Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Rebane11
Liige
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Rebane11 »

Et kui nüüd teemasse tagasi, siis homme saan vaaritada esimese nõgesesupi. Tillukesed, 3-4 cm,tüütu korjata, aga kõige väärtuslikumad.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Sattusin lugema, ei taha su suppi maha teha aga...

Nõges. Sealt saab endale verehüübe. Kui nõgest palju tarvitada, siis on kaks võimalust, kumb i-tähega asi tuleb, kas insult või infarkt. Vere paksenemise oht on nõgese ohtral tarvitamisel täiesti reaalne. Ma olen kohanud vanainimesi, kes kiitlevad: „Oo, ma olen nii tervislik, ma joon iga päev nõgeseteed kolm korda päevas.“ Siis ma olen tavaliselt öelnud: „Kui elada tahad, siis lõpeta see kohe ära.“

https://omamaitse.delfi.ee/artikkel/120 ... -voib-olla
NAFO ep
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas NAFO ep »

Madis Reivik kirjutas: 12 Apr, 2025 15:40 Sattusin lugema, ei taha su suppi maha teha aga...

Nõges. Sealt saab endale verehüübe. Kui nõgest palju tarvitada, siis on kaks võimalust, kumb i-tähega asi tuleb, kas insult või infarkt. Vere paksenemise oht on nõgese ohtral tarvitamisel täiesti reaalne. Ma olen kohanud vanainimesi, kes kiitlevad: „Oo, ma olen nii tervislik, ma joon iga päev nõgeseteed kolm korda päevas.“ Siis ma olen tavaliselt öelnud: „Kui elada tahad, siis lõpeta see kohe ära.“

Asi on ikkagi koguses, vaevalt keegi pikalt või pidevalt nõgest või küülikuliha tarbiks nii et jalad ees laua juurest ära viidaks. Hoiatuseks hea küll aga vaevalt kellegil sellist järjepidevust jagub. Hooaja alguses tasuks siiski pisut mitmekesisust omale menüüsse tekitada kasvõi koos naadi ja karulauguga, mis värskena on parimad ja aitavad kui mitte organismi, siis vähemalt soolestikku puhastada. :)
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Madis Reivik kirjutas: 12 Apr, 2025 15:40 ...
Nõges. Sealt saab endale verehüübe. Kui nõgest palju tarvitada, siis on kaks võimalust, kumb i-tähega asi tuleb, kas insult või infarkt. Vere paksenemise oht on nõgese ohtral tarvitamisel täiesti reaalne...
Kõik ravimid ja ravimtaimed võivad arutul tarbimiselt mõjuda tervist kahjustavalt või suisa tappa!
Küsimus on eesmärgis, koguses ja tarvitamise ajaraamis. :idea:
Seda MÕISTLIKKUST on Raal alati rõhutanud!
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Minu lapsepõlvest saadik iga kevade on tehtud 2 - 3 korda nõgesesuppi virgutamiseks. Ei usu et see kahjulik oleks. Vitamiinilaks.
Lemet
Liige
Kontakt:

Nutt ja hala

Postitus Postitas Lemet »

Minumeelest on kohv Itaalias ja nurgapealses putkas EUR 1,5. Eestis alla 3.80 vist enam polegi.
Jutt või asi...täna hommikul Tartus Gaudeka kohvikus TRÜ raamarukogu all on suur tass kohvi 2.50. Näiteks. Ja ka 1.80.on hiljaaegu tassihinda näha olnud
Mida rohkem maailmas ringi liigun, seda suurem rõõm on alati siia tagasi tulla.
(ilma üle võib ikka aegajalt nalja teha, aga külm ja lumine talv on ka luksus)
Kahe käega nõus. Kõik need vingatsid tuleks kohustuslikus korras paariks kuuks välismaale elama saata, kuskuures see peaks hõlmama ka sealsesse tervoshoiusüsteemi sattumist. Et tekiks lihtlabane võrdlusmoment.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
vanahalb
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas vanahalb »

Lemet kirjutas: 23 Mai, 2025 9:36
Minumeelest on kohv Itaalias ja nurgapealses putkas EUR 1,5. Eestis alla 3.80 vist enam polegi.
Jutt või asi...täna hommikul Tartus Gaudeka kohvikus TRÜ raamarukogu all on suur tass kohvi 2.50. Näiteks. Ja ka 1.80.on hiljaaegu tassihinda näha olnud
Kohv ei ole just kõige parem võrdlus minu poolt sest igasuguseid hindasid võib näiteks tuua. Külalisena Eestisse tulles satutakse ńagunii ürgkallistesse kohtadesse ja Itaalias võib kohv lihtsalt poolmuidu olla et saaks kliendi uksest sisse meelitada.
Ma suuudaks suht kallis Soomes kohe praegult 10 km raadiusest nimetada vähemalt 10 letti kus kohv on kas tasuta kui midagi veel osta, või on kohv+pirukas 1 EUR või on kohv lihtlabaselt tasuta kui asja teha ja jätta mulje et teine kord ostan midagi. Muidugi turist naljalt sinna ei satu, aknast miljonivaadet pole ja kohvimasinaga tuleb tihtipeale ise opereerida.

Statistika on huvitav asi.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_E ... erage_wage
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Ehk oleks parem kui võrdluseks liitrise piima hinda?
retti
Liige
Kontakt:

Nutt ja hala

Postitus Postitas retti »

Soomes on olnud aeg kui ka kohvikus oli tasuta lisatass (santsukuppi) - aga see jääb rohkem kui 30 aasta taha.
Kaugele jääb ka see aeg kui lisatass kohvi oli 1 FIM.
akf vanahalb toodud näited arvatavasti ei ole toitlustuskohad. Muidu kuulub kohvi lõunasöögi juurde.
vanahalb
Liige
Kontakt:

retti kirjutas: 24 Mai, 2025 9:26 akf vanahalb toodud näited arvatavasti ei ole toitlustuskohad. Muidu kuulub kohvi lõunasöögi juurde.
Paljud on ka toitlustuskohad kuigi glamuuri on vähe.
Biltema kohv ja kaneelisai 1 EUR. https://www.biltema.fi/tietoja-biltemas ... K9l8PZ0gzK

Umbes selliseid kohvikuid on juba paljudes poodides. Ilmselt äriideega et kui juba tuldi ja mehemoodi söödi siis minnakse ka vaatama et mis poes head on. Muhameedlaste kebabiputkades - kui seal midagi tellida ja oodataskse kuni roog valmis pätsitakse on kohv maja kulul. Lõunasöögi juurde kuuluva kohviga kohtades keegi tassitäisi minuteada ei loe. Tingimusel et kohvi ei too mitte ettekandja vaid igaüks peab ise võtma.
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

Üksikud korrad olen seda kebabiputka tasuta kohvi proovinud. See lake kohvi nime küll kuidagi ei vääri. Rohkem selline kannuloputusvesi.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Kebabiputkades ja fikseeritud hinnaga "söö palju jaksad" - kohtades ongi kannukohv. Tundub olema kohaliku kultuuri eripära. Kui see on raha eest ja öö läbi seisnud nagu tanklates tavaline siis võib müüjapreilile julgelt märku anda ja paluda uus kohv keeta. See kõrbenu ei kõlba juua.
Ilma rahata korralikku masinakohvi soovitan davidsoniharaldile näiteks Hydroscandist. Kui hommiku poole minna on kringlit samuti.

Igasugustel väikeettevõtjatel on vist spetsiaalne äpp mis näitab terve linna tasuta söömaaegasid :D . Need on erinevate firmade kliendipäevad kus tutvutakse tootevalikuga ja süüakse esituse tegija kulul telgis pakutavat grillvorsti . See on tuntud "makkaratarjous" nime all. Naaberfirma korraldab selliseid ja siis on tänav autodest umbes. Meie hoiame tagasihoidlikku profiili - esikus on kohviautomaat ja "tuli vaba".
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

vanahalb kirjutas: 23 Mai, 2025 20:29
Lemet kirjutas: 23 Mai, 2025 9:36
Kohv ei ole just kõige parem võrdlus minu poolt sest igasuguseid hindasid võib näiteks tuua. Külalisena Eestisse tulles satutakse ńagunii ürgkallistesse kohtadesse ja Itaalias võib kohv lihtsalt poolmuidu olla et saaks kliendi uksest sisse meelitada.
Ma suuudaks suht kallis Soomes kohe praegult 10 km raadiusest nimetada vähemalt 10 letti kus kohv on kas tasuta kui midagi veel osta, või on kohv+pirukas 1 EUR või on kohv lihtlabaselt tasuta kui asja teha ja jätta mulje et teine kord ostan midagi. Muidugi turist naljalt sinna ei satu, aknast miljonivaadet pole ja kohvimasinaga tuleb tihtipeale ise opereerida.

Statistika on huvitav asi.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_E ... erage_wage
See Soome tasuta kohv ei kõlba üldse juua.
Itaalias maksab suurepärane espresso 1,50
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Ma just arvutasin. Kodus tehtava suurepärase espresso omahind (ilma omaenda töö, soodukate ja muu nipitamiseta) tuleb mul praegu 1.40
Kohvikute kohvi kvaliteet jääb sellest muidugi suuresti maha.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
diesel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas diesel »

te ajate vist kõik kangust taga?
mul vastupidi, otsin kus lahjemat saaks, aga naljalt ei leia.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist