AMvA kirjutas: ↑23 Sept, 2025 13:08
1. BMW N47 mootor ei kasuta hammasrihma vaid ketti ja ketiga mootoritel on kogu aeg kasutatud plastmassist ketitaldasid.
Lasin pooldiagonaalis läbi ja seal väideti, et "jaapanlased kasutavad metallist taldasid". kuskil 4.46 kandis. Ise siin kaasa ei räägi, pole pädev
AMvA kirjutas: ↑23 Sept, 2025 13:08
Viskasin pilgu peale, mis selle videokanali muud videod on ja kokkuvõttes on nad kõik paras BS.
Kui tahate vaadata videoid kaasaegsete autode probleemidest ja väikestest trikkidest nende probleemide odavamaks lahendamiseks, soovitan vaadata saksa remonditöökodade (mitte mingite mustas maikas suvatontide) videoid. Need on saksa täpsusega ja põhjalikud.
Mõni vihje või viide? Vaataks hea meelega, kas minu erinevate masinate müstilisi vigu ka remonditakse või mitte. Äkki saan targemaks
kaupo51 kirjutas: ↑23 Sept, 2025 21:08
Või siis automaatkasti õlivahetusvälp. BMW väidab, et tema autol ei olegi vaja kunagi kastiõli vahetada, see on eluaegne. Samas saab automaatkast näiteks 200 000 km läbimise järel otsa, sest õli oli ju "eluaegne"

. Kasti elueast BMW väga ei räägi. Vastukaaluks jälle kasti tootjad (näiteks ZF, Aisin) ütlevad konkreetselt, et palun vahetage õli 80-100 000 läbimise järel, õli ei ole eluaegne. Sellest rääkis Roolivõimu saates kunagi Hõbenoole mees perenimega Riim. Õigesti rääkis ja sama asja räägiti ka selles videos.
Natukene teemaväline, aga mulle on jäänud mulje, et valadv enamik inimesi ei tahagi ühtegi autot pidada nii kaua kui näiteks mina.
Üritatakse liisingusse miskit võtta, sõita selle lõpuni ja siis uus liisida sest "muidu on auto juba vana ja väsinud". Ehk siis nende vaates (esimene omanik) ongi tegemist "eluaegse õliga"
Samuti olen kohanud indiviide, kes ostavad omale auto ja müüvad selle hiljemalt kahe aasta pärast edasi ning võtavad uue, sest "muidu peab hakkama remontima".
OLAVI kirjutas: ↑23 Sept, 2025 22:16
E-autode huvilised saavad näiteks Tesla ametlikult varuosalehelt uurida, et milliseid auto ekspluatatsiooni kohalt kriitilisi
originaaldetaile ei
ole enam võimalik 9 (üheksa) aasta vanusele autole osta.
Kui plasti- ja kummijunnid saab kasvõi hokilitrist välja lõikuda, siis andmevõrgus olevate elektroonikaseadmetega nii lihtne enam ei ole ja lammutuse jubinad ei pruugi vale tarkvaraversiooni tõttu sobida.
https://epc.tesla.com/fi-FI/catalogs/25 ... croll=true
Ma natukene nüüd noriks, et mida siis ei saa enam teslale originaalina osta?
Aga miks sa arvad et igale "tavamootoriga" autole saab 10+ aastat hiljem originaalijuppi osta?
Ma ei usu, et saab teha mingeid üldistusi, kuidas "automark X, asi X" ei ole võimalik 10 aasta pärast osta, aga sama vidin "automark Y"-le on kindlasti saada. See võib siin sõltuda n+1 asjaolust.
Alati ei ole üldse mõtet originaalvaruosa osta läbi ametliku esinduse, aga seda enamik inimesi juba teab.
Ma näiteks üritasin hiljaaegu leida, kas ja mis hinnaga saaks oma prantslasele varuratta (peenike pitsa) või selle komplekti ja esindus jäi sellega hätta. Seal oldi veendunud, et sellel masinal on varuratas põhja all, aga sinna see ei mahu mingi valemiga. Edasised päringud jäid vastuseta. Kas see tähendab, et "enam seda jubinat mu 8 aastasele masinale kohe üldse ei saa" või midagi muud?