Kaitseväelaste pahandused ja "pahandused" (politsei, kohus)

Vasta
Kasutaja avatar
Kuperjanov
Liige
Kontakt:

Re: Soomusvesti valimine

Postitus Postitas Kuperjanov »

Walter2 kirjutas: 14 Okt, 2025 11:18
Kuperjanov kirjutas: 14 Okt, 2025 10:19
vaad kirjutas: 14 Okt, 2025 9:33
partisan_gear Instagramis. Kogemus muidugi nende tootega puudub.
Mitmes firma see tal on juba? Varsti see ka makseraskustes. :lol: Ei soovita selle isikuga mingit tegemist teha! Küsi ta käest parem, kuhu ta Scoutsist varastatud öövaatluse pani?
Hmm... antud isiku seos Profline-ga on milline?
Mitte Profline, vaid partisan gear (eelmise nimega war-tac) millest akf vaad rääkis.
Randov
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Randov »

Kuperjanov kirjutas: 14 Okt, 2025 11:11
Leo kirjutas: 14 Okt, 2025 11:05 Kes selle firma taga siis on et oskaks ettevaatlik olla?
Rando Vaino, endise nimega Rando Steptšenkov, nime oli vaja muuta juriidiliste probleemide kiuste vist? :lol: Scoutsis kutsuti teda “Stjopa” või “Stjopatskin”, kuna sarnasus multifilmitegelasega on märkimisväärne 8) Scoutsis ta muidugi kaua vastu ei pidanud, tekitas liiga palju probleeme. Müüs varastatud ÖVS-i ka siinse foorumi kaudu.
Ma vaatan et sa olid vist kõrval ja hoidsid käest kinni et nii hästi oled kõigega kursis? 🙂
Sa ikka oled kursis et siukse laimamise eest saab sind vastutusele võtta läbi teatud ametite. 🫣
Tundub et tegemist minu mingiduguse hea sõbraga kellega ma läbi ei saanud scp. 🙂
Randov
Uudistaja
Kontakt:

Kuperjanov kirjutas: 14 Okt, 2025 11:32
Walter2 kirjutas: 14 Okt, 2025 11:18
Kuperjanov kirjutas: 14 Okt, 2025 10:19
Mitmes firma see tal on juba? Varsti see ka makseraskustes. :lol: Ei soovita selle isikuga mingit tegemist teha! Küsi ta käest parem, kuhu ta Scoutsist varastatud öövaatluse pani?
Hmm... antud isiku seos Profline-ga on milline?
Mitte Profline, vaid partisan gear (eelmise nimega war-tac) millest akf vaad rääkis.
Äkki sa ütled oma päris nime ka? 🙂
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Randov kirjutas: 22 Okt, 2025 9:34
Kuperjanov kirjutas: 14 Okt, 2025 11:11
Leo kirjutas: 14 Okt, 2025 11:05 Kes selle firma taga siis on et oskaks ettevaatlik olla?
Rando Vaino, endise nimega Rando Steptšenkov, nime oli vaja muuta juriidiliste probleemide kiuste vist? :lol: Scoutsis kutsuti teda “Stjopa” või “Stjopatskin”, kuna sarnasus multifilmitegelasega on märkimisväärne 8) Scoutsis ta muidugi kaua vastu ei pidanud, tekitas liiga palju probleeme. Müüs varastatud ÖVS-i ka siinse foorumi kaudu.
Ma vaatan et sa olid vist kõrval ja hoidsid käest kinni et nii hästi oled kõigega kursis? 🙂
Sa ikka oled kursis et siukse laimamise eest saab sind vastutusele võtta läbi teatud ametite. 🫣
Tundub et tegemist minu mingiduguse hea sõbraga kellega ma läbi ei saanud scp. 🙂
Mis osa jutust siis laim on? Tekitasid scoutsis probleeme? Väga kaua vastu seal ei pidanud? Panid ÕVS pihta? Müüsid neid selle foorumi kaudu?
Randov
Uudistaja
Kontakt:

Esiteks ma ei tekitanud mingeid probleeme, kui kõrgemad käituvad sinuga nagu koeraga siis tuleb ka nendega käituda vastavalt! Kui kõrgem ei pea oma sõna siis ma arvan et ka mina ei pea pidama oma sõna / käsku või mis iganes. Aga vahetpole sellega. Teiseks väide et ma müüsin siin nvg-esi ei vasta tõele, uuri mode käest kas olen ma siin foorumis nvg-esi müünud! Kolmandaks jah ma müüsin nvg-esi oma firmaga aga uusi ja ka milspec termod, mitte neid mis teile seal välja antakse vanad usa pasad millega ei näe mitte midagi! Mõtle nüüd natuke oma peaga ka miks mul seda vana paska vaja on kui mul omal on 15k € seade. Sp käis selle juhtumi läbi ja otsustati et mina pole selles juhtumis süüdi! Ennem uuri asju kui haugud siin seda mida sõduri fm sulle jutustanud on.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Ennem uuri asju kui haugud siin seda mida sõduri fm sulle jutustanud on
Haugun? Ma täitsa erapooletult tundsingi huvi("uurin asju" otse asjaosaliselt), et milline osa laim oli.
vaad
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaad »

PSV14 ära kaotamisest tuli kunagi ilgelt suur jama ja uurimine, mis kestis päris pikalt, kuna USA andis need Eestile karmide tingimuste alusel. PVS14 varastamine ja avaliku foorumi kaudu müümine ilma, et sellega koheselt vahele jääks, tundub ebarealistlik. Kui kaitseväest midagi kasu teenimise eesmärgil varastada, siis ÖVS on tasuvuse poolest nimekirja lõpus. Ei tea sellest draamast ise midagi, aga väide üksi ilma igasuguse tõestuseta tundub minu jaoks pisut kahtlane.

Julgen väita, et PVS14 vargusest tuleks kohe kindlasti üsna põhjalik kriminaaluurimine. Võtke aluseks näiteks olukord, kus 2018 Siilil ühe võitleja relv ära varastati ja kui pikk protsess sellest tuli. PVS14 vargus on oma raskustasemelt isegi vist kõrgem, kui automaadi vargus.
slider
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas slider »

Täitsa saan aru kui liitlane annab tähtajatult laenuks varustust peab kord majas olema aga üks on üle leti laiatarbe kaup teine ikkagi relv. Huvitav mis need karmid tingimused olid?
https://www.opticsplanet.com/shop/pvs-14
vaad
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaad »

ITAR piirab kauba USAst välja vedu, mitte niivõrd siseriiklikku kaubandust. Nt NIJ tase 4 kuulikindlaid plaate on ITARi alusel keelatud riigist välja viia, mistõttu ükski USA netipood neid Euroopasse nt saata ei tohi. Minu arust üle reguleeritud, aga seadused on seadused. Ka viidatud lingil PVS14 läheb ITAR piirangute alla. Kui seda üritad ilma loata Eestisse tuua, siis ole valmis, et mingi hetk pannakse käed raudu.

ITAR kauba tarnimiseks riikidesse nagu nt Eesti (k.a. riigihanked) on vaja taotleda erandit, mida on üsna raske saada ning mille üle peavad jänkid karmi kontrolli. Sellise kauba vargus on tõsine intsident, võrdne nt sellega, kui keegi peaks type 1 sidejaama rotti panema.

Muide PVS14 maksab umbes kümme korda rohkem, kui varastatud AK4, mis oli kohtu dokumentide alusel KV-s arvel hinnaga 360 eurot, mis teeks selle varguse juba tekitatud kahju poolest suurusjärgu võrra suuremaks. PVS14 oli Eestile üle andmise hetkel "salastatud sõjaväeline tipptehnoloogia".

PVS14-st tunduvalt arenenumaid ÖVSe saab Eestis osta tsiviilturult piiranguteta üsna lihtsasti, samuti ka nt tase 4 kaitseplaate või teatud tüüpi sidevahendeid, mis USA seaduste alusel on ITAR kaup ja mille riigist välja viimiseks pead jõhkra bürokraatlikku kadalipu läbima ja mille tingimuste rikkumine toob kaasa föderaaltasandi karistuse, halvimal juhul "riigireetmise" süüdistuse koos pika vanglakaristusega. Minu arust üle reageerimine, aga seadused on seadused.

EDIT: minu teada polnud Eesti ja USA vahelise lepingu sõlmimise hetkel PVS14 üldse tsiviilturul kättesaadav, aga võin ka eksida
slider
Liige
Kontakt:

Re: SKaitseväelaste pahandused ja "pahandused" (politsei, kohus)

Postitus Postitas slider »

Jaa ITAR, siis küll. Selles valguses (pun intended) on üles keerutatav kakatorm arusaadav. Tänud selgitamast.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline