VF 30 mot.lask.polgu saaga jätkuks...
Järjekordselt kena näide, et sealpool idapiiri pole nõuka ajaga võrreldes mitte s***#&* muutunud....
GV "Sever"...
Северный канал
1 Aug, 10:44
Мы когда прочитали это сообщение не могли поверить в его достоверность. Первая мысль – фантазии обиженного бойца. Скинули нескольким людям из 30 мсп почитать. Говорят, запросто могло быть. Все же – несколько абзацев об обнулении выкинули, дабы не демотивировать окончательно.
Впрочем, читайте сами, может кто-то из бойцов поделится и своим опытом. Военнослужащим из 30 мсп это будет тяжелее – у тех, кто в госпитале, отобрали мобильные телефоны, выход в город запретили.
Стиль автора оставили, исправили только грамматические ошибки.
"Приветствую.
Я подписчик твоего канала с апреля месяца. Хочу рассказать свою историю (ненужное вырежешь)
05.07.2025 меня и еще 40 моих сослуживцев прикомандировали в 30 полк, к этому жирному уебку Туапсе (лично с ним виделся на нулевой точке, передавал мне инфу)
С этого дня начался Ад
06.07.2025 нас отправляют на БЗ до ЛБС доходит 30 человек. Куча открыток (по 1000- и даже 2800 было) бойцы гибнут в пути. А тех, кто дошли до хохлов, ждёт верная смерть, так как там не реально спрятаться от дронов и постоянные прилеты в сожженном лесу. Но Туапсе приказывает закрепится в этом самом лесу, где тебя за200тить - вопрос времени. Так и происходит. За первые 3 дня минус еще 20 человек.
Я в числе выживших, но понимаю, что скоро попрощаюсь с жизнью. Далее остатки этих 10 человек начинаются трехсотятся (в основном от сброса Баба Яги). Кто в руку, кто в ноги. Парни докладывают Туапсе. Мол я 300 или такой-то боец 300.
Туапсе: мне похуй, никому не откатываться назад, до эвакуации.
300-й по рации: Туапсе у меня рука не работает.
Туапсе: мне похуй, ты одной же рукой можешь стрелять. Так вот и ебашься. Иначе я в вас сейчас арту запущу, если не будете выполнять приказы.
В эти моменты мы ахуели.
В итоге спустя сутки из 10 бойцов остается 3 человека, остальные 200. Оставшиеся 2 бойца, и я получают ранения (порядка 40 осколков настигли меня в различных частях тела). Без доклада откатываемся назад втроем, где-то 3 км.
Одному из наших пидар Ветер (какой-то командир, подстилка Туапсе) отрезает ухо и отправляет на передок.
У второго ранение серьезное считает этот мудло и дает добро на эвакуацию.
Мне говорит, что перемотаем тебя и завтра пойдешь на передок.
Я откатился назад еще пару км, и там уже прощался с жизнью, так как я не в состоянии был идти в бой.
На следующий день Туапсе приказывает новой группе забрать меня и идти в бой. Я сообщаю старшему группы что не могу идти. Он докладывает Туапсе. Далее Туапсе по рации приказывает обнулить меня. Благо парень этого не делает (ему спасибо за человечность). В итоге я 15 дней гнил в этом сарае, на 16 день удалось через одного проводника купить у Туапсе разрешение на эвакуацию (за 2 млн руб).( Кстати, к чести Туапсе (если она есть) на эти деньги купили два квадрика для бата)
На 16 день эвакуировался (во что до сих пор не могу поверить).
Как-то так..."
Kui me seda sõnumit lugesime, ei suutnud me uskuda, et see tõsi on. Meie esimene mõte oli, et see on solvunud sõduri fantaasia. Nad saatsid selle lugemiseks mitmele 30. motoriseeritud laskurpolgu (MLP) inimesele ja nad ütlevad, et see võis vabalt juhtuda. Sellegipoolest lisasid nad mitu lõiku nullimisest, et neid täielikult mitte demotiveerida.
Lugege aga ise, võib-olla jagab mõni sõdur oma kogemust. 30. MLP sõjaväelastel on seda teha raskem - haiglas viibijatelt võeti mobiiltelefonid ära ja keelati ka linna minna.
Autori stiil jäeti alles, parandati ainult grammatilised vead.
"Tere.
Olen teie kanali tellija olnud aprillist saati. Tahan oma loo rääkida (välja lõigata ebavajalik).
07.05.2025 määrati mind ja 40 kaasvõitlejat 30. polku, selle paksu jobu Tuapse juurde (kohtusin temaga isiklikult nullpunktis, tema jagas mulle infot).
Sellest päevast alates algas põrgu.
07.06.2025 saadeti meid lahingutsooni, 30 inimest jõudis rindejooneni. Hunnik väljalangemisi, alguses 1000 ja lõpuks isegi 2800. Võitlejad surevad teel. Ja need, kes hoholideni jõudsid, ootasid kindlat surma, kuna seal on võimatu droonide eest varjuda ja mahapõlenud metsas toimuvad pidevad lennud. Aga Tuapse käsib meil selles metsas positsioonid sisse võtta ja ennast kindlustada. Seal kus neid 200 inimest peidetakse on kõik vaid aja küsimus. Ja nii see juhtubki. Esimese 3 päeva jooksul, miinus veel 20 inimest.
Mina ellujäänute seas, aga ma saan aru, et peagi jätan eluga hüvasti. Siis saavad neist ülejäänud 10 inimese jäänustest kolmesajased (peamiselt Baba Jaga droonipommidest). Mõnel haavad kätes, mõnel jalgades. Poisid annavad Tuapsele teada. Et ma olen 300 või see-ja-see võitleja on 300.
Tuapse: Mind ei koti, keegi ei veere tagasi, kuni evakueerimiseni.
"300"-ne raadios: Tuapse, mu käsi ei tööta.
Tuapse: Mind ei koti, sa võid ühe käega tulistada. Nii et, raisk, muidu lasen ma nüüd suurtükiväel tule avada sinu pihta, kui sa käske ei täida.
Nendel hetkedel olime me šokis.
Selle tulemusena on päeva pärast 10 võitlejast alles 3 inimest, ülejäänud on 200. Ülejäänud 2 võitlejat ja mina oleme haavatud (umbes 40 kildu tabasid mind erinevatesse kehaosadesse). Ilma ette teatamata veereme kolmekesi tagasi, kuskil 3 km.
Ühel meie omadest mingi piider "Veter" (mingi komandör, Tuapse lurjus) raiub kõrva maha ja saadab ta rindele tagasi.
See jobu siis arvab, et teisel mehel on tõsine haav ja annab tema evakueerimiseks loa.
Ja ta ütleb mulle, et me saadame su tagasi ja homme lähed sa tagasi rindele.
Veeresin veel paar km tagasi ja seal jätsin juba mõtetes eluga hüvasti, kuna ma polnud lahingusse minekuks valmis.
Järgmisel päeval käskis Tuapse uuel rühmal mind peale võtta ja lahingusse minna. Ütlesin rühmaülemale, et ma ei saa minna. Ta raporteeris Tuapsele. Siis käskis Tuapse mind raadio teel ära nullida. Õnneks tüüp seda ei tee (tänud talle inimlikkuse eest). Selle tulemusena mädanesin selles laudas 15 päeva, 16. päeval õnnestus mul ühe teejuhi kaudu Tuapselt evakueerimisluba (2 miljoni rubla eest) osta. (Muide, Tuapse auks (kui tal see üldse on olemas) saab öelda, et nad ostsid selle raha eest... kaks kvadrotsikit pataljoni jaoks)
16. päeval evakueeriti mind (mida ma siiani ei suuda uskuda).
Midagi sellist..."