Kuulujutt tankist

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
weiks1
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas weiks1 »

skeletondude kirjutas:
weiks1 kirjutas:...seda kraanat ei saa mingi väega sealsel soisel maapinnal takistada maa alla vajumast.
Ikka saab!Kuidas siis terve Tartu vanalinn seisab puupalkide peal? :wink:
Paar puulahmakat selle alla ja ongi kogu lugu.
Nii lihtsalt see ikka ei lähe, et palgid alla ja tõstame. Oleks see asi nii lihtne olnud oleks see masin juba liidu ajal välja tõstetud.
:wink:
õppind mehed, suured riistad!!!
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Eks võib muiata küll mõtte peale, kuda juba sellise plekkpea lingitud monstrumi toomine sinna järve äärde välja peaks nägema. Puulahmakad peaks kujutama ikka õige mitme meetri pikkusi-laiusi ja mitmekihilisi palkidest parvi, mis tuleb kohapeal kokku klopsida.

Kas tanki ja muda vahele kuidagi vett ei anna pumbata, et libedamalt välja tuleks? Ja kas aeglaselt tõmmates ei tule nii tank kui saabas mudast välja suht kergelt? (kujutan ette, et selle tõmbamise raskuse määrab muda voolavus ja see kiirus, kui kiiresti ta voolab väljatõmmatava asja asemele)
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
holt
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas holt »

jah kindlasti määrab mudast-savist saapa kättesaamise kerguse just see, kas selle saapa asemele õhk või vesi pääseb või mitte, kui tankile sinna mingite torudega survevesi alla lüüa, siis oleks sellest suur abi.
tere
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tere »

see puhuks ju toitesoolad üles ja järv hakkaks veel rohkem kinni kasvama, kui ilma veepuhurita!
telik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas telik »

pilte äntu sinijärvest.
http://www.hot.ee/icedive/003/ice003.htm
http://www.hot.ee/nightdive/001/night001.htm
pilt äntu 29 on vist see koht, kus peaks väidetavalt tank olema. vee temperatuur aukudes on aasta läbi alates +2-st kraadist. tanki ega muud militaarset pole ma seal näinud, aga kalu ja ilusat loodust on seal küllaga.
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Mis seal 46 ja 47 pildi peal on?
weiks1
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas weiks1 »

Tund tagasi kuulsin ühte päris huvitavat asja selle nn. äntu tanki kohta, nimelt olla tankiga samasse järve sisse sõitnud ka üks linttraktor. kuskil 30 aastat tagasi oli veel kabiini nurk välja paistnud.
õppind mehed, suured riistad!!!
telik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas telik »

Soobel kirjutas:Mis seal 46 ja 47 pildi peal on?
järve ääres on mitu laagripaika-lõkkeplatsi, eks sealt satub igasuguseid asju järve, mida süüa ei kõlvanud. näiteks olen näinud järves kanamuna, teksapükse jne. seal pildil on vist konservikarp.
potentate
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas potentate »

Tank ei vääri sellise ilusa järve ära lõhkumist! Mingite kuradi okupantide raua pärast sellist ilusat kohta ära lõhkuda oleks patt küll!
Las mädaneb seal maa all!
Heiki
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Heiki »

Ei tahaks legendi murda, kuid Äntu Sinijärv on juba mõned aastad tagasi minu silme all korduvalt üle kontrollitud, konkreetselt sellesama seadmega millega tuvastati "Sedunovi tanki" asukoht. Seadme tööraadius on 30 m ja tanki suuruse metalleseme mahu tuvastab selliselt kauguselt eksimatult. Mätasjärve tankile reageeris juba eemalt, kõrge kalda pealt.
Sinijärve läbimõõtu arvestades piisas täiesti kaldaid mööda jalutamisest. Tulemus - selles järves ei ole mitte midagi. Käisime ka kõik ülejäänud selle piirkonna järved läbi ajendatuna Äntu tanki legendist. Tulemus oli nagu enamikel taoliste lugude kontrollimisel ümmargune null.
Mis muidugi ei välista et seda tanki ei ole seal kunagi olnud. Kohas kus Sinijärve põhjapoolne nurk saab kokku metsasihiga, vedeles järve kaldal rebenenud tross. Kuid ka seal ei reageerinud seade peale trossi mitte millegile.
Front Line Eesti MTÜ
www.front-line.ee
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Ehk et võib teha kokkuvõtte: mõned mehed on jah näinud tanki toru vee seest turritamas. Teised mehed on jah näinud vene sõjaväelasi ja masinaid sealt midagi sikutamas. Aga siit läheb asi lahku: väidetakse, et nad ei saand sealt midagi... Aga said siiski. Vähemalt mina ei suuda kuidagi välja mõelda, kuda võiks sattuda katkine tross järve äärde.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

rääkisin tuttavaga, kes sealkandis elab. tema vaid kehitas õlgu ja kutsus kohale, et võib ise näidata, kus see istub. ta seal kanuuga sõitnud ja teadvat täpselt, kus ja mis suunas vaatama peab. peaks vist ära käima. muidugi ei saa mürki võtta, et ta ikka tanki seal näeb. võib ka muu kola olla.
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Nüüd tuli hoopis üks raudteefänn jutuga, et Elva külje all Vaikses järves olla tank ja lennuk. Ja tema olla kuulnud seda mitmest allikast.

Noh, Tamsal käis andmine, tanke seal liikus küll vist? Äkki on mõnel kamraadil mahti, kel see peenemat sorti metalliotsija olemas, mis suurematest monstrumitest juba kaugelt märku annab, et korra läbi käia. Ise olen paar korda seal ujumas käind, umbjärv, soised kaldad, kasvab vaikselt kinni...
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

kui ma õigesti mäletan, siis kuskilt elva lähedalt, mingist tiigist koukisid vist ugandi klubi tüübid persetäie mingi juppideks lastud saksa tanki juppe välja. võibolla sama koht
Heiki
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Heiki »

Satakas kirjutas:kui ma õigesti mäletan, siis kuskilt elva lähedalt, mingist tiigist koukisid vist ugandi klubi tüübid persetäie mingi juppideks lastud saksa tanki juppe välja. võibolla sama koht
http://www.hot.ee/legendiotsija/ugandi_tamsa.html
Front Line Eesti MTÜ
www.front-line.ee
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline