Rahutused Pronkssõduri pärast.
-
kapralheinz
- Liige
- Kontakt:
Niipalju kui olen kuulnud kaasaegsetelt 39-40 a. sündmustest, oli N. Vene poolt kardetud jõuks, mitte niivõrd Eesti Armee, kui just Kaitseliit. Seda rõhutas korduvalt ka Zhdanov ise. (Nimelt üks mu esivanematest-kadunukestest tundis isiklikult Vares-Barbarust).
Sõjaline struktuur mis on hajutatud, aga samas tegus, on alati kole vastane.
Sõjaline struktuur mis on hajutatud, aga samas tegus, on alati kole vastane.
[url=http://www.youtube.com/watch?v=35wkGEnD ... ed&search=]"Panzerlied"[/url]
-
linnavurle
- Liige
- Kontakt:
See relvade kätte jagamise jutt on küll üks suur jama. Kes garanteerib, et relvaomanike sekka lambaid ei satu? Kaitseliit selekteerib ka oma liikmeid, aga ometigi oli 90ndate alguses palju selliseid kaitseliitlastest idioote, kes vehkisid suvalisel jaanipäeval oma automaadiga. Relvade jagamine tekitab anarhia, siis ei erine Eesti enam mingil moel Iraagist ja Afganistanist. Mul endal kogemus: üürisin kaitseliitlasele oma korterit, see jättis üüri maksmata, läksin teda otsima. Kodus teda polnud, sisenesin oma võtmega ja tegin voodil istudes aega parajaks. Mis te arvate, mille ma madratsi alt leidsin? Ühesõnaga: relv võinuks sattuda täiesti suvalise tüübi kätte, kust see kaitseliitlane näiteks pidi teadma, et mina olen täie mõistuse juures olev tasakaalukas kodanik? Ma võinuks ju olla ka Wismarist pagenud narkar, kes järgmise doosi raha hankinuks juba relva abil.
Lp. Linnavurle see mis sa esile tõid on ehe näide vähemuse diktatuurist enamuse üle. Selle pärast, et mõni idioot vehib jaanipäeval automaadiga ei saa kedagi usaldada relvaga?! Eestis tapetakse autodega üle päeva mõni inimene, ehk peaks kõigilt autod ära korjama. See jaanipäeva näide on sul hästi valitud, hiljuti keelati jaanipäeva lõkete tegemine linnades (ka hajus asustusega) sest mõni idioot võib naabri maja maha põletada. Enamus peab (ilmselge vähemuse tõttu) kas oma traditsioonidest loobuma või olema seaduserikkujad.
See, et meil on katkenud või puudub relva kultuur on juba omaette teema, täpselt sama moodi nagu liikluskultuur, jne.
See, et meil on katkenud või puudub relva kultuur on juba omaette teema, täpselt sama moodi nagu liikluskultuur, jne.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
KL relvade keskse hoidmise rahuajal on tinginud eelkõige kaitseliitlased ise, kes 90ndatel tarvitasid relvi kurat teab milleks - neid jamasid on siin ikka küllalt olnud ja inimesi omakohtu korras tapetud. Aga EW ajal olid KL relvad küll kodudes.
Esimese asja, mis NL siin tegi, oli KL relvade kokkukorjamise organiseerimine. Ju oli hirm siis nahas. Eriti arvestades seda vabastajate lambakarja, kes siia aeti.
Esimese asja, mis NL siin tegi, oli KL relvade kokkukorjamise organiseerimine. Ju oli hirm siis nahas. Eriti arvestades seda vabastajate lambakarja, kes siia aeti.
-
linnavurle
- Liige
- Kontakt:
Kruudale: Ma ei oska sellise "loogika" peale enam midagi vastata...
Isegi miljoni elanikuga riigis piisab ühest protsendist idiootidest - aga neid on eestlaste hulgas kindlasti rohkem - et selles riigis täielik kaos tekitada. Ei tea miks siis liitlasväed, eestlased sealhulgas, nii meeleheitlikult üritavad iraaklastelt relvi kokku korjata?
Las jääda relvad siiski meestele, kel on nende kasutamiseks vastav väljaõpe ja kes on usaldusväärsed. Keegi ei keela Kaitseliitu astumast ja nagu kuulda on, on viimaste sündmuste valguses Kaitseliidu read ka täienenud.
Las jääda relvad siiski meestele, kel on nende kasutamiseks vastav väljaõpe ja kes on usaldusväärsed. Keegi ei keela Kaitseliitu astumast ja nagu kuulda on, on viimaste sündmuste valguses Kaitseliidu read ka täienenud.
Muidugi hakkas NL siin relvi kokku korjama ja täpselt sama teevad meie poisid Iraagis. Põhjus selleks on nii lihtne, et seda ei peagi vist põhjendama. Need relvad on sõduritele kes ei ole parasjagu soomuse kaitse all ohtlikud kui nad ei meeldi kohalikele!
Lp. Linnavurle, kui soovid sellel teemal argumenteerida ehk teeme seda privas. Need samad „idioodid” sõidavad autodega ja ei saa ikka küll hakkama päris kaose tekitamisega (ehki nii mõnigi ikka annab oma parima selleks). Miks siis arvad, et relvadega on kuidagi teisiti? Jänkistanis hukkub aastas autoõnnetustes ~42 000 inimest aga relva kasutamise tagajärjel (sinna hulka on loetud ka röövides ja politsei poolt kasutatud tulirelvi) „ainult” ~30 000 inimest.
Mis väljaõppesse puutub siis see on elementaarne aga millega siis tegeleb eesti kaitsevägi? Pea pooled meessoost kodanikud on sealt läbi käinud ja peaksid oskama relvaga enamvähem ümber käia. Paljudel on kogemused NL armeest, isegi kui oldi väeosas kus padruneid eriti ei usaldatud ajateenijatele siis relva kasutamise pidi küll igaüks selgeks saama. Ärme too välja selliseid otsitud põhjendusi vaid ütleme ausalt välja, relvastatud rahvas on OHTLIK ja seda kõigi jaoks kes sellega vastuollu läheb. See on ka tegelik põhjus miks riikides kus inimesi võetakse kui „lambaid” on relvad raskelt kättesaadavad.
Lp. Linnavurle, kui soovid sellel teemal argumenteerida ehk teeme seda privas. Need samad „idioodid” sõidavad autodega ja ei saa ikka küll hakkama päris kaose tekitamisega (ehki nii mõnigi ikka annab oma parima selleks). Miks siis arvad, et relvadega on kuidagi teisiti? Jänkistanis hukkub aastas autoõnnetustes ~42 000 inimest aga relva kasutamise tagajärjel (sinna hulka on loetud ka röövides ja politsei poolt kasutatud tulirelvi) „ainult” ~30 000 inimest.
Mis väljaõppesse puutub siis see on elementaarne aga millega siis tegeleb eesti kaitsevägi? Pea pooled meessoost kodanikud on sealt läbi käinud ja peaksid oskama relvaga enamvähem ümber käia. Paljudel on kogemused NL armeest, isegi kui oldi väeosas kus padruneid eriti ei usaldatud ajateenijatele siis relva kasutamise pidi küll igaüks selgeks saama. Ärme too välja selliseid otsitud põhjendusi vaid ütleme ausalt välja, relvastatud rahvas on OHTLIK ja seda kõigi jaoks kes sellega vastuollu läheb. See on ka tegelik põhjus miks riikides kus inimesi võetakse kui „lambaid” on relvad raskelt kättesaadavad.
Nii, paistab, et vähemalt Eestis käinud riigiduuma delegatsioon, kes esmaspäeval veel pritsis välku, sai teisipäeval aru, et mis Eestis tegelikult käimas on. Kadunud on süüdistused inimõiguste rikkumises ning usaldatakse Eesti võime sündmuste uurimisel. Krt, see vana kaotab vist Venemaal küll praegu oma hääli mis mühiseb. Võib-olla tahab ta Eestisse saadikuks tulla 
http://www.newsru.com/world/04may2007/tallinn.html
kaur3 kirjutas:Nii, paistab, et vähemalt Eestis käinud riigiduuma delegatsioon, kes esmaspäeval veel pritsis välku, sai teisipäeval aru, et mis Eestis tegelikult käimas on. Kadunud on süüdistused inimõiguste rikkumises ning usaldatakse Eesti võime sündmuste uurimisel. Krt, see vana kaotab vist Venemaal küll praegu oma hääli mis mühiseb. Võib-olla tahab ta Eestisse saadikuks tulla
Ei näe antud artiklis küll ühtegi märki Kovaljovi " imelisest paranemisest".
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
-
linnavurle
- Liige
- Kontakt:
Kusjuures mina olen küll seisukohal, et nad tõepoolest ei teadnud, milline on tegelik olukord. Täitsa võimalik, et nad lootsid eest leida puude külge seotud venelased, keda eestlased kohvipauside ja tööaja lõppemise järel peksmas käivad. See viimane on muidugi liialdusega öeldud, aga vene inimestel, kes viimati külastasid Eestit 90ndate alguses või Nõukogude ajal pole tõesti ettekujutust, milline areng on meil toimunud nii poliitilises kui majanduslikus mõttes. Venemaa venelane võtab asju oma mallide järgi ja malliks on seal praegu veel pool-diktatuur ja "pardakk" majanduses. Majanduse arengut ei oska ennustada, aga poliitikas sammutakse pikkade sammudega päris-diktatuuri.Ega kaur3 ei arva, et delegatsioon ei teadnud enne siiatulekut sellest, mis siin toimub?
Kaks suve tagasi olid mul külas vene kolkast pärit venelased. Mõned neist olid väga haritud ja laia silmaringiga tegelased, aga oli ka paar sellist, kes oma kodukülast väga harva välja saanud. Ühele tüübile pidi pubides lõunastades isegi eraldi lusikat küsima, sest ta ei osanud praadi teistmoodi süüa... (see on jumala tõsijutt muide).
Need tegelased veetsid esimesed kaks päeva ühes venemeelses ja räämas Eesti väikelinnas. See tõstis ka nende kuraasi - mis me eestlased keksime, neil Venemaal on sama moodi, on suured poed, kus kaup sees ja teedel lapitud asfalt. Aga kui neile sai väike ringkäik tehtud mööda Eestimaad, ma tõesti ei tegelenud potjomkini küla näitamisega, vaid käisime seal, kuhu nad tahtsid, siis vajus neil suu sõna otseses mõttes lahti. Isegi Sergei, kes nõuka ajal korduvalt Eestis käinud, koputas mulle Tallinnas õlale ja küsis, et kus prügikast on, kuhu ta koni võib panna. Vaesel mehel olid terve hommikupoole konid pihku kogutud - meie arvates parajalt räpases Tallinnas ei julgenud ta neid maha poetada. Kui ma siis mehele ütlesin, et seisad ju prügikasti kõrval - ta ei osanud postide külge näo kõrgusele paigaldatud ja reklaamtekste täis kleebitud asjandusi prügikastideks pidada, oli mehe imestus veel mitu korda suurem. Prügikastist tehti selle peale pilti, siis tehti prügikastist koos Sergeiga pilti, siis kutsuti Andrei ka veel pildi peale...
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Mulle ka aeg-ajalt tundub, et seal elatakse ja otsustatakse iseenda genereeritud uudiste põhjal. Näiteks eile näidati kangelase matuseid Mustvees, kes hukkus võitluses kisjaliku politseiga. Sealsamas esinenud "sõber" (meie jaoks provokaator) väitis, et politsei peksis rahvas nuiadega, mille otsa oli ketiga kinnitatud ogaline raudkuul
Mulle tuli silma ette Sõrmuste isanda III osa, kus viimases lahingus üks suur tont sellisega naist tappa üritas

Mulle tuli silma ette Sõrmuste isanda III osa, kus viimases lahingus üks suur tont sellisega naist tappa üritas
linnavurle kirjutas:Kusjuures mina olen küll seisukohal, et nad tõepoolest ei teadnud, milline on tegelik olukord.Ega kaur3 ei arva, et delegatsioon ei teadnud enne siiatulekut sellest, mis siin toimub?
Tegemist oli Riigiduuma delegatsiooniga, mitte Stavropoli krai eesrindlike mehhanisaatorite esindajatega.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Just raadio uudistes kommenteeris, et Savisaare organiseeritud "kodurahu foorum" Salme kultuurikeskuses kujunes oodatult internatside ja kesikute soolokooriks valitsuse vastu. Ükski teine erakond ei osalenud ja kõik vähegi mainstreami vastu sõna võtvad kodanikud vilistati saalist välja. Samuti oli põhirõhk eestlaste süüdistamisel ning toimunud sündmuste õigustamisel. Provokaator Lebedev oli kisanud seal, et rahu ei saabu enne kui valitsus astub tagasi ja vabastab selle jama raames vahistatud seltsimehed. 
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline