Kapten Trumm kirjutas: ↑14 Okt, 2025 15:10
... Üks targutus veel, kui targutuseks läks. Kuumal suvel kondi kasutamine - enamik inimesi ei paista sellest aru saavat.
Tulete põrgupalavasse autosse. Panete kondi käima täisventilaatoriga - tehke seejärel aknad lahti. Õues on igal juhul jahedam kui see 50 kraadi autos.
Vent surub palava õhu akendest välja. Siis aknad kinni, laske välisõhu peal, kuni hakkab jahedat tulema ja siis ventilatsioon siseringi peale. ...
Selline kondi kasutamise õpetus on kirjas ju iga auto kasutusjuhendis ja kas sedagi ei teata?
Kusjuures "normaalses autos" on menüüst seatav, et puldist kesklukku avades avanevad kõik aknad salongi jahutuseks, kui salongi temperatuur on liiga kõrge.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
OLAVI kirjutas: ↑14 Okt, 2025 16:23
Selline kondi kasutamise õpetus on kirjas ju iga auto kasutusjuhendis ja kas sedagi ei teata?
Kusjuures "normaalses autos" on menüüst seatav, et puldist kesklukku avades avanevad kõik aknad salongi jahutuseks, kui salongi temperatuur on liiga kõrge.
Ei tea, minu Volvo ei ole siis see iga auto, sellel sellist juttu kasutusjuhendis ei ole.
Ja paluks sellise "normaalse" auto kasutusjuhendist väljaõtet või koopiat, millel saab menüüst seada, et keskluku avanedes avanevad ka aknad!
Mul Atecal tuli puldil avamise nuppu pikemalt all hoida, et kõik aknad avaneksid, Kia-ga pole proovinud. Aga üldiselt arusaamatu teema, ma sõidan kah kliimaseade aastaringselt sisse lülitatud ja pole klaaside udutamisega kokku puutunud. Eks toda akna praokil hoidmist sai ka kunagi ürgajal konditsioneerita autol harrastatud aga viimaste autodega vajadus puudub. Aga kuumaks köetud autol kuumuse aknast/ustest välja laskmine on jah ka praegu repertuaaris. Elektrikal saab muidugi äpist panna, et väljumisajaks sobiv temperatuur autos oleks. Energiakulu suht väike, salong ju kubatuurilt üsna tilluke.
Some kirjutas: ↑14 Okt, 2025 17:21
Mul Atecal tuli puldil avamise nuppu pikemalt all hoida, et kõik aknad avaneksid, Kia-ga pole proovinud. Aga üldiselt arusaamatu teema, ma sõidan kah kliimaseade aastaringselt sisse lülitatud ja pole klaaside udutamisega kokku puutunud. Eks toda akna praokil hoidmist sai ka kunagi ürgajal konditsioneerita autol harrastatud aga viimaste autodega vajadus puudub. Aga kuumaks köetud autol kuumuse aknast/ustest välja laskmine on jah ka praegu repertuaaris. Elektrikal saab muidugi äpist panna, et väljumisajaks sobiv temperatuur autos oleks. Energiakulu suht väike, salong ju kubatuurilt üsna tilluke.
Some kirjutas: ↑14 Okt, 2025 17:21
Mul Atecal tuli puldil avamise nuppu pikemalt all hoida, et kõik aknad avaneksid, Kia-ga pole proovinud.
See on jah tänapäeva autodel enam-vähem kõigil olemas ilma mingi menüüst seadistamiseta. Samuti uksi sulgedes nuppu pikalt all hoides paneb aknad ja katuseluugid kinni.
Kapten Trumm kirjutas: ↑14 Okt, 2025 15:10
Siis aknad kinni, laske välisõhu peal, kuni hakkab jahedat tulema ja siis ventilatsioon siseringi peale. Välisringi ainult siis, kui tunnete, et õhku ei jätku. Pole mõtet kulutada energiat 30 kraadise õhu jahutamiseks 10-kraadiseks, kiirem ja tõhusam on jahutada sama salongiõhku korduvalt. Kui pikem sõit, siis varsti, kui salongi polstrid jne on muutunud jahedaks ega küta enam õhku, võiks ka välisõhu uuesti panna..
Moodsad autod reguleerivad seda välis-sise õhuvõtu vahel ise , vastavalt autos sees ja väljas olevale temperatuuride vahele.