Eks see akf Muhemusu jutt sobib osaliselt ka "nutu ja hala" alla ...
Mul kolm last. Alustasid iseseisvalt lisateenistusega juba kooli ajal - suvel töötamisega ning talvel siin-seal abistamisega (aitasid kaaslasi arvutite osas, tegid lisaõpetust kooliasjades jne.).
Kõik said ise kõrgkooli esimesel katsel ning selle ka edukalt nominaalajaga lõpetatud (samas kõrvalt lisatööd tehes). Kooli ajal toetasin kui vaja, kuid ise raha pakkuma ei läinud!
Nüüdseks abielus, omad majad/autod jne. Minu raha pole küsitud, kuigi vanemale pidin tegema pangas käenduse, sest siis veel nõuti. Nüüd pole sedagi enam vaja.
Pregu ma investeerin järeltulijatesse - toetan lastelaste huvitegevusi, kuigi selles ei ole otseselt abi küsitud.
Tartu üliõpilaste erakorterite värk - karm olukord ... kuid tegelikult on väikekorterite hinnad kõrged, sest paljud lapsevanemad on oma võsukestele (eriti kui peres mitu last)
ostnud just kooli ajaks korteri! Peres käib siisd korter vanemalt lapselt järgmisele jne. ning millegipärast ei soovi noored seda pinda ühegi sõbraga ülikooli ajal jagada.
Selline mugavus kandub üle ka edasisse ellu!
Puhtalt isiklikud tähelepanekud, vaidlema ei hakka!
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...