Ähvardavad sõnumid ja SMS-pettused

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Kasutaja avatar
dorpat
Liige
Kontakt:

Re: Ähvardavad sõnumid ja SMS-pettused

Postitus Postitas dorpat »

Kriku kirjutas: 14 Okt, 2025 11:00 Pangakonto numbri kui sellisega ei saa ka midagi ära teha, aga ikka küsitakse.
Meil ei saa, aga näiteks päris mitmes riigis on IBAN kvalifitseeritud kui privaatne info ja teatud juhtudel saab ainult seda teades "arveid" tekitada ja raha tuleb.
Some kirjutas: 14 Okt, 2025 10:54 Või äkitse oleks valimisrakenduses ära kasutatud?
e-valimised algasid eile küll.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Ma usun vanndenõu teooriasse, et petturitel on pankades käpp sees. Kuidagi väga täpselt oskavad helistada neile, kellel pangakontol vaba raha piisavalt. Aga see selgita päris hästi, kuidas kasutajatunnustele ligi on pääsetud...
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gideonic »

isonts kirjutas: 14 Okt, 2025 12:00 Ma usun vanndenõu teooriasse, et petturitel on pankades käpp sees. Kuidagi väga täpselt oskavad helistada neile, kellel pangakontol vaba raha piisavalt. Aga see selgita päris hästi, kuidas kasutajatunnustele ligi on pääsetud...
Ei pea olema pangad, võivad olla ka mingid makseteenuse osutajad veebimaksetel. Seal on ka kontonumbrid ja rahaseisud tavaliselt näha
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Gideonic kirjutas: 14 Okt, 2025 12:12 [Ei pea olema pangad, võivad olla ka mingid makseteenuse osutajad veebimaksetel. Seal on ka kontonumbrid ja rahaseisud tavaliselt näha
Et siis erafirmast pangale makseteenuse osutajal on näha mu jooksev kontoseis?! Ma siiani arvasin, et makseteenuse osutajal on näha kaks kontonumbrit, nimi ja nende kontode vahel liikuv summa.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
isonts
Liige
Kontakt:

Walter2 kirjutas: 14 Okt, 2025 12:57
Gideonic kirjutas: 14 Okt, 2025 12:12 [Ei pea olema pangad, võivad olla ka mingid makseteenuse osutajad veebimaksetel. Seal on ka kontonumbrid ja rahaseisud tavaliselt näha
Et siis erafirmast pangale makseteenuse osutajal on näha mu jooksev kontoseis?! Ma siiani arvasin, et makseteenuse osutajal on näha kaks kontonumbrit, nimi ja nende kontode vahel liikuv summa.
Kusjuures minu vaatena näitab tõesti kontoseisu veebimaksete puhul, aga seda siis, kui olen panka sisse loginud. Kas teenuse vahendaja sama pilti näeb selles ma kahtlen. Kas inimese konto seis ei peaks pangasaladuse alla liigituma?
krossipart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krossipart »

isonts kirjutas: 14 Okt, 2025 14:16
Walter2 kirjutas: 14 Okt, 2025 12:57
Kusjuures minu vaatena näitab tõesti kontoseisu veebimaksete puhul, aga seda siis, kui olen panka sisse loginud. Kas teenuse vahendaja sama pilti näeb selles ma kahtlen. Kas inimese konto seis ei peaks pangasaladuse alla liigituma?
Täienda oma mõtet? Tegin just sõbrale ülekande SEB-is ja ma Tema kontoseisu küll ei näinud... :dont_know:
isonts
Liige
Kontakt:

Ma pidasin silmas kui kannad raha üle mõne veebipoe makselingi kaudu.. Siis näitab ülekande juures sinu enda konto seisu, aga see ongi normaalne, kui oled ma pangakotle sisse loginud. Kas ülekande vahendaja ka seda sama pilti näeb seda ma ei usu.
Viimati muutis isonts, 14 Okt, 2025 14:42, muudetud 1 kord kokku.
krossipart
Liige
Kontakt:

isonts kirjutas: 14 Okt, 2025 14:39 Ma pidasin silmas kui kannad raha üle mõne veebipoe makselingi kaudu..
Ok. Tänud. :) Kusjuures tundub kummaline, et nii on. Ma ei ole isiklikult selliseid makseid teinud.
PS! Nüüd mõistan, miks mu tuttav hoiab oma nö. "ostu-müügi" kontol ainult piisava raha tehinguks. Ta tegeleb igasuguse osta.ee jms ostu-müügiga..
Kasutaja avatar
dorpat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas dorpat »

isonts kirjutas: 14 Okt, 2025 14:39 Kas ülekande vahendaja ka seda sama pilti näeb seda ma ei usu.
Ei näe keegi kolmas, peale sinu ja panga, seda numbrit. Maksevahendaja on kolmas isik. Pangasaladus.
krossipart
Liige
Kontakt:

dorpat kirjutas: 14 Okt, 2025 15:21
isonts kirjutas: 14 Okt, 2025 14:39 Kas ülekande vahendaja ka seda sama pilti näeb seda ma ei usu.
Ei näe keegi kolmas, peale sinu ja panga, seda numbrit. Maksevahendaja on kolmas isik. Pangasaladus.
Jutt läheb juba loogilisemaks. :)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 4 külalist