Gaza sõda

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
nukkel
Liige
Kontakt:

Re: Gaza sõda

Postitus Postitas nukkel »

Et siis võrdleme Gazat ,Seto kuningriigiga hmmmmm... ausalt jään hätta kuidas neid kahte saab võrrelda.
Ja kui öelda et Gaza on Palestiina riigi osa, siis kuidas seletada 7 Oktoobril toimunut?
Qwerty226
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Qwerty226 »

Mis sinu jaoks 7. oktoobri terrorirünnaku juures seletamatuks jääb?
nukkel
Liige
Kontakt:

Qwerty226 kirjutas: 27 Aug, 2025 17:06 Mis sinu jaoks 7. oktoobri terrorirünnaku juures seletamatuks jääb?
Minule ei jäänd midagi arusaamatuks 7. Oktoobri koha pealt. Kui üks riik ( Gaza on väidetavalt Palestiina riigi osa) teeb selliseid asju,siis miks toetada sellist riiki?
Qwerty226
Liige
Kontakt:

Hamas=/=Palestiina riik.
Kui ISIS poolt Iraaki kontrollis, kas oleks pidanud Baghdadi pommitama?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Hamas pani 2007. aastal Gaza sektoris toime relvastatud riigipöörde ja sellest ajast ei valitse seal mitte Palestiina OV, vaid Hamasi ebaseaduslik diktatuur. Seetõttu ei vastuta 7.10 terroriakti eest mitte Palestiina OV, vaid Hamas.

Selliseid juhtumeid, kus osa mõnest riigist kontrollib mõni kuritegelik rühmitus või siis kodusõja üks pooltest, kuidas võtta, tuleb ikka vahel ette. Lahendused on erinevad.
nukkel
Liige
Kontakt:

Mina olen arusaanud et see mis hetkel toimub lõppeks kohe kui Gaza elanikud vabastaks need vangid, surnud kui elavad. See kas Hamas annab alla on teise järguline.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Ega Gaza elanikud neid kodus voodi all hoia.
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Võin eksida, aga netis levimas video, kus juudid demostreerivad väidetavalt samast haiglast, kus ajakirjanikke rünnakus surma sai, leitud relvapeidikuid ja Hamasi varustust. Vabalt võib olla juutide propaganda või mõni varasem video ja mitte samast haiglast. Kuid reaalsus on see, et Hamas ei kõhkle varjumast tsiviilisikute selja taha ala näiteks veeti kiirabiautodega relvi jne jne ehk näiteid, kuidas nad igasugu abi- ja tsiviilorganistasioone ära kasutavad on küll ja küll.
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

See oli, jah, üks teine haigla, mille all Hamasi staap staap asus.
Eks selle haiglaga on sama lugu, lihtsalt Iisrael pole seda veel vabastanud.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
navigator
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas navigator »

nukkel kirjutas: 27 Aug, 2025 20:57 Mina olen arusaanud et see mis hetkel toimub lõppeks kohe kui Gaza elanikud vabastaks need vangid, surnud kui elavad. See kas Hamas annab alla on teise järguline.
Pane link sellele lubadusele, mis sul sellist arusaama tekitas ? Netanjahu lubas ?
Nii tohib küsida ?
Roamless kirjutas: 28 Aug, 2025 10:13 Võin eksida, aga netis levimas video, kus juudid demostreerivad väidetavalt samast haiglast, kus ajakirjanikke rünnakus surma sai, leitud relvapeidikuid ja Hamasi varustust. Vabalt võib olla juutide propaganda või mõni varasem video ja mitte samast haiglast. Kuid reaalsus on see, et Hamas ei kõhkle varjumast tsiviilisikute selja taha ala näiteks veeti kiirabiautodega relvi jne jne ehk näiteid, kuidas nad igasugu abi- ja tsiviilorganistasioone ära kasutavad on küll ja küll.
Pane link videole. Siis saab öelda, et kas vana või mitte.
nukkel
Liige
Kontakt:

Eeee kuidas panna link oma arusaamisele, või viide? Tee mis tahad aga ma ei oska.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Roamless kirjutas: 28 Aug, 2025 10:13 Võin eksida, aga netis levimas video, kus juudid demostreerivad väidetavalt samast haiglast, kus ajakirjanikke rünnakus surma sai, leitud relvapeidikuid ja Hamasi varustust. Vabalt võib olla juutide propaganda või mõni varasem video ja mitte samast haiglast. Kuid reaalsus on see, et Hamas ei kõhkle varjumast tsiviilisikute selja taha ala näiteks veeti kiirabiautodega relvi jne jne ehk näiteid, kuidas nad igasugu abi- ja tsiviilorganistasioone ära kasutavad on küll ja küll.
Ma mõtlesin seda uudist kuuldes, kui "ajakirjanikke jõhkralt tapeti", et järjekordne Hamasi korraldatud lõks. Selles ei oleks midagi imelikku, sest Hamas on sedasi, naiste ja laste seeliku tagant ennegi "sõdinud".

Kõige imelikum on, kui palju kasulikke idioote Euroopas seepeale kisama pistavad, Hamasi propaganda on efektiivne stuff. Tõenäoliselt selle toidujagamise ja "näljahäda" taga on analoogsed kombed, Hamas loob neid olukordi kunstlikult, et tekitada IIsraelile rahvusvahelist survet. Lihtsalt kasulikud idikad ei tea ajaloost midagi, taolisi asju on nad kogu aeg teinud ja Iisrael on kannatanud ikka küllalt, enne kui relvad käiku lastakse.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
navigator
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas navigator »

nukkel kirjutas: 28 Aug, 2025 13:52 Eeee kuidas panna link oma arusaamisele, või viide? Tee mis tahad aga ma ei oska.
See arusaamine peab ju millegi põhjalt pärit olema. Hetkel ma saan aru, et vaatasid lakke ja jõudsid arusaamisele, see kõik lõppeks kohe kui pantvangid vabastataks. Ehk siis lihtasalt laest võetud arusaam mis ei tugine mittemillelegi ?
Qwerty226
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas: 28 Aug, 2025 15:18 Ma mõtlesin seda uudist kuuldes, kui "ajakirjanikke jõhkralt tapeti", et järjekordne Hamasi korraldatud lõks. Selles ei oleks midagi imelikku, sest Hamas on sedasi, naiste ja laste seeliku tagant ennegi "sõdinud".
Kõige imelikum on, kui palju kasulikke idioote Euroopas seepeale kisama pistavad, Hamasi propaganda on efektiivne stuff.
See ongi Hamasi taktika, nad terroriorganistasioon ikkagi. Kisatakse pigem selle pärast, et kui Hamas peidab relvi lasetaia keldrisse, kas siis on ikka okei lasteaed koos lastega puruks lasta.
nukkel
Liige
Kontakt:

navigator kirjutas: 28 Aug, 2025 15:50
nukkel kirjutas: 28 Aug, 2025 13:52 Eeee kuidas panna link oma arusaamisele, või viide? Tee mis tahad aga ma ei oska.
See arusaamine peab ju millegi põhjalt pärit olema. Hetkel ma saan aru, et vaatasid lakke ja jõudsid arusaamisele, see kõik lõppeks kohe kui pantvangid vabastataks. Ehk siis lihtasalt laest võetud arusaam mis ei tugine mittemillelegi ?
Jah, hakkas kergem?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist