MTÜ Slava Ukraini
Re: MTÜ Slava Ukraini
Oleneb, mida täpselt ta novembris teada sai.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Vahet ei ole. Mida sai teada nädal aega hiljem, kuu aega hiljem, kaks kuud hiljem?
Miks kaks aastat pole rääkinud, et teadis juba jamast 2022 november? Sirge seljaga mees oleks päevapealt selle MTÜ lukku pannud. Armastas ehk samuti liiga palju rahva rahaga "heategevust" teha? Kas seda vormide annetamist mitte tema ise ei vedanud?
Miks kaks aastat pole rääkinud, et teadis juba jamast 2022 november? Sirge seljaga mees oleks päevapealt selle MTÜ lukku pannud. Armastas ehk samuti liiga palju rahva rahaga "heategevust" teha? Kas seda vormide annetamist mitte tema ise ei vedanud?
See on ainult juhatuse pädevuses.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Selleks, et sellel ajal slava ukraina põhja lasta ei oleks pidanud olema juhatuses. Info avalikuks tegemisega oleks enda projektidele samuti vee peale tõmmanud. Pool milli saadi vormide ostmisteks? Slava Ukraina tähesäras oli lihtsam raha koguda.
Minu arust ikka oleneb tema edasise tegevuse hinnang sellest, milles "kriitika" seisnes. Jah, on võimalik, et ta praegu tagantjärele pisendab seda "kriitikat". Ei tea.Ilmar Raag kirjutas:2022. aasta novembris kuulsin Lehtme kohta esimest korda kriitikat
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Pärast detsembrit, oma sõnade kohaselt (vt eespool viidatud artiklit), nägi ta Ukrainas dokumente ja sai aru, et probleem on olemas ja tõsine. Järelikult olid need nähtud tõendid piisavad, sest kui juba Raag kui mitte-politseinik hammustab läbi elukutseliste skeemitajate dokumentide pealt, siis..
Revisjoni või auditit ei julgenud kokku kutsuda? See poleks avalikkuse ette minek ega muud, vaid asjaolud selgitamiseks vajalik liigutus. Mida ei tehtud ei Raagi ega juhatuse poolt üldse. Järelikult kaasaaitamine passiivsuse läbi, rääkigu nüüd mida tahab.
Suures pildis on selge, et tegelikult vähemalt aimati ja mitmeid kuid varem. Polnud aga mune kellelgi, et asjale ametlik käik anda ja mingi revisjoni läbiviimine ei ole automaatselt ju süüdimõistmine, vaid asjaoludes selguse otsimine.
Kui nüüd keegi viitsib üles otsida, mida rääkisid SU vedajad kohe asja avalikuks tulemisel ja mis jutt nüüd on, siis täitsa põnev oleks näha, kas miskit on muutunud seisukohtades või ütlustes.
professional retard
Praegu on Ilmar Raagi fb postituses lubadus, et varsti teeb Slava Ukraini teemalise postituse.
Tahan teha ja tuua siia ühe mõttetasandi juurde. Siin pidevalt räägitakse stiilis, et Ilmar Raag on justkui täiesti tavaline "eestimees", tavaline tüüp meie endi keskelt, kes juhuslikult mingeid pabereid kuskil nägi. Ja siis mõtles stiilis, et "ah nagunii mingi jura" ja kehitas õlgu ja siis ükskord otsustas, et läheb Kaposse. Ja et justkui ei muud midagi. Ilmar Raagi näol on aga tegemist hoopis teise taseme ja kaliibri mehega, kui "mingi meiesugune suvatont". Strateegiline kommunikatsioon, valitsuse strateegiabüroo tegija-juhtija, militaaroperatsioonid, reservohvitser, seejärel (kirjeldatud justkui vaat, et eraisikuna) reservistina mitmed militaaroperatsioonid ja lähetused missiooonidele ja krst kuhu... Jne. Jne. Praegu ta just ise kirjutas, et järjekordselt (reservistina?) viibib Prantsusmaal ühes sõjakoolis, mingitel kursustel staabioperatsioonide planeerimine jne jne. Huvitav kuidas sinna sõjakooli kõrgematele ohvitseride kursustele küll reservisti ja/või erusõjaväelasena saab? Teistest riikidest pärit tegevohvitseride keskele staabi-planeerimise kursusele? (Ta kirjutas oma postituses, et graafik on väga tihe ja ega tal suurt vaba aega peale tegevusi millegi muuga toimetada suurt üle ei jäägi). Eks siis näeb, mida ja millal ta JML-i ja MTÜ SU asjas siis nüüd öelda tahab.)
Okei see selleks, pole minu asi see, ja ma ei tahagi midagi halvasti selle kohta öelda. Lihtsalt tahan suunata tähelepanu sellele, et Ilmar Raag ei ole "lihtne inimene tänavalt a´la "Saunad Ukrainasse MTÜ" vmt", vaid selles süsteemis juba aastaid sees liikununa on ta kokku puutunud erinevate ametite ja asutustega millest me aimatagi ei tea või ei oska ja omab seal ringis respekti, kontakte jne. Sellise teenistuskäiguga inimese minek kaposse teavitama neid selgunud asjaoludest ei ole võrdne mingi "tavatondi ininaga". Sellise isiku poolt jagatud info oleks pidanud käivitama midagigi kuskil, vähim olekski ehk olnud see, et saadetakse raamatupidajad asja kontrollima ja/või appi asju korda ajama. Midagigi kuskilt poolt...
Eraldi teema on see, et seda räägiti juba oktoobrist-novembrist, "tavatontide" poolt. Ja siis, et IR sai teada ja faktid dokumentide näol detsembris. Edasi jutt et "ei saanud kohe aru". Inimene, kes on vähegi ettevõtlusega kokku puutunud (kaasa arvatud MTÜ-d ja muud ettevõtlusvormid) ja puutunud kokku loomingulise lähenemisega dokumentide genereerimisel (et Eesti oludes (väike)ettevõtlusega nina vee peale jääks) suure tõenäosusega saab kohe mõne hetkega pihta mahhineerimisele. Need trikid, millest siiani jutt käib, on ju kõige lihtsamad, primitiivsemad ja klassikalisemad vahepuhvri ja topeltarvete diilid. Mina ei usu juttu, et Ilmar Raag ei saanud nende paberitega tutvudes finantsmahhinatsioonidest aru, vaid arvas, et need on pelgalt mingid udujutud. Ja sellele vaatamata hakkas ta seda saadud infot siiski niimoodi levitama, et juba jaanuari lõpus räägiti, et "Raag käivat mööda Tallinnat ringi ja rääkivat, et MTÜ SU-s on asjad väga halvasti"
Ärgem olgem nii naiivsed.
Kõik need artiklis märgitud ametid ja asutused ja parteid (selle poole omad) teadsid asjast juba veebruaris, samamoodi teati JML-i senist tegevustausta. Aga keegi otsustas/käskis neil kõigil suu kinni hoida.
Eesti Watergate?
P.S. Kellel juba mälulüngad, neile soovitan lugeda uuesti selle teema algusasju.
Okei see selleks, pole minu asi see, ja ma ei tahagi midagi halvasti selle kohta öelda. Lihtsalt tahan suunata tähelepanu sellele, et Ilmar Raag ei ole "lihtne inimene tänavalt a´la "Saunad Ukrainasse MTÜ" vmt", vaid selles süsteemis juba aastaid sees liikununa on ta kokku puutunud erinevate ametite ja asutustega millest me aimatagi ei tea või ei oska ja omab seal ringis respekti, kontakte jne. Sellise teenistuskäiguga inimese minek kaposse teavitama neid selgunud asjaoludest ei ole võrdne mingi "tavatondi ininaga". Sellise isiku poolt jagatud info oleks pidanud käivitama midagigi kuskil, vähim olekski ehk olnud see, et saadetakse raamatupidajad asja kontrollima ja/või appi asju korda ajama. Midagigi kuskilt poolt...
Eraldi teema on see, et seda räägiti juba oktoobrist-novembrist, "tavatontide" poolt. Ja siis, et IR sai teada ja faktid dokumentide näol detsembris. Edasi jutt et "ei saanud kohe aru". Inimene, kes on vähegi ettevõtlusega kokku puutunud (kaasa arvatud MTÜ-d ja muud ettevõtlusvormid) ja puutunud kokku loomingulise lähenemisega dokumentide genereerimisel (et Eesti oludes (väike)ettevõtlusega nina vee peale jääks) suure tõenäosusega saab kohe mõne hetkega pihta mahhineerimisele. Need trikid, millest siiani jutt käib, on ju kõige lihtsamad, primitiivsemad ja klassikalisemad vahepuhvri ja topeltarvete diilid. Mina ei usu juttu, et Ilmar Raag ei saanud nende paberitega tutvudes finantsmahhinatsioonidest aru, vaid arvas, et need on pelgalt mingid udujutud. Ja sellele vaatamata hakkas ta seda saadud infot siiski niimoodi levitama, et juba jaanuari lõpus räägiti, et "Raag käivat mööda Tallinnat ringi ja rääkivat, et MTÜ SU-s on asjad väga halvasti"
Ärgem olgem nii naiivsed.
Kõik need artiklis märgitud ametid ja asutused ja parteid (selle poole omad) teadsid asjast juba veebruaris, samamoodi teati JML-i senist tegevustausta. Aga keegi otsustas/käskis neil kõigil suu kinni hoida.
Eesti Watergate?
P.S. Kellel juba mälulüngad, neile soovitan lugeda uuesti selle teema algusasju.
Viimati muutis Peeter, 13 Aug, 2025 12:51, muudetud 3 korda kokku.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Kui sa Raagi sõjalise renomeega (ja ülesannetega SA struktuuris) kursis pole, siis paluks taolist läminat vältida. Nagu selline kahtluste külvamine, taustast midagi teadmata. Minuteada räägib ta üsna vabalt prantsuse keelt ja Malis oli ta kontingendi tõlgiks/läviks.
PS. SU teemal ma mingeid hinnanguid ei anna, ei tea lihtsalt mitte midagi.Ilmar Raagi näol on aga tegemist hoopis teise taseme ja kaliibri mehega, kui "mingi meiesugune suvatont". Strateegiline kommunikatsioon, valitsuse strateegiabüroo tegija-juhtija, militaaroperatsioonid, reservohvitser, seejärel (kirjeldatud justkui vaat, et eraisikuna) reservistina mitmed militaaroperatsioonid ja lähetused missiooonidele ja krst kuhu... Jne. Jne. Praegu ta just ise kirjutas, et järjekordselt (reservistina?) viibib Prantsusmaal ühes sõjakoolis, mingitel kursustel staabioperatsioonide planeerimine jne jne. Huvitav kuidas sinna sõjakooli kõrgematele ohvitseride kursustele küll reservisti ja/või erusõjaväelasena saab? Teistest riikidest pärit tegevohvitseride keskele staabi-planeerimise kursusele? (
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Sa vist ei saanud aru, mida ma kirjutasin. Kirjutan siis sinu jaoks otse, ilma pehmema väljendamiseta. Ma pean Raagi tõsise sõjalise ja strateegilise taustaga isikuks, kellel (ma arvan) on väga tõsiseid kontakt erinevates asutustes ja ametites. Ja ma ei mõista selgitada olukorda, kus selline isik teavitab kapot mingist sellisest ulatuslikust finantskuriteost ja afäärist, ja mitte midagi ei võeta mitte kuskilgi ette, vaid lastakse asjal jätkuda ja raha edasi minema tassida.
Viimati muutis Peeter, 13 Aug, 2025 13:03, muudetud 1 kord kokku.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Minu jaoks viitasid sa seda, et Raag sai mingeid kõveraid teid pidi kuskile Prantsuse kursustele (kuhu pole tal õigust justkui saada), selle kohta võin kinnitada, et täielik jama. Lihtsalt tean teda, seda mida ta teeb ja mis roll tal on. Inimesena teda teades ei jäta ta mingit kombinaatori muljet. Vähemalt mulle pole jätnud.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Mina ei nimeta seda kõverateks teedeks, vaid näitan sedamoodi, et Raag on selles ringis, kus toimetatakse asju, milledest "tavatontidega" infot ei jagata. Igas riigis või organisatsioonis vmt on sellised ringid ja asutused ja ametid. Ja ütlen veelkord, et tahtsingi selgitada seda, et Ilmar Raag ei ole teps mitte "tavatont", keda Toompuiesteel muigel suuga kuulatakse nagu mingit järjekordset soolapuhujat. Ja kui Raag pidas vajalikuks sinna minna, siis järelikult oligi juba teema tõsine.Kapten Trumm kirjutas: ↑13 Aug, 2025 13:01 Minu jaoks viitasid sa seda, et Raag sai mingeid kõveraid teid pidi kuskile Prantsuse kursustele (kuhu pole tal õigust justkui saada), selle kohta võin kinnitada, et täielik jama. Lihtsalt tean teda, seda mida ta teeb ja mis roll tal on. Inimesena teda teades ei jäta ta mingit kombinaatori muljet. Vähemalt mulle pole jätnud.
Ja P.S. 1.Ja ma kohe alguses kirjutasin, et ma ei taha selle kohta mitte midagi paha öelda. Selle jätsid sa tähelepanuta vist.
2.Mina ka ei pea teda kombinaatoriks ja lihtsalt selgitasin lihtsameelsetele lugejatele, et sellel inimesel on riigisüsteemis arvestatav positsioon.
3.Aga sina loe rahulikumalt ja ära kohe kuku järeldama igatsugu asju.
Viimati muutis Peeter, 13 Aug, 2025 13:16, muudetud 1 kord kokku.
Vabalt võisid nad selle otsuse ka ise teha ettevaatlikkusest, argusest, heade suhete tõttu JML-iga või mõnel muul sellisel motiivil.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Just-just. Kõik kollektiivselt?
Selle peale kõlbab ütlus ühest vanast multikast: "Ime, et nad veel kohvriga seenele ei läinud!"
Ja "Seenelkäigust": "Telefonil aku sai tühjaks." Saalist: "Kõigil korraga!?"
Kas sa ise ka seda usud?
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Toetaksin ka sellist "muud versiooni". Et pole igal pool "KaKA petuvalitsuse vandenõu". Lihtsalt fakte omamata, aga inimest teades.
Peeter aga, kantuna vandenõu meelitavast lähedusest, libiseb sel libedal nõlval järjest rohkem allamäge.
Raagi sattumisel FRA staabikolledzisse võib olla sootuks lihtne põhjus - neid kutseid liikmesriikidele (eriti kui FRA väed on meil sees) tuleb alatasa ja prantsuse keele oskajaid on meil väga vähe, siis soriti andmebaasis, otsides keeleoskajaid ja ühena tuli välja ka Raag.