Militaarleiud kaevudest, jõgedest, järvedest, merest ...
Kuskohas see asub?vdreving kirjutas:Kui ei saja purjetan esmaspäeval Pikasilla kanti.Mõni tahab võib ligi hüpata.

Niikaua, kui elu sees, relv käes ja Eestimaa pind jalge all, pole häda veel midagi.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan5.gif[/img][/url]
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan5.gif[/img][/url]
Ei sattunud vahepeal arvuti lähedale ja nii jäi nii mõnigi huviline maha.Kuid kellel tõsine huvi oleks võinud helistada ,olen ju oma numbri siin avalikustanud.Ja ega kahetseda pole midagi: Olin lihtsalt luurekäigul ja ega midagi eriti leidnud. No üks MP magasin oli korralik,muu oli praht. Leidsin ühe väga huvitava kannuse,mida ise pean vanaks.Panen tulevikus pildi ehk mõni suudab vanuse ära öelda. Seisin silmitsi ka asjaoluga,et keegi kaevab lõhkekehad välja ja jätab vedelema,samas ajab kaevatud augu kinni.Huvitav stiil. Teine,või sama tark on torutangidega sütikud maha keeranud ja ära viinud.Mul kama,kes paksus metsas oma eluga mängib,kuid ,kui nii jätkad kohtume kindlasti tulevikus pörgus.
Mineva pühapä sai tuulutatud end Emajõel,ilm oli palav ja leida pole enam suurt midagi sellistest kohtadest.Aga siiski midagi oli-kõige pealt hõbedast supilusikas,varre oli venelane kahjuks ära murdnud,see lebas kõrval,siis üks suur mürsukest.Pärast vahepealset vaikust lõpuks veel sturmi magasin,ilma sisuta,üllatavalt kõva ja paar pardakahuri kesta,ühe peal olid venkud märki lasknud.Pisemaid pabulaid oli ka muidugi aga need ei vääri tähelepanu.Veel nädal enne sai surmametsast ka hõbedat toodud-siis oli saagiks pisem viinatopka,mis oma asukoha tõttu oli kannatanud korduvat ülesõitu.Nii et vähemalt hõbedat liigub.....
- desert eagle
- Liige
- Kontakt:
Seadmed allveearheoloogiliseks luureks
Kui palju on erinevaid arutlusi teemal - siin ja seal tank, lennuk jms järvepõhjas?
Huvitav kas on kasutatud ka mõnda tehnilist seadet võimalike objektide otsinguks, eesti siseveekogudes ma mõtlen?
Sukeldujate ja sukeldumiste ajaline ressurss on meie kliimavöötmes ilma spets varustuseta üsna piiratud ja nii, ehk teisiti pisut riskantne ettevõtmine.
Ma ei ole arheoloogiahuviline - olen insener "hobileiutaja" kes mõtiskleb, et kas on ideed sellist seadet naljapärast projekteerida?
Ja kui jah - siis milliseid tehnilisi võimalusi peaks selline seade omama?
Unustame siinjuures ära rahameeste mängud ja räägime eelarvest 10 - 15 000 EEK kuna kallimat masinat poleks hobilise-huvilise tarvis ilmselt mõtet kavandada.
Ehk siis paadist, trossi otsas, kaabliga toidetav ja ütleme kuni 20 m sügavusele?
No näiteks nii...

See muidugi ulmepilt lihtsalt...
Huvitav kas on kasutatud ka mõnda tehnilist seadet võimalike objektide otsinguks, eesti siseveekogudes ma mõtlen?
Sukeldujate ja sukeldumiste ajaline ressurss on meie kliimavöötmes ilma spets varustuseta üsna piiratud ja nii, ehk teisiti pisut riskantne ettevõtmine.
Ma ei ole arheoloogiahuviline - olen insener "hobileiutaja" kes mõtiskleb, et kas on ideed sellist seadet naljapärast projekteerida?
Ja kui jah - siis milliseid tehnilisi võimalusi peaks selline seade omama?
Unustame siinjuures ära rahameeste mängud ja räägime eelarvest 10 - 15 000 EEK kuna kallimat masinat poleks hobilise-huvilise tarvis ilmselt mõtet kavandada.
Ehk siis paadist, trossi otsas, kaabliga toidetav ja ütleme kuni 20 m sügavusele?
No näiteks nii...

See muidugi ulmepilt lihtsalt...
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
KÕIK KARUKESTEST
Re: Seadmed allveearheoloogiliseks luureks
Arvestades leidude asumist paksu mudakihi või siis vähemalt 1-2 m liiva ja muude setete all... samuti väga santi nähtavust, pole Eesti oludes sisevetel suurt sellise asjaga peale hakata.Karuke kirjutas:...
Ma ei ole arheoloogiahuviline - olen insener "hobileiutaja" kes mõtiskleb, et kas on ideed sellist seadet naljapärast projekteerida?...
Paktika on näidanud, et leide andnud kohad (näit. soojärved, laukad jm.) sisaldavad pealegi mitmesugust risu, nii et kogu kaadervärk kõige oma kaabliga sinna jääbki...
Sellele leiutisele peaks kindlasti lisama "jäsemed", millega nähtud pisemaid asju saaks haarata. Hädavajalik oleks muda või liiva laialipuhuv seade...
ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
See on muidugi tuline õigus, et Eesti järvedes võib mudakihi paksus olla isegi kuni kümmekond meetrit.
Aga kui on ka vaid pool meetrit, tähendab see ikkagi, et väiksemate, usutavasti metallist esemete otsing visuaalse vaatluse seadmega on mõtetu.
Ilmselt ei oleks ka laialipuhumisest abi kuna vee tsirkulatsioon väiksemas lombis on olematu, ehk siis saavutaksime tunde kestva 0 nähtavuse.
See muidugi ahendab sellise vaatlusseadme kasutusvõimalusi tunduvalt.
"jäsemetest" ei tuleks kah ilmselt midagi välja kuna pneumo-hüdro vigurite hind ajaks "projekti" eelarve korrapealt lõhki.
Ehk küll tehniliselt pole keerulist väga midagi - kõik ju lausa letikaup.
Tundub, et sellise "low-budget" viguriga on siiski võimalik teostada vaid kontaktivaba vaatlust, et GPS koordinaate üles märkida.
Aga kui on ka vaid pool meetrit, tähendab see ikkagi, et väiksemate, usutavasti metallist esemete otsing visuaalse vaatluse seadmega on mõtetu.
Ilmselt ei oleks ka laialipuhumisest abi kuna vee tsirkulatsioon väiksemas lombis on olematu, ehk siis saavutaksime tunde kestva 0 nähtavuse.
See muidugi ahendab sellise vaatlusseadme kasutusvõimalusi tunduvalt.
"jäsemetest" ei tuleks kah ilmselt midagi välja kuna pneumo-hüdro vigurite hind ajaks "projekti" eelarve korrapealt lõhki.
Ehk küll tehniliselt pole keerulist väga midagi - kõik ju lausa letikaup.
Tundub, et sellise "low-budget" viguriga on siiski võimalik teostada vaid kontaktivaba vaatlust, et GPS koordinaate üles märkida.

Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
KÕIK KARUKESTEST
Eelmises postituses jäi ajapuudusel enda mõtete edastamine puudulikuks:Karuke kirjutas:...
...
Muda või siis liiva "laialipuhumist" mõtlesin rakendada ikka sellisel korral, kui on metalliotsijaga avastatud mingi märkimisväärne ese ja vaja seda lähemalt uurida... või siis "välja kaevata"
Seni on ikka abiks olnud mootorpump ja tuletõrjevoolikud.
Selge see, et taoline tegevus aegalse vooluga (või hoopis vooluta) veekogus tekitab kaose mitte ainult tundideks... lisaks kahju ökosüsteemile.
Aga ilusa veealuse maailma nautimine kaamera abil pakuks täit rahuldust kindlasti kusagil soojal maal?
ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
-
- Liige
- Kontakt:
Vee all toimub otsimine samamoodi, kui kuival maal. Klapid pähe ja detektima. Üks kõvemaid : http://www.minelab.com/consumer/page.ph ... 201000&x=y Ehk sellise aparaadi omanik foorumlane räägib ise lähemalt.
Huvitun maisest rasketehnikast.
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Näe, krt, pean vana teemat kergitama. Siin mitmel korral on kõlanud jutt mingist müstilisest vanamehest "Pikasilla kandis", kellel olla üht-teist kokku korjatud. Küll olla ta juba ammu koos oma kraamiga kuhugi sisse põlenud, küll ma ei tea mida. On ta üldse olemas? Ja kus täpsemalt? Kas näiteks Tõrva linn on "Pikasilla kant" või ei? Ise tunnen küll ühte vanapapit "selles piirkonnas", kel on mõningaid toredaid asju kogutud padrikust.
Гив Ми Мани
Taada
Ilmselt on jutt Elmarist.Kui tahad teda näha vaata Voitkade filmi,ta ise afiseerimist ei taha.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline