Rahutused Pronkssõduri pärast.
Täpselt nii ongi. Ameeriklane on kindlasti vägivaldsem kui suvaline suguharu aafrikas. Seda võib paljuski põhjendada ka sellega, et need kes oma kodumaal hakkama ei saa kipuvad sinna kus lihtsam mitte midagi tehes, ehk siis varastades, röövides jne, elada saab.
Aafrikas pole neil midagi röövida lihtsalt. Näiteks
Aafrikas pole neil midagi röövida lihtsalt. Näiteks
Iialgi ei kohta me rebast, kellel oleksid humaansed kavatsused hane suhtes, nii nagu ka kassi, kes sõbrustaks hiirtega.
Sasha küsis kellegilt:
Ma suhtuks sellisesse küsimusse reservatsioonidega. Esiteks oleks vaja defineerida sõna lõhe. Kui Sa mõtlesid absoluutset lõhet, mille puhul vastaspooled üldse ei suhtle, siis seda ju ei ole. Inimesed töötavad koos, õpivad koos, teevad sporti koos, suhtlevad koos nagu meiegi siin pragu jne. Kui lõhe definitsiooni natuke leevendada, siis meil võivad olla erinevad arusaamised nii mõningate asjade suhtes. Praegu on kõige suuremaks arusaamatuseks poliitilised küsimused ja tehtud otsused. Inimesed kujundavad oma avamusi läbi vanemate poolse kasvatuse, koolihariduse ning täiskasvanuna läbi massimeedia ning haritumad ka läbi iseseisva kriitlise mõtlemise. Tuleb tunnistada, et kahel rahvusgrupil on selles suhtes erinev taust. Eestlaste jaoks on olemas sõnad okupatsioon, repressioonid, iseseisvuse kaotamine jne. Venekeelsete jaoks seda ei ole. Ma saan sellest psühholoogiliselt aru, sest eelmise EV ajal olid siin rahvuste proportsioonid teised ning peale II MS saabus siia idasuunast ligi 500 000 nsvlidulast. Keegi ei taha end nimetatada ju halbade nimedega ja siit nüüd ongi see tüli majas. Sama joont järgides käib ka kooliõpetus ning vanemate-vanavanemate poolne harimine. Edasi annab oma panuse VF tele- ja raadiokanalid, mis on vastupidisel arvamusel eestlaste ajalooga. Eesti suur viga on see, et venekeelset elanikkonda ei suudeta-pole tahetud- pole vajalikuks peetud piisavalt arusaadavas keeles informeerida. See on jälle see muna ja kana küsimus, et kumb oli enne. Kui on keeleseadus, siis miks seda oleks vaja teha. Kui me näeme, et see seadus takistab igapäevaelu ehk ei aita kriise leevendada - ära hoida, siis mis sellises olukorras teha? Ma ei taha olla kriitiline, kuid mulle tundub, et venekeelsel elanikkonnal jääb puudu empaatiast ehk teiste mõistmisest.
b) Kas sa kahtled selles, et Eestis on olemas rahvuslik lõhe?
Ma suhtuks sellisesse küsimusse reservatsioonidega. Esiteks oleks vaja defineerida sõna lõhe. Kui Sa mõtlesid absoluutset lõhet, mille puhul vastaspooled üldse ei suhtle, siis seda ju ei ole. Inimesed töötavad koos, õpivad koos, teevad sporti koos, suhtlevad koos nagu meiegi siin pragu jne. Kui lõhe definitsiooni natuke leevendada, siis meil võivad olla erinevad arusaamised nii mõningate asjade suhtes. Praegu on kõige suuremaks arusaamatuseks poliitilised küsimused ja tehtud otsused. Inimesed kujundavad oma avamusi läbi vanemate poolse kasvatuse, koolihariduse ning täiskasvanuna läbi massimeedia ning haritumad ka läbi iseseisva kriitlise mõtlemise. Tuleb tunnistada, et kahel rahvusgrupil on selles suhtes erinev taust. Eestlaste jaoks on olemas sõnad okupatsioon, repressioonid, iseseisvuse kaotamine jne. Venekeelsete jaoks seda ei ole. Ma saan sellest psühholoogiliselt aru, sest eelmise EV ajal olid siin rahvuste proportsioonid teised ning peale II MS saabus siia idasuunast ligi 500 000 nsvlidulast. Keegi ei taha end nimetatada ju halbade nimedega ja siit nüüd ongi see tüli majas. Sama joont järgides käib ka kooliõpetus ning vanemate-vanavanemate poolne harimine. Edasi annab oma panuse VF tele- ja raadiokanalid, mis on vastupidisel arvamusel eestlaste ajalooga. Eesti suur viga on see, et venekeelset elanikkonda ei suudeta-pole tahetud- pole vajalikuks peetud piisavalt arusaadavas keeles informeerida. See on jälle see muna ja kana küsimus, et kumb oli enne. Kui on keeleseadus, siis miks seda oleks vaja teha. Kui me näeme, et see seadus takistab igapäevaelu ehk ei aita kriise leevendada - ära hoida, siis mis sellises olukorras teha? Ma ei taha olla kriitiline, kuid mulle tundub, et venekeelsel elanikkonnal jääb puudu empaatiast ehk teiste mõistmisest.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
2004. aastal oli eestlasi vanglas 1367, venelasi ja muid end NL aladelt pärit rahvusi 1795.denis23 kirjutas: Nii palju kui mina mäletan, jagunevad eesti vanglates istuvad eestlased ja venelased võrdselt, samal ajal kui venekeelsed moodustavad ca 1/3 elanikkonnast. See oli ka vanglate ameti ametlik statistika, ainult et kahjuks mul ei ole aega seda otsida.
http://www.vangla.ee/orb.aw/class=file/ ... at2004.pdf
2005-2006 oli eestlasi 1538, venelasi ja muid end NL rahvusi 1810.
http://www.vangla.ee/orb.aw/class=file/ ... lehele.pdf
Ei jagune nad nii võrdselt midagi. Muud endise NL rahvuste hulgas on leedukaid, lätlasi üksikuid, valdavalt ukrainlased, valgevenelased, aserid jne. Venelane on selline suhteline klassifikaator. Antud konteksis on ilmselt aktuaalne eestlased vs muulased.
no, Trumm ja mille poolest see on erinev selle kohta mida mina olen öeldnud?araterl kirjutas:Vangistumuskordaja (vange 100 000 elaniku kohta)
Eesti keskmiselt - 337
Venemaa keskmiselt - 638 (suurim number Euroopas, 2-3 koht on Valgeven ja Ukraina käes, siis Eesti Läti Leedu)
Eesti Venelased - 751
Eesti Eestlased - 147 (Tšehhi Ungari Slovakkiaga sama tase)
Raskete isikuvastaste kuritegude (tapmised) ning varavastaste kuritegude osakaal (vargused) on suhtarvudes mitte-eestlaste kasuks.
Allikad:
http://www.homeoffice.gov.uk/rds/pdfs2/r188.pdf
ja Siseministeeriumi aastaraamat
46% vangidest on eestlased, 54% on mitteestlased. Ok, matemaatilises mõttes ei ole see võrdne.
Eestis elab kokku ca 1 350 000 inimest
Sellest eestlased ca 900 000
mitteeestlased ca 450 000
muidugi, eestlaste hulgas on palju ka selliseid kelle emakeel ei ole eesti keel, aga see selleks.
NB. Umbes sadakond inimest kes praegu kannab karistus vanglates ei ole üldse Eesti elanikud (nagu näiteks, sarimõrvar Ustimenko). Ülejäänud jagunevad järgmiselt:
900 000 eestlaste kohta ca 1540 vangi, ehk 170 vangi 100 000 elaniku kohta.
450 000 venelase kohta ca 1700 vangi, ehk 380 vangi 100 000 elaniku kohta.
Nii et vahe pole 5.1 korda vaid 2.2. Ja see on vangis istuvate isikute osas. Kuritegude osas statistika puudub, kahjuks, aga vaevalt et vene emakeel on meie kohtute jaoks karistust leevendav faktor. Aga igatahes, arvestades venelaste ja eestlaste sotsiaalsete positsioonide erinevuse ei ole siin midagi seletamatut.
Seda veenvalt tõestab asjaolu, et näiteks, Leedus kus venelaste arv üldse marginaalne, ei erine vanglates istuvate inimeste suhtarv eriti eestist ja lätist. Nii et kuritegevus on puhtalt sotsiaalne nähtus, sellel pole rahvust.
