Poisid, PALUN, ärge tehke ennast lolliks. See troll siin irvitab teie sõgeduse üle nagu Hašek irvitas oma Šveikis leitnant Dub-i üle:
"See vaenlase aeroplaan......." jne
Pildi juures on tekst: AN/MPQ. See on tõesti Patrioti kompleksi nn märgijälgimise ja sihitamise radar. Ja tundub olevat küll see asi. Pildilt on näha kolme masinat. Ega me täpselt ju lõpuni ei tea pildil olevaid ülejäänud maskeerunud masinaid, aga saan juurde öelda siia seda, et AN/MPQ-ga koos (tinglikult, pean silmas lähedust) käib kaasa komandopunkt AN/MSQ, siis kindlasti 3f400Hz150kW generaator EPP ja lisaks veel ka side-
unit OE-349. Ja see komplekt sellisel kujul on suuteline edasi andma sidet kuni 10-15 maks 20 km kaugusel asuvale endaga paaritatud raketialusele/stardiseadmele M901/902/903, neid võib olla mitu ja erineval arvul sama sihitusradari all(uvuses) istuvaid laiali paigutatud stardialuseid. Need stardialused võivad olla ka kaabliga ühendatud ja sellest tulenevalt oluliselt lähemal, sõltuvuses kaabli pikkusest ca 500 meetrit.
(Vahepala: umbes analoogse ülesehitusega vene S-300/400 puhul statsionaarses kasutusversioonis stardiseadmed 5П85 on kuni 100-200 meetriste kaabitega ühendatud oma sihitusradari/komandopunktiga. Aga mobiilses versioonis sarnase struktuuriga kompleksidel S300/400 toimub märgijälgija/sihitaja ja stardiseadmete vahel samamoodi side üle õhu ja kuni mingine ca 10 km.)
Alles neil stardialustel omakorda asetsevad raketid alates MIM-104A-st kuni MIM-104F-ni ja lisaks SkyCeptor. Lisaks veel transport-laadimise šassid, tehnilise toetuse ja ka esmase hoolduse ja remondi masinad. Kogu see eelpool loetletud modru moodustabki kokku tervikkompleksi MIM-104 Patriot. P.S. See on kõik veel üldsegi mitte salajane info.
Antud videol on
tõenäoliselt AN/MPQ, siis AN/MSQ, kuskil peab olema lähedal veel ka generaator ja ka side-
unit. Antud tehnikast kõige rohkem tuld teeks ehk siis generaatori ja ka teiste masinate küttereserv kuni tonn-poolteist ehk kaks isegi koos sõidukite paakides olevaga. Isikkooseisu relvastus väiketulirelvade näol sellises lõkkes ei oma erilist rolli. Raketialust(aluseid) pildil (videol) ei ole. Seda (neid) oleks tulnud sel hetkel aktiivselt otsida kuskilt kuni noh nii 10-15 km ulatusest.
Ma olen seda (Patrioti) koosseisu juba ju ka ÕT-teemas selgitanud.
Ma korra olen juba siinsamas teemas seda kirjutanud:
Peeter, 4 oktoober:
Kui sai, siis sai. Ma järjekordselt ütlen selge häälega välja, et ei ole vaja minna jälle uuele ringile mingite ÕT-makettide-juttudega.
Ärge pakkuge venevandimeelsele trollile seda enda ise lolliks tegemise pealtvaatamise rõõmu.