9mm püstol - millist valida?

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
maskeerimisvork
Liige
Kontakt:

Re: 9mm püstol - millist valida?

Postitus Postitas maskeerimisvork »

vaad kirjutas: 31 Okt, 2025 11:15 Kunagi ammu kuskil katsel tehtud vägiteod on toredad küll, aga kui võtta suvaline relva omanik suvalisel hetkel ja lasta tal sooritada sihitud lasud stressi all ajalise piiranguga, on tulemus üsna piinlik. Kõik on harjutamise taga kinni, aga olgem ausad sisuliselt mitte keegi ei käi tiirus mõtestatud harjutamist tegemas kaugeltki nii sageli, kui peaks. Mina kaasa arvatud. Seega on mõistlik võimalikult palju tihendi vigu valemist välja võtta. Punatäppsihik teeb nt püstolist laskmise niivõrd palju lihtsamaks ja efektiivsemaks, et soovitan tänasel päeval igal võimalusel hankida optics ready kelguga püstol. Eriti neile, kellel silmadega probleeme on. Kõiksugu väikse salvega tagasihoidlikke raudsihikutega püstolid on minu arvates lihtsalt tänaseks aegunud tehnoloogia. Mõnisada säästetud eurot ei ole pikas plaanis seda väärt. Optics ready glock või CZ on väga hea valik ka nt siis, kui keegi kuskilt pakub poole odavamat PMi.
No nüüd läks lammutamiseks :lol: :lol: :lol: Väikse salvega kompaktpüstolil on vägagi oma koht olemas. Harjutada - jah. Konkreetselt PM on täiesti ok relv, eriti arvestades hinda ja kahtlemata võiks kapis olla. Ja mõni päris püstol ka :)
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Olen mingis lõimes juba kunagi meenutanud ajalugu ...
Lõuna-Aafrika instruktor 93.-ndal Kupi ja Võru KL meeste õpetamisel ütles ilusasti (peale kirutud PM-i proovimist) - Kui läheb laskmine hästi, siis on relv hea, kui aga kehvasti, siis on mees kehva!

Igal püstolil on OMA koht ajas ja ruumis.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Welber
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Welber »

vaad kirjutas: 31 Okt, 2025 11:15 ... Punatäppsihik teeb nt püstolist laskmise niivõrd palju lihtsamaks ja efektiivsemaks, et soovitan tänasel päeval igal võimalusel hankida optics ready kelguga püstol. Eriti neile, kellel silmadega probleeme on. Kõiksugu väikse salvega tagasihoidlikke raudsihikutega püstolid on minu arvates lihtsalt tänaseks aegunud tehnoloogia. Mõnisada säästetud eurot ei ole pikas plaanis seda väärt. Optics ready glock või CZ on väga hea valik ka nt siis, kui keegi kuskilt pakub poole odavamat PMi.
Äärmiselt õige. Kunagi, aastaid tagasi, kui ma käisin punatäpiga laskekatset tegemas, sest lugemisprillidega ei näe hästi märklauda ja ilma ei näe hästi raudsihikut, ja et mu käsirelvad ongi punatäpiga, siis läks siin ärplemiseks, et katset täpiga teha ei saa ja kle vana, kui sa pime oled, siis mida sa relvaga teed. Õnneks on üha rohkem neid, kes saavad aru, et kui on midagi, mis teeb su relvakasutuse tunduvalt kiiremaks ja täpsemaks, siis oleks mõistlik seda kasutada. Lisaks on täpiga sihtides lahti mõlemad silmad ja ümbruse nägemine kordades parem. PM-le muidugi täppi ei pane, sest see on suurem, kui PM ise.
PS. Punatäpile võiks täitsa eraldi teema relvade alla teha, mul oleks sinna huvitavat infot üles panna. Nt. millistele erinevate tootjate punatäppide sobivad millised jalad jne.
IMG_2196.jpeg
Bonis nocet, quisquis pepercerit malis.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline