Kapten Trumm kirjutas: ↑09 Okt, 2025 9:15
Ma kutsun üles Peetri claime vaatama skepsisega, sest ta tugineb peamiselt venekeelsetele allikatele, mille madal usaldusväärsus on teada. Palju särgi rebimist vene tehnika omaduste teemal jne.
Mina olen oma postitustes pidanud vajalikuks selgitada ÕT tehnika tehnilist poolt. Ülesehitust struktuuri, toimimist, koosseisu jne. Just tehnilist poolt. Ja olen ka korduvalt rõhutanud, et tegemist on lihtsalt tegeliku tehnilise olukorra selgitamisega.
Ma ei viitsi siin jahuda teemadel, et kes kellel särki kisub või kelle kirsad kuskil kolisevad. Igaüks jääb omade juttude juurde. Minu ampluaasse need Trummi jutud ei kuulu.
Ma räägin tehnilistest võimekustest. Ja selgitan tehnoloogia toimimist. Ja olen ka korduvalt kirjutanud, et mõnda asja vaatleme lihtsalt teooriaõppe käsitlusena. Lihtsalt, et saada aru milliseid asju ja lahendusi on võimalik valida, või milliste vajaduste pärast näiteks milliseid lahendusi valiti vmt. Ja olen ka korduvalt kirjutanud, et lihtsalt irvitada "analooge-mitteomavate" üle ei vii meid sugugi edasi.
Ja veelokrd: NB! Enne seda sõda vene, valgevene ja Ukraina koos aretasid sedasama ÕT-tehnoloogiat. Ja samamoodi ka sellest läbimineku tehnoloogiaid. Juba pea paar aastakest on lääs (pean silmas pädevustega militaarinimesed) tunnistanud, et selle koolkonna ÕT on vägagi tõsiselt võetav tehnika. Lihtrahvas muidugi laias ja laiab tänaseni kuidas vene värk on sitt jne, nagu praegu siin Trummgi möliseb midagi särgikiskumisest jne. Samas nüüd selle sügise juttudeks pole enam mitte, et vene värk on sitt, vaid, et "droonivärki ja ka droonitõrjevärki (ÕT) tuleb hakata ukrainlastel õppima".... Saksa kaitseminister ütleb otse välja, et nende tase on oluliselt nirum, kui ukrainlastel, et me peame kõik neilt ukrainlastelt õppima minema.... Praegu on teemaks, et Patrioti tuleb tuunida, kuna ballistilise tõrjeprotsent on langenud 6%-le???!!! See on ju olematu suurus? Reaalses elus peaks see tähendama, et lootus tabada on juhtumil, kui lastakse otse kompleksi suunas? Ja ikkagi kargavad välja mingit tondid ja ajavad üleolevat kelbast... No-ma-ei-tea... Kaua võib?
Kui kellelgi tundub minu jutt poliitplärana, siis andke palun märku, ma koheselt lõpetan ÕT-süsteemide tehniliste nüansside ja ka võrdlevate ülevaadete kirjutamise.