Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kuidas keeta üks maitsev borš , uurin retsepte , kas kartul on selles supis kohustuslik ? Kavas on värskekapsaborš , lapsed hapukapsast ei salli , kahjuks .
- Che Latino
- Liige
- Postitusi: 650
- Liitunud: 23 Veebr, 2015 0:14
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Puljong on põhiline, kartul pole oluline. Väga hea puljongi saab veise keelest ja -sabalülidest.
Ühtelugu räägin ühte lugu...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Võibolla on lastele vastuvõetamatu tänapäevane moodne "äädikaga hapendatud" või muid säilitusaineid sisaldav poekapsas aga nad ise ei oska seda veel seletada?
Tänapäeval lisatakse äädikat säilivusaja pikendamiseks isegi kaubahalli kuumaleti valmistoitudesse (näit. hakklihakaste) ja paljudele on see vastuvõtmatu.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Nagu mingi laulu sõnad " ..... punk on oluline ".Che Latino kirjutas: ↑14 Aug, 2025 19:10 Puljong on põhiline, kartul pole oluline. Väga hea puljongi saab veise keelest ja -sabalülidest.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Oluline on toidu maitse . Äädikane hapukapsas , sel juhul marinaadis hapukapsas , minu jaoks mittesöödav aga , puljong on valmis , supi valmistamise protsess jätkub .
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kust sa selle iba välja mõtlesid. Katsu ikka püsida nendes teemades, millest sa midagi tead (elekter näiteks)OLAVI kirjutas: ↑14 Aug, 2025 23:00Võibolla on lastele vastuvõetamatu tänapäevane moodne "äädikaga hapendatud" või muid säilitusaineid sisaldav poekapsas aga nad ise ei oska seda veel seletada?
Tänapäeval lisatakse äädikat säilivusaja pikendamiseks isegi kaubahalli kuumaleti valmistoitudesse (näit. hakklihakaste) ja paljudele on see vastuvõtmatu.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Nagu juba Palamuse apteeker juba ütles, et: "Ära uuri, et mida antakse, usu et see on hea".AMvA kirjutas: ↑15 Aug, 2025 8:51Kust sa selle iba välja mõtlesid. Katsu ikka püsida nendes teemades, millest sa midagi tead (elekter näiteks)OLAVI kirjutas: ↑14 Aug, 2025 23:00Võibolla on lastele vastuvõetamatu tänapäevane moodne "äädikaga hapendatud" või muid säilitusaineid sisaldav poekapsas aga nad ise ei oska seda veel seletada?
Tänapäeval lisatakse äädikat säilivusaja pikendamiseks isegi kaubahalli kuumaleti valmistoitudesse (näit. hakklihakaste) ja paljudele on see vastuvõtmatu.
Tarkusetera elust, vanadelt turukauplejatelt: "Hõrgu maitsega värske kiirhapukurgi järgmiseks päevaks, saab, kui selle marinaadi surts akuhapet lisada ja lõunaks on kõik müüdud".

Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Näita mull mõni hapendatud kapsas tootja lehel, kus oleks äädikat või säilitusaineid sees. See kui sa ise mingit tundmatu pärioluga solki tarbid ei anna sulle põhjust teisi selles süüdustadaOLAVI kirjutas: ↑15 Aug, 2025 10:34Nagu juba Palamuse apteeker juba ütles, et: "Ära uuri, et mida antakse, usu et see on hea".AMvA kirjutas: ↑15 Aug, 2025 8:51Kust sa selle iba välja mõtlesid. Katsu ikka püsida nendes teemades, millest sa midagi tead (elekter näiteks)OLAVI kirjutas: ↑14 Aug, 2025 23:00
Võibolla on lastele vastuvõetamatu tänapäevane moodne "äädikaga hapendatud" või muid säilitusaineid sisaldav poekapsas aga nad ise ei oska seda veel seletada?
Tänapäeval lisatakse äädikat säilivusaja pikendamiseks isegi kaubahalli kuumaleti valmistoitudesse (näit. hakklihakaste) ja paljudele on see vastuvõtmatu.
Tarkusetera elust, vanadelt turukauplejatelt: "Hõrgu maitsega värske kiirhapukurgi järgmiseks päevaks, saab, kui selle marinaadi surts akuhapet lisada ja lõunaks on kõik müüdud".![]()
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Arvan et Olavi tegi musta huumorit aga eks paari päeva pärast on näha 

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kui tõsine, see sorts akku happet kurgile,saab olla . Aga ausalt ei tunne inimest, pole päris elus suhelnud mul aint arvamus et see oli nali. Noo kesse uhuuu paneb akku happet?
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Sellise koostisosa - toiduainesse lisatud muu hape - nimi on happesuse regulaator lausa....AMvA kirjutas: ↑15 Aug, 2025 12:44Algas sellest, et OLAVI väitis, et hapukapsale lisatakse äädikat. See peatab igasuguse hapendumise.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Panen lihtsalt Kadarbiku talu toote lingi https://kadarbiku.ee/tooted/hapukapsas-porgandiga/
Aga mäletan et " vanasti nii 20+ aastat tagasi iga pere tegi ise hapukapsast, mida ja kui palju sinna sisse läks teadis tegia. Inimene kelle lapsed hapukasat ei taha süüa soovitan rohkem erinevaid tooteid pakkuda, iga väike " nõks " muudab maitset. Nagu: kes joob Saku õlut kes A.Le Coq-i.
Aga mäletan et " vanasti nii 20+ aastat tagasi iga pere tegi ise hapukapsast, mida ja kui palju sinna sisse läks teadis tegia. Inimene kelle lapsed hapukasat ei taha süüa soovitan rohkem erinevaid tooteid pakkuda, iga väike " nõks " muudab maitset. Nagu: kes joob Saku õlut kes A.Le Coq-i.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Väga võimalik. Näita mulle hapukapsast (koostised veebis reeglina saadaval) kuhu on seda "happesuse regulaatorit" lisatud
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist