AMvA kirjutas: ↑20 Juul, 2025 19:45
vanahalb kirjutas: ↑20 Juul, 2025 11:30
Mumeelset on "demokraatia" jya "läänelikud väärtused" mille eest võideldakse umbes samasugused mõisted nagu "singulaarsus". Iga põhulõug võib sel teemal jahuda kuid ega Exeli tabelisse ikka ei pane neid mingil moel.
Huvitav, miks sulle endale meeldib majanduspagulasena olla riigis, mille edu põhineb demokraatiale ja läänelikel väärtustel, aga mitte kuskil Albaanias või Serbias?
Nojah, siin on taaskord lõrisemist täiesti vale puu all. Majanduspagulane on isik kes loob väiksemat lisaväärtiust kui ta ise tarbib, eks ole niimoodi? Mul on suhe alati teistpidine olnud ehk otsetoetusi pole tarvis läinud. Teistpidine tähendab ka seda et tänu ka minu, küll väikesele aga siiski, panusele, on Soome riik kuhu majanduspagulased sihivad. Kõik riigid võistlevad selle nimel et neid lisaväärtuste loojaid endale meelitada. Majanduspagulased on teretulnud ainult teatud ringkondades - neis mis saavad kuidagi pagulaste pealt teenida.
Albaania või Serbia pole muteada autokraatlikud riigid. Enver Hoxha on juba aastaid mulla all ja kõike mida Serbia kohta televiisoris räägitakse pole vaja puhta kullana võtta. Lähimatest autokraatiatest olen Türgi ja Aseriga kokku puutunud ja minul oma erialaga poleks seal hakkama saamisega probleeme. Probleeme oleks linnaosa arendusnõunikul, mõnedel kunstnikel ja muul taolisel kaadril kes ellujäämiseks peavad kellelegi meeldima. Niisugustes riikides pole ma sellepärast et füüsiliselt ei saa korraga mitmes kohas olla. Lihtne ju? Praegult on leping Soomega ja kui see kellelegi enam ei sobi eks siis vaatab edasi.
Teemast nüüd niipalju et Trumpi maitse järgi timmitud Coca tuleb sügisel.
https://www.err.ee/1609751382/coca-cola ... uletulekut
Kuna siin foorumis kindlas kõneviisis väideti et Trump saab selle lettilöömiseks kasutada administratiivseid hoobasid siis kas tehti põhiseaduse parandus või piisas ukaasist? Ei lugenud artiklist välja.