Rebane11 kirjutas: ↑30 Aug, 2025 11:25
Ma olen näinud anum anumas lahendust.
Lihtsalt destileerimispott on suuremas anumas vee sees ja sellega üritatakse hoida
78 -79 kraadist temperatuuri. ...
Nii täpses vahemikus peaks hoidma temperatuuri
hea tulemuse saavutamiseks ja et see oleks 10L anumas olevas
kogu vedelikus ühtlaselt võimalik ei piisa ainult temperatuurikontrollerist vaid tuleb muuta ka nõu põhja antava soojusenergia võimsust, et nõu põhjas temp liiga kõrgele ei tõuseks.
Anum anumas aitab hästi liigkuumutamist vältida.
Ma ka ei saanud "suure vedelikuanuma" täpse temperatuuri hoidmise probleemidest aru, seni kuni pidin ise remontima Tartu Aparaaditehases tehtavate militaartermostaatide, reguleerimise- ja kontrollseadmete temperatuuri juhtimise seadmeid.
"Korba kuival ajal" oli vähemalt Tartus piisavalt suur seltskond haritud inimesi, kes hobina kollektsioneerisid erinevaid (veini)pärme, destilleerisid ise erinevaid jooke (konjak, kalvados, jne.) ning ehitasid (mini)destillaatoreid. Tulemust siis seltskondlikult võrreldi.
Kõige kõrgema destillatsiooni astme (asendab puhtusel 5x altkuumutust) saavutab, kui vedeliku pinda kuumutatakse pealt infrapuna kiirgusega, sest siis ei tõuse põhjast kõrgema temperatuuriga mullid üles aga sellise seadme valmistamine on kodukasutajale keeruline teha.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.