Muide, minul on küsimus: kas keegi on lugenud kui palju kuritegusid on sooritanud Eesti kodanikud EL territooriumil ja mida selle kohta statistika räägib?
Tänan Trumm, numbrite eest.
Viimati muutis denis23, 02 Mai, 2007 15:18, muudetud 3 korda kokku.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
denis 23 (ilma väiksemagi solvamis plaanita):
väidad, et vene rahvas ei erine sugugi teistest EL rahvastest, k.a Balti rahvad, mõtteviisi ja käitumiskultuuri poolest?
Et tavavenelasele 'õiglase asja eest' vangisistumine ei olegi aastasadade jooksul olnud pool- v rohkemgi romantika?
Et paljud rahva- ja poplaulud ei sisalda vanglatemaatikat?
Et tavainimese kõnekeel ei kubisegi platnoižargoonist?
Vaat, a la P.Oja võin minagi öelda, et mu lapsepõlv möödus pooleldi vene keskkonnas.
Olen pea terve elu omanud mitmeid häid vene sõpru.
Käisin terve igaviku kohalikus vene k.koolis ... trennis.
Nii et arvan natuke tundvat vene hinge ja kui väidad, et eestlaste ja venelaste suhtumine kriminaliteeti on samaväärne, siis sry, aga tundub, et sa lihtsalt ja labaselt valetad
väidad, et vene rahvas ei erine sugugi teistest EL rahvastest, k.a Balti rahvad, mõtteviisi ja käitumiskultuuri poolest?
Et tavavenelasele 'õiglase asja eest' vangisistumine ei olegi aastasadade jooksul olnud pool- v rohkemgi romantika?
Vaat, a la P.Oja võin minagi öelda, et mu lapsepõlv möödus pooleldi vene keskkonnas.
Nii et arvan natuke tundvat vene hinge ja kui väidad, et eestlaste ja venelaste suhtumine kriminaliteeti on samaväärne, siis sry, aga tundub, et sa lihtsalt ja labaselt valetad

TÕDEONAJATÜTAR
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Antud kontekstis on siiski oluline põlisrahvuse ja sisserännanute proportsioon
Venelased ja eestlased on statistiline manipulatsioon. Muide NSVL-s oli kombeks vähegi soodsa võimaluse korral tituleerida end venelaseks.
Integratsiooni ja antud teema kontekstis tuleb seda käsitleda just selliselt.
BTW, see kettkiri on jõudnud kuhu vaja!
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=15779580
Venelased ja eestlased on statistiline manipulatsioon. Muide NSVL-s oli kombeks vähegi soodsa võimaluse korral tituleerida end venelaseks.
Integratsiooni ja antud teema kontekstis tuleb seda käsitleda just selliselt.
BTW, see kettkiri on jõudnud kuhu vaja!
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=15779580
Mina väidan seda, et mingit ekstrasotsiaalset kalduvust vägivalla suhtes venelastel pole. Jah, nõukogude liidu ajal siia oli suurel määral tulnud teatud kontingent, kelle hulgast oli palju madalama kultuuritasemega inimesi. Mina võin siin pikalt rääkida sündmustest mis juhtusid siin 90-ndatel, aga kokkuvõtteks on see, et kohalike venelaste hulgas, nendel madalamate klasside esindajatel läks EV-s kõige paremini. Erinevalt vene keelt kõnelevatelt õpetajatelt, inseneridelt, riigiametnikelt jne. Tulemuseks on see olukord mis on. Olen terve oma elu elanud venekeelses keskkonnas ning võin sulle öelda et valdava osa venelaste jaoks on sellised asjad nagu tatoveeringud, vanglalaulud ja muud taolised asjad on põlatud teema.Sollmann kirjutas:denis 23 (ilma väiksemagi solvamis plaanita):
Näiteks minu vene tuttavate hulgas ei ole ühtegi kes oleks vanglas istunud, või kriminaalkorras karistatud. Samas, loomulikult, on olemas terved sotsiaagrupid kus olukord on teistsugune. Aga selle olukorra võti on sotsioloogias mitte millegi muus.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Tere! Artikkel vene Delfist-väga mõtlemapanevad kommentaarid(minu meelest)-ehk annavad aimu vene inimese erinevatest vaadetest http://rus.delfi.ee/daily/estonia/artic ... d=15725661
Viimati muutis madman07, 02 Mai, 2007 17:27, muudetud 1 kord kokku.
Veidi off-topic, kuid minu arust piltlik näide sellest, et rahutuste ajal parem on istuda kodus ning mitte sattuda politsei kumminuiade alla.

"Saksalainen isä ja poika kertovat kauhun hetkistään Tallinnan poliisin huostassa."
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2007050 ... 4_uu.shtml

"Saksalainen isä ja poika kertovat kauhun hetkistään Tallinnan poliisin huostassa."
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2007050 ... 4_uu.shtml
aha, ja millegipärast sellistest asjadest kirjutatakse ainult Soomes. Ja meil kui õiguskantsler on öelnud et kõik on ok, siis nii ongi. Viimane hetk on öelda et need sakslased on Kremli poolt ära ostetud.
Nii üks lugu N-Liidu aegses"OGONJOK"-is.nr.23 mai 1990"Datši u bratskih mogil".Teen lühidalt millest juttu.
9.mail tulid vennaskalmistule veteranid,hukkunute sugulased,pioneerid jne.Leiti purustatud monument,poolikul kujul kaelas see kuulus lint-"nikto..nitšto".Üle haudade oli trambitud,lausa rajad sisse.Ei olnud need hauarüvetajad "estonskie fašistõ",ehitati nõukogude kindralitele suvilaid,ehitajad samuti punaarmee sõdurid.Haudades lebas 1500 langenut.Linn kus see toimus on Naro-Fominsk,Moskva külje all.
Mis teha ,vanad traditsioonid,teisel pool järve.
9.mail tulid vennaskalmistule veteranid,hukkunute sugulased,pioneerid jne.Leiti purustatud monument,poolikul kujul kaelas see kuulus lint-"nikto..nitšto".Üle haudade oli trambitud,lausa rajad sisse.Ei olnud need hauarüvetajad "estonskie fašistõ",ehitati nõukogude kindralitele suvilaid,ehitajad samuti punaarmee sõdurid.Haudades lebas 1500 langenut.Linn kus see toimus on Naro-Fominsk,Moskva külje all.
Mis teha ,vanad traditsioonid,teisel pool järve.
Parem peenike peos, kui punalipp katusel!
Denis, kui kellegil on mure, siis ta kurdab oma muret. Sakslastel on siin saatkond kellele võib kurta. Saatkond teab ise kellega edasi suhelda. Õiguskantsler on öelnud kindlalt, et kellel on mure, see pöördugu oma murega tema kontorisse ja kõike menetletakse vastavalt seadusele. Jõks on ka selline mees, kes ei lase endale midagi ette kirjutada (juhul kui keegi kardab, et kõik on poliitikute poolt manageeritud) Ei tasu laskuda retoorikasse, et näe seal tehti nii ja naa. Kui kellegile tehti liiga, siis on vaja teguseda, mitte kusagil halada. Siin on aadress - http://www.oiguskantsler.ee/ Kui keegi sinna ei pöördu, siis ta ei tunne oma õiguseid ning ta tuleb sinna suunata. Denis, kui sa tead, et kellegile on liiga tehtud või märkad hala kusagil foorumites, siis saada see link ka edasi. Kõige närusem lugu on see, et inimesed lähevad oma murega hulluks ja saadavad korda mingeid rumalusi.
See eelnev jutt on selge ka VF saatkonnale Tallinnas ning loodetavasti tegutsevad õiges suunas.
Lõpuks veel ülla-ülla kes meil külas käis.
See eelnev jutt on selge ka VF saatkonnale Tallinnas ning loodetavasti tegutsevad õiges suunas.
Lõpuks veel ülla-ülla kes meil külas käis.
http://www.jamestown.org/edm/article.ph ... id=2372137Tallinn is trying hard to defuse the crisis by initiating a political dialogue with Moscow. To start a dialogue at the parliamentary level, the Estonian Parliament’s Chairwoman, Ene Ergma, invited a Russian delegation, headed by the Duma’s Veterans Affairs Committee chairman Nikolai Kovalyov, to Estonia during April 30-May 1. General (ret.) Kovalyov is identified as the head of the FSB from 1996 to 1998, the immediate predecessor to Vladimir Putin in that post.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline