Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
navigator
Liige
Kontakt:

Re: Trumpi ja Putini tippkohtumine

Postitus Postitas navigator »

Ja mõte läks sul pilti vaadates kuhugi jalutama ? :roll:
Erureamees
Liige
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)

Postitus Postitas Erureamees »

Mis Biden saavutas rahu mõttes ?
Miks peaks rahu saavutama?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Trumpi ja Putini tippkohtumine

Postitus Postitas Kriku »

navigator kirjutas: 21 Aug, 2025 19:52Järelikult on siis Trump hetkel kindlalt putini selja taga. Seega oskad sa oma väite kinnituseks viidata relvaabile mis Trump on venemaale andnud. Ja kõige muu materiaalse kohta muidugi ka. Sest 180 kraadine pööre seda ju eeldab.
Ei eelda. Venemaale piisaks Ukraina abistamise lõpetamisest, mida ta korra lühikeseks ajaks juba tegi.
Erureamees
Liige
Kontakt:

Oleks kohe piisavalt kraami antud ja sanktsioonid täiega rakendatud, mitte kasutatud koera saba seibikaupa lõikamise meetodit, oleks see sõda hoopis teise pöörde võtnud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kriku kirjutas: 20 Aug, 2025 11:13Eks näis, kas Venemaal on seekord ka tegelik huvi asja vastu või lastakse optimistide kõlakojal natuke aega omavahel jutustada ning saadetakse siis laias kaares kuhugi pimedasse paika.
Neljapäeval sõnas Venemaa välisminister Sergei Lavrov, et Venemaa peab saama vetoõiguse Ukrainale kohaldatavate julgeolekugarantiide osas ning samuti välistas Lavrov Euroopa riikidest sõdurite saatmise Ukrainasse. Lavrovi ütlused seavad tõsise kahtluse alla Trumpi administratsiooni lubaduse, et Venemaa on nõustunud Euroopa ja USA julgeolekugarantiidega Ukrainale.

Lavrov jagas taaskord Kremli seisukohti rahu saavutamisest Ukrainas. Venemaa välisministri sõnul tähendaks lääneriikide sõdurite saatmine Ukrainasse „välist sekkumist“ ning sellega ei saa Kreml nõustuda, vahendab the Guardian.

Samuti seadis ta uuesti kahtluse alla Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi legitiimsuse ning kinnitas veelkord, et Kreml ei soovi lähiajal presidentide tasemel kohtumist. Tema sõnul oleksid kahepoolsed kõnelused võimalikud vaid siis, „kui kõik analüüsimist nõudvad küsimused on põhjalikult ette valmistatud.“

Samuti nõudis Lavrov, et Venemaal peab olema toimiv vetoõigus igasuguste Ukrainale kohaldatavate julgeolekumeetmete üle, kui rahukokkulepe saavutatakse.

USA erisaadik Steve Witkoff andis aga nädalavahetusel teada, et Venemaa juhtkonnalt saadi ülioluline järeleandmine. Nimelt nõustus Kreml väidetavalt nõudmisega, et USA ja Euroopa riigid pakuksid Ukrainale NATO artikkel 5 tüüpi julgeolekutagatisi. Lavrovi hiljutised avaldused seavad aga Witkoffi kinnituse tõsise kahtluse alla.
https://www.delfi.ee/artikkel/120398478 ... ntiide-ule
https://www.theguardian.com/world/live/ ... dates-news

Allikate teatel lähevad Venemaa soovitud lahendused Ukrainas rahu saavutamiseks endiselt otsustavalt lahku USA, Euroopa ja Ukraina omadest. Sellest hoolimata jätkab Euroopa Ukrainale pakutavate julgeolekugarantiide arutamist. Hetkel pole veel täpselt teada, millised need saaksid olema, kuid täpsemat kava võib oodata järgmise nädala lõpuks. Putini ja Zelenskõi kahepoolse kohtumise korraldamisel on nähtavasti tekkinud ummikseis. Venemaa väidab, vastupidiselt Zelenskõi avaldusele, et Ukraina juht pole nõus territoriaalseid küsimusi arutama.
https://www.delfi.ee/artikkel/120358150 ... he-klikiga

Reedel kohtusid Ukraina allikate sõnul USA välisminister Marco Rubio ja Ukraina presidendi kantselei ülem Andri Jermak. Kohtumine nõunike tasemel tuli jätkuna nädala alguses toimunud Washingtoni tippkohtumisele ning kava Ukraina julgeolekutagatiste kohta on allikate sõnul oodata järgmise nädala lõpuks. Allikateks olid läbirääkimistega kursis olevad isikud ja Jermaki nõunik Oleksandr Bevz.

Reede õhtul toimunud kohtumisel olid USA poolelt kohal nii välisminister Marco Rubio kui ka USA sõjaväe kindralid. Samuti osalesid kohtumisel allikate sõnul Suurbritannia, Soome, Prantsusmaa, Saksamaa ja Itaalia riigijuhtide julgeolekunõunikud ja NATO ning Euroopa Komisjoni esindajad.

Ühe allika sõnul on läbirääkimised julgeolekugarantiide üle jagatud kaheks osaks, millega tegelevad erinevad tiimid, vahendab Ukraina riiklik väljaanne Suspline. Üks grupp tegeleb garantiide juriidiliste ja poliitiliste detailide välja töötamisega ning teine seltskond tegeleb sõjaliste detailide välja töötamisega. Ukraina poolelt juhib Jermak poliitilisi arutlusi ning vägede ülemjuhataja Oleksandr Sõrskõi ja riikliku julgeoleku ning kaitse nõukogu tippametnik Rustem Umerov juhivad arutelusid sõjaliste detailide üle.

Väidetavalt sisaldavad sõjalised garantiid relvade tarnet, rahalist abi, luureandmete jagamist ning ühiseid sõjaväelisi harjutusi, vahendab the Kyiv Independent. Ühe allika sõnul on garantiide sõjaline pool juba peaaegu valmis.

Bevzi sõnul keskendutakse poliitilisel arutelul NATO artikkel 5 sarnasele kollektiivse julgeoleku lepingu saavutamisele.„Ukraina vaatest peaks tegu olema süsteemiga, mis koosneb kahepoolsetest siduvatest lepingutest, mille on ratifitseerinud riikide parlamendid,“ sõnas Bevz.

Bevzi sõnul on plaanis esialgsete kavadega ühele poole jõuda järgmise nädala lõpuks. Järgmiseks sammuks oleks garantiidele alla kirjutamine ning lõpuks ratifitseerimine, mis võib aga kauem aega võtta.
https://www.delfi.ee/artikkel/120398732 ... ala-lopuks
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

On ikka absurditeater ja kõik mängivad tõsiste nägudega kaasa. Mis oleks, kui Hitler oleks ka nõudnud 1939 Poola suhtes vetoõigust ja endale julgeolekutagatisi peale Poolale kallaletungimist?
navigator
Liige
Kontakt:

Erureamees kirjutas: 23 Aug, 2025 7:22
No alati on võimalik oodata, et kummad saavad enne otsa, Ukrainal mehed rindel või venemaal mavarad. Et mul arvutiklaviatuuri taga on mõlemast pohh ? Ega mina ju ei sure.
Jaanus2 kirjutas: 23 Aug, 2025 9:33 On ikka absurditeater ja kõik mängivad tõsiste nägudega kaasa. Mis oleks, kui Hitler oleks ka nõudnud 1939 Poola suhtes vetoõigust ja endale julgeolekutagatisi peale Poolale kallaletungimist?
Tõsiselt või ? :shock:

https://et.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCncheni_kokkulepe
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

navigator kirjutas: 23 Aug, 2025 11:12No alati on võimalik oodata, et kummad saavad enne otsa, Ukrainal mehed rindel või venemaal mavarad.
Maavarad ei puutu asjasse, sest maavarad ei sõdi. Minu arvates mainin ma seda ilmselget fakti juba mitmendat korda.
Erureamees
Liige
Kontakt:

No alati on võimalik oodata, et kummad saavad enne otsa, Ukrainal mehed rindel või venemaal mavarad. Et mul arvutiklaviatuuri taga on mõlemast pohh ? Ega mina ju ei sure.
Aga sa mine küsi, mida ukrainlased sellest arvavad. Täna anname Donbassi ja Krimmi, homme Zaporožjemaa ja Harkovi oblasti jne. Oleks siis, et sellega asi piirduks, aga süües kasvab isu. Ja oli ju Puutini algne idee ikkagi kogu Ukraina ära võtta ja " natsid" võimult kõrvaldada. Ma saan muidugi hästi aru, et venelane, kes Moskvas tšurkale pasunasse annab on internatsionalist ja ukrainlane, kes Kiievis tahab ukraina keeles asju ajada on nats jne. Mulle siiski meeldiks kui Euroopas ei kujuneks jälle kombeks niimoodi Aadu ja Jossi moel piire siia- sinna nihutada.
Qwerty226
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Qwerty226 »

navigator kirjutas: 23 Aug, 2025 11:12
Erureamees kirjutas: 23 Aug, 2025 7:22
Kas Ukraina palus, et Biden rahu vahendaks? Või Trump? Äkki Ukraina teab paremini, mis seis meestega rindel on.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Kui Ukrainale kasvõi Bideni tasemel sõjalist abi anda, saabub rahu kiiremini kui praeguses Trumpi stiilis - mees ootab, millal Putin rahu tahab (arvab, et kindlasti tahab). Putinit ta ei survesta, Ukraina abistamist piirab. Aga rahu ka rahupreemiat tahab. Aru ei saa, miks Putin nii head asja ei taha.
navigator
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 23 Aug, 2025 16:03
navigator kirjutas: 23 Aug, 2025 11:12No alati on võimalik oodata, et kummad saavad enne otsa, Ukrainal mehed rindel või venemaal mavarad.
Maavarad ei puutu asjasse, sest maavarad ei sõdi. Minu arvates mainin ma seda ilmselget fakti juba mitmendat korda.
Maavarade müük hoiab seda sõda püsti. Selle eest saab P-Koreast relvi ja inimesi osta, kes sõdivad. Ilma nafta ja gaasita oleks venemaa ammu käpuli. Niikaua kui Hiina, P-Korea ja BRICS venemaa seljataga on, pole karta, et venemaal võhm otsa saaks.
Luderi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luderi »

navigator kirjutas: 23 Aug, 2025 20:32
Maavarade müük hoiab seda sõda püsti. Selle eest saab P-Koreast relvi ja inimesi osta, kes sõdivad. Ilma nafta ja gaasita oleks venemaa ammu käpuli. Niikaua kui Hiina, P-Korea ja BRICS venemaa seljataga on, pole karta, et venemaal võhm otsa saaks.
Seni on suures osas ka sõda finantseeritud ka enne sõda kogutud rasva ning sisevõla (ettevõtted, pangad, nagu siin just mainiti) arvelt. Need ressursid, nagu viimati isegi keskpanga inimesed mainisid, hakkavad lõppema. Maavarade müük pikendab agooniat, aga ei anna sulle Hiinlane, Brics ega Junn III sulle tasuta asju. Ja kui Ukrainlane hävitab infra, millega neid maavarasi eksportida saab. Siis on need vaid "teoreetilised" maavarad, maa sees.
Miki
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Miki »

Trump andis Putinile Zelenskõiga kohtumise kokkuleppimiseks veel kahe nädala pikkuse tähtaja.
https://www.independent.co.uk/news/worl ... 12891.html

CNN-ile antud intervjuus ütles USA president, et ta otsustab kahe nädala pärast, mida ma teha. Pärast seda, kui Moskva tema palve kahe juhi kohtumiseks tagasi lükkas...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

navigator kirjutas: 23 Aug, 2025 20:32
On ikka. Esiteks, tummisem pool ladustatud riistvarast on juba läbi ja uut ei suudeta lahingkaotustega samas tempos toota (näiteks https://militarnyi.com/en/news/russia-h ... at-losses/ ). Teiseks, majandussanktsioonid on küll auklikud, aga siiski on Venemaa majanduse olukord pidevalt halvenenud (viiteid postitatakse jooksvalt vastavasse teemasse). Kolmandaks, Venemaa praegune juhtkond sõdib küll oma olemasolu eest, aga see olemasolu lõppeb millalgi nii või teisiti. Järeltulijad ei pruugi seda enam teha. Neljandaks, Ukrainal ei ole "heaks rahuks" vaja kogu oma territooriumit vabastada. Ukrainal pole vaja isegi kogu senist territooriumi säilitada. Ukrainal on vaja vaenlane mingisugusel joonel peatada ja seda rindejoont hoida kuni rahulepinguni, mis ei sea piiranguid Ukrainal liitumisele Lääne struktuuridega ning UA suurusele ja relvastusele. See, julgen väita, on piisava Lääne abi korral küll raske, kuid jõukohane.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Marvin ja 3 külalist