Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Rebane11
Liige
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Rebane11 »

Mult küsis keegi teed "Ootjaapa" le. Kirjapildis on veidi mõistetavam, kõrvaga kuuldes need rõhud ja hääldused ka lisaks, pidi mulle kaardil näitama, et Otepääle tahavad sõita.
kaupo51
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaupo51 »

Ma arvan, et Cocal on kama puha, kes tema limonaadi Eestis ostab, peaasi, et ostab. Eks venelastel on see nimevalik ka pisut kitsam, seega tõenäosus, et Ivan pudeli jooki ostab on suurem kui Jan-i puhul.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Ivan ei osta, sest see pole kirillitsas.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Rebane11 kirjutas: 26 Juul, 2025 19:14 Mult küsis keegi teed "Ootjaapa" le. Kirjapildis on veidi mõistetavam, kõrvaga kuuldes need rõhud ja hääldused ka lisaks, pidi mulle kaardil näitama, et Otepääle tahavad sõita.
Huvitaval kombel olen ma tähele pannud, et need, kel on muusikalist kuulmist, saavad ka võõrkeele hääldusega paremini hakkama, seda isegi juhul, kui keelt ennat väga hästi ei oskagi. Mõnel teisel võib keel olla grammatiliselt lausa perfektne ja sõnavara lai, aga hääldus selline, et piinlik hakkab.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Pints
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Pints »

Maardu linnapäeval esines artist nõukogude armee mundris. Linn: programm peegeldas linna mitmekesist kultuuriruumi.

Maardu linna hinnangul jäi pealtvaatajale aga lavatükist vale mulje. „Kasutatud kostüüm oli lihtne, sümboliteta lavarõivas, mis meenutas ajastutruud, kuid üldistatud sõjaväelise stiiliga vormi, mida kasutatakse sageli teatri- ja tantsulavastustes,“ lausus Andros. Ta lisas, et antud rõivastus ei sisaldanud mingeid tunnuseid ega sümboolikat, mis viitaks konkreetsele režiimile või ajaloolisele armeele, ning oli osa lavastuse stiliseeritud kujundusest.

https://www.delfi.ee/artikkel/120393623 ... tuuriruumi
analooge mitteomav sõrulane
Erureamees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Erureamees »

Me eestlased olemegi liiga tundlikud oma keele häälduse suhtes ja osaliselt ka selle tõttu kipume üle minema vestlusparneri keelele või mõnele lingua francale. Inglased suudavad kuidagi üle elada selle, et inglise keelt räägitakse sajal erineval moel.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Augusti algusega lõppes õpetajatele antud ajapikendus eesti keele omandamiseks ning nõuetele mittevastavad õpetajad enam tööd ei saa. [...] Juulis selgus, et B2-taseme eesti keele eksami sooritas vaid 28 protsenti pedagoogidest.
https://www.err.ee/1609761906/opetajate ... s-sai-labi
camouflage
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas camouflage »

vale on siin ainult vabandamine... päris halb on see pilt kui juba sotsidelgi ventikasse viskab...

https://www.err.ee/1609762524/venelasi- ... use-parast
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Tegelt ta oma esimeses postituses midagi valesti ei kirjutand ,rääkis ju enda või lähedaste elust.
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

Inglased suudavad kuidagi üle elada selle, et inglise keelt räägitakse sajal erineval moel.
Neil pole ju lihtsalt enamjaolt varianti, meil on.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Vetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Vetu »

nukkel kirjutas: 04 Aug, 2025 19:31 Tegelt ta oma esimeses postituses midagi valesti ei kirjutand ,rääkis ju enda või lähedaste elust.
No tglt kirjutas selle valesti,et kasutas alguses sõna venelased ja pärast venelased, luues nende vahele põhimütteliselt võrdusmärgi. Mitte nüüd kedagi kaitstes aga ega kõik venelased siis venelased ei ole. Reeglina kõik venelased on aga venelased küll.
Aga üldiselt läbi aegade ainus avaldus neiu poolt millega ma nõustun.
Ja see,et sotsid niimoodi kohe venelased omaette rahvuseks kuulutasid ja kaitse alla tahavad vist võtta on ikka väga vale avaldus. Aga noh, valimised ees ja ju loodavad et võidavad nii rohkem venelaste hääli kui Eestlaste omi kaotavad. Või on neil üldse kaotada enam midagi...
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Eks siin peab jälle EV Põhiseadust meelde tuletama:

§ 12. Kõik on seaduse ees võrdsed. Kedagi ei tohi diskrimineerida rahvuse, rassi, nahavärvuse, soo, keele, päritolu, usutunnistuse, poliitiliste või muude veendumuste, samuti varalise ja sotsiaalse seisundi või muude asjaolude tõttu.
Rahvusliku, rassilise, usulise või poliitilise vihkamise, vägivalla ja diskrimineerimise õhutamine on seadusega keelatud ja karistatav. Samuti on seadusega keelatud ja karistatav õhutada vihkamist, vägivalda ja diskrimineerimist ühiskonnakihtide vahel.

Ma olen sealt ainult natuke pähe õppinud et vajadusel standardvastuseid jagada " Kedagi ei tohi diskrimineerida rahvuse, rassi, soo, keele.... äääh , mis seal nüüd kõik oligi ... tõttu"
JimLaheyUnlimited
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas JimLaheyUnlimited »

Oleks pidanud jääma sõna "t-ibla" juurde, sest iga t-ibla pole venelane ja iga venelane pole t-ibla.

T-ibla on kremli propat uskuv-levitav isik, vihkab läänt nii palju et toetab ilma mõtlemata selle vastast, igatseb N-liitu (kuigi ise sel ajal vb üldse ei elanud), sõimab kõiki natsideks kuigi ise on jne

E: tundub et t i b l a ei saa kirjutada, automaatselt foorum muutis venelaseks :?:
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sander17 »

JimLaheyUnlimited kirjutas: 06 Aug, 2025 11:46 tundub et t i b l a ei saa kirjutada, automaatselt foorum muutis venelaseks
Ei saa jah. Lappasin vanu postitusi üksvahe ja kas ei olnud mitte nii, et kunagi ammu hakkasid siinse foorumi üksikud sibulad selle sõna kasutamise vastu protestima ja tehti selline automaatne muutmine ära. Kehtib siiani, ehkki need samad sibulad hiljem bänniti, sest hakkasid avalikult venemeelset propagandat tegema ja üks isegi postitas pildi automaadist, millega ta enda sõnul Donbassis fašistide vastu võitlemas käib.
Umbes nii olen mina aru saanud:D
krossipart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krossipart »

Kõik need integratsiooni teemad võiks rahuneda. Minu erialal on oluline tööpakkuja poolt vene keele oskus 60% kõnes vähemalt..Mõtteainet.. :? Vaadake ja süvenege töökuulustesse... :dont_know:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: rockrapdude ja 5 külalist