Nuh eks ilma auguta suurtükiraud ole ikka parem kui auguga.

Nuh eks ilma auguta suurtükiraud ole ikka parem kui auguga.
Kas ei karda, et mida teised sellise lapsiku nõu jagaja ajutegevusest arvavad ja kuidas tema järgnevatesse pärlite loopimistesse suhtuvad?
Sina olid see kes virises, et kuri kiri on ees ja liiga tihti peab hoolduses käima.OLAVI kirjutas: ↑10 Sept, 2025 14:20Kas ei karda, et mida teised sellise lapsiku nõu jagaja ajutegevusest arvavad ja kuidas tema järgnevatesse pärlite loopimistesse suhtuvad?
(Sellist nõu võib vist 5 aasta pärast Trummile anda kui ta plaanib pikalt pidada?)
Kas ise toimiksid niimoodi garantiilise liisitud autoga, mille üleandmise aktis oled oma allkirjaga võtnud kohustuse täita autotootja garantiinõudeid ja mille armatuuril on ähvardav kiri?
Mu Vivaro näitab ka "ise" hooldusajad ette ja see sõltub eelpool mainitud sõiduki koormusest jms. (eelpool mainiti). Mingit reset nupukest ei ole üritanudki leida.. Õnneks on mu tööandja ja RP piisavalt teadlik, et "arvestada" vähemalt 10000km järel õlivahetusega (lubati jah ca 30000 km hoolduseid).. Garantiiajal 2 turbosüsteemi remonti.OLAVI kirjutas: ↑10 Sept, 2025 14:20Kas ei karda, et mida teised sellise lapsiku nõu jagaja ajutegevusest arvavad ja kuidas tema järgnevatesse pärlite loopimistesse suhtuvad?
(Sellist nõu võib vist 5 aasta pärast Trummile anda kui ta plaanib pikalt pidada?)
Kas ise toimiksid niimoodi garantiilise liisitud autoga, mille üleandmise aktis oled oma allkirjaga võtnud kohustuse täita autotootja garantiinõudeid ja mille armatuuril on ähvardav kiri?
Mul Masteril on välp 40K. Kuna valdavalt kõhistan vaikselt maanteel, siis siiani pole mingeid (ptüi-ptüi-ptüi) mootoriprobleeme olnud. See hooldusvälp pidavat dünaamiline olema, seega kui liiga palju kohapeal tiksun või täiskongiga paarutan siis välp pidavat lühenema. Ühel eelmisel bussil sama hooldusvälba puhul sunniti miskipärast iga 8-9 tuh. tagant hooldusesse, kõik varasemad ja hilisemad on lubanud 40k ilusti täis sõita enne kui hoiatus ekraanile ilmub (mingeid välba kärpimisi pole tuvastanud). Seega arvan, et keegi oli miskipärast antud bussi hooldusvälba seadete ''kallal käinud'' sundimaks sagedamini hoolduses käima. Hooldusvälba nullimine käib muide kabiinist nuppudega. Masteril on ka kondensvee probleem - sisselaskesse koguneb miskipärast kondensvesi ning talvel võib vahejahuti täiesti kinni külmuda. Esimene kord saigi garantiiline auto peale mittekäivitumist esindusse viidud ja peale seda olen probleemist teadlik. Soojal ajal peale sõitma hakkamist esimestes kurvides kipub mootor natuke kokutama - ilmselt veab kondensvee silindritesse, peale seda sõidab nagu miska. Mingit lahendust nt. muudetud sisselaske näol esindus siiani pakkuda pole suutnudkrossipart kirjutas: ↑10 Sept, 2025 15:16 Mu Vivaro näitab ka "ise" hooldusajad ette ja see sõltub eelpool mainitud sõiduki koormusest jms. (eelpool mainiti). Mingit reset nupukest ei ole üritanudki leida.. Õnneks on mu tööandja ja RP piisavalt teadlik, et "arvestada" vähemalt 10000km järel õlivahetusega (lubati jah ca 30000 km hoolduseid).. Garantiiajal 2 turbosüsteemi remonti.. Väidetavalt kondensvesi koguneb? X Vivaro automüüja kratsib jah õlgu miks me nii teeme, kuid 30000 km ei ole usutav õlivahetuse välp. Lihtsalt minu mõtted..
![]()
Tulukesed sul pika õlivahetuse pärast põlema ei hakka. See ikka rohkem igasuguste heitgaasi puhastussüsteemide probleem (Adblue, EGR, DPF, katalüsaator). Pikka õlivahetust hakkad märkama suure õlikuluna. Samas, kui auto on liisingus ja ei ole kavatsust peale liisingperioodi lõppu välja osta või liisingut pikendada, siis miks mitte täisvälpa kasutada.kaupo51 kirjutas: ↑10 Sept, 2025 20:10 Loo moraal on lühidalt selline. Kui autotootja annab hoolduse ja ka õli vahetusvälbaks 30 000, siis ära usu teda, kasuta talupojatarkust ja tee ise lisaks iga 15 000 takka õli ja õlifiltri vahetus. Siis on väga tõenäoline, et sa ei pea peale 100 000 km läbimist selle autoga kogu aeg esinduses istuma, sest armatuuris põlevad igasugu lambid. Ma ise olen viimased 12 aastat oma tööautode puhul nii talitanud ja üldiselt probleeme ei esine kuni 200 000 km läbisõiduni.
Las igaüks vahetab õli nii nagu heaks arvab, mina lihtsalt kirjutasin siia teemasse oma arvamuse ja olen endiselt seisukohal, et 30 000 õlivälp on "saatanast". Kavatsen ka edaspidi õli vahetada autol iga 15 000 järel. Täisteenusrendi puhul mingitele firmadele on kulud pikalt ette arvutatud ja planeeritud ning nende autode puhul ongi hooldusvälp 30 000. Reeglina tagastatakse sellised autod ka enne garantiiaja lõppu ja selle aja nad kestavad, võimalike probleemidega saab rinda pista II omanik. Kunagi oli mul asendusauto Hertzist Golf 7. Autot kätte saades vaatasin õlivarrast, tase oli miinimum, auto läbisõit oli 19 000. Küsisin Möllerist mis Castrol sisse käib ja kirjutasin laost välja tööandja kulul 1 liitri õli ning valasin peale. Kuu aja pärast autot tagastades küsisin, kui kaua te neid autosid peate? Vastati, et mõningatel juhtudel tagastatakse auto müüjale isegi enne esimese hoolduse (see on siis 30 000) saabumist.AMvA kirjutas: ↑11 Sept, 2025 8:23Tulukesed sul pika õlivahetuse pärast põlema ei hakka. See ikka rohkem igasuguste heitgaasi puhastussüsteemide probleem (Adblue, EGR, DPF, katalüsaator). Pikka õlivahetust hakkad märkama suure õlikuluna. Samas, kui auto on liisingus ja ei ole kavatsust peale liisingperioodi lõppu välja osta või liisingut pikendada, siis miks mitte täisvälpa kasutada.kaupo51 kirjutas: ↑10 Sept, 2025 20:10 Loo moraal on lühidalt selline. Kui autotootja annab hoolduse ja ka õli vahetusvälbaks 30 000, siis ära usu teda, kasuta talupojatarkust ja tee ise lisaks iga 15 000 takka õli ja õlifiltri vahetus. Siis on väga tõenäoline, et sa ei pea peale 100 000 km läbimist selle autoga kogu aeg esinduses istuma, sest armatuuris põlevad igasugu lambid. Ma ise olen viimased 12 aastat oma tööautode puhul nii talitanud ja üldiselt probleeme ei esine kuni 200 000 km läbisõiduni.
Müüsime kunagi autosid Avisele. Lepingus oli tingimus, et Avis ei hoia autot kauem, kui 12 kuud või 15 000 kmkaupo51 kirjutas: ↑11 Sept, 2025 10:43Las igaüks vahetab õli nii nagu heaks arvab, mina lihtsalt kirjutasin siia teemasse oma arvamuse ja olen endiselt seisukohal, et 30 000 õlivälp on "saatanast". Kavatsen ka edaspidi õli vahetada autol iga 15 000 järel. Täisteenusrendi puhul mingitele firmadele on kulud pikalt ette arvutatud ja planeeritud ning nende autode puhul ongi hooldusvälp 30 000. Reeglina tagastatakse sellised autod ka enne garantiiaja lõppu ja selle aja nad kestavad, võimalike probleemidega saab rinda pista II omanik. Kunagi oli mul asendusauto Hertzist Golf 7. Autot kätte saades vaatasin õlivarrast, tase oli miinimum, auto läbisõit oli 19 000. Küsisin Möllerist mis Castrol sisse käib ja kirjutasin laost välja tööandja kulul 1 liitri õli ning valasin peale. Kuu aja pärast autot tagastades küsisin, kui kaua te neid autosid peate? Vastati, et mõningatel juhtudel tagastatakse auto müüjale isegi enne esimese hoolduse (see on siis 30 000) saabumist.AMvA kirjutas: ↑11 Sept, 2025 8:23Tulukesed sul pika õlivahetuse pärast põlema ei hakka. See ikka rohkem igasuguste heitgaasi puhastussüsteemide probleem (Adblue, EGR, DPF, katalüsaator). Pikka õlivahetust hakkad märkama suure õlikuluna. Samas, kui auto on liisingus ja ei ole kavatsust peale liisingperioodi lõppu välja osta või liisingut pikendada, siis miks mitte täisvälpa kasutada.kaupo51 kirjutas: ↑10 Sept, 2025 20:10 Loo moraal on lühidalt selline. Kui autotootja annab hoolduse ja ka õli vahetusvälbaks 30 000, siis ära usu teda, kasuta talupojatarkust ja tee ise lisaks iga 15 000 takka õli ja õlifiltri vahetus. Siis on väga tõenäoline, et sa ei pea peale 100 000 km läbimist selle autoga kogu aeg esinduses istuma, sest armatuuris põlevad igasugu lambid. Ma ise olen viimased 12 aastat oma tööautode puhul nii talitanud ja üldiselt probleeme ei esine kuni 200 000 km läbisõiduni.
Läheb küll garantii allalogistik76 kirjutas: ↑11 Sept, 2025 11:31Garantii alla ei lähe?
See võiks ju tehasele ka päris valus olla.
Või on maasturiga maastikul sõitmine "rasked tingimused" ja klient peabki õli tihedamini vahetama.