Integratsioon ja Eesti venekeelsed
-
- Liige
- Kontakt:
Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed
Kujutan lillakasroosas kostüümis "neidu" peale kaamera väljalülitamist sõjakomissariaadi poole lippamas. Aga ilmselt on seal juba terve tänav vabatahtlikest ummistunud.
https://www.delfi.ee/artikkel/120402990 ... upatsiooni
Videos kõlavad avaldused olid üheselt vaenulikud. „Me tahame, et Venemaa ründaks Eestit ja vallutaks selle,“ kõlab videos. Kanali autor pärib oma vestluskaaslastelt: „Kuidas te seal Eestis elate, kas teid ei suruta alla?“ Seepeale vastab Varvara-nimeline naine, lonksates plekkpurgist õlut: „Eestlased ronivad tagumikust välja, ainult et kedagi alla suruda – aga kurat ei tule välja.“
Video autori küsimusele, kes nad on ja kust pärit, vastab Varvara, et lahkus Ukrainast selleks, et mitte kodumaale tagasi pöörduda, on elanud Eestis seitse aastat ja tema sõber on Eestis sündinud venelane.
Tal on oma arvamus Venemaa Ukraina-vastase sõja kohta: „See on lihtsalt mingi tsirkus, farss. Selles pole süüdlasi, siin on hoopis teistsugused suhted. Inimesed, kes selle algatasid, ei ole ju turult ega tehasest, eks ole? Need on teised inimesed, teised tasandid, nad mõtlevad teistes kategooriates. Nad alustasid seda mingite oma eesmärkide pärast. Siin pole süütuid ega süüdlasi, neil on lihtsalt omad sihid ja kõik. Aga meie oleme vaid peenraha: nii ukrainlased kui ka venelased, kes sõdivad, on nende mängus ühesugused.“
Gennadi toetab teda: „Ma arvan, et kogu see sõda on mõttetu. Varsti see kõik lõpeb ja Venemaa saavutab täpselt selle, mida tahab. Tulemused on tal käes, see on 100% kindel. Olen valmis isegi kihla vedama.“
„Me tahame, et Venemaa ründaks Eestit ja vallutaks selle.“
„Kas Balti riikidele on Venemaa poolt oht?“ uurib kanali autor Gennadilt.
„Jumal tänatud, et on,“ vastab too. Varvara naerab ja noogutab nõustuvalt: „Siin on venelasi rohkem kui eestlasi.“
„Me tahame, et Venemaa ründaks Eestit ja vallutaks selle. See linn on minu ja see jääb ka minu omaks Vene okupatsiooni all, saad aru? Tallinn on mulle vajalik nagu oma kodulinn,“ jätkab Gennadi. „Mulle sobiks palju rohkem, kui Eesti oleks Vene okupatsiooni all. Või isegi minu isikliku okupatsiooni all. Ma tulen ise automaadiga tänavale ja hakkan inimesi maha laskma. Eestlasi,“ täpsustab ta.
-
- Liige
- Kontakt:
Nende ukraina põgenike hulgas on tõesti nimetamisväärne kogus "põgenikke" aka tdhiblasi. Sellise publiku puhul ei maksa loogikat otsida. See on nagu Allahi kummardajate soov Euroopas šaria seadused kehtestada. Nad tulevad Euroopasse parema elu peale mõistmata, et see elatustase on just tänu euroopalikele vabadustele. See publik on samasugune, nad ei taha Venemaale minna, aga tahavad Venemaad siia. Kus on loogika? Ma saaks veel aru kui meil oleks tohutud kulla- ja teemandikaevandused.
Me peaksime nende suhtes vastutulelikumad olema! Me saame ju vähemalt osaliselt nende soovi täita ja saata nad sinna, kuhu nad kuuluvad.
Me peaksime nende suhtes vastutulelikumad olema! Me saame ju vähemalt osaliselt nende soovi täita ja saata nad sinna, kuhu nad kuuluvad.
Lahendus on iseenesest lihtne, kõik soovijad saab Venemaale aidata. Kahjuks on mu usk selle teostamisse kadunud, päriselt Venemaale väljasaadetuid saab sõrmedel kokku lugeda. Ei oska isegi arvata kas see seisab soovi, politsei ressursi või seadusandluse taga.
Tal ju ilmselt Eesti kodakondsust ei ole. Siis võiks ju elamisloa tühistada?
-
- Liige
- Kontakt:
Mingi tjibla oma 15 minutit kuulsust. Ärge üleliia ärrituge. Hullaris olid lahtiste uste päevad. Aga kodumaale võiks ta küll aidata.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Naisorkil kodakondsust kindlasti pole, sõber Gennadi on Eestis sündinud venelane, seega võib omada ka passi, aga ei pruugi. Igatahes ootaks ikka mingit reaktsiooni võimuesindajatelt.
Selle uudise valguses on ikka hea vaadata kuidas pealinnas KOV valimiste eel juba mingid kesiku tädid ennast kahes keeles promovad, lubades võrdset elukeskkonda kõigile.
Sest ikkagi meie inimesed ja kodakonsuseta hääled loevad
Sest ikkagi meie inimesed ja kodakonsuseta hääled loevad

-
- Liige
- Kontakt:
Tore oleks kui poliitikud ja isegi kommunaalpoliitikud suudaks natuke kaugemale mõelda oma valimistsüklist. Aga selline võime on pigem erand kui reegel.
See on näide integratsioonist, kahjuks mitte erandlik, kus, nagu ma aru saan automaadiga kangelane ehk "meie" venelane on Ukraina põgeniku (nende samade automaaturite eest) sulandanud tõhusalt Vene maailma ja on nakatanud, nagu vähemalt 2 poliitikut on sõnastanud, tjiblamentaliteediga. Pädevatel asutustel on siin materjali küll, mida menetleda. Kui võimalik, siis tuleks too vene aff üle Narva silla toimetada ja siis ukrainlannal jääb valida, kas minna oma kangelasele Venemaale järgi või minna Ukrainasse tagasi, kus on võimalik, et saab tolle mentaliteedi vastu tõhusat vastumürki.
- paadikapten
- Liige
- Kontakt:
See tegelane kõlab minu jaoks pigem hulluna, kes unistab sarimõrvariks saamisest ja kelle jaoks okupatsioon oleks vaid abivahend. Kui õnnestub unistus teostada ilma selleta, on kah temale sobiv variant. Tema jaoks tegelikult ei oleks vahet, keda lasta, kui olukord oleks sobiv. Kõlbavad kõik, kes ette jäävad.
Vaatame siis, mis siin toimub...
-
- Liige
- Kontakt:
Ma panin tähele, et meil on uus kangelanna kena perenimega Trump. Rahvuse kohta ei oska täpselt öelda, aga kuna ta selles kanalis esines sobib siia küll.
https://www.delfi.ee/artikkel/120403412 ... jutusaates
https://www.delfi.ee/artikkel/120403412 ... jutusaates
Ära lase ennast nimest petta, tavaline siiruviiruline sibul, kes nö maskeerimiseks astus reformi, et seda vist "seestpoolt õõnestada", asi millega Michal suurepäraselt ise hakkama saab, lisaks oli ära toodud, et alles muutis oma nime. Aga meeldib mulle see sibulate tekst, et "isegi ükski eestlane, ei kavatse kaitsta seda riiki" (viimase aja põhiline Kremli narratiiv, mida kordavad ka Eesti tolmu jalgade alt pühkinud tiblunnid Vene propameedias ja millele kahjuks lisavad hagu alla meie konservatiivid, näiteks onu Urmas bensiinitankija)Ma panin tähele, et meil on uus kangelanna kena perenimega Trump. Rahvuse kohta ei oska täpselt öelda, aga kuna ta selles kanalis esines sobib siia küll.

Unforeseen consequences
-
- Liige
- Kontakt:
Mul ei jätku tavaliselt kannatust ja aega selliste tüüpide süvajälgimiseks kui paari lause põhjal on selge, kust suunast tuul puhub. Eks ma nii arvasigi, nagu sa kirjutasid.
Tihtipeale nad ei mõista, et ühe poliitiku või partei kritiseerimine ei ole võrdväärne oma riigi eitamise või reetmisega. Ma rõhutan, et tihti tõesti ei mõista. Samas on olemas need, kes saavad sellest aru, kuid oma propagandistlikel eesmärkidel kasutavad seda, nagu see oleks sama asi. Ja igasugusele kremlimeelsele narratiivile on iseloomulik see, et põhjus ja tagajärg keeratakse ümber. Mul on päris hästi meeles, kuidas see läänevastane narratiiv taassündis, arenes ja kasvas Venemaal alates umbes Tšetseenia sõdadest. Loomulikult päris surnud pole ta olnudki, aga 90ndate algul oli suhteliselt varjusurmas avalikkuses.
Tihtipeale nad ei mõista, et ühe poliitiku või partei kritiseerimine ei ole võrdväärne oma riigi eitamise või reetmisega. Ma rõhutan, et tihti tõesti ei mõista. Samas on olemas need, kes saavad sellest aru, kuid oma propagandistlikel eesmärkidel kasutavad seda, nagu see oleks sama asi. Ja igasugusele kremlimeelsele narratiivile on iseloomulik see, et põhjus ja tagajärg keeratakse ümber. Mul on päris hästi meeles, kuidas see läänevastane narratiiv taassündis, arenes ja kasvas Venemaal alates umbes Tšetseenia sõdadest. Loomulikult päris surnud pole ta olnudki, aga 90ndate algul oli suhteliselt varjusurmas avalikkuses.
Minuteada oli ta nimi varemalt Diana Suun. Selle nimega on netis palju infot ja siingi räägitakse pikemalt. https://jupiter.err.ee/1608838801Roamless kirjutas: ↑15 Sept, 2025 9:00Ära lase ennast nimest petta, tavaline siiruviiruline sibul, kes nö maskeerimiseks astus reformi, et seda vist "seestpoolt õõnestada", asi millega Michal suurepäraselt ise hakkama saab, lisaks oli ära toodud, et alles muutis oma nime.Ma panin tähele, et meil on uus kangelanna kena perenimega Trump. Rahvuse kohta ei oska täpselt öelda, aga kuna ta selles kanalis esines sobib siia küll.
(Ma rõhutan nimest rääkides et minuteada. Isiklikult ei tunne)
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist