Donald Trump JÄLLE president

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
lennumudelist
Liige
Kontakt:

Re: Donald Trump JÄLLE president

Postitus Postitas lennumudelist »

Kahjuks siis jälle juhtum, et Trump tegi tundepõhise otsuse, tegelikkusega kursis olemata. Tuumarelva katsetus on absoluutselt avastatav, maavärinaid ja gammasähvatusi ei saa peita.

Tundepõhine otsus võib antud juhul saata konkurentidele mõjuva signaali, aga seni kuni otsused pole reaalsusel põhinevad, võib tundepõhine otsus muutuda tunni jooksul.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Viimati ajas muidu ka päris palju jama. Lisaks veel intervjuu O'Donnelliga, kus ta ei osanud krüptosulile armuandmise kohta suurt midagi öelda peale selle, et "Me oleme krüptos maailmas number üks. See on tohutu tööstus." MAGA = Make America Great Again pooldajad on varem väitnud, et Ameerika suureks tegemine tähendab USA "taasindustrialiseerimist", tööstuse USA-sse tagasi toomist. Nüüd siis kuulutab nende president, kui uhke ta on "krüptotööstuse" üle :lol: . Farss.

Üldiselt, kõik vist saavad aru, et käes on aeg tola välja vahetada.

Rääkides sellest, et Hiina on USA-lt nii-öelda võtnud triljoneid dollareid, viitas Trump kahe riigi kaubandusbilansile, mis on kaldu Hiina kasuks. See vastab tõele, aga summad erinevad märgatavalt sellest, millest Trump rääkis. USA-Hiina kaubandusbilansi puudujääk oli 2024. aastal USA kahjuks umbes 263–295 miljardit dollarit aastas, mitte triljoneid dollareid. Eelmisel aastal eksportis Hiina üleilmselt ligi triljoni dollari võrra rohkem kaupu, kui importis. Seega pingutas Trump oma väidet esitades suurel määral üle.

Hiina lubas peatada uued haruldaste muldmetallide ekspordi piirangud kõigest üheks aastaks. See tähendab, et aprillis ja oktoobris kehtestatud uued ekspordipiirangud (mis laienesid varasemast rohkematele keemilistele elementidele ja tehnoloogiatele) ei rakendu USA-le ega selle tarneahelatele vähemalt kuni 2026. aasta lõpuni. Tegemist pole täieliku piirangute tühistamisega, vaid ajutise peatamisega. Rahvusvahelise energiaagentuuri (IEA) hinnangul toodab Hiina umbes 61% maailma haruldastest muldmetallidest ja töötleb neist umbes 90%. Need keemilised elemendid on vajalikud päikesepaneelide, nutitelefonide ja magnetite tootmiseks. Kuna Hiina kontrollib seesuguste metallide turgu ja Trump muudab pidevalt oma otsuseid, on USA ettevõtete tulevik ebakindel.

Trump rääkis CBS-ile antud intervjuus muu hulgas astronoomilistest välisinvesteeringutest, mis olevat tehtud tema praeguse ametiaja jooksul, mis on kestnud lühikest aega. See olevat Trumpi tollimaksude tõstmise poliitika otsene tulemus, sest välisettevõtted toovad tollide alandamiseks tootmise USA pinnale. „Seepärast on praegu Ameerika Ühendriikidesse investeeritud 17 triljonit dollarit,“ ütles Trump, nimetades seda ajaloo suurimaks välisinvesteeringute summaks. „Bideni valitsus teenis nelja aastaga alla triljoni. Meil on praegu üle 17 triljoni dollari ja praegu on mu üheksas ametikuu. Selleks ajaks, kui me lõpetame, arvan, et Ameerika Ühendriikidesse on investeeritud või investeeritakse üle 20 triljoni dollari.“

17 triljonit dollarit on väga vale summa. Välismaised otseinvesteeringud Ameerika Ühendriikidesse olid tänavu esimeses kvartalist tavapärasest tunduvalt väiksemad – kõigest 43 miljardit dollarit. Teises kvartalis suurenesid investeeringud märgatavalt – lausa 137%, 102 miljardi dollarini. Kahe kvartali peale teeb see kokku 145 miljardit dollarit, mis annab lootust, et aasta lõpuks koguneb pikaajalisest keskmisest suurem välisinvesteeringute kogusumma, ent see jääb kaugele maha 17 triljonist dollarist, mis Trumpi väitel on juba ligi üheksa kuuga kogunenud. Trumpi nimetatud välisinvesteeringute summa on 117 korda tegelikust suurem.
https://www.delfi.ee/artikkel/120414629 ... ja-suurelt .
President Donald Trumpi vihane reaktsioon korruptsiooniküsimustele tema intervjuu lõpus saates «60 Minutes» lõigati välja nii telesaate kui ka veebiversiooni montaažist.​ CBS näitas Trumpi intervjuu 28-minutilist versiooni televisioonis ja avaldas seejärel veebis 73-minutilise pikema versiooni, mida jagas ka Valge Maja konto «RapidResponse 47» platvormil X. Kumbki ei sisaldanud hetke, mil Trump kaotas enesevalitsuse, kui temalt küsiti küsimusi miljardäri kohta, kellele ta oli armu andnud pärast seda, kui Trumpi pere oli selle miljardäriga sõlminud kahe miljardi dollari suuruse krüptorahatehingu.

MAGA sotsiaalmeediakonto väitis, et tegu oli «Trumpi täieliku intervjuuga», mis ilmus «ilma, et kanal oleks seda monteerinud ja lõiganud». Saate «60 Minutes» YouTube’i kanalil avaldatud pikema versiooni all olnud toimetaja märkus siiski aga selgitas, et seda oli «selguse huvides lühendatud». Ometi ei sisaldanud ei tele- ega veebiversioon kogu pingelist vestlust krüptokorruptsiooni teemal ajakirjaniku Norah O’Donnelliga, nagu näitab saidil 60 Minutes Overtime avaldatud stenogramm. [...]

Intervjuu toimus reedel Mar-a-Lagos. Lõpuosas küsis O’Donnell Trumpilt, kas ta võib veel kaks küsimust esitada, nagu nähtub stenogrammist. Vestluse käigus viitas O’Donnell korduvalt ajasurvele ja aeg-ajalt katkestas Trumpi pikemaid vastuseid. «See tähendab, et nad kohtlevad mind õiglasemalt, kui ma luban,» ütles 79-aastane Trump CBSi stenogrammi järgi. «Ma tahan nüüd edasi minna... Nüüd on hea. Okei. Oh. Need võivad olla need küsimused, mida ma ei tahtnud. Ma ei tea. Okei, anna minna.»

Seejärel küsis 51-aastane O’Donnell Trumpilt tema armuandmiste kohta, keskendudes krüptomiljardärile Changpeng «CZ» Zhaole, kes vabastati septembris vanglast, kui oli end rahapesuseaduste rikkumises süüdi tunnistanud. Intervjuulõik, milles president väitis, et tal «pole aimugi, kes see mees oli, keda ta armuandmisega vabastas», enne kui endale kohe vastu rääkis, jõudis eetrisse, ent sellele järgnenud pahameel mitte.

«Ma ei tea, kes ta on,» väitis Trump CZ kohta. «Ma tean, et ta sai neljakuulise karistuse või midagi sellist ja ma kuulsin, et see oli osa Bideni nõiajahist.» Ajalehe Wall Street Journal andmetel oli CZ varem sõlminud kahe miljardi dollari suuruse tehingu Trumpi perekonna krüptorahaprojektiga World Liberty Financial.

Eetris olnud intervjuus küsis O’Donnell Trumpilt: «Kuidas te reageerite väidetele, et tegemist on justkui tasu eest osutatud teenusega?»

Mille peale Trump vastas: «Noh, asi on nii, et ma ei tea sellest midagi...»

Kui O’Donnell küsis uuesti, kas Trump ei muretse «korruptsioonimulje» pärast seoses CZ-le armuandmise ja perekondlike seostega, näitas stenogramm, et president muutus ärritunuks.

«Ma ei saa öelda, sest – ma ei saa öelda. Mind ei pane see muretsema. Ma ei... ma pigem ei tahaks, et sa seda küsiksid. Aga ma lubasin sul küsida. Sa just tulid ja ütlesid: «Kas ma võin veel ühe küsimuse esitada?» ja ma ütlesin jah. See on see küsimus...»

O’Donnell katkestas: «Ja te vastasite…», kuid president jätkas: «Mul pole midagi selle vastu. Kas ma lubasin sul seda küsida? Ma oleksin võinud ära kõndida. Ma ei pidanud sellele vastama. Ma olen uhke, et vastasin. Tead, miks? Me oleme krüptos...»

O’Donnell katkestas Trumpi uuesti, ilmselt korrates oma küsimust, ja Trump vastas: «Vabandust...», jätkates siis oma presidendilikku krüptoturundust, ilma et oleks korruptsiooniküsimusele otseselt reageerinud.

«Me oleme krüptos maailmas number üks,» rääkis Trump. «Teised tahavad seda olla. Nad võitlevad selle nimel nagu hullud. Aga meie oleme number üks, sest mina olen president. Me oleme krüptos number üks ja see on ainus, mis mulle korda läheb – ma ei taha, et Hiina või keegi teine selle ära võtaks. See on tohutu tööstus.»
https://kultuur.postimees.ee/8354839/ee ... evalitsuse
USA presidendi Donald Trumpi toetus on langenud tema teise ametiaja madalaimale tasemele, selgub uudistekanali CNN tellitud küsitlusest. Uuringu kohaselt oli 37 protsenti vastanutest Trumpi tegevusega presidendina rahul ning 63 protsenti rahulolematud. Viimati olid Trumpi toetusnäitajad sama madalad tema esimese ametiaja lõpus pärast 2019. aasta novembris saadud valimiskaotust ja 2020. aasta 6. jaanuari rahutusi. Tookord korraldatud küsitluses oli tema tegevusega rahul 34 protsenti ja rahulolematu 62 protsenti vastanutest. CNN-i mitme erineva küsitluse keskmise järgi on Trumpiga rahul 40 protsenti vastanutest ning 59 protsenti on rahulolematud.

Küsitlusele vastas veidi üle 1200 täiskasvanu veebis ja telefoni teel. Veamarginaal on umbes kolm protsendipunkti mõlemas suunas.
https://maailm.postimees.ee/8354922/cnn ... e-tasemele
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kriku kirjutas: 04 Nov, 2025 8:54Üldiselt, kõik vist saavad aru, et käes on aeg tola välja vahetada.
Oleks loogiline, kui ta 2027. aastal ära koksataks - siis saaks Vance piisavalt aega, et presidendi positsioonilt õiglase raevu kampaaniat teha. Aga pole muidugi selge, kas taat nii kaua välja veab.
JimLaheyUnlimited
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas JimLaheyUnlimited »

Kui Trump ära koksataks, siis oleks vabariiklastel oluliselt lihtsam - saaks süüdistada kõiges Trumpi. Kui Trump oleks elus, siis oleks keeruline leida põhjust, miks kõik hullem kui Bideni ajal.

https://thehill.com/homenews/administra ... al-forces/
Võimalik kandidaat Vance arvab, et tulnukate asemel võib tegu olla hoopis inglitega
“Is it aliens or is it our guardian angel, or is it aliens or is it a not so guardian force that doesn’t care about us or in fact actively wishes us harm?” Vance continued. “I don’t know the answer to that question. What I try to do is I try to say my prayers, I try to be as good of a person as I can be and I try to do a good job. And, hopefully, that’s all I need to do.”
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Selliste käkkide korraldamine on vesi Trumpi ja tema pooldajate veskile :( .
Briti rahvusringhäälingu endine nõunik Michael Prescott koostas sisemise memo, milles süüdistab oma varasemat tööandjat vaatajate eksitamises. Prescotti lekkinud memos seisab, et BBC monteeris Donald Trumpi 6. jaanuari kõnet viisil, mis jättis mulje, nagu president oleks õhutanud rünnakut Kapitooliumi vastu.

Nädal enne viimaseid USA valimisi oli eetris BBC legendaarne uuriva ajakirjanduse saade "Panorama", mis kajastas Trumpi 6. jaanuaril 2021 peetud kõnet. Lõigatud klipis näidati lõiku, kus Trump õhutas rahvast minema Kapitooliumile ja siis seal ägedalt võitlema. Tegelikult ütles Trump need kaks lauset erinevatel aegadel ning ka kontekst oli teine. Trump ütles, et kõnnib koos oma toetajatega ja soovib, et nad teeksid oma hääle rahumeelselt ja patriootlikult kuuldavaks. Ligi tund aega hiljem esitas Trump aga oma valeväiteid valimiste võltsimise kohta ning ärgitas siis oma toetajaid ägedalt võitlema. BBC ei andnud vaatajatele märku, et kaadreid oli lõigatud ja kohandatud. Taustal kõlas veel sünge muusika.

Prescott tõstatas oma mured ning ajalehe The Telegraph poolt avaldatud memos seisab, et saade pani Trumpi ütlema asju, mida ta tegelikult kunagi ei öelnudki. See saavutati klippide kokkulõikamise teel ning Prescott süüdistab nüüd BBC-d vaatajate eksitamises.
https://www.err.ee/1609847274/lekkinud- ... -vaatajaid
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist