Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Sõjaaeg jah, aga rahuajal lapsi 

Minu andmetel ei anta täapäeval rahuajal isegi sõdurile "Parim enne" ületanud toidupakke. Seda ma imestangi, kuidas KL neid veel lastele jagamiseks jätkus? Keegi on omale personaalse varasalve organiseerinud?
Tule läbi, viin kurssikrossipart kirjutas: ↑26 Aug, 2025 15:26Ei ole tasulist lugenud ja EKV toidupakkidega ei ole kursis mõnda aega. Pigem usaldan, kuid see selleks..

-
- Liige
- Kontakt:
Tänud rumala vastuse eest! Olen Teie talendi suur austaja.Kapten Trumm kirjutas: ↑26 Aug, 2025 15:46 Arvan, et vandenõud polegi - lihtsalt need veits tähtaja ületanud pakid on täiesti söödavad ja hea peremees ei viska taolist asja niisama ära?Tootja on sellise tähtaja pannud mitte säilivuse probleemide pärast, vaid juriidilise vastutuse välistamiseks.
Õpetan rumaluse ka - veits libe ja haisev sealiha on mingi piirini perfektselt söödav, kui teda ööpäev kaaliumpermanganaadi lahuses leotada. Kus see piir täpselt on, jätan igaühe enda kindlaks teha. On olnud elus juhtum kus külmkapi rikke tõttu läks paarkümmend kilo seaprae "kettaid" haisema. Tänu sellele trikile pärast sööjad kiitsid ja teadaolevalt pasanteeriat ei olnud kellelgi.

"Ma küsiks pigem, kas Kaitseliit kontrollib mingil moel, mida võitlejad söövad..Kas juhtkond on teadlik aegunud toidupakkidest või on "omalooming", et söön, mis odavam on vms.. Kuid igati põnev küsimus..

PS! Ei tundu loogiline, et kaitseliitlane sai toidumürgituse õppustel, kuna pidi sööma xx toitu, aegunud toidupakkidest..

Ma igaks juhuks kordan üle:
"Parim enne" ei ole tarbimise lubatud lõpptähtaeg milleks on "Kõlblik kuni".
"Parim enne" aja ületanud toit on täiesti normaalselt söödav ka pärast "parim enne" kuupäeva.
Loomulikult, mitte lõpmatuseni.
Ma olen söönud 3 aastat "Parim enne" üle läinud EKV (neid vanemaid) pakke, ei mingeid probleeme toidu kvaliteediga.
Mingid kreekerid olid vist isegi veel vanemad, avastasin, kui olin juba ära söönud.
"Swiss Military" šokolaad oli ainult natuke kõvemaks läinud, kui värskem ja mingid ümmargused šokolaadikommid tahtsid hambad ära murda, aga viimased pidavat olema umbes sama kõvad ka värskena.
"Parim enne" aja ületanud toit on täiesti normaalselt söödav ka pärast "parim enne" kuupäeva.
Ma olen söönud 3 aastat "Parim enne" üle läinud EKV (neid vanemaid) pakke, ei mingeid probleeme toidu kvaliteediga.
Mingid kreekerid olid vist isegi veel vanemad, avastasin, kui olin juba ära söönud.
"Swiss Military" šokolaad oli ainult natuke kõvemaks läinud, kui värskem ja mingid ümmargused šokolaadikommid tahtsid hambad ära murda, aga viimased pidavat olema umbes sama kõvad ka värskena.

-
- Liige
- Kontakt:
Viitasin antud asjaoludele ka eelnevalt..Tänud kordamast..Fucs kirjutas: ↑26 Aug, 2025 16:56 Ma igaks juhuks kordan üle:
"Swiss Military" šokolaad oli ainult natuke kõvemaks läinud, kui värskem ja mingid ümmargused šokolaadikommid tahtsid hambad ära murda, aga viimased pidavat olema umbes sama kõvad ka värskena.![]()

Lisan: Ei ole tasulist lugenud ja EKV toidupakkidega ei ole kursis mõnda aega. Pigem usaldan, kuid see selleks..
Kuid infoks veelkord:
“Kõlblik kuni” tähistusega tooteid ei tohi pärast märgistusel esitatud kuupäeva müüa ega tarbida, sest need võivad ohustada inimese tervist.
"Parim enne" mõiste all on mõeldud aga toidukauba minimaalset säilimistähtaega. “Parim enne” tähistus viitab eelkõige toidu kvaliteedile. "Seega võib pärast “parim enne” kuupäeva möödumist toidukaup kaotada oma lõhna- ja maitseomadusi, muutuda tekstuurilt või konsistentsilt ja väheneda võib toote vitamiinide sisaldus. Siiski kõlbab toode veel mõnda aega süüa ja ei too endaga kaasa ohtu tarbija tervisele." ???
Samuti võib selliseid tooteid pärast pakendil märgitud aega müüa.
“Parim enne” kuupäevaga on tähistatud näiteks leib, sai, juust, küpsised, maiustused, maitseained, jahu, karastusjoogid ja konservtooted.
Taaskord sekkub hoiustamine vms..

Näiteks: ** poes leib ostetud parim enne (2 päeva enne parim enne tähtaega-50% allahindlus) osutus hallitustega kaetud leivast..Kuid siin on aga? Poes Sa pakendit avada ei tohi.. Ja jms siin mängu tuleb on näiteks leiva-saia tavaline sulgurklamber kuupäevaga... Kiirelt vahetatav.. Näide tsiviilist ja ei puutu mil teemasse. Antud kuupäevade vahetust leiva-saia pakenditelt küsisin üle oma sõbralt, kes toimetab xx toidupoes ja sain kinnituse, et nii ongi..

Kordamine on tarkuse ema...

Ei ole lugenud, aga kirjutan teemal ohtrasõnaliselt! Klassika. Peaks Milnetis tegema mingi fondi nende jaoks, kel pidevalt probleemiks Delfi maksumüür. Mingi paar euri saaks ikka kamba peale kokku äkki.... Vanasti oli lihtsam, sai taarat korjata. Nüüd seda enam niisama laiali ei vedele.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Küsiks siia vahele, et kuidas härrased paatjat pilvikut valmistavad? Kupatavad, ei kupata...?
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
-
- Liige
- Kontakt:
Tegelikult on hea, et oma peaga mõtled delfist sõltumatult.. Milnetis on piisavalt mõtteid ja arutelu millele ehks suudad ilma delfita vastata, kui Su enda loogika on paigas..Taara eest mõtteid korjata oleks juba uus tase..AndresTy kirjutas: ↑26 Aug, 2025 18:04Ei ole lugenud, aga mõistan ohtrasõnaliselt hukka! Klassika. Peaks Milnetis tegema mingi fondi nende jaoks, kel pidevalt probleemiks Delfi maksumüür. Mingi paar euri saaks ikka kamba peale kokku äkki.... Vanasti oli lihtsam, sai taarat korjata. Nüüd seda enam niisama laiali ei vedele.

-
- Liige
- Kontakt:
Tegelen just seentega ja abiks ehk: https://nami-nami.ee/uudis/seente_kupatamine/
Et nagu Delfis näed pealkirja ja ise mõtled välja, mis seal pealkirja all artiklis kirjas on? Tõeline oma peaga mõtlemine! Taarakorjamisega pidasin silmas seda, et lähed korjad veidike taarat ja saad selle eest Delfist kuu aega lugemisõigust osta.krossipart kirjutas: ↑26 Aug, 2025 18:10Tegelikult on hea, et oma peaga mõtled delfist sõltumatult.. Milnetis on piisavalt mõtteid ja arutelu millele ehks uudad ilma delfita vastata, kui Su enda loogika on paigas..Taara eest mõtteid korjata oleks juba uus tase..AndresTy kirjutas: ↑26 Aug, 2025 18:04Ei ole lugenud, aga mõistan ohtrasõnaliselt hukka! Klassika. Peaks Milnetis tegema mingi fondi nende jaoks, kel pidevalt probleemiks Delfi maksumüür. Mingi paar euri saaks ikka kamba peale kokku äkki.... Vanasti oli lihtsam, sai taarat korjata. Nüüd seda enam niisama laiali ei vedele.![]()
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
See on udujutt, seal ei tehta isegi kupatamise ja keetmise vahet.krossipart kirjutas: ↑26 Aug, 2025 18:15Tegelen just seentega ja abiks ehk: https://nami-nami.ee/uudis/seente_kupatamine/
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
-
- Liige
- Kontakt:
Tagasihoidlikult mainides, ei ole delfil ja milnetil midagi ühist.. Ma ei ole märganud milnetis, küsimusi (pealkirja) "kas plahvatas kodus või..oli armupuhang?). Edasi lugemiseks korjake taarat, et milnetis edasi lugeda..AndresTy kirjutas: ↑26 Aug, 2025 18:16Et nagu Delfis näed pealkirja ja ise mõtled välja, mis seal pealkirja all artiklis kirjas on? Tõeline oma peaga mõtlemine! Taarakorjamisega pidasin silmas seda, et lähed korjad veidike taarat ja saad selle eest Delfist kuu aega lugemisõigust osta.krossipart kirjutas: ↑26 Aug, 2025 18:10Tegelikult on hea, et oma peaga mõtled delfist sõltumatult.. Milnetis on piisavalt mõtteid ja arutelu millele ehks uudad ilma delfita vastata, kui Su enda loogika on paigas..Taara eest mõtteid korjata oleks juba uus tase..AndresTy kirjutas: ↑26 Aug, 2025 18:04 Ei ole lugenud, aga mõistan ohtrasõnaliselt hukka! Klassika. Peaks Milnetis tegema mingi fondi nende jaoks, kel pidevalt probleemiks Delfi maksumüür. Mingi paar euri saaks ikka kamba peale kokku äkki.... Vanasti oli lihtsam, sai taarat korjata. Nüüd seda enam niisama laiali ei vedele.![]()

-
- Liige
- Kontakt:
Mu seeneteadlik proua mainis, et kupatada. Tundlikele inimestele on värskelt pannile mürgine. Kupatatult söödav. Natuke rohekam-tuhmim kui kollane pilvik... Väljun seenejutust ja edastan vaid info ja tegelen männiriisikute marineerimisega.Kriku kirjutas: ↑26 Aug, 2025 18:23See on udujutt, seal ei tehta isegi kupatamise ja keetmise vahet.krossipart kirjutas: ↑26 Aug, 2025 18:15Tegelen just seentega ja abiks ehk: https://nami-nami.ee/uudis/seente_kupatamine/

Jah, ma just keetsin kaks minutit ja tundub, et palju sai, kuigi ega nad praegugi halvad ole. Järgmine kord ainult kupatan.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist