Privaatsus on kallis

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Re: Privaatsus on kallis

Postitus Postitas Madis Reivik »

Ei suuda see inimene euroopaliku ministri ametit välja kanda

https://www.err.ee/1609821618/taro-vaik ... elnou-mote
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Madis Reivik kirjutas: 06 Okt, 2025 15:55 Ei suuda see inimene euroopaliku ministri ametit välja kanda

https://www.err.ee/1609821618/taro-vaik ... elnou-mote
Panen täitsa puusalt: see sedus mõeldi välja peale seda kui rahvas kogunes sigala väravas.
MeelisV
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MeelisV »

nukkel kirjutas: 05 Okt, 2025 20:37 Siin juttu Eesti ID kaardist. https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... money.html

Ei jäänud märkamata

https://elu24.postimees.ee/8338970/vigu ... ib-inimesi
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

https://www.err.ee/1609825824/valitsus- ... boti-vastu

Braindead.

Eriti seksikas oleks kuulda selgitust (st umbluud) kuidas tagatakse advokaadi-kliendi suhtluse täielik privaatsus.

Kui ma oleksin riigikohtunik või advokatuuri liige, ma koliks ära hullumajja.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Tegelikult on ka kohtuasjad suures osas korduvad. Saaks tohutu armee kohtuametnikke suunata tootvale tööle. Seadused ja eelnevad lahendid on olemas, sisestad uued asjad süsteemi ja voilaa - loetud minutitega otsus käes.
slider
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas slider »

Eriti seksikas oleks kuulda selgitust (st umbluud) kuidas tagatakse advokaadi-kliendi suhtluse täielik privaatsus.
Jäi selgusetuks kuidas ja kas üldse on see konkreetselt isikustatud? Piisab äkki teismeeas tehtud meilikontost "dolbajoob123@hotmail". Tegu oleks siis ikkagi otsimootori funktsiooni täitva teenusega, saad kiirelt esmast nõu mis sul valikud on jne, Eesti õigusruumi jaoks kohandatud mudeli abil.

Kirjutati, et antud õigusabi pole juriidiliselt siduv ja kui asi läheb kohtusse on ikkagi inimene klienti esindamas.
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

Madis Reivik kirjutas: 10 Okt, 2025 10:08 Eriti seksikas oleks kuulda selgitust (st umbluud) kuidas tagatakse advokaadi-kliendi suhtluse täielik privaatsus.
Kui ma oleksin riigikohtunik või advokatuuri liige, ma koliks ära hullumajja.
No näed siis https://www.postimees.ee/8340159/riigik ... nde-oigusi Siseministeerium toodab ikka korralikult :wall:
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Madis Reivik kirjutas: 10 Okt, 2025 10:08 Eriti seksikas oleks kuulda selgitust (st umbluud) kuidas tagatakse advokaadi-kliendi suhtluse täielik privaatsus.
1. Tegemist ei ole kliendi-advokaadi suhtega. Samamoodi võid praegu Googli/ChatGPT/vms otsingut kasutada.
2. Tehniliselt on lihtne - mitte midagi ei logita, süsteem ei ole iseõppiv/tagasisidestuv.

Mitte et ma kiidaks seda lahendust aga kui te arvate, et senine "tasuta" õigusabi kuidagi hea oli, siis mul on üks terasest torn Pariisis pakkuda.
---
Mis puudutab aga advokaatide pealtkuulamist, siis ma andsin naisele korralduse minu kõnesid edaspidi vastu võtta sõnadega "advokaat X kuuleb". Õigupoolest soovitasin ma tal kõiki kõnesid sel moel vastu võtta.
See "unustati pealtkuulatuid teavitada" on aga täiesti süstemaatiline nähtus. KAPO puhul suisa nii, et nad põhimõtteliselt ei teavitagi kedagi ja kui lähed otse teabenõudega küsima, siis püütakse pugeda riigisaladuse/julgeoleku/vms taha. Mul naine ootab pikisilmi sobivat kaasust, et sellega RK-ni minna.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

2korda2 kirjutas: 13 Okt, 2025 1:13Mitte et ma kiidaks seda lahendust aga kui te arvate, et senine "tasuta" õigusabi kuidagi hea oli, siis mul on üks terasest torn Pariisis pakkuda.
Rahvarahariduslik funktsioon sel vast oli.
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sander17 »

Vaatasin YouToubest ühte eesti podcasti. Saatejuht luges ette talle saadetud fännikirja, mille saatja väitis, et ta töötab politseis ning muuseas nentis umbes et "sa nii üleannetu meil, saad kogu aeg parkimistrahve". Saatejuht tunnistas, et saab küll vahel trahve jah, aga- need ei ole kunagi määratud politsei poolt. Järelikult see politseis töötav austaja nuhib täiesti rahulikult andmebaasides teda huvitava tuntud isiku kohta infot..
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Sander17 kirjutas: 13 Okt, 2025 19:59 Vaatasin YouToubest ühte eesti podcasti. Saatejuht luges ette talle saadetud fännikirja, mille saatja väitis, et ta töötab politseis ning muuseas nentis umbes et "sa nii üleannetu meil, saad kogu aeg parkimistrahve". Saatejuht tunnistas, et saab küll vahel trahve jah, aga- need ei ole kunagi määratud politsei poolt. Järelikult see politseis töötav austaja nuhib täiesti rahulikult andmebaasides teda huvitava tuntud isiku kohta infot..
1) Siin on selline loogiline viga, et kui keegi väidab, et töötab politseis, siis ta kohe PPA töötaja kindlasti on ... :wall:
2) Parkimistrahvidega tegelevad enamuses parkimisekontrollörid, kes töötavad parkimist korraldava ettevõtte/asutuse jaoks - näiteks Europark jne.
3) Tõenäoliselt on see saatejuht saanud osa neist trahvidest enam-vähem samas piirkonnas ja sama kontrollöri käest. Piirkonnas sageli liikudes näed ikka ära, milline kuulsus sinna autosse istub või väljub. :roll:
4) Podcast, nagu ka ajalehe artikkel, võib olla "kujundatud infoga", et edastada esitajale sobivat narratiivi :!:

Võimalusi/oletusi on nii palju, et sellest mingit jalust rabavat järeldust teha oleks ennatlik.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
rockrapdude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas rockrapdude »

Võibolla patras podcasti juht ise sellest ja keegi haaras sõnakõlksust kinni, spinnis veidi ennast huvitamaks. Ei maksa liigselt erutuda, et kõik kõiki igalpool nuhivad ;)
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Tallinnas teostab enamuse parkimistrahvide määramistest MuPo. Riigipolitsei võib ju ka, kui parkimine eirab selgelt parkimiskorda ning on liiklust ohustav. Aga see on harv. Kuidas tasulised parklad trahve majandavad - isiklikult ei tea.

Kes ka kuidas saab vaadata MuPo määratud trahvide registrit - hea ülesanne õiguskantslerile.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Ummm... Minu arust varem trahvis Ühisteenused ja nüüd läks linna parkimistrahvindus Europargi kätte.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist