navigator kirjutas: ↑14 Mai, 2025 20:34
andrus kirjutas: ↑14 Mai, 2025 14:40
SMS-d kell 11:07 ja 15:06
Peate äkki oma teenusepakkujat vahetama, selmet siin jälle Eesti riiki laimata?
sms tuli 15:40. Telia. Kelle vastu soovitad vahetada ?
Kõigepealt minu jutu mõte oli selles, et sms-e toimetab kätte eraettevõte, mitte Eesti riik. Ja et sms-de saatmine oli üks osa kogu kompleksist, mida testiti riigi koordineerimisel.
Aga muidu oleneb, kui oluliseks oma sideteenuse juures pead seda esmakordse üleriigilise testimise juures saadud sms-de kättetoimetamise kiirust

Minu ajad on elisa juures saadud.
Siia ka mõned kommentaarid video juurde:
01:55 loeb üles mis asju testisid (nende igasuguste ülesloetud äppide juures tekib küsimus, kas ja kuipalju nad üksteist dubleerivad ja kas poleks mõttekam rõhk ühele väljavalitud äpile panna, kui neid kõiki riigi rahade eest arendatakse)
03:00 kõige olulisemaks kriisi korral saavad äpid (mitte sireenid ja sms-d, mille üle siin teemas põhiline jauramine käib). Huvitav kas foorumi tsiviilkaitse apologeedid on oma telefoni ikka vastavad äpid installinud ja aitavad aktiivselt neid testida?
05:42 räägib, et ka telefonis saab sireeni kuulata, kes tingimata just sireeni igatseb

06:36 kordab, et sms-d ei ole mõeldud selliste kriiside lahendamiseks. Natuke hiljem räägib et uurivad broadcasti võimalusi kuna praegune sms olevat point-to-point. Siinkohal ma ei saa hästi aru, mida ta mõtleb? Kas
https://en.wikipedia.org/wiki/Cell_Broadcast ja ei pea seda sms-ks või midagi muud? (sain just google ja wiki abil 5 minutiga SMS tehnilise saatmise eksperdiks)
08:00 kes said enda arvates vales keeles sms-i, nende palutakse operaatori juures keeleeelistus ära seadistada. Väidetavalt läheb siis ka teistele edastamine kiiremini?