Õhkrelvad
Ei kedagi ma laskma küll ei plaani hakatasnaiper kirjutas:Pakun et teemaalgataja on veel lapseohtu, a la " õhupüstol on ka huvitav asi ja ei tea kas laseb ka kaugele"
Seega soovitaksingi õhupüstolit, kuna neil väike algkiirus ning arvestades et verinoortel (ptüi, oleksin peaaegu TATIKATEL öelnud, aga hea et sain veel sõnasabast kinni) ikka juhtub igasugu asju ja kui naabrimuti tagumikule tekib õhupüstolist lastes vast väike sinikas, mille ehk kuidagi vanemate abiga ära annab klaarida, siis 300+ algkiirusega pika püssi puhul enam see klaarimine nii valutu ei saa olema

Tänud kõigile kes viitsisid rääkida selelst õhupüssi asjast täpsemalt võtan ilmselt ära selle jhaipaunas müüdava 2500 kr õhuka sest tundub et sellest mulle piisab.Aga üks küsimus veel, et mis optikat te soovitaksite õhukale peale, umbes hinnas 600-1000 kr ja kas selle raha eest saab hea optika peale?
Mingit hullu suurendusega kiikrit põle mõtet peale panna,sest kasu sellest niikuinii ei ole.Optilise ostmisel sellise hinnaga,küsi ikka kindlesti selle sobivust vedruga õhukale ja ,et kas asjale ikka ka natuke garantiid saab.Kipuvad ka sinupoolt viidatud hinnast kümmekorda kallimad kiikrid teatud paukude hulga tagant nihkuma st vaja uuesti sisse lasta,nii-et mingit ühest soovitust küll öelda ei oskaks.Enda õhuka nii-öelda spets sihik Lugerilt,mis pidavat olema eriti shock kindel on ka juba korra ca 500 lasu juures üle krutitud.Asjal oli küll vist ka aasta garantiid,kuid ei hakkanud sellega vaeva nägema.
Annan ka siis natuke nõu. Omandasin konkreetse IZ-513M paar aastat tagasi. Sõber ostis samal ajal Gamo Shadow 1000, mille hinnaklass ja näitajad sama. Relvale ajasin peale 700-EEKuse Lugeri optika, mis on ilusasti üle elanud ca 1000 pauku.
Midagi positiivset.
Väga võimas, 282m/s on vähemalt minu tuki puhul selgelt alapakutud, kerge kuuliga pole helibarjääri ületamine probleemiks. Shadow 1000-le (mis on paberil 305m/s) teeb võimsuse poolest igast asendist ära. Kuke-mehhanism on ohutuse tagamisel väga abiks. Lihtne ja töökindel.
Miinused.
Tugev tagasilöök, mistõttu Gamo on natuke täpsem. Lisaks saab relva laadimisel lühikese ajaga korraliku biitsepsi
Kuke-mehhanism on tore küll, kuid kui optika on vähe suurem siis on selle vinnastamine problemaatiline. Kindlasti tuleb kruvikeerajaga aegajalt kõikvõimalikud kruvid üle käia.
Ise soovitaksin praegusel hetkel Gamo't või muud pehmemat analoogi, IZ 513M tasub hankida siis kui on kindel plaan mõni pudulojus teise ilma saata
Midagi positiivset.
Väga võimas, 282m/s on vähemalt minu tuki puhul selgelt alapakutud, kerge kuuliga pole helibarjääri ületamine probleemiks. Shadow 1000-le (mis on paberil 305m/s) teeb võimsuse poolest igast asendist ära. Kuke-mehhanism on ohutuse tagamisel väga abiks. Lihtne ja töökindel.
Miinused.
Tugev tagasilöök, mistõttu Gamo on natuke täpsem. Lisaks saab relva laadimisel lühikese ajaga korraliku biitsepsi

Ise soovitaksin praegusel hetkel Gamo't või muud pehmemat analoogi, IZ 513M tasub hankida siis kui on kindel plaan mõni pudulojus teise ilma saata

Optika PCP õhukale
Optika saab ise tellitud kuskilt välismaalt, kuna Eesti hinnad on reeglina suht nutused. Kuna valik ürpis suur, siis vaja kuidagi otsi kokku tõmmata, ehk oskab keegi mõned nö kvaliteetsed tootjad välja tuua? Kuidas Luger'i toodanguga on (kvaliteedilt)?
Ebay link
Ebay link
O: Vanemat mil tehnikat
Ma ise nüüd Cometa Fenix 400 õnnelik omanik. Maksis 3600 raha, aga on igat senti väärt. Ülim kvaliteet pisiasjades pluss täpsus ja 305m/s. Tühjast õllepudelist laseb 10m pealt läbi nii, et pudel jääb püsti, ainult auk mõlemal pool... Kui panin 6-7 tühja õllepurki üksteise taha, siis läks nii puhtalt kogu rivist läbi, et ainult kõige tagumine kõikus pisut.
Tean inimest kes kasutab sama asja edukalt jäneseprae hankimiseks. 30-40 meetrilt pidi raske kuul enamsti jänkust läbi minema, vahest jääma ka teiselepoole naha alla.
Ps. Neist poodidest kust mina küsisin, võimsaid vene püsse ei soovitatud - kabad ei pidanud vastu pidama.
Tean inimest kes kasutab sama asja edukalt jäneseprae hankimiseks. 30-40 meetrilt pidi raske kuul enamsti jänkust läbi minema, vahest jääma ka teiselepoole naha alla.
Ps. Neist poodidest kust mina küsisin, võimsaid vene püsse ei soovitatud - kabad ei pidanud vastu pidama.
mul pikim vahemaa seni olnud umbes 35-40m. mingid jotad jätsid maja ette platsile ühe viinapudeli püsti. ma sis lasin selle aknast katki (paha mina
). teinekord lasen poolelt joomiselt katki kui peale satun.
aga nende jänksidega on keerulisem lugu. see kuul ei pruugi teda kuigivõrd maha võtta. missiis, et läbi läheb. kahtlustan, et suur osa jookseb peale laksu minema. et vähegi inimlik olla, tuleks valida õige kaaluga kuul. kahjuks ei mäleta, mis suhtes pidi seaduse järgi olema kuuli ja jahilooma kaal.

aga nende jänksidega on keerulisem lugu. see kuul ei pruugi teda kuigivõrd maha võtta. missiis, et läbi läheb. kahtlustan, et suur osa jookseb peale laksu minema. et vähegi inimlik olla, tuleks valida õige kaaluga kuul. kahjuks ei mäleta, mis suhtes pidi seaduse järgi olema kuuli ja jahilooma kaal.
Jeh, teooria järgi on õhuka kuulist jänkule vähe. Aga praktik väidab, et 100% rindkerelaksuga loomi jääb laskmiskohast 10m raadiuses siruli ja on laskja kohalejõudes juba ka vaikseks jäänud.
Teooria mittepaikapidavusest veel: targad raamatud väidavad et loom peaks peale lasku surema mitte vigastustesse vaid shokki, mille ta saab kui kuul kehavedelikud järsult liikuma paneb. On olemas ka tabelid ja valemid kuidas arvestada millise kuuliga mis kaalus elukas shoki osaliseks saab. Ometi pole ma eluaegse jahimehena oma kümnete lastud kitsede-põtrade juures mitte ühelgi seda lubatud shokki näinud. Viimane kui üks on peale tabamust veel mõnda aega teadvusel olnud, kuigi olen kasutanud mitte just kõige lahjema kaliibriga relvi ja ekspansiivkuule.
Shokki olen täheldanud vahest ainult lindude puhul, kuid ka siin ei ole asjad alati mitte loogilised - olen näinud kuidas üheainsa väga peenikese haavli kehasse saanud sinikael sureb silmapilkselt ja ka seda kui täitsa räbalaks lastud nepp veel sadakond meetrit edasi lendab.
Teooria mittepaikapidavusest veel: targad raamatud väidavad et loom peaks peale lasku surema mitte vigastustesse vaid shokki, mille ta saab kui kuul kehavedelikud järsult liikuma paneb. On olemas ka tabelid ja valemid kuidas arvestada millise kuuliga mis kaalus elukas shoki osaliseks saab. Ometi pole ma eluaegse jahimehena oma kümnete lastud kitsede-põtrade juures mitte ühelgi seda lubatud shokki näinud. Viimane kui üks on peale tabamust veel mõnda aega teadvusel olnud, kuigi olen kasutanud mitte just kõige lahjema kaliibriga relvi ja ekspansiivkuule.
Shokki olen täheldanud vahest ainult lindude puhul, kuid ka siin ei ole asjad alati mitte loogilised - olen näinud kuidas üheainsa väga peenikese haavli kehasse saanud sinikael sureb silmapilkselt ja ka seda kui täitsa räbalaks lastud nepp veel sadakond meetrit edasi lendab.
ostuhuvi
Tere,
Kas õhupüssid on veel alles? Kui ja, siis kas on müüa ja palju maksab?
trv, alo
Kas õhupüssid on veel alles? Kui ja, siis kas on müüa ja palju maksab?
trv, alo
fireman kirjutas:Mul on endal 2 tükki neid. Parim mis on on siiano olnud firma Weihrauch toodang. Tulistab ikka vägagi hästi. Peaasi,et kui märki tahad lasta siis ei ostaks seda vagus opilise kaabli sihikuga versiooni. Sihikut vaadates näed sealt kolme täppi mis kipuvad märklehte pimestama. Minu omal peaks mälu järgi olema kuuli väljumise kiiruseks 340 m/s. Alla kolmesaja ei soovitaks küll. Kui liigud põlvamaal ja viitsid ühendust võtta, siis lasen proovida. Optikatest veel niipalju, et need õhupüsssi tavalised ei kõlba küll kuhugi. Esiteks nende saad vaid märklehte lasta, sest tuulekäes liikuvat võilille tutti on pea võimatu optikasse saada ja need on ka suhteliselt nõrgad. Minuomal hakkas rist sees ringi käima ja vajus kuidagi imelikult lääbakile. Ilmselt need relvad mis lasevad kuuli üle kolmesajase kiirusega, põrutavad sihiku paigast. Soovitan osta ikka pärisrelva omi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist