Donald Trump JÄLLE president

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Re: Donald Trump JÄLLE president

Postitus Postitas Kilo Tango »

OT jätkub:
Fucs kirjutas: 03 Sept, 2025 14:04 ...
Tegelikult, kui natukenegi mõelda, pole midagi naljakat ka huumoriklassika kvaliteeditabeli kõige madalamas otsas vegeteerivates "tordiga näkku ja jalaga tagumikku" naljades või selles, kuidas keegi kui ägedalt kukub või millegiga vastu pead saab, aga ometi hirnuvad rahvamassid jätkuvalt kogu seda jama vaadates ja nt Charlie Chaplin, Harold Lloyd ipt on kuulutatud selliste naljade produtseerimise eest ajaloolisteks staarkoomikuteks :twisted:

https://www.err.ee/media/embed/11f2ae6c ... 53dd3d2486
Ei Chaplin ega Lloyd ei saanud suureks mitte "tordiga näkku ja jalaga tagumikku" naljade pärast, vaid nendest loobumise tõttu. Nende algsed tegelaskujud (Lloydi puhul Lonesome Luke näiteks) kasutasid jah selliseid võtteid, kuid hilisematest filmidest sellist labast veiderdamist ei leia. Lloydi tsitaat:
"Vanillikreemipirukas ja paar ilusat tüdrukut ujumistrikoos ei tee veel komöödiat"
Chaplin loobus pirukaloopimisest 1916 filmiga "Behind the Screen" Filmis on kuulus pirukavõitluse stseen, kuid Chaplin kasutab seda irooniliselt. Stseeni juhatab sisse tiiter: "Komöödiaosakond harjutab uut ideed".
Viimati muutis Kilo Tango, 03 Sept, 2025 14:14, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Oli kuidas oli, kumbki neist ei teeninud ära käesolevas teemas mainimist.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Kriku kirjutas: 03 Sept, 2025 14:14 Oli kuidas oli, kumbki neist ei teeninud ära käesolevas teemas mainimist.
Nõus. Eriti sellises kultuuriliselt vääras kontekstis.
diesel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas diesel »

naljakas on see, mis näo naerule kisub.
trumpi ja xi vahe on see, et üks neist on lihtsalt jätis ja teine on haige jätis.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

USA president Donald Trump ütles kolmapäeval, et Ameerika Ühendriikide väed jäävad Poolasse ja ta on valmis neid küsimise korral sinna ka juurde saatma. "Ma arvan küll. Kui Poola tahab, paigutame sinna veelgi rohkem sõdureid," ütles Valges Majas Poola presidendi Karol Nawrockiga kohtunud Trump ajakirjaniku küsimuse peale, kas USA sõdurid jäävad Poolasse. Poolas paikneb praegu rotatsiooni korras umbes 10 000 USA sõdurit. USA president lisas, et Ameerika Ühendriigid on Poolaga väga samameelsed.
https://www.err.ee/1609788117/trump-lub ... asse-jatta
Puurija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Puurija »

goga66 kirjutas: 27 Aug, 2025 5:53 Hakkas Nobeli kampaania jutt jälle peale
US expects
to end wars in Ukraine, Iran, and Gaza by year's end — Trump's special envoy Witkoff
Steve Witkoff says Nobel committee should recognize Trump as the most outstanding Nobel Peace Prize candidate of all time
https://x.com/front_ukrainian/status/19 ... 4195440061
USA president Donald Trump: "Mul ei ole selle (Nobeli preemia) kohta midagi öelda. Kõik, mis ma saan teha, on lõpetada sõdu. Ma ei otsi tähelepanu. Ma tahan ainult elusid päästa."
https://www.cbsnews.com/news/trump-comm ... eace-deal/
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Selle Nobeli preemia kohta ja miks on Geeniusele saanud vist selgeks,et seda ta ei saa.Kuna elan Norras ja olen Nobeli preemia jagamist näinud viimased 18 aastat,siis ma põjendan miks.Nobeli preemia jagamisel on mitu kategooriat,miks ja milleks ma proovin põhjendada.Peale seda Obama õnnetust,mida ka norrakad ise tunnistavad on suuriikide juhtidel muutunud raskeks preemijaid saada.
Seda esiteks.
Vaadatakse samuti inimese seisukohti inimõiguste kohta.Kandidaadi käitumist ja avalikku esinemisi.Mees.kes peab naisi vaid tahakeeramise jaoks,nagu mulle tundub ning tahab jagada Euroopat......No way,et Geenius seda saab.
Rahu ei saavutatagi,kuni Venemaa hakkab majanduslikult kokku kukkuma.Ainuke mida saab teha on vaherahu.Midagi a la P-Korea ja L-Korea taolist.Ametlikult on nad ikka vaenujalal aga kehtib vaherahu.Vaherahu ja rahu on kaks erinevat asja.
Hetke sis on selline,et 4 komitee liiget on vastu,teised on neutraalsed.
Viimati muutis kaugeltuuriv, 04 Sept, 2025 14:20, muudetud 2 korda kokku.
JimLaheyUnlimited
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas JimLaheyUnlimited »

https://www.err.ee/1609788663/harri-tii ... aks-muudab

Selges Eesti keeles kirjutatud sellest kuidas seltsimees Trump võimu kuritarvitab ning ennast rikkastab
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Tuubis on ameeriklased esimesest emotsionaalsest paugust üle saanud seoses Geeniuse valimisega ja nii vabariiklasi valinud ja ka kaotanud demokraatide pooldajad on hakanud nüüd analüüsima asju.Osa nn.vana kaardiväe vabariiklased on selgelt selga keeramas Geeniusele ja see nooremapoolne valijaskond,keda võiks nimetada milleeniumlastekk on samuti fakti ees,et tuleb vahevalimisteks pool valida.Noored ja terasemad mehed on hakanud oma ja tuttavate käitumist päris kriitiliselt analüseerima.
MAGA kultuse inimesed muidugi ei ole ennast muutnud,kusjuures räägivad nad oma vastustes nii selgeid vastuolusid,et mina neid konservatiivideks ei pea.Midagist sellist Orbani stiiliga populistideks rohkem.
Esmalt nägin ühe tumedanahalise haridustegelase arutlusi.Ise ta oli enne MSNBC kommentaator hariduse küsimustes.Alustas ta videolõigust,kus keegi äärmusparempoolne esines oma videoplogis ja kirus Geeniust sellega,et too oli nõus 600000 hiinlasele väljastama tudengiviisa.Tema karjatused olid A.Miks viisasid antakse välismaalastele,mille tõttu kohalikele ei jagu ülikoolikohti ning B.Meid on jälle petetud,ilma insenerideta ja spetsialistideta me ei tee Ameerikamaad suureks.
Ise ta tunnistas ennast avalikult rassistiks.
Karjatused karjatusteks aga tumedanahaline daam oli temaga ühes osas nõus,600000 haridusviisa andmine kärbib kohalikku haridust.
Küll aga argumenteeritult tõestas ta miks seda tehakse ja miks üldse on USA haridussüsteem vildakas.
Omapoolselt märkis ta huvitavat fakti,kui näiteks USA perekond töötab välismaal ja on sunnitud panema lapsed Euroopa kooli ning lõpetavad seal näiteks aasta ja tulevad USA-sse tagasi,siis lapsed pannakse USA-s üks klass kõrgemale astmele,kui nad peaks olema.Põhjus väga lihtne,Euroopa haridusstandardid ja õppekavad on palju paremad võrreldes USA-ga,Euroopa tase on üks-kaks aastat USA koolidest ees.
Edasi rääkis ta miks asi on tema arvates kraavis,põhjus ei ole mitte viimastes aastates aga palju pikem,20-30 aastat vähemalt.
Esimene põhjus on rahastus,ta ütles selle kohta postikoodi needus.Raha riiklikult jagatakse nimelt statistika põhjal.Näiteks,kui kodanik ja tema lapsed elavad Kansases ja pisukeses asulas,siis postikoodi järgi vaatab keskvalitsus,kui palju on piirkonna omavalitsuse sissetulek.Ja mida te arvate,kas seal on riiklikult keskmine või väiksem sissetulek.Väiksem otse loomulikult ning selletõttu ei jagata sinna ka suuremaid summasid,et haridustaset tõsta.Muidugi on ka teisi näitajaid nagu lõpetajate arv ja eksamitulemused.Kuna aga sellistes kohtades ei ole õpetajaid eriti valida ning eesmärk on kuidagi moodi ikkagi mingit raha saada,siis ebakvaliteetsed õpetjad lihtsalt juhatuste korraldusel venitavad õpilased koolist läbi,pahatihti ka seadusi eirates.Tulemuseks on see,et koolide lõpetajad on noh sellise meie mõistes 9 klassilise haridusega,mitte aga gümnaasiumi haridustasemega.Ja muidugi pered ka ei sunni õppima,sest pahatihti on neil ka abikäsi oma majandustes vaja.Ja muidugi koolid otsivad selle tõttu abirahasid,sponsorprogramme ja kes on kõige lahkemad,igasugu kirikud,milliseid on USA-s palju või erafirmad.Aga sponsoritega tulevad tingimused.Ning selle tõttu ja ma olen daamiga nõus,ei toimi hariduse õpetamine vaid sponsorite poolt soovitatud programmide edastamine.Kui vaadata seda lapiku maa teooria õitsemist USA-s,see ongi mingi sellise usulise programmi pähetampimise tulemus 20-30 aasta jooksul,jne.
Rahakamad piirkonnad,ma mõtlen siin all suuremaid edukamaid linnu ja rikkamaid elamupiirkondasid saavad valida oma koolidele parima.Seal on ka palju erakoole,kes otsivad välja parimad sponsorprogrammid ja saavad lubada endale välistudengeid,jällegi põhjuseks raha.Välistudengid maksavad 100 protsenti oma taskust hariduse kinni ja ei kurna USA tudengilaenude süsteemi.Oma riigi lapsed aga,kui sa ei ole heast postikoodi piirkonnas A.ei lähe üldse kõrgkooli ning ei ole selleks ette valmistatutki eelpool mainitud põhjustel või B.proovivad ülikooli erialadest valida selliseid,mis kiiresti toovad sissetulekut nagu advokaadid,ärikoolitus,PR.Sedasorti asjad.Tulemuseks on vähene keskastme ja insenerikfalifikatsiooniga inimeste puudus.Ja see järjest süveneb.Oma panuse annab ka üliõpilaslaenude järjest suurem kallinemine,mis jällegi paneb valima erialasid,kus tasustatakse paremini.
Ma nimetaks seda orav rattas või nokk kinni saba lahti fenomeniks.
Kokkuvõtvalt võib ütelda selle 600000 hiinlaste tudengiviisa kohta ,busness as usuall.Kui Ameerikamaa tahab oma tööstusvõimekust taastada,peale IT sektori,kosmose ja relvastuse,siis peab kogu rahastusüsteem muutuma ning peab panema koolid tegema seda,mida nad on kohustatud tegema,õpetama,isegi,kui see läheb sponsorite soovide vastu.Mulle tundub nii,muidu see riik läheb veelgi kiiremini kaldu ja lõhki,mida meie vaenlased idapoolt,kes hiljuti Pekingis kohtusid tahaks juba lähiajal,nii 10 aasta perspektiivis näha.
Taustaks teile sellise kurva video kirjeldus.Ajakirjanik tutvus MAGA perega,kes elas turistidele mõeldud haagismajas,tegi juhutõid,välimuselt meenutasid alkoholiga liialdavaid kodanikke.Ei olnud nad abielus aga kaks last.Vaesusest väljatulekuks ei osanud nad muud soovitada,et teeme USA suureks aga kuidas seda nad ei teadnud.Haridust pidasid nad asjaks millele eriti tähelepanu ei põõranud,tõsi tollidest tekkinud hinnatõusu nad heaks ei kiitnud aga jälle,see olevat välisriikide süü,kes ikkagi veel varastavad nende tagant.Küsimusele,kas nad tahaks minna põllutööle,sest seal on hetkel suur tööjõupuudus seoses haarangutega,vastati ei.Liiga väike palk,raske töö ja seda tehku mustad,asiaadid või latiinod.Vot selline suureks tegemine.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

Kriku kirjutas: 04 Sept, 2025 8:09
USA president Donald Trump ütles kolmapäeval, et Ameerika Ühendriikide väed jäävad Poolasse ja ta on valmis neid küsimise korral sinna ka juurde saatma. "Ma arvan küll. Kui Poola tahab, paigutame sinna veelgi rohkem sõdureid," ütles Valges Majas Poola presidendi Karol Nawrockiga kohtunud Trump ajakirjaniku küsimuse peale, kas USA sõdurid jäävad Poolasse. Poolas paikneb praegu rotatsiooni korras umbes 10 000 USA sõdurit. USA president lisas, et Ameerika Ühendriigid on Poolaga väga samameelsed.
https://www.err.ee/1609788117/trump-lub ... asse-jatta
Tegelikult on halb et võimaliku väljaviimisest üldse juttu on.
tsivi_list
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tsivi_list »

kaugeltuuriv kirjutas: 04 Sept, 2025 15:04 Tuubis on ameeriklased esimesest emotsionaalsest paugust üle saanud seoses Geeniuse valimisega ja nii vabariiklasi valinud ja ka kaotanud...
Ma vist leidsin esimese kasuliku rakenduse tehisarule: muuta akf kaugeltuuriva tekst loetavaks:
Tundub, et ameeriklased on esimesest emotsionaalsest paugust üle saanud seoses Trumpi valimisega ja nii vabariiklasi valinud kui ka kaotanud demokraatide pooldajad on hakanud nüüd analüüsima asju. Osa nn. vana kaardiväe vabariiklased on selgelt selga pöörama Trumpile ja see nooremapoolne valijaskond, keda võiks nimetada milleeniumlasteks, on samuti fakti ees, et tuleb vahevalimisteks poolt valida. Noored ja terasemad mehed on hakanud oma ja tuttavate käitumist päris kriitiliselt analüüseerima.

MAGA kultuse inimesed muidugi ei ole ennast muutnud, kusjuures räägivad nad oma vastustes nii selgeid vastuolusid, et mina neid konservatiivideks ei pea. Midagist sellist Orbáni stiilis populistideks rohkem.

Esmalt nägin ühe tumedanahalise haridustegelase arutlusi. Ise ta oli enne MSNBC kommentaator hariduse küsimustes. Alustas ta videolõigust, kus keegi äärmusparempoolne esines oma videoplogis ja kirus Trumpi sellega, et too oli nõus 600 000 hiinlasele välja andma tudengiviisa. Tema karjatused olid: A. Miks viisasid antakse välismaalastele, mille tõttu kohalikele ei jagu ülikoolikohti ning B. Meid on jälle petetud, ilma insenerideta ja spetsialistideta me ei tee Ameerika maid suureks.

Ise ta tunnistas ennast avalikult rassistiks.

Karjatused karjatusteks, aga tumedanahaline daam oli temaga ühes osas nõus, 600 000 haridusviisa andmine kärbib kohalikku haridust.

Küll aga argumenteeritult tõestas ta, miks seda tehakse ja miks üldse on USA haridussüsteem vildakas.

Omapoolselt märkis ta huvitavat fakti, kui näiteks USA perekond töötab välismaal ja on sunnitud panema lapsed Euroopa kooli ning lõpetavad seal näiteks aasta ja tulevad USA-sse tagasi, siis lapsed pannakse USA-s üks klass kõrgemale astmele, kui nad peaksid olema. Põhjus väga lihtne, Euroopa haridusstandardid ja õppekavad on palju paremad võrreldes USA-ga, Euroopa tase on üks-kaks aastat USA koolidest ees.

Edasi rääkis ta, miks asi on tema arvates kraavis, põhjus ei ole mitte viimastes aastates aga palju pikem, 20-30 aastat vähemalt.

Esimene põhjus on rahastus, ta ütles selle kohta postikoodi needus. Raha riiklikult jagatakse nimelt statistika põhjal. Näiteks, kui kodanik ja tema lapsed elavad Kansases ja pisukeses asulas, siis postikoodi järgi vaatab keskvalitsus, kui palju on piirkonna omavalitsuse sissetulek. Ja mida te arvate, kas seal on riiklikult keskmine või väiksem sissetulek. Väiksem otse loomulikult ning selle tõttu ei jagata sinna ka suuremaid summasid, et haridustaset tõsta. Muidugi on ka teisi näitajaid nagu lõpetajate arv ja eksamitulemused. Kuna aga sellistes kohtades ei ole õpetajaid eriti valida ning eesmärk on kuidagi moodi ikkagi mingit raha saada, siis ebakvaliteetsed õpetajad lihtsalt juhatuste korraldusel venitavad õpilased koolist läbi, pahatihti ka seadusi eirates. Tulemuseks on see, et koolide lõpetajad on noh sellise meie mõistes 9-klassilise haridusega, mitte aga gümnaasiumi haridustasemega. Ja muidugi pered ka ei sunni õppima, sest pahatihti on neil ka abikäsi oma majandites vaja. Ja muidugi koolid otsivad selle tõttu abiraha, sponsorprogramme ja kes on kõige lahkemad, igasugu kirikud, milliseid on USA-s palju või erafirmad. Aga sponsoritega tulevad tingimused. Ning selle tõttu ja ma olen daamiga nõus, ei toimi hariduse õpetamine vaid sponsorite poolt soovitatud programmide edastamine. Kui vaadata seda lameda maa teooria õitsemist USA-s, see ongi mingi sellise usulis-ideoloogilise programmi pähetampimise tulemus 20-30 aasta jooksul, jne.

Rahakamad piirkonnad, ma mõtlen siin all suuremaid edukamaid linnu ja rikkamaid elamupiirkondi, saavad valida oma koolidele parima. Seal on ka palju erakoole, kes otsivad välja parimad sponsorprogrammid ja saavad lubada endale välistudengeid, jällegi põhjuseks raha. Välistudengid maksavad 100 protsenti oma taskust hariduse kinni ja ei kurna USA tudengilaenude süsteemi. Oma riigi lapsed aga, kui sa ei ole heast postikoodi piirkonnast: A. ei lähe üldse kõrgkooli ning ei ole selleks ette valmistatud ka eelpool mainitud põhjustel või B. proovivad ülikooli erialadest valida selliseid, mis kiiresti toovad sissetulekut nagu advokaadid, ärikoolitus, PR. Sedasorti asjad. Tulemuseks on vähene keskastme ja insenerikvalifkatsiooniga inimeste puudus. Ja see järjest süveneb. Oma panuse annab ka üliõpilaslaenude järjest suurem kallnemine, mis jällegi paneb valima erialasid, kus tasustatakse paremini.

Ma nimetaks seda orav rattas või nokk kinni saba lahti fenomeniks.

Kokkuvõtvalt võib öelda selle 600 000 hiinlaste tudengiviisa kohta, business as usual. Kui Ameerika maa tahab oma tööstus-võimekust taastada, peale IT sektori, kosmose ja relvastuse, siis peab kogu rahastussüsteem muutuma ning peab panema koolid tegema seda, mida nad on kohustatud tegema, õpetama, isegi, kui see läheb sponsorite soovide vastu. Mulle tundub nii, muidu see riik läheb veelgi kiiremini kaldu ja lõhki, mida meie vaenlased idapoolt, kes hiljuti Pekingis kohtusid, tahaksid juba lähi-ajas, nii 10 aasta perspektiivis näha.

Taustaks teile sellise kurva video kirjeldus. Ajakirjanik tutvus MAGA perega, kes elas turistidele mõeldud haagismajas, tegi juhutöid, välimuse-poolest meenutasid alkoholiga liialdavaid kodanikke. Ei olnud nad abielus aga kaks last. Vaesusest väljatulekuks ei osanud nad muud soovitada, et teeme USA suureks aga kuidas seda nad ei teadnud. Haridust pidasid nad asjaks, millele eriti tähelepanu ei pööratud, tõsi tollidest tekkinud hinnatõusu nad heaks ei kiitnud aga jälle, see olevat välisriikide süü, kes ikkagi veel varastavad nende tagant. Küsimusele, kas nad tahaksid minna põllutööle, sest seal on hetkel suur tööjõupuudus seoses haarangutega, vastati ei. Liiga väike palk, raske töö ja seda tehku mustad, aasialased või latiinod. Vot selline suureks tegemine.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

alfa hotel kirjutas: 05 Sept, 2025 6:50
kaugeltuuriv kirjutas: 04 Sept, 2025 15:04 Alustas ta videolõigust,kus keegi äärmusparempoolne esines oma videoplogis ja kirus Geeniust
Ja istus karaažis oleval tiivanil, käes panaan ja kõrval tiplomaadikohver?
Pead pettuma,see isik oli igati korralikult kvaliteetsesse ülikonda riietatud ja istus
mikrofoniga laua taga,mehe nimi oli Nick Fuentes,nagu ma ennist ütlesin tunnistab ta seal ennast rassistiks.Too endine meediategelane,naisterahvas ja tumedanahaline oli kuskil minu vanune.Nick aga tundub olema oma hilises 20-nendates või 30-nendate alguses.
MAGA toetajate perekonna osas,keda viimass lõigus mainisin,need olid lihtsalt riides.Banaani asemel oli mehel õllepudel käes,diplomaadi hoidmiseks tundub ei olnud tal haridust.
Minu poolt veel üks mõte ja see puudutab ka Eestit,erialade haridus peaks olema paindlik,et kiiresti reageerida tuleviku vajadustele.Igasugu PR,massitootmine ärialal riigi kulul ja muud filosoofilised kanalid ei peaks olema noortele asi,mida seostatakse kiire rikastumise ja hea eluga.Kui tahavad,siis enamuse kuludest maksku oma taskust kinni.Inseneri ja keskastme spetsialistide,õpetajate,meditsiini,jne. koolitusaga peaks olema riiklikult tasustatud osas,mis annab noortele huvi ja tahte ennast tulevikus oma erialaga elu ära kindlustada.
goga66
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas goga66 »

Ehh, ja ta ullike varem arvas, et kui meelitab Mutinit, siis teevad Hiinale kambaka :wall:

Ja et on kõva mees, kui paneb Indiale tollid, et see ostab Venemaa naftat.
Pilt
https://x.com/astraiaintel/status/1963922179671970014
teeline35
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas teeline35 »

Naljameeste reaktsioon Hiina, India ja Vene koosviibimisele;
https://www.youtube.com/watch?v=OxU1adt0ohs
Paistab, et päriselus samasugune reaktsioon Diilimeistrilt.
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

mongol kirjutas: 06 Sept, 2025 6:07 Päriselt vingute täitsa loetavalt kirjutava inimese kirjavigade kallal?
Päriselt, päriselt. Akf poolt edastatud sõnumid, mõtted teisejärgulised.
Vist?

- Trump kinnitas (enda/Administratsiooni koostatud) korralduse nimetada Pentagon ümber sõjaministeeriumiks.
Tehtud. Muudatus kinnitatud.
(CNN)
- Columbia ringkonna föderaalne apellatsioonikohus käskis Donald Trumpi administratsioonil eraldada dollareid rahvusvahelisele abile - käskis ennistada nö. Trump valitsemise eelne " status quo".
https://www.bloomberg.com/news/articles ... ckout=true
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], mersu66 ja 2 külalist