutuses , teised vaadaku selle vereuuringu tulemusi , kui on vaja midagi spetsiifilist siis palun selle lisada , eks kõik raviasutused soovivad tervisekassale vereuuringu eest arve esitada , nii me tervisekassa miinus süveneb .
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Sa pead lihtsalt enda andmed tegema digiloos (uue nimega "terviseportaal") antud arstidele kättesaadavaks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kas akf eksis kogemata või ongi ta kogu probleemist valesti aru saanud?Madis Reivik kirjutas: ↑07 Mai, 2025 20:45 Ei tegelegi ju... meil on "Kingitud Elu" ja sellelt korjatakse ka käibemaksu...
Meil on hooldekodud kus vanainimesi pilastatakse, enne peaks sellised asjad korda saama, väheneb soov eutaneerimiseks![]()
Jutt algas abistatud enesetapust, mis tähendab seda, et parandamatu haige lõpetab ISE oma piinad, saades selleks "abivahendid".
Eutanaasia ehk suremisabi ehk halastussurm ehk surmaabi on TEISE inimese elu tahtlik lõpetamine selle inimese enda heaks.
Märkad erinevus?

Eelpool akf-i poolt mainitud võimalik sugulaste poolne enesetapule mõjutamine/sundimine peaks olema ikka karistatav tegevus?

Loodame, et riik saab lõpoks aru, et nüüd on aeg lõpetada vabanduste otsimine ning teha mingi - Jah/Ei - otsus!
Eile veel ei olndud sellest päris aru saadud, sest arutati vajalikust üldsuse arvamuse uurimisest tulevikus, kuigi teema on üleval juba mitu aastat!

Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Täna ronisid väikekaabu ja Laatsi sama teemaga meediasse, tüüpne populistijutt ja ei enamat. Et meil tuleb "elu eest" hoolitseda, teoorias õige, aga kust võtta raha, kui ravijärjekorrad on kilomeetrised? Tühistame automaksu?
Ilmselt see lootusetute haigete lükkamine omaste kaela aeglaseks suremiseks ongi rahaline probleem, kui täna ei suudeta ära korraldada ka mittesurevate seeniorite vanadushooldust, siis hulga pidevat arstiabi vajavate surijate süsteemi juurde toomine, selleks raha andmata muudab supi veel lahjemaks.
Ja kodanikuna ei mõista ma taas, kuidas antud kaasuses riigiaparaat suutis mitte ainult ajudega kõhutuult lasta, vaid teha seda ka nii, et ümbruskond pruune pritsmeid täis oli. Esiteks, kodanik Tammert ju küsis mitmelt poolt, et kas võib sellist asja teha. Vastuseks tuli peerutörinat. Siis kodanik tüdines ja hakkas asjaga tegelema, siis algas stalinlik tegevus "näidake inimest, küll me paragrahvi leiame" ehk suutmata talle kaela määrida mingit tapmise teemat, leiti ärapanemiseks sobiv "keelatud majandustegevus" ja "tervishoiuteenuse osutamine". Sama loogika järgi võiks K-rautale teha ka kriminaalasja selle eest, et köis on müügil, küllap on seal poes hea otsimisega leitav veel üht-teist, millega tappa saab. Näiteks ehitusnuga vms.

Ilmselt see lootusetute haigete lükkamine omaste kaela aeglaseks suremiseks ongi rahaline probleem, kui täna ei suudeta ära korraldada ka mittesurevate seeniorite vanadushooldust, siis hulga pidevat arstiabi vajavate surijate süsteemi juurde toomine, selleks raha andmata muudab supi veel lahjemaks.
Ja kodanikuna ei mõista ma taas, kuidas antud kaasuses riigiaparaat suutis mitte ainult ajudega kõhutuult lasta, vaid teha seda ka nii, et ümbruskond pruune pritsmeid täis oli. Esiteks, kodanik Tammert ju küsis mitmelt poolt, et kas võib sellist asja teha. Vastuseks tuli peerutörinat. Siis kodanik tüdines ja hakkas asjaga tegelema, siis algas stalinlik tegevus "näidake inimest, küll me paragrahvi leiame" ehk suutmata talle kaela määrida mingit tapmise teemat, leiti ärapanemiseks sobiv "keelatud majandustegevus" ja "tervishoiuteenuse osutamine". Sama loogika järgi võiks K-rautale teha ka kriminaalasja selle eest, et köis on müügil, küllap on seal poes hea otsimisega leitav veel üht-teist, millega tappa saab. Näiteks ehitusnuga vms.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Enesetapmisele viimine KrK § 106 tähenduses täidab põhimõtteliselt KarS-i järgi tapmise põhikoosseisu (§ 113). Tõendamine on muidugi väga problemaatiline ja juba KrK-s kasutati seda väga harva.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Mart, vaadates kuidas käis sellele Tammertile ärapanemine, siis jah/ei-le on ka kolmas võimalus, formaalne "jah", kuid tegelikult "ei". Kogu protsess tehakse selliseks bürokraatia kadalipuks, et seda hakkavad läbi tegema vaid vähesed, tõsised tahtjad leiavad mingi halli tee selleks. Näiteks see Tammerti pakutav "surmaseade" on lihtsalt elektrilise klapiga heeliumi dosaator, millisega võid sa kodus lastelaste sünnipäeva õhupalle täis puhuda. Väga paljud asjad on sellised "kahese kasutusega". Isegi sõiduauto, sellega saab Türisalu pangast alla sõites ka enesetappu teha.mart2 kirjutas: ↑08 Mai, 2025 11:26Kas akf eksis kogemata või ongi ta kogu probleemist valesti aru saanud?Madis Reivik kirjutas: ↑07 Mai, 2025 20:45 Ei tegelegi ju... meil on "Kingitud Elu" ja sellelt korjatakse ka käibemaksu...
Meil on hooldekodud kus vanainimesi pilastatakse, enne peaks sellised asjad korda saama, väheneb soov eutaneerimiseks![]()
Jutt algas abistatud enesetapust, mis tähendab seda, et parandamatu haige lõpetab ISE oma piinad, saades selleks "abivahendid".
Eutanaasia ehk suremisabi ehk halastussurm ehk surmaabi on TEISE inimese elu tahtlik lõpetamine selle inimese enda heaks.
Märkad erinevus?![]()
Eelpool akf-i poolt mainitud võimalik sugulaste poolne enesetapule mõjutamine/sundimine peaks olema ikka karistatav tegevus?
Loodame, et riik saab lõpoks aru, et nüüd on aeg lõpetada vabanduste otsimine ning teha mingi - Jah/Ei - otsus!
Eile veel ei olndud sellest päris aru saadud, sest arutati vajalikust üldsuse arvamuse uurimisest tulevikus, kuigi teema on üleval juba mitu aastat!![]()
Taaskord tuleb tsiteerida elavaid klassikuid (sotsminni suunas): hakate tööle, tõprad!
-
- Liige
- Kontakt:
Tammerti kiiluvees hakkas ju kohe kisa pihta "eutanaasia seadustamisest". Võrdlus K-Rautaga on natuke liiast, kui K-Rautas oleks müügil komplekt "igavene rahu" siis oleks teine jutt.
Piir "ise" ja "kellegi teise" vahel on hägune. Kelle käes nupp on ja kes pani seadme kokku ?
Trumm, ära pane mind idiootidega ühte patta, ma ei mõtle parteitasemel. Ma mõtlen ikka seda et eutanaasia seadustamine olukorras kus kohtud on umbes mingite vaidlustega stiilis "viskas vanaisa majast tänavale" - on liiga ennatlik.
Veelkord: Parandamatult haige on tihtipeale suhteline mõiste. Sellest võrrandist peab eemaldama raha(puuduse), siis võib ka eutanaasiast rääkida. Kui hooldekodu kohta pole, siis võib koduhooldus viiagi "parandamatu haiguseni", lamatised jms on õudne asi.
Piir "ise" ja "kellegi teise" vahel on hägune. Kelle käes nupp on ja kes pani seadme kokku ?
Trumm, ära pane mind idiootidega ühte patta, ma ei mõtle parteitasemel. Ma mõtlen ikka seda et eutanaasia seadustamine olukorras kus kohtud on umbes mingite vaidlustega stiilis "viskas vanaisa majast tänavale" - on liiga ennatlik.
Veelkord: Parandamatult haige on tihtipeale suhteline mõiste. Sellest võrrandist peab eemaldama raha(puuduse), siis võib ka eutanaasiast rääkida. Kui hooldekodu kohta pole, siis võib koduhooldus viiagi "parandamatu haiguseni", lamatised jms on õudne asi.