Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kanaliha polnud üldse näha, see oli ilmselt kanamassina. Sealiha oli helvestena. Praetult sulas mingiks känkraks.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Võib olla et lätlased sigade katku (mis inimesele külge ei hakka) kartuses sead parem ja ennem purki panevad ja odava hinnaga maha müüvad et mitte sigu kümnete tuhandete kaupa auku ajada.
Ps mina ei praadinud vaid tegin kartulivormi
Ps mina ei praadinud vaid tegin kartulivormi
-
krossipart
- Liige
- Postitusi: 367
- Liitunud: 26 Apr, 2020 17:06
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Nujah, aga vahest niimoodi peabki olema.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
-
krossipart
- Liige
- Postitusi: 367
- Liitunud: 26 Apr, 2020 17:06
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Keeda s***a või prae.. S**t jääb s*itaks isegi kartulipudru sisse peidetuna...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Sõltub kui hinnatundlik sa oled… Soodsalt saab häid konserve Poolast allergo.pl tellides, Eestis tuleb konservi koostist vaadata. Enamasti miskid väiketootjad, kes müüvad OTTidel, FB gruppides või turul. Ketipoodides saadaolevatest vōib vaadata Linnamäe tooteid vōi siis Minu Premium lihakonserve. Müügil Coopis ja Prismas. https://www.prismamarket.ee/toode/premi ... 3144004010
Aga jah, Eestis maksab korralik konserv päris palju. Tegelikult lihakonservide teemal siinsamas palju arutatud, otsing abiks.
Aga jah, Eestis maksab korralik konserv päris palju. Tegelikult lihakonservide teemal siinsamas palju arutatud, otsing abiks.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ainuke lihakonserv, millega ma väga rahule jäin, oli nôukaajal pisike Ungari plekktoos kas ubade vôi hernestega tomatikastmes, millesse oli lisatud pisike tükike ehtsat kanafileed. Kôik oli defitsiit ja delikatess. Sellist ostaks küll veel.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ok, proovi siis Matsimoka lihakonservi ja anna tagasisidet. Mis nõukaaja maitseid puudutab, siis tollal viisid juba suht keskpärased tooted keele alla - sest taustsüsteemiks palju jama.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Parima hinna-kvaliteedi suhtega konserv on vist siiani Lidli oma.Some kirjutas: ↑27 Juul, 2025 19:28 Sõltub kui hinnatundlik sa oled… Soodsalt saab häid konserve Poolast allergo.pl tellides, Eestis tuleb konservi koostist vaadata. Enamasti miskid väiketootjad, kes müüvad OTTidel, FB gruppides või turul. Ketipoodides saadaolevatest vōib vaadata Linnamäe tooteid vōi siis Minu Premium lihakonserve. Müügil Coopis ja Prismas. https://www.prismamarket.ee/toode/premi ... 3144004010
Aga jah, Eestis maksab korralik konserv päris palju. Tegelikult lihakonservide teemal siinsamas palju arutatud, otsing abiks.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Jah, proovisin ka Lidli konservi ja tundus ok (lugeda koostist, neil eri kvaliteediga tooteid). Lollikindel variant on ise konserve teha, täpselt oma maitse järgi. Võib teha supipotis, kiirkeetjas või autoklaavis, erinevus on säilivusajas ja pisut ka maitses. Retsepte leiab interneeduses aga võib ka ise leiutada.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Nädalavahetusel leidsime maal aidast 90-ndatel siia hädaabiga tulnud Corned Beef konserve. Ühe tegime prooviks lahti ja täiesti söödav - oli siis ja on ka praegu. Peal kiri et säilib ka troopilistes tingimustes
.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Parim nõukaaja lihakonserv oli ilma paberetiketita 5 kaupa õlipaberisse pakituna.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Tühi kõht on küll "parim kokk" aga pisikest kanalihatükki vegankonservis, oli vist ka tollel ajal raske lihakonserviks nimetada?
Lihakonservi nimetuse all müüdavatel toodetel on kaks tehnoloogiliselt erinevat gruppi, kus ühtedes on "vorstisisu (pudru) karbis" ja teistes on säilinud lihakiududega (liha tükid karbis).
Kui rääkida toiduvarudest "kitsasteks aegadeks", mis peaks lisaks energeetilisele enerigavarule vähendama "tühja kõhu tunnet", siis peaks varuks eelistama lihatükkidega konserve, kus on säilinud liha kiud.
Vorstipudru ja sammuti kartulikrõpsud lagunevad maos ruttu ja liiguvad edasi soolde, kus seedimine küll jätkub aga tühi magu nõuab pidevalt uut kütust peale ning "rikub tuju".
On erinevaid õpetusi, et kuidas oma organismile vajalik (maitsev ja vajalik ei ole sünonüümid) toiduaine leida aga selle raamatu toitumise osas on päris hea lihtne kirjeldus.
https://www.google.com/search?newwindow ... 99&dpr=1.5
Toitumise alast huvitavat leiab ka Mihkel Zilmer, meditsiinidoktor, meditsiinilise biokeemia professor raamatutest ja raadiosaadetest.
https://www.google.com/search?q=Normaal ... client=img
Haiguse ennetus tema kodulehelt:
https://rajacas.com/category/kasulik/
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 44186
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Vorstis on liha pahatihti vähevõitu.Kui rääkida toiduvarudest "kitsasteks aegadeks", mis peaks lisaks energeetilisele enerigavarule vähendama "tühja kõhu tunnet", siis peaks varuks eelistama lihatükkidega konserve, kus on säilinud liha kiud.
Vorstipudru ja sammuti kartulikrõpsud lagunevad maos ruttu ja liiguvad edasi soolde, kus seedimine küll jätkub aga tühi magu nõuab pidevalt uut kütust peale ning "rikub tuju".
Võtmesõna on rohke valgu sisaldus. Valgu lagunedamine on kehale vaevaline ja võtab aega. Kuid arvestada tuleb, et valgurohke toit nõuab ka rohkem vett.
Hommikul süüa peekonit praemunaga omab täiesti loogikat, näljatunnet ei teki enne õhtut ja see vähendab söömistungi, mis täna hästi kättesaadavate kalorite tingimustes toob tavaliselt kaasa liigsöömise ja ümaraks mineku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
-
krossipart
- Liige
- Postitusi: 367
- Liitunud: 26 Apr, 2020 17:06
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Lugemist:
https://www.err.ee/1609756014/metsseali ... oudlust-on
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist