Privaatsus on kallis

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
manjabes
Liige
Kontakt:

Re: Privaatsus on kallis

Postitus Postitas manjabes »

https://www.delfi.ee/artikkel/120403743/oiguskomisjon-saatis-numbrituvastuskaamerate-seaduse-teisele-lugemisele-maksu-ja-tolliamet-saab-ka-kaameratele-juurdepaasu kirjutas: Komisjoni esimees Madis Timpson (Reformierakond) märkis, et muudatusettepanekuid palju polnud ning enamus nendest puudutasid sõnastuse muutmist, et eelnõu oleks juriidiliselt korrektne ja praegu kehtivate seadustega kooskõlas.

„Ainuke põhimõtteline muudatus oli see, et maksu- ja tolliamet (MTA) tõsteti tagasi. Esialgses eelnõus nad olid, aga riigikogu omast oli välja jäetud. Aga kuna MTA on ka uurimisorgan, siis nüüd panime tagasi sinna ja see oli ka valitsuse ettepanek,“ selgitas Timpson.
...
Tagasisides märgiti, et MTA vajadus kasutada politsei kaamerate andmeid ka sisemaa territooriumil on praktikas juhtumite lahendamisel korduvalt kinnitust leidnud, kuna lisaks maksukuritegudele tegeleb MTA ka piiriüleste narkootikumide ebaseadusliku sisse- ja väljaveo ning rahvusvaheliste sanktsioonide rikkumiste uurimisega. „Selliste keerukate kuritegude uurimine nõuab tõhusaid tööriistu, mis võimaldavad analüüsida kaubavoogudes kahtlasi veoseid, tuvastada ja jälgida kahtlasi sõidukeid ning mõista kuritegelike võrgustike tegutsemisviise.“
Ikka samas vaimus edasi :wall:

Hetkel veel vaevutakse lehvitama mingite tontidega nagu narkokuriteod või sanktsioonid, aga kui see seadus vastu võetakse, siis läheb õige pea ikka ka naabri-Mari jälitamiseks, et kas tal ikka erisoodustusmaks makstud on. Või siis lihtsalt niisama, kuna ametnikku huvitab, et kus naabri-Mari käis. Sest võrgustik ja tuvastus on juba ju olemas! Kas te siis tahate ebaefektiivset riiki?!

Ainuke huvitav küsimus, et kuhu seekord terroristid ja lapsevägistajad jäid? Või hoitakse neid trumpe varuks juhuks, kui Presidendil peaks olema piisavalt mune see seadus tuldud teed tagasi saata?
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Nutt ja hala

Postitus Postitas Some »

Sotsidel ikka omapärane idee oma populaarsust Tallinna linnas tõsta. Mõtlesin küll Nalja rubriiki panna aga äkki mõtlevad nad seda tõsiselt.
https://epl.delfi.ee/artikkel/120403882 ... atelt-euro
Lahendus
2027. aastast alates peab riigikogu võimaldama kohaliku maksuna ummikumaksu, mille Tallinn kehtestaks linnapiiril – seda linna sisse sõitvatele mitteregistreeritud elanikele. Tallinlastele võiks kehtida nii neli tasuta sissesõitu kuus, et fiktiivsed sissekirjutused ei omaks rolli ning a’la vanavanemate või raba külastus ei tähendaks lisatasu.

Kuidas?
Automaatsed numbrituvastuskaamerad ja igakuine email.

Summa 1 euro iga sõiduauto sisenemise eest, rohkem kaubikutele ja veoautodele.

Kasutus koolikohtade ja linnapiiri ületava transpordi korralduseks, nii ühistranspordi kui pargi ja reisi jne parklate rajamiseks. Kristjan autojuhte-kiusatakse Järvan ja Mihhail auto-on-staatuse-sümbol Kõlvart lähevad nüüd muidugi õhku täis nagu pulmahoos konnad, ent kõik kesklinna elanikud teavad ammu, et rohkem me tänavatele autosid lihtsalt ei mahu. Punkt. Mõnel kellaajal pole mõtet akent isegi lahti teha, väljas on lihtsalt nii vali ja reostunud õhk.

Kui me ehitame kesklinna tihedamaks, kui Tallinnasse ja Tallinna lähedale kolib inimesi aina juurde, siis on võimatu tagasi pöörduda 90-ndatesse, kus autosid oli nii mitu korda vähem, et pea kõigil oli oma parkimiskoht. Asemele kiired trammid ja rattarajad

Lahendus on kiire tramm, sest see on ainus alternatiiv, mida seni autot kasutanud kaaluksid. Lahendus on eraldatud rattarajad, et me lapsed ei vajaks liikumiseks vanemat logistikuna. Ja lahendus on ühine planeerimine, et vajadus sunnitud liikumiseks oleks võimalikult väike.
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

See "pargi ja sõida" on ju olemas , kui mitu parkimiskohta Väike Õismäel oligi , kas 8 või 12 Keila suunast tulevatele sõidukitele . inimesel pole häbi sellist jama toota , aga ideoloogia on ju läbiv - maksustada ja kontrollida , luua erisused ning "aparaat" selle haldamiseks , seewald ...
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Täna potsatas postkasti
Tere!

Oleme muutnud riigiportaali kasutustingimusi.

Uuendatud tingimustes on nüüd selgemalt välja toodud, milliseid andmeid portaali kaudu kogutakse, kuidas neid kasutatakse ning millised on kasutaja õigused. Lisaks on täpsustatud teenuste kasutamise vastutust, riikliku postkasti toimimist ja volituste haldamise korda.

Uute tingimustega saate tutvuda riigiportaali lehe allosas Kasutustingimused. Vaata viitel: https://www.eesti.ee/eraisik/et/artikke ... rtaali-abi.

Täname, et kasutate eesti.ee teenuseid!

Lugupidamisega
Riigi Infosüsteemi Amet
Inxs
Liige
Kontakt:

Re: Sõrmejäljed ehk Riik annab lubaduse ja riik võtab lubadu

Postitus Postitas Inxs »

aht0 kirjutas: 03 Juun, 2021 15:28
Madis Reivik kirjutas:..
Asjatu hirm. Liiga palju kõikvõimalikke õiguslikke pidureid on vahel. Järeldus peale jälgimist kuidas riik tegeles koroonahaigete tuvastamisega jne.

Tee mõttes võrdlus efektiivsete meetmete ja tegelikult kasutatu vahel...

Kui fantaasiat napib siis aitan ühe konkreetse näitega: HOIA äpp oleks pidanud olema kohustuslik kasutada ja isikustatud. Kellegi positiivsena tuvastamisel automaatselt flägima kasutaja kui (andmed oleks tulnud tervishoiuandmebaasidest) viirushaige. Kasutaja haigestumisel nõudma talt omavalitud "karantiinikoha" äpis kinnitamist ja edaspidi selle piirest enne ettenähtud aega lahkumisel saatma teatise Terviseametile/PPA'le. Äpi mittekasutamisel või asukohatuvastamise väljalülitamisel jälle: teatis Terviseametile/PPA'le - kes oleks pidanud saatma kohe kellegi kontrollima. Paari-kiloeurised trahvid igale karantiinireeglite eirajale.

Selle asemel käis mingi isegi mitte poolkõva heietus ja HOIA muutus sisuliselt kasutuks. Murdosa nakatunuist viitsis end ise haigena registreerida. PPA'l ega Terviseametil polnud aimugi, kes kus aega veetis ja tulemus - üleriiklik riigi lukkupanek. Valdav enamik ei viitsinud äppi kasutada/ei näinud sellel pointi.

Minu arvates on privaatsus juba seadusandlusega tagatud inimestele tasemeni, kus see kriisisituatsioonides ohustab ühiskondlikku korda. Paradoksaalselt karjutakse, nõutakse ikka juurde ja nutetakse iga viimase kui politseile lisaõiguse andmise üle - KUID ISE SAMAAEGSELT pannakse netti ilmarahvale vaatamiseks üles oma eraelu ja tegemisi ülima detailsuseni. Mingit Google'i EULA't ei viitsi 99,9% lugeda ja tuimalt vajutatakse "Accept".

S.t loll-lihtsalt väljendudes.. Pole mõtet lärmates nõuda juurde õigusi, mida hinnata isegi ei osata.
täpselt nagu kirjutasid: sinu arvates
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marvin »

parkija kirjutas: 16 Sept, 2025 12:57 See "pargi ja sõida" on ju olemas , kui mitu parkimiskohta Väike Õismäel oligi , kas 8 või 12 Keila suunast tulevatele sõidukitele . inimesel pole häbi sellist jama toota , aga ideoloogia on ju läbiv - maksustada ja kontrollida , luua erisused ning "aparaat" selle haldamiseks , seewald ...
Sotsil on suures plaanis kaks püsiteemat - kelleltki tuleb midagi ära võtta ja kellegi vabadusi tuleb piirata. Äravõetu tuleb omadele ümber jagada ja vabadusi tuleb anda neile, kes on tulnud mujalt ja ümber jagatava väärtuse või hüve loomises ei ole osalenud. Maailmavaatelise libertaarina (ja see ei tähenda liberaali, eks) on kirjeldatu mulle loomuldasa vastik. Küll aga meeldib mulle iseenesest, kui inimesed mõtlevad sellele, kuidas luua paremat keskkonda. Pürgimist tuleb kiita. Samas on mul keeruline mõista, kust tulevad arusaamad, et kõige parem linn toimib nagu küla ja et individuaalne liikuvus on halb. Linn toimib linnana just seetõttu, et siia tullakse ja siin liigutakse. Võtke see funktsioon linnast ära ja te saate kõige paremal juhul aguli. Ma saan aru, et sotsile agul meeldib, ent vähegi pikemas plaanis see idee ei lenda.
Lahtiütlus: oman Kalamajas kinnisvara ja tegelikult meeldib korrastatud agul mulle ka :).
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Veider, et kogu aeg üritatakse rahakotiga survestada autost loobuma, tarvis oleks lihtsalt, et alternatiiv autos loksumisele tunduks ahvatlevam. Näiteks Tallinna kesklinna sõidan ma heameelega bussiga aga perearsti juurde Sõle tänavale... Tänan ei. Üks lastest käib koolis Tondil ja teine Mustamäel. Elame Pirital. Ah, et miks kodu lähedale kooli ei pannud? Kodu lähedale saab ainult põhikooliastmes, gümnaasiumisse peab tegema katsed ja ainus kool kuhu sisse sai osutus Tondil olevaks. Trahvide asemel peaks garanteerima, et kõik esmataseme teenused saaks osutatud sama linnaosa piires. Tallinna ühistransport on planeeritud Südalinna keskselt, Piritalt näiteks Lasnamäele otse ei saagi. Rääkimata igasugustest ärilinnakutest nagu Ülemiste või Technopol vms...
St, väga valest otsast tahab too Siim transpordiküsimusi lahendada.
Ja, et teemasse oleks - ma ei usu, et neid kõiki maksukogumiseks korjatavaid autonumbreid hakkab politsei hoiustama ja haldama.
Erureamees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Erureamees »

Vaata ette, Marvin, nii võib sust hipster ja hiljem ka sots saada!
Veider, et kogu aeg üritatakse rahakotiga survestada autost loobuma, tarvis oleks lihtsalt, et alternatiiv autos loksumisele tunduks ahvatlevam.
Nojah, selle asemel, et midagi odavamat või muul viisil atraktiivsemat alternatiivi millelegi pakkuda on alati lihtne tee maksustada miski surnuks. Selle rakendamine ei nõua erilist nutikust ja ei loo ka ühiskonnale tegelikult lisaväärtust, pigem teeb paljude elu site maks.
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marvin »

Erureamees kirjutas: 16 Sept, 2025 16:20 Vaata ette, Marvin, nii võib sust hipster ja hiljem ka sots saada!
Ma olen Kalamaja elupõletaja juba ära olnud - ehk on see mingi immuunsuse nende hirmsate tõbede vastu andnud :).
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Some kirjutas: 16 Sept, 2025 16:19 Tallinna ühistransport on planeeritud Südalinna keskselt, Piritalt näiteks Lasnamäele otse ei saagi. Rääkimata igasugustest ärilinnakutest nagu Ülemiste või Technopol vms...
Selle lennujaama bussiga põhimõtteliselt saab lasnamäele. Samuti ülemistele. Nr 49 on vist see buss'?
Mulle meeldis see eelmine marsruut rohkem. Oli küll pikem, aga sai paar korda bauhofis käidud ja ükskord olen isegi lennujaama sõitnud..
Erureamees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Erureamees »

Ma olen Kalamaja elupõletaja juba ära olnud
Mina, linnamehe hingega maakas, olen ka millalgi 90ndate lõpus Kalamajas eluaset omanud. Tõsi, tollal ta veel nii pop ei olnud.
Tallinna ühistransport on planeeritud Südalinna keskselt

Mulle endale, kes ma tartlane pole, kuid omal ajal tuli ette päris palju sõite Tartu linnas, meeldis see ringliinide süsteem, millest nüüd on vist loobutud. Tartlaste suhtumist ei tea. Aga nojah, privaatsusest läheb see juba eemale...
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ambur123 »

manjabes kirjutas: 15 Sept, 2025 17:39Ikka samas vaimus edasi :wall:

Hetkel veel vaevutakse lehvitama mingite tontidega nagu narkokuriteod või sanktsioonid, aga kui see seadus vastu võetakse, siis läheb õige pea ikka ka naabri-Mari jälitamiseks, et kas tal ikka erisoodustusmaks makstud on. Või siis lihtsalt niisama, kuna ametnikku huvitab, et kus naabri-Mari käis. Sest võrgustik ja tuvastus on juba ju olemas! Kas te siis tahate ebaefektiivset riiki?!

Ainuke huvitav küsimus, et kuhu seekord terroristid ja lapsevägistajad jäid? Või hoitakse neid trumpe varuks juhuks, kui Presidendil peaks olema piisavalt mune see seadus tuldud teed tagasi saata?
Kas neil hirmudel on ka sisulist alust, et kohe läheb kõikide jälitamiseks ja ametnike huvi rahuldamiseks?
:lol:
Riik peabki efektiivne olema ja suure raha eest tehtud investeeringuid (sealhulgas ka näiteks kaamerad) maksimaalselt ära kasutama. See on iga mõistliku maksumaksja ootus riigile.

Ja nagu see halb oleks, kui piisava kahtluse olemasolul uuritakse narkokuritegusid, sanktsioonirikkumisi või kasvõi tollesama naabri-Mari maksuasju. Muide, see ongi vastavate asutuste ülesanne, mille eest neile palka makstakse: võimalike kuritegude uurimine ja rikkujate karistamine! Samahästi võiks pahaks panna, et politsei kuskil narkopunkri pidajaid kinni võtab või roolijoodikutest kihutajaid maha võtab. Jälitavad rikkujaid, noh, ei lase neil privaatsust austades sigatseda, kurat küll :lol:
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

Akf ambur: no tule taevas appi.
"Maksumaksja ootab", riik peabki võimalused ära kasutama, õige hõona ei hakka keegi jms jaburdused. Kui krt, vaid seda Põhiseadust ja põhivabadusi ees ei oleks vot siis alles saabuks paradiis. Kui saaks veel ka mõtte eest mida ametnik ARVAB sind mõtlevat vangi panna-vot see oleks kaunis. :wall:
Ma tahab privaatsust mitte, et minu teod oleksid küsitavad, vaid sellepärast, et sinu hinnang ja kavatsused on.
Muidugi tuli ära ka-raha on juba raisatud ja nyyd peab lubama "argument". Soovitan sygavalt kuulata Õiguskabtselri kõnet Riigikogule täna. Ehk saad targemaks.

Piisava kahtluse-nad passisid ja võtsid infor vabandusega "imelikult liikuv sõiduk" jms-ise väites, et kasutasid omaalgatuslikult loodud systeemi VAID raskete kuritegude lahendamiseks.
Kõikide selliste asjade korral pead arvestama negatiivse stsenaariumiga-kui võimule saab seltskond kelle silmis sina oled ARVATAV pahalane.
Mina avasin endale konto välismaal nagu ka minu tööandja ning paljud meie kliendid.

Kõik need kaamera systeemid, kobtode vaatamises jms toimusid ilma seadusandja loata ehk ebaseaduslikult ja ilma mingi sisekontrollita. Ning sina soovid, et ma selliseid ametnike usaldaks-ei iial.
Lugemist ka https://majandus.postimees.ee/8325267/f ... aataja-ule

https://www.postimees.ee/8325279/interv ... -vaga-suur
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

hjl85 kirjutas: 16 Sept, 2025 23:39
Mina avasin endale konto välismaal nagu ka minu tööandja ning paljud meie kliendid.

Kas oli mingi reaalne vajadus ka välismaal kontode avamiseks? Kõlab nagu painintheass arvestades rahaülekandmist eestist kusagile välismaa suvalisele pangakontole. Kuidas sularaha väljavõtmine on lahendatud?
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Seda välismaal konto avamise juttu ma ei taha hästi uskuda.

Töötasin Austrias ja seal oli pangakonto avamine ikka tõeline pain in the ass ja lõpuks sai see tehtud ainult tänu sellele, et töötasin Austria firmas, muidu poleks saanudki. Ja paberimajandus oli ikka kole.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist