Privaatsus on kallis

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
muhgel
Liige
Kontakt:

Re: Privaatsus on kallis

Postitus Postitas muhgel »

Nojah kui seadust eriti pole siis ei saa seda ka rikkuda ju :mrgreen:
an2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas an2 »

Mul isiklikult suva, et numbreid vaadatakse.Küll aga pole ma nõus, et mingi 1300 inimest omavad ligipääsu antud süsteemile. See pole õigustatud huvi. Päringuid võivad teha kõige rohkem kümned inimesed.
Kui Savisaar oli Maarjamõisas ravil, siis jälgiti väga tähelepanelikult, kes tema haigusloo kohta päringiud teevad. Vist kaks inimest said minimaalselt hoiatuse.
manjabes
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas manjabes »

Tegelikult piisab ka tasuta nähtavast sissejuhatusest:
https://maaleht.delfi.ee/artikkel/120382572/tartu-rattavaras-jai-mitmesse-kaamerasse-ent-politsei-teda-ei-tabanud-videosalvestises-pole-nime-ega-sunniaega kirjutas: Keskealine mees varastas Tartus saiakesi ostma läinud koolipoisi jalgratta. Varas jäi mitmesse valvekaamerasse, kuid politsei teda kätte ei saanud. „Videosalvestiste puhul peab meeles pidama, et need ei kanna endas varast identifitseerida võimaldavaid registriandmeid, nagu näiteks nimi ja sünniaeg,“ põhjendab Tartu jaoskonna menetlustalituse grupijuht Taivo Rosi.
kontekstis, et "meil on vaja numbrituvastuskaameraid ja näotuvastuskaameraid ja üldse kõiki tehnilisi vahendeid, mida me saame oma suva järgi või valimatult kõigile inimestele rakendada, SELLEKS ET PÄTTE PÜÜDA!!!"
Erureamees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Erureamees »

Et kui pildil nime, sünniaastat ja aadressi juures pole siis on liiga keeruline? Seltsimehed tahavad tõesti hiinat, kus iga mahasülitamine fikseeritakse ja trahviteade automaatselt läkitatakse.
muhgel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas muhgel »

https://www.delfi.ee/artikkel/120385761 ... ooriistata

Huvitav kas keegi politsei suurtest peadest käis mõnele poliitikule või kuskil ministeeriumis pinda kah, et tehke asi seaduslikuks või muidu läheb halvasti?
Kasutaja avatar
wk2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wk2 »

Riigikogu peab ka tööd hoidma. Minu pärast võiksid need kaamerad töötada ka ilma kindla regulatsioonita. Niikaua, kui endal mingit asja ära ei ole kodunt aetud võib ju vinguda, miks igat mu liikumist peaks tuvastama. Umbes 8 aastat tagasi talvel sõideti tagurdades mu autole Tartu Lõunakeskuse tagumises parklas sisse, jälgedest oli näha. Pöördusin Lõunakeskuse poole, lubati videotest vaadata ja sinna see asi jäi. Kahju kandsin mina, vahetati tagumine pampers.
Bertel Gripenberg: See lõhe on sügavam surmast, on sünge, pime ja lai - ta lahutab inimest sellest, kes punaseks kiskjaks sai.
Eku
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Eku »

wk2 kirjutas: 25 Juun, 2025 8:53 Pöördusin Lõunakeskuse poole, lubati videotest vaadata ja sinna see asi jäi.
Mis see lõunakeskus oleks pidanud tegema ? Neil ei ole õigust sinuga salvestisi jagada. Politseisse avaldus ja politsei tegeleb sellega.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Sellisel juhul tuleb teha avaldus politseisse ja võimalikult kiirelt - kuna neid salvestusi säilitatakse piiratud aja jooksul. Politsei algatab väärteomenetluse ja selle käigus on tal õigus neid salvestisi saada. Lihtsalt lambiantsule pole kaubanduskeskus kohustatud midagi andma - andmekaitse. Samahästi võib ju keegi käia kontrollimas, mis mehega tema naine seal käis vms.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
manjabes
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas manjabes »

Eku kirjutas: 25 Juun, 2025 11:01
wk2 kirjutas: 25 Juun, 2025 8:53 Pöördusin Lõunakeskuse poole, lubati videotest vaadata ja sinna see asi jäi.
Mis see lõunakeskus oleks pidanud tegema ? Neil ei ole õigust sinuga salvestisi jagada. Politseisse avaldus ja politsei tegeleb sellega.
Kui viitsib.
Või kui pätt end ise üles annab.
Või kui midagi paremat teha pole ja hästi igav hakkab (ja kedagi pole käepärast, keda niisama asja-ees-teist-taga kiusata).
Viimati muutis manjabes, 25 Juun, 2025 13:07, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

an2 kirjutas: 06 Juun, 2025 16:28 Mul isiklikult suva, et numbreid vaadatakse.Küll aga pole ma nõus, et mingi 1300 inimest omavad ligipääsu antud süsteemile. See pole õigustatud huvi. Päringuid võivad teha kõige rohkem kümned inimesed.
Kui Savisaar oli Maarjamõisas ravil, siis jälgiti väga tähelepanelikult, kes tema haigusloo kohta päringiud teevad. Vist kaks inimest said minimaalselt hoiatuse.
See on õige.
Lisaks tasub meeles pidada nt autosid omavatel firmadel, et juba hulk aastaid on üks riigikohtu pretsedent, mis ütleb, et sõidupäeviku puudumine ei tähenda sõiduki kasutamist mittetöisteks sõidudeks ja maksuamet peab seda ise tõestama. Antud põhiseadusvastase salvestistes surfamisega see tõestamise võimalus ju tekibki.

See, et meil ametnikud teevad uudishimu korras päringuid, millega neil pole tööalast kokkupuudet, pole aga mingi saladus.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sander17 »

Kapten Trumm kirjutas: 25 Juun, 2025 13:05 See, et meil ametnikud teevad uudishimu korras päringuid, millega neil pole tööalast kokkupuudet, pole aga mingi saladus.
Podcastis Krimiraadio väitis üks kõrgel ametikohal politseiametnik, et pole sellist asja :lol: Et juurdepääs süsteemile on vähestel, igast sisselogimisest jääb jälg ning iga ametnik peab alati olema valmis aru andma, miks ta sisse logis.
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marvin »

Sander17 kirjutas: 25 Juun, 2025 14:56
Kapten Trumm kirjutas: 25 Juun, 2025 13:05 See, et meil ametnikud teevad uudishimu korras päringuid, millega neil pole tööalast kokkupuudet, pole aga mingi saladus.
Podcastis Krimiraadio väitis üks kõrgel ametikohal politseiametnik, et pole sellist asja :lol: Et juurdepääs süsteemile on vähestel, igast sisselogimisest jääb jälg ning iga ametnik peab alati olema valmis aru andma, miks ta sisse logis.
Kuni X-tee mingi versioonini töötas andmejälgija nii, et tõesti kõik päringud käisid andmejälgijast läbi. Siis juhtus sedasi, et andmejälgija kadus eesti.ee-st minu mäletamist mööda mingiks ajaks ära. Tagasi tuli ta siis, kui püsti läks X-tee versioon, milles kõik päringud enam andmejälgijast läbi ei käi. Juhus? :P
Kasutaja avatar
wk2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wk2 »

Eku kirjutas: 25 Juun, 2025 11:01 Neil ei ole õigust sinuga salvestisi jagada. Politseisse avaldus ja politsei tegeleb sellega.
Asi muidugi lõppes minu jaoks veidi paremini. Olin ametiautoga ametisõitu tegemas ja ülem oli ka kaasas. Ülem tahtis poest vett osta ja ka vetsus käia. Järgmisel hommikul sõitsin auto teenindusse ja kuna oli kasko kindlustus, siis ettevõtte kulu oli ca 200 €. Ma eeldasin, et kaskokindlustus on ise ka huvitatud sellest, et süüdlane või tema kindlustusfirma maksaks neile mingi osa kahjust.
Üks hea tuttav Läti piiri äärest rääkis, et tema naaber on kohe piiri taga tööl SA-s. Korra oli piirivalve hakanud uurima, et miks naaber nii tihti Lätis käib.
Bertel Gripenberg: See lõhe on sügavam surmast, on sünge, pime ja lai - ta lahutab inimest sellest, kes punaseks kiskjaks sai.
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

Propaganda läheb järjest meeleheitlikumaks https://maaleht.delfi.ee/artikkel/12038 ... aks-tehtud :wall:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist