Õhutõrje

Sõjaväelised erialad. Elutsükkel väljaõppest kuni reservist kustutamiseni. Nii nippidest kui ka relvadest/vahenditest.
Vasta
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Re: Õhutõrje

Postitus Postitas Kilo Tango »

Lisaks siia juurde veel paar nüanssi, mis jäävad paraku enamasti arutelust välja:
1. Maa suunas sooritatud manööver on alati väiksema raadiusega, kuna Maa külgetõmme rakendub miinusmärgiga erinevalt manöövrist Maast eemale. Suuremate ülekoormuste korral on Maa raskusjõu osakaal protsentuaalselt väiksem.
2. Kiirus on ülekoormuse valemis ruudus. See tähendab et näiteks lennukist 2x kiiremini lendav rakett peab sama raadiusega viraaži sooritamiseks taluma 4x suuremat ülekoomust kui lennuk (nt 10G vs. 40G). See toob kaasa tohutu energikao.

Need 2 fakti koos lausa nõuavad Maa suunas manöövreid.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Sellest ringkaabeldusest: ülevalt tuli alla sihuke kahe korraliku käsivarre jämedune vorst, nii eraldi grupikaupa, kui ka tervikuna ülevarjestatud ja köidetud ja juhtsiinidele toetatud. Ringseire, mis töötas pidevalt 360 kraadi pööreldes ja kolmes erineva nurgaga fikseeringus (kolm erinevat kõrguskiirt) ei olnud selle kaudu. Ülevalt tuli alla volnovod mille kaudu flantsi kaudu anti signaal edasi alla, alumise poole volnovdi. Sealt edasi muu elektroonika plokkides selle ringlaagerdusel pöörleva APU küljes ja siis alles omakorda see madalam signaal juba ringkaabeldusega alla keresse.

Aga nüüd väike viktoriiniküsimus: Millega tegu?
Taustaks: Suvel tuli vend ja tõi mulle ühe "kingituse", nimelt ta oli oma asju revideerinud ja siis leidnud sellise pakendi. Loomulikult tema teadis kust ja mis, aga tuli minu käest küsima, et kas mina kah tean. Loomulikult, hetkepealt tuli meelde kes-kust-mis.
Pilt siin, õhtul kirjutan ka selgituse, pakkumistevoor on avatud :)
jullad.jpg
lootsik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lootsik »

Dioodid tinapakendis.
Minul konkreetselt tunneldioodid D601A. 80-ndadte Avtovost toodud.

Pilt
Viimati muutis lootsik, 12 Okt, 2025 13:20, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isakene »

lootsik kirjutas: 12 Okt, 2025 12:40 Dioodid tinapakendis.
Vau. :shock:
OT Puhtast uudishimust: ma tean küll, et kogu see GHz laineala raud kardab ilgelt staatilist, aga staatilise eest peaks ju näiteks alufoolium ka kaitsma? Milleks tina? Või siis vist õigemini plii... Venekeelne otsing ka päris ühest vastust ei andnud.
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist