Viktoriin

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Runkel
Liige
Kontakt:

Re: Viktoriin

Postitus Postitas Runkel »

Veeldama ja veeskama on vast uued küllalt naljakad sõnad.
Kui fraasi küsida ja veeskamise lainel olla, siis kas "otsi vette laskma"? Sündmusest pole aimugi.
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marvin »

Vee alt kougiti midagi välja.
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wolfgang »

Kõik viitaks justkui Glomar Explorerile ja ühe allveepaadi väljaurgitsemisele... aga mingit terminit mulle sellega seoses ei meelestu.
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sander17 »

wolfgang kirjutas: 18 Juul, 2025 12:36 Kõik viitaks justkui Glomar Explorerile ja ühe allveepaadi väljaurgitsemisele... aga mingit terminit mulle sellega seoses ei meelestu.
Aastal 1974 urgitses mainitud Glomar Explorer vee alt salaja välja osa sibulate uppunud allveelaevast ning kui sellest kuuldused levima hakkasid, siis CIA "glomareeris"(?? ma ei tea, inglise keeles getting glomared) üldsust sellise fraasiga nagu "me ei kinnita ega lükka ümber".
krossipart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krossipart »

Sander17 kirjutas: 18 Juul, 2025 13:18
wolfgang kirjutas: 18 Juul, 2025 12:36 Kõik viitaks justkui Glomar Explorerile ja ühe allveepaadi väljaurgitsemisele... aga mingit terminit mulle sellega seoses ei meelestu.
Aastal 1974 urgitses mainitud Glomar Explorer vee alt salaja välja osa sibulate uppunud allveelaevast ning kui sellest kuuldused levima hakkasid, siis CIA "glomareeris"(?? ma ei tea, inglise keeles getting glomared) üldsust sellise fraasiga nagu "me ei kinnita ega lükka ümber".
Vähemalt mina sain ühe mõiste võrra targemaks. "glomareeris" mainis üks paadunud kalamees tihti. Kuna see kalamees oli endine EKV tegelane siis kaudselt teemasse. Egas Ta ise ka ei osanud seda glomareeris sõna seletada ja Tema isa oli nii ütelnud.. :dont_know: Niisiis glomareeris - õngitses. :) Aga Marvini küsimusele ma vastust kahjuks ei tea.. :scratch:
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

See oligi ju vastus :)
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 18 Juul, 2025 13:45 See oligi ju vastus :)
Just. Kui arvuti taha jõuan, annan pikema selgituse. Seniks saab Sander17 küsida :)
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

Järgmine küsimus:

Kuidas juhtus nii, et inglaste hauad meie Kaitseväe kalmistul jäid nõukaajal puutumata ja neile ei maetud vene soldateid või lendureid peale?
Kasutaja avatar
wk2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wk2 »

NLiit ja Britid olid teise ilmasõja ajal liitlased
Bertel Gripenberg: See lõhe on sügavam surmast, on sünge, pime ja lai - ta lahutab inimest sellest, kes punaseks kiskjaks sai.
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

Olid. Ma ei tea, kas see oleks midagi siiski lugenud, sest hauad on Vabadussõjas osalenud ja punaste vastu võidelnud "imperialistlike" inglaste omad.
Igal juhul küsitav põhjus on midagi muud.
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Marvin kirjutas: 18 Juul, 2025 17:00 Just. Kui arvuti taha jõuan, annan pikema selgituse. Seniks saab Sander17 küsida :)
Nii - mina merereisilt tagasi ja arvuti taga.
Niisiis - 1968. aastal, täpselt Eesti Vabariigi 50. aastapäeval läks Kamtšatkalt merele allveelaev K-129. 8 märtsil läks see põhja hämaratel asjaoludel. Venelased ei teadnud, kus see sündis, ameeriklased aga väidetavalt peilisid selle müra järgi välja. Igatahes tegid nad juba sama aasta juulis sellest pilti ja jõudsid järeldusele, et tuumarakett on šahtis terve ja et see oleks vaja kuidagi kätte saada. Võib-olla oli miskit huvitavat veel, millest me mitte kunagi teada ei saa - luuremängud ometigi.
Seega nuputati välja, et tuleb käima tõmmata varioperatsioon. Et venelased ei teadnud, kus laev uppus, siis kõlbas väga hästi lugu sellest, et on vaja kusagil kuupäevaraja juures mangaani kaevandamist uurida ja selleks eriline laev ehitada. Ehitatigi - Glomar Explorer. Kougitigi K-129 või jupp sellest välja (seisukohad lahknevad) ja arvati, et see püsib vaka all. Ei püsinud - meedia hakkas küsimusi esitama. Nõnda vastaski CIA - ei kinnita ega lükka ümber. Sellele fraasile kleepus külge Glomari nimi ning nõnda tuntakse seda täna "Glomari vastusena" ja tegevust glomariseerimisena.
CIA esimene säuts toonases Twitteris oli selline: https://x.com/CIA/status/474971393852182528
cia-first-tweet.jpg
cia-first-tweet.jpg (24.71 KiB) Vaadatud 546 korda
Selline lugu siis.
Viimati muutis Marvin, 19 Juul, 2025 9:03, muudetud 1 kord kokku.
VMO
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas VMO »

Sander17 kirjutas: 18 Juul, 2025 17:27
Kuidas juhtus nii, et inglaste hauad meie Kaitseväe kalmistul jäid nõukaajal puutumata ja neile ei maetud vene soldateid või lendureid peale?
Surnuaiavaht tekitas nende haudade peale prahihunniku.
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

No minu andmetel oli tegu mullaga, mitte prahiga. Aga loen õigeks.

https://epl.delfi.ee/artikkel/50726539/ ... ningannaga

Akf! VMO saab uue küsimuse esitada.
VMO
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas VMO »

Eestlastelegi tuntud linna Velikije Luki vallutamisel paistis silma üks sõjamees, nii et ta märgiti hõivamise kirjelduses ära. Aga siin maal teatakse paremini tema isa, kelle tegemistest on juttu ühes raamatus. (Tegelikult ka poeg on seal ära mainitud)

Mis raamatust on jutt? Tõenäoliselt on see paljudele Akf-dele nooremast põlvest tuttav.

PS. Kuna suine aeg, siis mu vastused võivad veidi venida :)
Kasutaja avatar
wk2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wk2 »

Enn Kalmu kaks mina
Bertel Gripenberg: See lõhe on sügavam surmast, on sünge, pime ja lai - ta lahutab inimest sellest, kes punaseks kiskjaks sai.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist