Ülikooliga või ülikoolita

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
vanahalb
Liige
Kontakt:

Re: Ülikooliga või ülikoolita

Postitus Postitas vanahalb »

Viskasin just Postimehele pilgu peale ja seal kirjutati hirmunud inimestest kes kardavad et kuskil on must nimekiri mille tõttu nad tööd ei saa . (Artikli lõpp oli tasuline ja mul nii palju raha põle) .
Mis inimesed need sellised üldse on? Needsamad humanitaarbakad? Või üldse ilma hariduseta inimesed? Sel juhul ei oskaks nad ju CV - d koostada ?

Ma kordan veelkord üle et ma ei sõima kuskilt otsast neid bakasid. Küll aga ei tohiks riik nii vastutustundetult käituda et koolitab midagi mis on hästi odav ja annab inimesele lootust. Ma olen ise samuti tegelikult humanitaari õppinud. Võib-olla saaks hakkama ka aga seal on nüansse mis mulle ei meeldi. Praegusel tööl (tehnoloogiasektor) pole ma mitte kunagi pidanud kuhugi kandideerima. Põhimõtteliselt elaks Putini Venemaal ka ära ja võib- olla isegi paremini kui Soomes Sest mida pimedam öö seda säravamad tähed :) (Mida juhmim kollektiiv seda silmapaistvam spetsialist)

Laste pealt vaadates on samamoodi. Üks õppis arstiks ja terve maailm on tööd täis. Teine just sealsamas Tallinna Ülikoolis.... no kui EL MTÜ - tööstus kokku kukub on tal küll kirdõkk. Aga võib- olla ei ole ka, ma olen ise samuti mitu korda rongi alt eluga välja tulnud :)
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Antud artikkel räägib pigem tööandjate võimekusest(pigem võimetusest) kandideerimisprotsesse hallata ja annab väheke näpunäiteid tööotsijatele
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

vanahalb kirjutas: 09 Juul, 2025 10:01 ...Mida juhmim kollektiiv seda silmapaistvam spetsialist...
Üldiselt silmapaistvad spetsialistid lahkuvad juhmidest kollektiividest, sest mistahes rahaline preemia ei suuda seda intellektuaalset valu kompenseerida. Sestap ilmselt siiski ei ole tegu kõrgtaseme spetsialistiga antud juhul.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

AMvA kirjutas: 09 Juul, 2025 9:13
Madis Reivik kirjutas: 09 Juul, 2025 9:01 Humanitaaride sõimamine on populaarne tegevus aga... meie suuremad riigimehed ja rahvuslikud uhkused ... on reaalid ?
Meri, Runnel, Masing jne jne.

Oleks minu olemised siis tehnikaülikoolis oleks veerand või rohkem ained "humanitaarid". Kirjandus jms.
See ei oleks siis enam üldse tehnikaülikool. Ta on käesolevaks hetkeks niikuinii liiga "humanitaariasse" kaldunud ja inseneeriaõpe on päris korralikus kriisis.
Kriisis ilmselt jah. Aga mis otsast ta "humanitaariasse kaldunud" on ? Ma pole muidugi 20+ aastat sinna sattunud, minu ajal olid natuke humanitaarsed asjad "suhtlemispsühholoogia" ja keeled, siis oli ka filosoofia ajalugu aga no see oli selline saksa tüüpi nimekirjade loendamine, kes millal sündis jms mõttetu pläust.
Kas vahepeal on nt kirjandus ja usundiõpetus lisatud ?
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Madis Reivik kirjutas: 09 Juul, 2025 12:58
AMvA kirjutas: 09 Juul, 2025 9:13
Madis Reivik kirjutas: 09 Juul, 2025 9:01 Humanitaaride sõimamine on populaarne tegevus aga... meie suuremad riigimehed ja rahvuslikud uhkused ... on reaalid ?

Oleks minu olemised siis tehnikaülikoolis oleks veerand või rohkem ained "humanitaarid". Kirjandus jms.
See ei oleks siis enam üldse tehnikaülikool. Ta on käesolevaks hetkeks niikuinii liiga "humanitaariasse" kaldunud ja inseneeriaõpe on päris korralikus kriisis.
Kriisis ilmselt jah. Aga mis otsast ta "humanitaariasse kaldunud" on ? Ma pole muidugi 20+ aastat sinna sattunud, minu ajal olid natuke humanitaarsed asjad "suhtlemispsühholoogia" ja keeled, siis oli ka filosoofia ajalugu aga no see oli selline saksa tüüpi nimekirjade loendamine, kes millal sündis jms mõttetu pläust.
Kas vahepeal on nt kirjandus ja usundiõpetus lisatud ?
No kui mina seal õppisin, siis seal sellist sellesse kooli sobimatut asja nagu suhtlemispsühholoogia, filosoofiat (kui punased ained välja arvata) ning ajalugu (oli vist äkki partei ajalugu, enam täpselt ei mäleta) üldse ei olnud. Kas need on tegelikult tehnikakõrgkooli vajalikud?
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Muidugi on, muidu saame mingusuguseid kitsarinnalisi jobusid. Ega pea maht nii piiratud pole et peale elektrotehnikat midagi sisse ei mahu.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

vanahalb kirjutas: 09 Juul, 2025 10:01Ma olen ise samuti tegelikult humanitaari õppinud.
Ei ole.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Madis Reivik kirjutas: 09 Juul, 2025 13:50 Muidugi on, muidu saame mingusuguseid kitsarinnalisi jobusid. Ega pea maht nii piiratud pole et peale elektrotehnikat midagi sisse ei mahu.
Tead inseneriõpe on niigi piisavalt mahukas ja võiks olla veel põhjalikum.
Minu teada näiteks arstiteaduskonnas neid liigseid erialasid pea üldse ei ole ja mul ei ole muljet jäänud, et arstid mingid jube kitsarinaalised jobud oleksid.

Kui sa oled jobu, siis sa oled ka vaatamata õpingutele jobu (nagu elu näitab).
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Statistiliselt, arvan, ikkagi aitaks natuke. "Ülekoormatud õpilased" on minu arvates liialdus. Mahuks 30% rohkem tunde kui vaja.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Kriku kirjutas: 09 Juul, 2025 14:09
vanahalb kirjutas: 09 Juul, 2025 10:01Ma olen ise samuti tegelikult humanitaari õppinud.
Ei ole.
Võimalik. Tollal nimetati niisuguseid aineid ebamääraselt "Artes liberales".
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Madis Reivik kirjutas: 09 Juul, 2025 14:59 Statistiliselt, arvan, ikkagi aitaks natuke. "Ülekoormatud õpilased" on minu arvates liialdus. Mahuks 30% rohkem tunde kui vaja.
Ma ei tea, mis praegu toimub, aga kui mina õppisin, siis insenerierialadel oli küll pidev ajapuudus ja õhtuti sai ikka hilistesse õhtutundidesse oma töid tehtud.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

See oli TTÜ-s minu ajal levinud tarkus (1994+), et inseneri on lihtne sisse saada ja lihtne välja lennata, majandusse on raske sisse saada, kuid seal püsimine oli ka tunduvalt lihtsam. Kui pea oli lahtine, siis mingeid ööõppimisi väga polnud. Kuid mul oli üks kullaga lõpetanud klassiõde, kellega sattusin kord koos suulisel eksamil vastama ja seal oli põhimõtteliselt õpik koma ja punkti täpsusega pähe õpitud. Taoliselt võis tõesti hommikuni minna.

Ühe asja ma õppisin ülikoolis ära, mida keskas ei vajanud, spikrite koostamise. Siis olid juba olemas printerid (nõelprinterid esialgu), mis suutsid päris peenikest kirja teha. Kui olid selle spikri exelis ära teinud, siis tavaliselt polnud seda enam eksamil tarviski, inimese kirjutamismälu on parem kui lugemismälu. Neid excelis tehtud spikreid praktiseerin siiani, kuigi eriti ei kasuta.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

AMvA kirjutas: 09 Juul, 2025 15:24 Ma ei tea, mis praegu toimub, aga kui mina õppisin, siis insenerierialadel oli küll pidev ajapuudus ja õhtuti sai ikka hilistesse õhtutundidesse oma töid tehtud.
Minu vist II kursuse ajal elasid minuga samas ühika toas inseneeria rebased ja nende vaevusi dushijooniste tegemisel öösi kella 3-ni mäletan siiani. Ei tea, kas neist insenerid saidki, aga neil "endistel aegadel" oli ka sellist kummalist ajatapmist korralikult.

Oli veel teinegi tarkus tipis, et seal on kolm matti, kõrgem matt, joptvõi matt ja eksmatt :lol:
Eks elu areneb igal pool, 1990ndatel arvati KV-s ka, et voodi- ja lapiralli teeb poisist mehe ja mehest sõduri.
Täna ilmselt vaadatakse selliste ideede peale väga imeliku näoga.
Viimati muutis Kapten Trumm, 09 Juul, 2025 15:53, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Tegelane5
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tegelane5 »

Samas, viimasel ajal suht hoogsalt pildis olnud Peeter Pärtel Pere haridus:
Bakalaureusekraadi kultuuriteooria alal omandas ta Tallinna Ülikoolis 2009. aastal, magistrikraadi organisatsioonijuhtimise alal omandas Brüsseli Vabaülikoolis 2012. aastal.
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Tegelane5 kirjutas: 09 Juul, 2025 15:53

Samas, viimasel ajal suht hoogsalt pildis olnud Peeter Pärtel Pere haridus:
Bakalaureusekraadi kultuuriteooria alal omandas ta Tallinna Ülikoolis 2009. aastal, magistrikraadi organisatsioonijuhtimise alal omandas Brüsseli Vabaülikoolis 2012. aastal.
Peab vist täpsustama, et see peene nimega kultuuriteooria oli tegelikult rootsi keele filoloogia.
Mingist vabaülikoolist ei arva ma küll miskit. See ilmselt ei kvalifitseeru.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist