MTÜ Slava Ukraini

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
parkija
Liige
Kontakt:

Re: MTÜ Slava Ukraini

Postitus Postitas parkija »

Ausalt , ega ei tea küll , millal mees ütlusi andis , sel teemal on ta kidakeelne ja kui ta ei taha rääkida , siis ta ei räägi . Mees elas ja töötas juba enne SU skandaali ukrainas , eks seal info liikus mingil määral , aga , las jääb , küll pädevad asutused toimetavad vastavalt kehtivale seadusele ja korrale , kui neile kaikaid kodaratesse ei pilluta või muidu suunda ei näidata .
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Kriku kirjutas: 15 Aug, 2025 8:49
parkija kirjutas: 15 Aug, 2025 8:35Oli ikka teada küll et asi "haiseb" , minu tuttavgi käis ütlusi andmas , ilmselt "paluti" uurimise huvides asjast vaikida , mees on siiani kuidagi kidakeelne .
Millal käis?
Topin oma nina vahele.
Kuigi vahepeal olen oma PS- asju ka kustutanud, siis midagi leidsin enda kohta:
Re: MTÜ SU
Saadetud: 29 Jaan, 2023 12:04
Peeter
Jah, me tõenäoliselt ei taha kuulda mis sealt tulla võib, aga peaks. Aga ma arvan, et me ei kuule, kahjuks, lihtsalt olulised arvamuskujundajad ütlevad, et "pole vaja, milleks?" ja nii jääbki, ja ajakirjanikel pole kah mingit huvi. Vähemalt 5. kuupäevani, aga ma arvan, et nii jääbki.
Saadetud: 15 Mär, 2023 17:15
Peeter
Lugesin praegu just meili, mille sulle viimasena saatsin. Ja täpselt nii läkski, vähemalt 5.-ni olid suud kinni. Tegelikult mind üllatab, et nii kõrgetasemelise PR-potensiaali kaasamisele/omamisele vaatamata ei suudeta asju "söödavana" hoida. Ja, et ka selle vahepealse aja jooksul pole kah viitsitud asju korda ajada, kuigi häirekell ikka helises neile ju. Paistab, et seal ikka väga ülejala asju aetud. Aga jah, sa oled tubli ja võtsid sõna. Mina juba tükk aega võitlen iseendaga, et mitte rohkem postitada. Sest mul sai villand. Lihtsalt sai villand.
Täna on väga groteskne lugeda ja taustsüsteeme kokku sobitades leida, Ilmar Raag väites jaanuaris, et "kõik asjad on korras ja ainult nipet-näpet tühiasjad jonksu ajada, ja kindlasti pole seda raha kulutatud valimistele" ei olnud, ega ole tänaseni dokumentidega tegelikult tutvunud, sest ERR-i uudises oli konkreetne jutt, et nõuandev kogu (mihuke lahe juriidiliselt mittesiduv mittestandardne väljend) on korduvalt küsinud asjaga tegelevalt isikult, so J. M. Lehtmelt dokumente, aga ta pole neid nõuandvale kogule esitanud.
Ja need on just need projektid, kus Ukrainasse ei saadeta mitte asju abina, vaid saadetakse raha. Huvitav, et ERR üldse julges küsida,et kas ta tagasi ei astu?
Nüüd selgitus: juba selle esimese PS-i eel "olin trehvanud kuulma" juttu, et "seal on asi täitsa pees. Rahanduslik sisekord olematu, (kulu)dokumentatsiooni suisa pole, raha lükatakse otse Ukrainasse mingisse firmasse, ülevaade asjadest kui sellisest on ainult ühel isikul, ja tihti on ta Ukrainas või kuskil mujal ära, ja et kõrvaltvaatajate arvates on kohe näha kah, et tal on raha liikuma hakanud ja paremini elama hakanud". Lisaks sahin (mida võtsin äärmiselt suure skepsisega)- raha on nii palju "naleevo minema kanaliseeritud", et minimaalselt korralik kinnisvara Hispaaniasse soetada, ja et olevat ka juba ära soetatud. Rahvasuu võib (nii heas tujus, kui ka pahatahtlikuses) igatsugu juttu ajada ja seda igat rahvajuttu ei maksa kohe tõepähe võtta, aga aeg on näidanud, et väga tihti sellistel juttudel ongi mingi tõepõhi all. Kas selliseid jutufakte just sellises tõlgenduses toimunud on, aga et fakt kui selline siiski on.
No vat. Selline oli jutt, mida kuulsin MTÜ SU kohta. Kuna selline jutt ise ei tähenda veel kohe midagi kriminaalset, siis ei olnudki midagi öelda. Lihtsalt ettevõtmine on käima läinud ja vedaja on "sealt omale kah midagi leivapeale saanud, ega tema suugi seinapragu ju ole". Nojah, nagu tavaliselt: annetajatele/finantseerijatele/investoritele räägitakse ühte juttu, aga tehakse kõrvalt ka teisiti, ja niimoodi, et ennast ära ei unustataks. Ja palju üldse võib võtta, nii, et keegi ei kobiseks, aga sisendvoog ikka edasi kestaks ja keegi ka selga ei tuleks? ("Kodutunne" ja Kristi Loigo juhtum). Ja idee järgi, kui MTÜ, siis ju nagu Kert-Ämmapets: "võta, aga pane tagasi!" (või too paber, et kulutasid ära). Nagu natuke selle jutu peale süvenema hakkasin (ja oma ettevõtluskogemuste najal analüüsima), nii lõid kellad järjest rohkem karjuma: Kohe hakkasid silma Ukrainas-käijate korduvad jutud, et "pea no poole võrra on asjadele hinda üles kruvitud", täpselt samamoodi tulid jutud, et "kohapeal ei teata SU-st suht midagi" (no Ukraina on ikka ju suur kah!) kuigi meil näidati AK-s uudislõike kaupade üleandmise kohta. Lisaks veel see, et "nüüd augustist 2022 hakkasime raha otse Ukrainasse saatma, sest seal on kõik odavam". Niimoodi analüüsides igatpidi ettevõtjanägemuse häirekellad kõlasidki: kas tõesti juba pool aastat sull otse Ukrainasse, kõrvaltvaatajate arvates poole võrra ülehinnatuna, enam ei käi jutt mingist mõnesajast tuhandest, vaid nüüd juba teema miljonites (mitmes-mitmes) (pool kulutustest juurde joonistatud või?), seest info, et finantskorraldus-ülevaade olematu ja ainult üks inimene teab asju, ja ta "on hakanud" hästi elama (meelevaldne sõnastus). Ühelt poolt valimiste vaat et ühe partei suurim häältemagnet, riigikogu, ehtne Eesti-edulugu (ka siin kõlasid loosungid, et "mis te mölisete, tüdruk on tubli! proovige hoopis järgi teha!", teisestküljest suures ulatuses lihtlabane finantsafäär. Kuskohas see osuti selle vahel nüüd on, mida me üldse kuulda tahame? Ja siis hakatakse mingite tühiste paaritonniste palganumbrite ümber maurama. Vat siin ma kirjutasingi korduvalt, et laseme neil paberid korda ajada. Sest see kõik oli naljamäng võrreldes sellega, mis rebenedes kõik välja võiks tulla, kui juttudel tõesti tõepõhi all on (aga kahjuks jällegi oli).
Ja vat sellel teadmisel kirjutasingi ühele AKF-ile jaanuari lõpus selles sõnastuses esimese erasõnumi (ma arvan, et Kriku saab seda kinnitada, kui soovib). Praegu tundub mulle tagantjärgi vaadates, et ju siis mina olin selles vähemas osas, kes midagigi teadis või kuulnud oli, ja kes senise elukogemuse alusel analüüsides muretses, et "asi võib" (aga ei pruugi) väga ebameeldivaks kujuneda. Tundub, et siin enamus selles teemas kommenteerijaid ei suutnud, või ei soovinud seiku suuremaks pildiks seada, ja ammugi mitte seda analüüsida. Või oldigi poliit-klaköörid-mahakarjujad, või siis lihtsad sinisilmsed "Usume-Veerpalut"-lased. Või kõike eelnevalt kokku kombineerituna. Ega sitta uudist alla neelata ja seda tunnistada ongi raske, mõnele ületamatugi. Keegi ettevõtlusega kokkupuutunud Madis (kellel omal arusaamine ettevõtte dokumendihaldusest ja maksedistsipliinist lonkab) seletas, et "kõik on korras!", keegi Gert.K mölises siis ja möliseb ka nüüd sirgjooneliselt ja primitiivselt, et "kõik kes midagi halba ütlevad, on Eesti omad putinistid ja prigožinlased jne." ja mida kõike kokku veel.
Päris imelik on siiani lugeda seda juttu, kus keegi jälle väidab, et tema midagi küll ei teadnud. Kas nüüd tuleb siis välja, et siin kirjutajad enamuses mitte midagi ei teadnud, ja ajasid lihtsalt suust jama välja? Pandi lihtsalt oma arvamusi ja soovkujutelmasid, andmata endale aru, mida tervikpilt tegelikult kokku joonistab?
Kurat, minu kõrvadeni Tartusse on ära kostunud, aga teie seal Tallinnas ei tea ega saa pihta, mis kõrvaltänavas toimub? Ise hoian hinge kinni, et "äkki ikka ei ole jällegi päris niimoodi?", Raag ka kinnitab teles kogu rahvale rahustades, et "ei-ei-ei, kõik on seal korras", ja lõpuks selgub ikkagi jälle, et " no ongi ikka nii nagu tavaliselt". Kusjuures tuletan veel kord meelde, mina olin see, kes korduvalt soovitas mitte torkida seda teemat ja asjadel rahuneda ja klaaruda ja korda saada lasta.
Ja eraldi teema on veel see, kuidas igatsugu prominentsemad figuurid ja ajakirjanikud jne üritasid siis ja üritavad ka nüüd veel seletada, kuidas nemad ikka mitte midagi ei teadnud.
Viimati muutis Peeter, 15 Aug, 2025 10:29, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Peeter kirjutas: 15 Aug, 2025 10:08Ja vat sellel teadmisel kirjutasingi ühele AKF-ile jaanuari lõpus selles sõnastuses esimese erasõnumi (ma arvan, et Kriku saab seda kinnitada, kui soovib). Praegu tundub mulle tagantjärgi vaadates, et ju siis mina olin selles vähemas osas, kes midagigi teadis või kuulnud oli, ja kes senise elukogemuse alusel analüüsides muretses, et "asi võib" (aga ei pruugi) väga ebameeldivaks kujuneda.
Aga kas sa oleksid selle teadmise alusel julenud täie hooga ajakirjandusse minna? Poliitikutelt sa ju seda praegu nõuad - kusjuures kui oleks teadmine valeks osutunud, siis enne valimisi niimoodi tuututaja karjäär oleks ilmselt läbi ka. Jah, muidugi võib olla, et E200-välised poliitikud teadsid rohkem kui sina ja rohkem, kui praegu tunnistavad, aga ei pruugi olla. Raag & teised tegid kõik, mis neist olenes, et valimisteni avalikkuse ette mitte tulla sellega.

Ma peamiselt õiendan selle vastu:
Peeter kirjutas: 14 Aug, 2025 12:25Tänaseks on selgunud, et lisaks neile asjast mitte midagi teadvatele ja/või vabatahtlikele dzotileviskujatele, on asja teadlikult varjanud hulk meie riigi juhtfiguuridest.
Ma ei näe, et see oleks kuskilt selgunud.
Peeter
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 15 Aug, 2025 10:26 Ma peamiselt õiendan selle vastu:
Peeter kirjutas: 14 Aug, 2025 12:25Tänaseks on selgunud, et lisaks neile asjast mitte midagi teadvatele ja/või vabatahtlikele dzotileviskujatele, on asja teadlikult varjanud hulk meie riigi juhtfiguuridest.
Aga vat see on juba igaühe oma seisukoht: "kes ei näe, see ei näe". "kes näeb, see näeb". Ja jällegi, kui on oskajad asjadeseadjad tüübid, siis paljusid asju ei saagi tõestada, saab mõista, aga ei pruugi saada tõestada. Aga see ei tähenda, et peaks uskuma juttu, et "nemad mitte midagi ei teadnud!"
Kõige lihtsam näide Ühtse Eesti Suurkogu poliitkoolist: Rahaasjad aetakse niimoodi, et võimaldada partei juhil "kaamerate ees" suurte ausate ümmarguste silmadega tunnistada: "Mina ei teadnud küll mitte midagi!" Rahadega tegelavad nurgataga väiksemad kulid ära. Silmas peeti kogu seda episoodi Kilekoti-Michaliga. Muideks ka seal, kui uurimisel saadi aru, et aetakse kollektiivselt kelbast, siis lõpuks anti ports materiale rahvale lugeda, las saavad kah teada, millised need meie kangelased on ja millist juttu nad suust välja ajavad. No ei ole ju meil siin vaja hakata jällegi arutama, kelle jutust tuli rahvakäibesse sõnapaar "ämma kapp".
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Peeter kirjutas: 15 Aug, 2025 10:40
Kriku kirjutas: 15 Aug, 2025 10:26 Ma peamiselt õiendan selle vastu:
Aga vat see on juba igaühe oma seisukoht: "kes ei näe, see ei näe". "kes näeb, see näeb".
Jah, sa mõtled ajakirjanduses avaldatule ise juurde ja ütled, et "on selgunud". Õigem oleks sul öelda, et sinu jaoks on selgunud.
Peeter
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 15 Aug, 2025 10:26
Peeter kirjutas: 15 Aug, 2025 10:08Ja vat sellel teadmisel kirjutasingi ühele AKF-ile jaanuari lõpus selles sõnastuses esimese erasõnumi (ma arvan, et Kriku saab seda kinnitada, kui soovib). Praegu tundub mulle tagantjärgi vaadates, et ju siis mina olin selles vähemas osas, kes midagigi teadis või kuulnud oli, ja kes senise elukogemuse alusel analüüsides muretses, et "asi võib" (aga ei pruugi) väga ebameeldivaks kujuneda.
Aga kas sa oleksid selle teadmise alusel julenud täie hooga ajakirjandusse minna? Poliitikutelt sa ju seda praegu nõuad - kusjuures kui oleks teadmine valeks osutunud, siis enne valimisi niimoodi tuututaja karjäär oleks ilmselt läbi ka. Jah, muidugi võib olla, et E200-välised poliitikud teadsid rohkem kui sina ja rohkem, kui praegu tunnistavad, aga ei pruugi olla. Raag & teised tegid kõik, mis neist olenes, et valimisteni avalikkuse ette mitte tulla sellega.
Kui asjad oleks seespool õigeaegselt kenasti korda aetud, siis suure tõenäosusega ei oleks praegu midagi olnud kedagi süüdistada ja ka raha oleks suures osas alles olnud. Neil oli küllalt võimalusi asjad korda saada. Ka isegi siis, kui JML vastu sõdis.
Sama paralleel tänasesse päeva: Kui ikka keegi suhtekorraldaja (neid pidi 17 olema!) oleks tiba work-shop-inud ja võtnud vaevaks ja koostanud ühe kena ja südantliigutava teksti tänuürituse kohta ja selle kaamerate ees "silmivolksutades ausanäoga" ette lugenud. Ja joonistanud välja, kuidas see kõik on ikka jummala-poolmuidu ja seegi võetakse veel osalejatelt jne, siis suure tõenäosusega olekski kõik nii jäänud. Rahvas oleks tiba mölisenud, aga karavan oleks edasi läinud. Suurim apsakas oli siin see bojaarlus ja justkui teises dimensioonis elamine. Mis mõttes teie tulete küsima, kuidas meie pidutseme? Kes te sellised kärnased konnad üldse olete, et arvate, et meie teiga üldse rääkima peame? Selline suhtumise näitamine rahva vastu oli asi, mis üle võlli läks ja kätte maksis. Ja siis hakati urgitsema. P.S. Joller ütles AK-s, et tema teadis juba kevadel, et see pidu sellisena seal tuleb, aga tema näe pesti skandaalist välja.
Peeter
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 15 Aug, 2025 10:52
Peeter kirjutas: 15 Aug, 2025 10:40
Kriku kirjutas: 15 Aug, 2025 10:26 Ma peamiselt õiendan selle vastu: Ma ei näe, et see oleks kuskilt selgunud.
Aga vat see on juba igaühe oma seisukoht: "kes ei näe, see ei näe". "kes näeb, see näeb".
Jah, sa mõtled ajakirjanduses avaldatule ise juurde ja ütled, et "on selgunud". Õigem oleks sul öelda, et sinu jaoks on selgunud.
Just-just. Ma ei viitsi praegu otsida neid kohti, kus räägiti, et "Raag käib mööda Tallinnat ringi ja kurdab et asjad on tegelikult väga halvasti". Jajah, eks ta vist nii oligi, et Raag käis ringi ja rääkis. Rääkis endamisi. Sest keegi ei kuulnud. Aga kuuldi, et ta räägib. MTÜ SU ja JML-i rahaasjadest. Aga keegi midagi ei kuulnud.
Just-just.
Kui keegi tahab olla või näida naiivne, siis palun väga, see on tema õigus. Jätke mind palun sellistest mängudest välja.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kordan - oleneb sellest, mida ja millal ta rääkis. "Asjad väga halvasti" on väga umbkaudne määratlus ning oli see tema jutt kindlasti varem kui paar nädalat enne valimisi, nagu poliitikud kinnitavad?
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Kas hr raag oli samamoodi palgaline tegelane või sai mingi raha oma projektide pealt seal MTÜs?
Ma küsin seda selle päras, et kogemata selle teema esilehele klikkades nägin, et esimene signaal, et kõik pole korras tuli just lehtmele makstava palga suuruse tõttu.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Avalikult pole minu teada läbi jooksnud, et oleks palka saanud.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1203 ... e-valimisi

Valge kampsun on juba selga tiritud. Aga podcasti ei viitsi kuulata, kui keegi viitsib siis võib kommenteerida.
Peeter
Liige
Kontakt:

SUPER! Kõik algab sõnadega EI SAA. Ja siis keegi üritab väita, et meil ei ole valikulist kohtupidamist.
https://www.delfi.ee/artikkel/120399115 ... alja-nouda

P.S. Kõik läheb seda rada pidi, mida ma siin juba ammu ennustasin. Siin on artiklis küllalt kilde, mille kallal nokkida, peatun ühel "uuel ideel": Erilahedaks saab pidada konstruktsiooni, et kuna me ei tea, et "ära urvaitatud raha" oleks jõudnud JML-ini, (st me ei tea, kus raha on), siis ei ole alust ega võimalust ka JML-ilt tekitatud kahju välja nõuda.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Tõepoolest saab kohtumenetluses tugineda ainult tõendatud asjaoludele. Üldiselt, Eesti on täis lugusid, kus kahju tekitaja on oma vara ära kinkinud ja hagejad ei saa talt hiljem midagi. Paneb imestama, et kumbki tõsiasi sulle uudiseks on.

Sul näib olevat mingi naiivne uskumus, et Eesti õigus võimaldab kahju hüvitamise vältimiseks oma vara teistele kantivatelt sarivõlgnikelt, igasugu õnnetuste põhjustajatelt ja pankrotimeistritelt kuidagi ikka raha kätte saada. Kahjuks see ei ole nii. Nii mõnigi liiklusõnnetuse põhjustaja näiteks kohtus nutab ja vabandab, et kellegi eluks ajaks ratastooli saatis, ja lubab kahju hüvitada, saavutab seejärel menetluse lõpetamise otstarbekuse kaalutlusel või tingimisi karistuse, ja ei hüvita kokkuvõtteks essugi.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

„Me peame rääkima Ilmar Raagist, Slava Ukraini nõuandva kogu liikmest,“ ütleb Hindre. „Temale võime olla tänulikud selle eest, et see Lehtme asi üldse välja tuli sellisel kujul ja sellise hooga. Raag sai enda sõnul esimese vihje sügisel enne valimisi ja hakkas seda uurima. Oleks ajakirjandusel käes olnud selline dokumentide pakk, nagu oli Ilmar Raagil veebruari alguses, oleks see olnud suur lugu kõikides toimetustes.“
Kas meedias tänapäeval juriste ei ole, et sellist juriidilist sõnnikut ajakirjanikud ei avaldaks....?
MTÜ-l Slava Ukraini ei ole mingit "nõuandvat kogu" (sellise termini kasutamine on väga eksitav), vaid sinna on nimetatud nõukogu, kes on juhatuse tegevuse järelkontrolli organ.

"Olnuks ajakirjandusel dokumentide pakk" - wishful thinking. Kõik asjad polegi meedias kaagutamiseks, eriti kui ajakirjaniku tase ei luba eristada "nõuandvat kogu" nõukogust :wall:

Sellisel tasemel saab sündida vaid literatuurne fekaal.

PS: MTÜ-l ei pea olema nõukogu (nagu AS-l peab), peavad olema juhatus ja üldkoosolek, aga seadus annab vabaduse muid organeid moodustada.
Viimati muutis Kapten Trumm, 26 Aug, 2025 8:39, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas: 26 Aug, 2025 8:36Kas meedias tänapäeval juriste ei ole, et sellist juriidilist sõnnikut ajakirjanikud ei avaldaks....?
MTÜ-l Slava Ukraini ei ole mingit "nõuandvat kogu" (sellise termini kasutamine on väga eksitav), vaid sinna on nimetatud nõukogu, kes on juhatuse tegevuse järelkontrolli organ.
Ei ole. MTÜ-de seadus ei näe nõukogu ette.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist