Rahutused Pronkssõduri pärast.

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

Ei arva, et nõukogude nostalgia pärast vaid selleks, et isake Putin ja vene pööbel igatseb Suur Venemaad! Just see ongi ohtlik ja riigivastane. Ja juba 14 aastaselt. Kuula neid loosungeid mida hüüti tänaval.

Oma suguvõsa minevikus rääkisin eelmises postis selleks, et teaksid, et mina ja mu suguvõsa on siia ühiskonda integreerund ja mina pean ennast põliseks eestlaseks (Kuigi ma seda ei ole). See on minu kodumaa - kuigi ma olen teiselpoolt Peipsid. Sinu kodumaa see ilmselt ei ole - sa lihtsalt elad siin. Ja kuniks selline suhtumine, et saagi midagi paremaks minna. Ja lõpuks ongi vaja selliseid konflikte, et saaks dissidendid riigist välja saata ja ülejäänutele selgeks teha, et te olete siin külas!!!
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Denis, tunnista ausalt, et asi ei ole monumendis, selle allesjätmises, või teisaldamises...Teil on vaba demokraatlik riik, kus elada, õppida, töötada, peret kasvatada.
Eestlased said alles 15 aastat tagasi oma ajaloost tasapisi rääkima hakata. 50 a surusite meile peale oma valesid. MIDA SA EESTLASTELT ROHKEMAT OOTAD! KURAT HAKKA ELAMA JA ÄRA VINGU SIIN!!! POLE TEIL MIDAGI SIIN VIGA. MIDA ME PIDIME ÜLE ELAMA! PÜÜA EESTLASI KA MÕISTA! PALUN! ÜRITA!

Alles 15 a on 50 aastasest verisest okupatsioonist mõõdas. Me pole fashistid, kui oma ajalugu lahti mõtestame. Teile, venelastele, ei tee me midagi. ELAGE; TÖÖTAGE; ÕPPIGE. Kui seda ei suuda, olete tõesti imelik, puudega rahvas!
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
naabri Ants
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas naabri Ants »

Enne käis mäng kangesti ühte väravasse, Lihula sündmused ja muu taoline. Pandi monument üles ja kohe olid sibulad oma jutuga platsis: fašistid,fašistid.Kui sa lähed paned lilli Tõnismäele siis oled sa ju kommunist, teie loogika järgi.
Nüüd on vähemalt pronksjunn sõdur-vägistaja maas.
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Postitus Postitas denis23 »

demokraatiline riik üritab austada kõikide oma kodanike tunded. See et enamus sõidab vähemusest üle ei ole demokraatiline riik. Siis ka Stalini NL oli täielik demokraatia, sest enamus rahvast toetas riigi poliitikat.

ok, hoiame lüürikast eemale.

aga kas ei ole arusaadav et pronkssõduri eemaldamisega on venelaste hulgas n.n. "viies kolonn" saanud terve hulga toetajaid, kusjuures kõige nooremas ja ebastabiilses kontingenti arvelt. Just nende hulgast, kes tavaliselt, lõpetades kooli saavad kodakondsuse ning idee järgi peaksid olema kui mitte ustavad patrioodid, siis vähemalt mittevaenulikud inimesed. Just sellepärast mina ei saa aru, kas tundma rõõmu sellest (kui lähtuda sellest et ikkagi pronkssõduri teiseldamine oli katse venelastele oma koht näidata mis on tänu nende sündmustele vähemalt puhtalt välja ei tulnud) või kurbust (sest ikkagi pärist Olsteri ma ei tahaks siin Tallinnas näha, nagu ka lõhestunud ühiskonna)
Viimati muutis denis23, 28 Apr, 2007 23:39, muudetud 1 kord kokku.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

denis23

kuulge mehed, minge persse oma viinajoomise jutuga. iga aasta meil on volbriöö, helloween, metallica, tudengipäevad, rocksummer või lordi kontsert millal viinajoomist linnastänavatel kordades rohkem. Aga keegi sellepärast ei hakka siin need üritused keelustada. Kõik on rahul

Deniss Sa ju tunned ajalugu tead mida see sõdur(punasõdur)eestlastele tegi ja tähendab.
Ometigi ei taha me seda sõdurit hävitada vaid viia see lihtsalt kalmistule, kus ju tegelikult on tema koht.
Keegi ei takista seal teil mälestamast.
Muuseas see teie mälestamine, ohtra viina ja lauluga on eestlastele vastuvõtmatu juba puhtalt kultuurilisuse eripära pärast, lisaks veel see punane sümboolika mis mõjub eestlastele nagu juudile haakrist.
Meie mälestame oma surnuid hoopis teistmoodi.
Üks asi millest aru ma ei saa on see, et mis on venelastel selle vastu, et see kuju ja säilmed viiakse surnuaeda, kus on surnute koht, miks ei sobi see venelastele :?: :?: :?:

Nõukaaja nostalgiast nii palju et küsin, kas 14 aastat vanad noored keda politsei kumminuiadega kongis peksab tulid tänavale nõukogude nostalgia pärast?
Öise vahtkonna füürer ajas oma ila suust välja ja Sina juba usud :?:
Isegi kui mõni vandaal sai keretäie siis see kulus talle ära, riik andis talle kätte selle mida ta kodust pole kahjuks saanud.
Loodame, et mõjus hästi ja sellest väikesest t i b l a st kasvab veel korralik venelane ja inimene.
miks mina, eesti kodanik ja tubli maksumaksja ei saa kord aastas minna lilledega kesklinna austama oma langenud sugulasi? Lõppkokkuvõttes mina ei teinud seda iga päev, ja isegi iga
Terve Eesti on täis rohtukasvanud punaarmeelaste haudasid kellest te põrmugi ei hooli, miks just see kuju :?: :?: :?:
Kas need kes maeti sinna on mingid erilised pühakud :?:
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sasha »

Karile:

Eesti-venelaste olematu identiteet on antud juhul määrava tähendusega.

Olles osa kunstlikult loodud nõukogude rahvast, kellel etniline kuuluvus ja päritolu ei olnud kuidagi oluline (võib-olla ka tahtlikult maha surutud) on äärmiselt raske luua selline identiteet suhteliselt lühikese aja jookul. Nii nagu suure vaevuga sünnib uus vene identiteet praegusel Venemaal: veidra seguna päris-vene pärandist, õigeusust, impeeriumimeelsusest ning nõukogude nostalgiast. See, et nõukogude inimestel on nõrk etniline eneseteadvus (seevastu on tugev ideoloogiline) teoreetiliselt loob head eeltingimused selle sotsiaalgrupi assimileerimiseks või etnilise kuuluvuse muutmiseks. Nad ei ole kunagi elanud kinnise grupina ning üldjuhul peaksid olema kergesti integreeritavad. Loomulikult kui on olemas integreeriv või assimileeriv pool.

Eestlased, kes ise on üle 50 aastat elanud ainult oma identiteedi säilimise nimel, ei olnud valmis uutes tingimustes olla selline pool, kes võib kas korraga või osati neelata niipalju mitte-eestlasi. Kuigi rahvusretoorikas laialt kasutatakse loosung "Oleme sel maal peremehed ja käitume peremeestena" siiski on eesti meele omandamine jäetud mitte-eestlastel endal muretseda. Pere- või riigimehelik oleks ikka ka selle grupi eest mõelda ning nendega arvestada. Mitte oodata, et mitte-eestlaste sees see meel kunagi iseenesest sünnib. Sest see mis on Eesti riigil tegemata, teeb siis Venemaa. Kes teeb seda sugugi mitte eestivenelaste heaks, vaid oma huvides ehk juhitava konflikti tekitamiseks. Eestimeelsuse kasvatusega pidid eestlased tegeleda. Eesti riik ju. See-eest oli/on valitud kergem tee: kes soovib, las integreerub ning kes ei soovi, las tunneb end igatpidi siinmaal ebamugavalt. Kuna eestlaseks või eestimeelseks olemises eelisi polnud eriti tunda ning keegi ei ole mitme aastate jooksul ohjeldanud eestlaste sees massiliselt valitsenud russofoobiat (kõvasti on kuritarvitatud ka rituaalse kättemaksuga ammu juhtunud ajalooliste sündmuste eest), siis märgatav osa venelastest on sellest reaalsest integratsioonist jäänud eemale. Viha ebaõiglase surve ja sõimu eest on aja jooksul akkumuleeritud küllaga, mõnedel nurka aetud sotsiaalkihtidel ei ole eriti midagi kaotada, ning kui Pronssõduri saagast ja Ansipi valedest/solvangutest sai viimane tilk täis -- nad läksid tänavatele. Laamendama, maradööritsema ja rüüstama. Ja see õrn venelaste kiht, kes on end pidanud eestimeelsena ning need, kellel on mida kaotada, ei toetanud pööblimässu. Kuid ilmselge on näha, et nad ei toeta seda, mida on valitsus teinud. "Saite seda, mida nii tahtsite", "Õhutasite, õhutasite vaenu -- säh, saage vene mäss kätte. Ta on mõtetu ja halastamatu, aga te ju ihkasite seda.", "Vähemalt me näitasime, et see pidev näkkusülitamine niisama ei lähe" -- selline on tonaalsus, kuidas sündmused praegu arutatakse.

Kas oli seda võimalik vältida? Jah. Isegi pronkssõduri teisaldamise juhul. Kuid seda tuli teha väärikalt, ja eelkõige lugupidamisega meie, kohalike venelaste, suhtes. Isegi kui see oleks võlts- või mitte siiras lugupidamine. See on see ala, kus žestid loevad. Kus suhtumine määrab. Näiteks, ei tohinud Pihl naeratada, kui ütles tapetud oletatava maradööri nimi. Me kõik võime muigama niipalju kui soovime, aga siseminister, kel on vastutus me turvalisuse eest, ei saa seda teha telekaamerate ees. Ansipi "sõnapärlidest" rääkimata.

Valitsusel on otsene vastutus juhtunud mässu eest, sest ta on seda lausa oma käega korraldanud. Ta on käitunud äärmiselt vastutustundetult, ta ei olnud võimeline hinnata oma tegude tagajärge, ta riskis oma kodanike turvalisusega oma lühiaegsete poliitiliste eesmärkide saavutamiseks. Loomulik on jõle hea olla oma rahva ees kangelaseks, kes on sõna andnud ja nüüd on lubadust täitnud. Aga millise hinna eest? Iroonia on selles, et poodnikute pogrommi pealinnas on initsieerunud liberaalne erakond endise tulise kommunistiga eesotsas. Kes omal ajal korraldas ERSPi meeleavalduse laialiajamine. Parteikool, mis siin rääkida.

Jah, mul on häbi ja piinlik olla ühest rahvusest selle märatseva pööbliga. Aga mul on samuti piinlik, et mu riigi riigimehed on kõiki neid sigatsusi provotseerinud.
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

See mis toimub oleks varem või hiljem juhtunud.

Ühelt poolt ma hea meelega saadaks kõik venelased üle Narva silla. Kuid samas ma saan aru ka Denisist ja Sashast

Elu ei ole must/ valge nagu siin paljud "kõvad" eestlased näevad.
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
naabri Ants
Liige
Kontakt:

Ei tahaks küll labaseks muutuda, aga nimetame järgnevat mõttearendust siis naturalismiks.

Kuna paljud venelased on nördinud pronkssõduri teisaldamise pärast, tekkis mul mõte püstitada neil uus mälestusmärk Berliini, koostöös kohalike linnavõimudega.
Nimeks võiks olla "tundmatu vägistaja monument".Kavand oleks järgmine: Keskmeks oleks klaver(sümboliseerib sakslasi kui kultuurrahvust), klaveril oleks euroopalike näojoontega poolpaljas saksa tütarlaps, tütarlapse peal siis asiaatlike näojoontega "vabastaja" (tegemas...noh vanemad foorumi kasutajad vast mõistavad.... mida) ja siis selle "vabastaja" seljataga võiks olla veel vähemalt viis(võiks ka rohkem, aga siis läheb liialt pronksi mahukaks) sarnast tegelast oma järjekorda ootamas. Realistlikuse mõttes võiks "vabastajad" olla veidi krobelise pinnaga, sümboliseerimaks täisid nende ihul.
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

Kus alles tuli välja aarialane :evil:
Asiaatlike näojoontega on ka meie sugulasrahvad ....
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Q
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Q »

Tere mehed!
Lugesin siin arvukaid postitusi ning lisan ka omad mõtted.
Rahutused olid suht varakult prognoositavad, sest juba mingi aeg tagasi ähvardas vist Klenski nende puhkemisega. Lisades loomulikult, et nende eest kannab vastutust meie valitsus ehk siis enamus eestlasi. Selline vandaalitsemine oleks minu arvates varem või hiljem nagunii toimunud, kuid antud üritusel tundub, et mass väljus selle korraldajate käpa alt. Ma mäletan kui nn. Interrinde riigipöörajad Toompealt väljusid, siis moodustati nende väljumiseks spaleer. Seda mitte austuseks vaid selleks, et need neotiblad vihase rahvamassi käest terve nahaga pääseks. Uskuge, oli päris raske seal seista. Vahel oli tunne, et kohe lükatakse mõnele täistatistatud intrile otsa.
See Tallinna rüüstamine tähistas uue intrite põlvkonna jõudmist "mehetegude" ikka. Seda traditsioonilise vene kombe kohaselt viinapudel ühes, punalipp teises käes, kauplusi ja kultuuriväärtusi rüüstades. Meie kahtlaselt projektipõhine integratsioonipoliitika ei toimi kui puudub Eestile lojaalne, tegutsemisvõimeline, venekeelne poliitikute seltskond. Meil ei siin vaja Moskva marionetiteatrit. Võime lõputult korrutada, et siin asub Eesti Vabariik oma seadustega, sammast ei lõhuta ja haudu ei rüvetata. Neid ei huvita kohalik keel, kultuur. Nad elavad endiselt Moskva aja ja uudiste järgi. Ei mõisteta isegi seda, et oma punapiknikutega provotseerisid nad ise võimude sellise käitumise. Foorumi väitlused on seda piisavalt näidanud. Veri on paksem kui vesi.
Mis puudutab sündmuste jätkumist siis uus laine peaks tulema töörahva püha ajal ning kahtlemata 9.mail. Selleks peaks olema piisavalt aega valmistuda. Ma arvan, et ka vastaspool on organiseerunum ja paremini varustatud. Mulle jääb arusaamatuks, miks organiseeritakse vabatahtlike koolitust kui on olemas KL, kel on juba sõjaväeline koolitus. Natuke nagu imelik saata tsiviile kurjategijate vastu. Kodanikualgatuse korras oma vara kaitsmine on teine asi. Isegi tulirelva kasutamine oleks õigustatud. Politsei tööle üle rahuldava ei paneks, kuid ma ei pea ennast asjatundjaks. Olen saanud vene kroonus küll massirahtuste osas vastava koolituse, kuid näiteks ilma kaitseriietuseta rahutuspiirkonda kedagi ei saatetud. Vähemalt mingi kiivri oleks saanud politseinikele ikka muretseda.
Täiesti rahulikult võib neotiblasid nimetada fašistideks. Loogika selline. Kuna enamus venelasi ei tee suurt vahet fašistide ja natside vahel siis pole ka meil mõtet vene, saksa või itaalia natsionalistidel vahet teha. Teine lugu oleks siis kui mõni eesti skin oleks nii loll ja praegu oma sümboolikaga vehkima hakkaks. Samas pole muidugi ka välistatud venelaste endi provokatsioon. Märke, särke ja mundreid peaks neil jätkuma. Vähemalt mina nende nahas üritaks seda. Hetkel jääb vene pool suhteliselt halba valgusesse. Juhul kui Eesti ei suuda antud rahutusi propagandistlikus mõttes enda kasuks pöörata keeraks isegi Goebbels hauas ringi kui tal seda kohta üldse on. Mitte mingil juhul ei tohiks põhimõttelisi kompromisse Venemaaga teha, sest seda nad just loodavadki. Hävitada vaim, piirata majandust jne. ning lõpuks saavad nad nn. akent Euroopasse avada või sulgeda siis kui ise tahavad. Eestlaste leplik meel võib nad taas suurriikide jalamatiks muuta.
Tänud, kes viitsisid lõpuni lugeda!
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Tallinnas toimuv ei ole mitte meeleavaldus, meeleavaldus oli ta neljapäeval hommikust kuini ca 19.00 õhtul, sealt edasi läks see üle lihtsaks märatsemiseks ja varguseks, kus pronkpoiss unustati täiesti ära.Kuidas muidu seletada, et Pronkssõdur toimetati märkamatult minema. Tavalist vargust näitab ka see, et rööviti valdavalt kalleid poode ja isegi sealt varastati just kallimat kraami.
naabri Ants
Liige
Kontakt:

Kus alles tuli välja aarialane
Asiaatlike näojoontega on ka meie sugulasrahvad ....
On küll jah aga meie enamasti ei ole.Noh see oli mõeldud rohkem nii kunstilises mõttes.

P.S: Ei ole rassist ja pean rassiteooriat suuresti jamaks.
pakzmagu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pakzmagu »

Sasha kirjutas:...ja eelkõige lugupidamisega meie, kohalike venelaste, suhtes.
Lugupidamine on asi, mis tuleb ära teenida. Lihtsalt niisama ei saa selle osaliseks keegi. Üksnes olemas olemisest ei piisa, vähemalt mitte minu jaoks.
Martään
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martään »

No tra.
Vabandan ette ja taha aga nüüd on küll kõrini, olen juba küllalt kannatlik olnud ja andnud denisile võimaluse selgitada, misjaoks see krdi pronksjunn peab olema just TALLINNA KESKLINNAS?!

Ei ole tulnud mitte ühtki põhjendust, ei tervemõistluslikku ega isegi pooletoobist.

Järelikult tahavad venelased sellega ainult eestlastele NÄKKU SÜLITADA.

Huvitav kas nad tõesti lootsid, et pronkssõdur jäetakse paigale? Eriti pärast kõiki neid ähvardusi, venemaa propagandasõda, miitinguid ja solvanguid meie vastu?!

Jah, tegid mässu küll, ise keerasite omale sitta. Ja ärgu püüdkugi siin denis distantseeruda sellest kambast, ta ise kuulub sinna samuti. Oskab nagu mõelda, aga näe korralikke argumente ega põhjendusi ei too, ainult lahmib et tema TAHAB seda pronkssõdurit Tallinna keskele.

Nagu mingi 3 aastane jõmpsikas kes poes tahab kommi ja jäätist ja mänguasju ja mida kõike veel.

RIHMA ANTAKSE, rsk.

Nüüd võiks valitsus välja öelda, et kui slaavlased siin inimeste moodi käituma ei hakka, siis pronkssõdurit kalmistule ka üles ei panda. Pole vaja sellisele poolearulisele rahvale vastu tulla.

Ainus põhjus miks venelastele on pronkssõdurit vaja just Tallinna kesklinna, on eestlastele _näkku sülitamiseks_
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Naabri Ants
P.S: Ei ole rassist ja pean rassiteooriat suuresti jamaks
Mina pidasin ka, aga viimaste päevade sündmused on tõestanud, et venelased erinevad ikka väga palju meist.
Minule ei tuleks päheg rüüstama ja varastama minna protesti märgiks :shock: .
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline