Droonid pea kohal
Re: Riigikaitse eelarve
Kui on mõttetu info, siis kustutan ära, las jääb minu pähe see teadmine.
professional retard
-
- Liige
- Kontakt:
Riigikaitse eelarve
Teeme solvumiskultuuri sihtkapitali taotluse, äkki saame tagasi.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Ei ole solvunud, miks peaks olema?
Eksperte on juba piisavalt siin foorumis, seega ma pigem vaikin, kui isad räägivad.
Eksperte on juba piisavalt siin foorumis, seega ma pigem vaikin, kui isad räägivad.
professional retard
Ah, jäta nüüd, sa tead ju suurepäraselt, et see nii ei ole. Kui eesmärk on vaimuvalguse jagamine, siis pole niisugune kustutamine eesmärgipärane.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Õppetunnina on - igasugused sead pärlite pakkumisele ei pea reageerima.
Ma veel mõtlen, kas viitsin FPV-droonipiloodi õppekava isegi kirja panna, sest kõik teevad midagi Eestis, aga üpris kaootiliselt. Järelikult on eksperte piisavalt. Kuigi nende ekspertide toodangut olen juba näinud piisavalt, et hinnang anda sellele kvaliteedile.
Riigieelarvest niikuinii rohujuuretasemelt võrsunud asjadele katet ei leia, eriti droonindus. Sipeldakse lihtsalt kohapeal, sest puudub suurem arusaam, mida ja kuidas siis droonidega ette võtta, ka ettevalmistavalt. Võibolla ei isegi puudu, aga info selles osas küll kuidagi ei liigu. Minnakse vist pigem UA stiilis drooniväeliigi teed, mis tähendab, et asi ei hakka normaalselt üksustes töötama.
Ma veel mõtlen, kas viitsin FPV-droonipiloodi õppekava isegi kirja panna, sest kõik teevad midagi Eestis, aga üpris kaootiliselt. Järelikult on eksperte piisavalt. Kuigi nende ekspertide toodangut olen juba näinud piisavalt, et hinnang anda sellele kvaliteedile.
Riigieelarvest niikuinii rohujuuretasemelt võrsunud asjadele katet ei leia, eriti droonindus. Sipeldakse lihtsalt kohapeal, sest puudub suurem arusaam, mida ja kuidas siis droonidega ette võtta, ka ettevalmistavalt. Võibolla ei isegi puudu, aga info selles osas küll kuidagi ei liigu. Minnakse vist pigem UA stiilis drooniväeliigi teed, mis tähendab, et asi ei hakka normaalselt üksustes töötama.
professional retard
Osa ei võta nagunii õppust, osa võib ka meelega teha, et asjalikumaid postitajaid eemale peletada. Ehk siis loll Vasja lubaks sulle peksa anda, kui sa vait ei jää, mõni natuke targem Vasja hakkab sind trollima ja sinuga lollilt vaidlema.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Riigikaitse eelarvest läheb asi juba kaugele, aga põhimõtteliselt ei jaga, kui retakad (okei, ainult üks, aga puhtalt postitaja isiku e minu peale triggerdatuna) kohe kisama hakkavad, ise teemast midagi teadmata. Järelikult ei näe ma ka põhjust oma teadmisi jagada avalikult, teen seda usaldusväärsemas seltskonnas oma äranägemise järgi ja suunatud kutsetega. Teen seda ka teenistuses oma kursustele arvamisega, muide - igaüks ei pääse, kui ma tean, et tegu on tegelikult ressursi raiskamisega.
Suures pildis ei ole riik ikka veel aru saanud, et mõistlik on osta persetäis FPV-droonide juppe lattu valmis ja neid kasutada väljaõppes. FPV-de süsteem ei muutu enam kardinaalselt üleöö, need asjad ei "vanane" nagu GPS-il põhjenv kraam seda just hiljuti tegi. Samamoodi ei tööta sibulate REB'id tegelikult FPV kamikazede vastu (sagedused, mida saab maha suruda, on droonidel tegelikult vahetavad üpris lihtsate muutustega), nii et asjad ei "aegu" pluss rünnakutaktika nüansid.
Suures pildis ei ole riik ikka veel aru saanud, et mõistlik on osta persetäis FPV-droonide juppe lattu valmis ja neid kasutada väljaõppes. FPV-de süsteem ei muutu enam kardinaalselt üleöö, need asjad ei "vanane" nagu GPS-il põhjenv kraam seda just hiljuti tegi. Samamoodi ei tööta sibulate REB'id tegelikult FPV kamikazede vastu (sagedused, mida saab maha suruda, on droonidel tegelikult vahetavad üpris lihtsate muutustega), nii et asjad ei "aegu" pluss rünnakutaktika nüansid.
professional retard
Internetis on see vältimatu. Nüüd avastasid...?
Riik, see oleme meie. Mida rohkem rahva hulgas tõest infot levitada, seda rohkem lootust on, et riik millestki aru saama hakkab. Jah, muidugi on võimul mitu kihti, kus tegutseb teiste hulgas vaid oma isiklikku kasu taga ajavaid lontruseid, aga siiski on iga asja seda lihtsam ajada, mida rohkem inimesi sellest sisuliselt aru saab.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
- Chupacabra
- Liige
- Kontakt:
Kui siin nõnda mikrofoni pakutakse, siis ma korraks võtan. See ei saa olema ilus.
Hästi otse öeldes, meil on droonindusega v***s. Täna mitte asjad ei arene meil, vaid vahe venelastega ainult kasvab. Meie arutelu tase on endiselt, kas kompaniil peaks olema 1 või kaks Mavic 3 drooni ja kas rühmal peaks üldse droon olema. FPV maailm püsib ainult vabatahtlike rahakoti peal. Need seltskonnad, kes ise on midagi hankinud, need suudavad Ukraina sõja mõistes teha asju 2023 aasta tasemel. Ise hangitud asjad on heal juhul väljaõppevahend, SA varusid loomulikult vabatahtlike rahakoti peale ei ehita.
ISR ja FPV on siis ainult keskmise jalaväelase tase. Kui me hakkame rääkima EWst või CUASist, siis sellega on lood veel kehvemad. Neid lihtsalt pole.
Aga see pole veel kõik. Ukrainas näeme, et kasutatakse ka maadroone, veedroone, õhutõrjedroone, cargodroone, raskepommitajadroone jne. Neid teemasid pole meil aruteludeks veel avatudki.
Isegi kui täna kellelgi kõrgemal tekib tahe droonindus tõsiselt kätte võtta, siis meie hankeprotsess lihtsalt ei võimalda olla ajakohane. Hangete koostamise saamatus, seadusandlus ja vaidlustusprotsess garanteerivad selle, et me oleme kogu aeg 1-2 aastat arengutest maas.
Sõjanduse ajaloos on avatud uus peatükk ja meil on väljaõppes peamine rõhk endiselt tulel ja liikumisel. FPV drooniparvel on täiesti pohhui kui perfektselt jagu tuld ja liikumist teeb.
Kui täna peaks juhtuma halvim, siis ma näen seda väga mustades värvides. Asümmeetria peaks olema meie kasuks aga tõenäoliselt ei ole. Orkid taovad meid droonidega ja meie kulutame odava drooni allalaskmiseks või droonimeeskonna hävitamiseks kallist moona.
Ma ei saa aru, mis ajuhalvatus meil ülevalpool toimub. Aga droonindus on just see innovatsioon mis võimaldaks meil olla sõjaliselt palju suurem kui me seda oleme täna. Odavate droonidega hävitada kallist vastase tehnikat ja isikkoosseisu, säästa enda inimeste elusid. Me eelistame osta riiulilt valmis lahendusi aga see on kallis ja venelastega sõdides sümmeetriline. Sümmeetriliselt vastates pole meil lootustki neid võita.
Hästi otse öeldes, meil on droonindusega v***s. Täna mitte asjad ei arene meil, vaid vahe venelastega ainult kasvab. Meie arutelu tase on endiselt, kas kompaniil peaks olema 1 või kaks Mavic 3 drooni ja kas rühmal peaks üldse droon olema. FPV maailm püsib ainult vabatahtlike rahakoti peal. Need seltskonnad, kes ise on midagi hankinud, need suudavad Ukraina sõja mõistes teha asju 2023 aasta tasemel. Ise hangitud asjad on heal juhul väljaõppevahend, SA varusid loomulikult vabatahtlike rahakoti peale ei ehita.
ISR ja FPV on siis ainult keskmise jalaväelase tase. Kui me hakkame rääkima EWst või CUASist, siis sellega on lood veel kehvemad. Neid lihtsalt pole.
Aga see pole veel kõik. Ukrainas näeme, et kasutatakse ka maadroone, veedroone, õhutõrjedroone, cargodroone, raskepommitajadroone jne. Neid teemasid pole meil aruteludeks veel avatudki.
Isegi kui täna kellelgi kõrgemal tekib tahe droonindus tõsiselt kätte võtta, siis meie hankeprotsess lihtsalt ei võimalda olla ajakohane. Hangete koostamise saamatus, seadusandlus ja vaidlustusprotsess garanteerivad selle, et me oleme kogu aeg 1-2 aastat arengutest maas.
Sõjanduse ajaloos on avatud uus peatükk ja meil on väljaõppes peamine rõhk endiselt tulel ja liikumisel. FPV drooniparvel on täiesti pohhui kui perfektselt jagu tuld ja liikumist teeb.
Kui täna peaks juhtuma halvim, siis ma näen seda väga mustades värvides. Asümmeetria peaks olema meie kasuks aga tõenäoliselt ei ole. Orkid taovad meid droonidega ja meie kulutame odava drooni allalaskmiseks või droonimeeskonna hävitamiseks kallist moona.
Ma ei saa aru, mis ajuhalvatus meil ülevalpool toimub. Aga droonindus on just see innovatsioon mis võimaldaks meil olla sõjaliselt palju suurem kui me seda oleme täna. Odavate droonidega hävitada kallist vastase tehnikat ja isikkoosseisu, säästa enda inimeste elusid. Me eelistame osta riiulilt valmis lahendusi aga see on kallis ja venelastega sõdides sümmeetriline. Sümmeetriliselt vastates pole meil lootustki neid võita.
Hulgi ei pruugi odavamalt saada. Pigem see võib tõsta hinda. Tuleb leida pakkuja, kes on suuteline väga suuri koguseid tarnima. Poest ostes kehtib garantii vist 2 aastat? Hankelepingud ei ole kaa stiilis, et müün ja unustan: mudelipõhine varuosade tarneahel peab olema piisavalt jätkusuutlik ka aastate pärast, garantii, kasutajatugi. Väga hea tarnijale on ,kui suudab ka hoolduse lepingusse suruda. A la käib ja viskab korra aastas kasutuses/laaaos olevale tehnikale silma peale, õlitab ja pühib tolmu, et grantii ikka säilikslennumudelist kirjutas: ↑08 Sept, 2025 9:17 No eks põhimõtted ole teada: hulgi saab odavamalt, kuid hoolduse, garantii ja kasutajatoe vajadus tõstab hinda.
Asi läheb eriliselt põnevaks, kui hankekirjeldusse tekkivad nõuded mõnele NATO standardile vastavuse kohta. Sest KV ei taha neid lennudata ainult ilusa ja kuiva ilmaga. Hoiustaminegi ei pruugi alati olla kuivas ja õige temp KV laos. Sõjas peab asi ka märjas kaevikus seistes pärast lendama. Suvalise poedrooni võid ilmselt prügikasti visata, kui see sul korraks porilompi kukub.
Edit:
Ja propelleriga kerele lisaks maksab ilmselt olulise osa ka see tarkvara, mis need propellerid õhku tõstavad ja seal püsimise ja töö tagavad + palk neile spetsialistidele, kes värvatakse seda haldama/arendama.
Aadminnidel on mongoli asjakohane postitus eraisiku hinnast droonidele säilinud. Võivad vajadusel alati postituse taastada, kui peavad seda vajalikuks.
Minu ettepanek on, et inimesed võiks oma kodus seisma jäänud droonid annetada näiteks Kaitseliidule harjutamiseks. Miks mitte teha drooniostu kampaaniaid meie endi tarbeks. Need mõned üksikud droonid on ilmselt väga vajalikud ka Ukrainlaste jaoks, aga kuluksid ka marjaks ära meile endile. Sest KV kaudu FPV droone niipea kindlasti ei tule, kui siis hangitakse neid mis lendavad kaugele ja teevad suuremat pauku.
Edit:
Või siis pigem mitte seda vana sitta kasutada:
https://www.facebook.com/groups/6925796 ... 680498894/
Viimati muutis isonts, 10 Sept, 2025 12:06, muudetud 2 korda kokku.
Ei ole. Kui postituse sisu muuta, siis eelmine versioon ei säili.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Re: Droonid pea kohal
Lohutuseks võin öelda, et ma veidi seedin ja "teen Fucsi", st proovin miski asjaliku kokkuvõtte teha, mis FPV-piloodi "valmistamiseks" vaja on. Sest tegelikult on vaja ka õppekava selle kohta, et igasugu isehakanud õpiks ka juurde või "instruktorikursused" oskaks eesmärgipärasemalt kursusele tulnud inimeste aega sisustada. Meil on senini toimunud kas laussitt või mitte midagi. Kui kuskil keegi asjalik on midagi teinud, siis on see ilmselt nii väikses ringis, et kasutegur on null ja võib seda kvaliteetset tegemist julgelt mitte arvestada.
Rahalist poolt ei kavatse väga puudutada, sest "eraisikuna tellimine" ei ole vist pädev ja ilmselgelt on igal pool allergia avatud koodiga droonijuhtimistarkvara vastu. Mis on idiootne suhtumine. Lendama hakkame ikkagi "tavalistel" sagedustel, videokanalid on ka "tavalised", lihtsalt piloot peaks teadama, kuidas segamisest proovida(!) mööda saada ja niikuinii on tiblaREBid kasutud, kui FPV-d õigesti kasutada. Ja fiiberoptiline annab võimaluse üldse praktiliselt segamisvabalt lennata.
Miks "tavalised" sagedused - sest mil-spec, krüpto, sagedushüplemine jne jne tõstab vajalike komponentide ning seadmete hinda. Keep it simple, stupid. (Pole ilmselt populaarne arvamus, aga see tõdemus on lihtsalt elust enesest.)
Rahalist poolt ei kavatse väga puudutada, sest "eraisikuna tellimine" ei ole vist pädev ja ilmselgelt on igal pool allergia avatud koodiga droonijuhtimistarkvara vastu. Mis on idiootne suhtumine. Lendama hakkame ikkagi "tavalistel" sagedustel, videokanalid on ka "tavalised", lihtsalt piloot peaks teadama, kuidas segamisest proovida(!) mööda saada ja niikuinii on tiblaREBid kasutud, kui FPV-d õigesti kasutada. Ja fiiberoptiline annab võimaluse üldse praktiliselt segamisvabalt lennata.
Miks "tavalised" sagedused - sest mil-spec, krüpto, sagedushüplemine jne jne tõstab vajalike komponentide ning seadmete hinda. Keep it simple, stupid. (Pole ilmselt populaarne arvamus, aga see tõdemus on lihtsalt elust enesest.)
professional retard
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Mille põhjal sa väidad, et nt KL kooli tehtav on "sitt"? Ma ei ürita poolt valida, lihtsalt hariks ennast.Meil on senini toimunud kas laussitt või mitte midagi. Kui kuskil keegi asjalik on midagi teinud, siis on see ilmselt nii väikses ringis, et kasutegur on null ja võib seda kvaliteetset tegemist julgelt mitte arvestada.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kas meil on kontakte ukrainlastega? Me peaks neilt kõike juba nüüd ja praegu õppima. Ma olen ise FPV droone ehitanud ja nendega lennanud, aga see mida ukrainlased teevad on kaugel sellest, mida mina põlve otsas nokitsenud olen. Kas meil kaitseliidus on kohta, kus drooniteemaga tegeleda? Vaba tarkvara on modifitseeritav ja ma usun, et ukrainlastel on oma modifikatsioonid lingi nende endi jaoks turvalisemaks teha. Ja ka Gemini tundub otseselt segamisvastane arendus.mongol kirjutas: ↑10 Sept, 2025 20:29 Lohutuseks võin öelda, et ma veidi seedin ja "teen Fucsi", st proovin miski asjaliku kokkuvõtte teha, mis FPV-piloodi "valmistamiseks" vaja on. Sest tegelikult on vaja ka õppekava selle kohta, et igasugu isehakanud õpiks ka juurde või "instruktorikursused" oskaks eesmärgipärasemalt kursusele tulnud inimeste aega sisustada. Meil on senini toimunud kas laussitt või mitte midagi. Kui kuskil keegi asjalik on midagi teinud, siis on see ilmselt nii väikses ringis, et kasutegur on null ja võib seda kvaliteetset tegemist julgelt mitte arvestada.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline