Varustus ja varustatus

Vasta
Inxs
Liige
Kontakt:

Re: Varustus ja varustatus

Postitus Postitas Inxs »

wk2 kirjutas: 04 Mai, 2025 18:38
Trtmppa kirjutas: 04 Mai, 2025 10:34 Kaitseprille laost ei saa, sest lihtsalt ei ole. Korralik paar ise ostes u 40-50€
Saapaid laost ei saanud, õigemini sobivat numbrit ei saanud(isegi kantud paari polnud). Korralik saabas ise ostes 100+
Nii see tegelik elu on, mul on endal ostetud kaitseprillid ~350€ ja saapad on Abrisest ostetud, korralikud, nahast, umbes 70 € eest. Kui annad saapa numbri, ehk saan aidata.
Kolm aastat standardvarustuses käinud, rakmed asendasin vööga, mida kannan koos vana killuvesti ja plaatidega. Hakkan ära harjuma. Prillid on väga head, saapad ka. Juurde ostsin salvetaskud sest nende galili omade lapakatega läheb liiga kaua aega salvevahetusel. Eks ikka üht teist juurde ostan on.
Trtmppa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Trtmppa »

wk2 kirjutas: 04 Mai, 2025 18:38 Nii see tegelik elu on, mul on endal ostetud kaitseprillid ~350€ ja saapad on Abrisest ostetud, korralikud, nahast, umbes 70 € eest. Kui annad saapa numbri, ehk saan aidata.
Ma tänan abi pakkumise eest aga saan hakkama õnneks. Mul on võimalus endale ise piisavalt varustust soetada ja kuni laost ei saa siis käin enda omadega aga kõigil seda võimalust kahjuks pole.
Ja kui keegi mõtleb, et jutt käib mõnest väiksemast malevast siis ei, täitsa maakaitseringkonna juhtmalev isegi.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kaitseprillide eest 350? Nojah.....
Ostsin endale viimati rattasõiduks tumedad kaitseprillid Tamrexist, 25 eurot. Taolised on mul ka välivarustuse prillitaskus.
Tegelt olen ka mingeid 5-10 euroseid kandnud. Silma lendava kesta eest kaitsevad ka.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
HeiniR
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas HeiniR »

Trumm: Kaitseprillide eest 350? Nojah.....
Ise küll 350-euroseid prille ei oma, kuid head prillid kahjuks sageli algavadki enam kui 100 eurost.
Prillil ja prillil on vahe, näiteks kipuvad odavamad kergemini saama kriime ja vigastusi klaasidele, kriimud aga segavad oluliselt laskmist.
Samuti oluline, kuidas prill istub näo/pea profiiliga.
Sagedaseks on muutunud aktiivklappide kandmine, millega kaasneb jällegi see, et mida õhukesem raam kõrvale asetub, seda vähem pressib ja tekitab ebamugavusi.
Mugavus on oluline kui pead kaitsevahendeid jne pikalt ja järjepidevalt kandma.

PS! Ikkagi toon välja ka näite, kus Kaitseväes kasutusel olevad kaitseprillid on jaeketist soetades oluliselt kallimad. Näiteks jaeketis müüdava 60-eurose prilli soetas EKV/KL hinnaga alla 10-euro/tk.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Kaitseprillide, aga ka kinnaste suurim vaenlane on ära kadumine või katki minemine, siin võidavad odavad suure edumaaga.
Loomulikult peaks neid KV poolt jagama, miks ei jagata, ei tea. Muidugi see jagamine on nagu Kaval-Antsu kübar, samad mehed võtavad uued ja uued.
Probleem paistab olema ka selles, et koos prillidega ei jagata normaalset prillitaskut, kus need säiliks ja siis, kui äkki kõhuli lendad.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Noor
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Noor »

Omal oli see häda, et on vaja ka kuidagi okulaaridega prillid sinna alla sättida. Seepärast valisin brittide lahenduse - "Revision Bullet Ant" kaitseprillid, millele saab sisse kinnitada tavaprillide klaasid eraldi raamiga. Mugav lahendus ning neil kaitseprillidel on hea õhutus. Ostsin nad kasutatud eBayst, kus müüakse palju brittide kasutatud, kuid korraliku kraami. Hind oli £42, mis minu meelest ei ole just kõige halvem. Kaasa veel 3 paari erinevaid klaase (valge, tume ja kollane) ning harilik (mitte tugevdatud) prillide kott.
20250718_152026.jpg
20250718_152026.jpg (111.6 KiB) Vaadatud 1260 korda
Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Minuarust taolise paksusega prillide probleem on selles, et nad piiravad vaatevälja küljele, mis taktikalises olukorras on ka tähtis. Sul peavad ju koguaeg silmad ringiratast käia, et vastane ei ilmuks kuskilt ootamatult.

Inimese loomulik nägemisväli on üle 180 kraadi, sa suudad tegelikult oma õlgasid näha.

On olemas optilised kaitseprillid, mõeldud prillikandjatele.
Trtmppa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Trtmppa »

Wiley X Saber kaitseprillidele, mis mulle väljastati KL laost, saab sisse panna ka optiliste klaaside raami(väljastati samuti KL-i poolt soovijatele aga see pigem oli vist ühekordne tellimine mulle tundub). Otseselt ei ole vaja selleks eraldi prille osta siis, ainult see raam.
alari
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alari »

Ise kasutan Revision Sawfly prillidega raami prilliklaaside jaoks, pildi järgi sama raam nagu nendel Bullet ant prillidel. Ka brittide ülejäägid
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline