REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Kõik geniaalne on(gi) lihtne - niisama lihtne nagu see arvamuslugu siin all :|

Meie feminiseerunud koolist toodetud // uusmarksistlikest ülikoolidest edasiküpsetet vasakliberastlik rämps ongi see põhiline jõud, mis meil täna oma paduindividualistlik-hedonistlikust (ja ühiskonna vajadusi eitavast) positsioonist lähtuvalt corona ohjamisega seotud õigustet piirangute vastu ajulagedalt mässab (isegi siin foorumis muideks).

Lihtsalt minu arvamus - aga terve psühholoogiadoktor näikse minuga üsna nõus olevat :twisted:
Avo-Rein Tereping: eestlase "mina" annabki koroonale rohelise tee

Eestis on diskussioon maskikandmise vajalikkuse üle olnud üsna loid ja põhiliselt käinud meedias, kuid mujal toimunud piirangutevastaste meeleavalduste kaja on meilegi jõudnud.

AVO-REIN TEREPING
psühholoogiadoktor

Eks see meenutab mõnevõrra muidki ühiskonda erutanud sündmuste peegeldusi Eestis. Ikka väikses hilinemisega, kuid ei saa ju vaiki olla, tahaks ka maailmasündmustele kaasa laulda!
Nii paiskus meilgi rahuolematus piirangute ja kohustusliku maskikandmise vastu välja möödundreedesel meelavaldusel. Eks selleks oli ka põhjusi. Maskide vajalikkuse ja efektiivsuse kohta oli meil juba COVID-19 esimese laine ajal piisavalt vasturääkivaid signaale. Isegi mõned meedikud väitsid, et maskist ei ole nakkuse leviku piiramisel mingit kasu (ometi ei kujuta keegi ette, et operatsioonisaalis oleks kirurg ja ülejäänud brigaad maskideta).
Sestap hakkasid levima vandenõuteooriad ja noh, inimõiguste piiramine (loe: MINU õiguste ja vabaduse piiramine) on ikka olnud universaalseks argumendiks mistahes piirangute vastu. Muidugi olevat mask kasulik valitsusele, kes tahtvat sel viisil rahvale suukorvi pähe tõmmata nagu koertele.
Maskide kasutamiseni meditsiinis jõuti nii praktilise kogemuse kui teadusuuringute kaudu. Kuna pandeemia tõttu kasvas nõudlus maskide järele sedavõrd, et nende tootmise ja tarnega olid tõsised raskused, siis tulid ka soovitused maske ise teha. Ja loomulikult ka kahtlused nii nende efektiivsuses kui maskide mõttekuses üldse.

Kaitseb ikka

California ülikooli ja Mount Sinai meditsiinikooli erinevate erialade teadurite (füüsikud, keemikud, meditsiiniteadlased) grupp võttiski ette uuringu, et võrrelda ja hinnata erinevate maskide ja ka kodus tavalisest t-särgist isetehtud kaitsemaski efektiivsust. Selleks viidi läbi rida eksperimente ja mõõdeti nii maskita kui erinevate maskidega katseisiku poolt väljahingatavas õhus sisalduvaid peenosakesi läbimõõduga 0,5 - 5 μm. Tulemused olid järgmised
** Kirurgilised maskid ja respiraatorid KN95 vähendasid peenosakeste eraldumist rääkimise ja köhimise ajal keskmiselt vastavalt 90% ja 74%, võrreldes nende emissiooniga ilma maskita.
** Paberist ja puuvillasest riidest (kaks kihti tavalise t-särgi materjali) isetehtud maskid vähendasid mikroosakeste emissiooni hingamise ja rääkimise ajal. Köhimisel aga mikroosakeste hulk suurenes. Mitte väljahingatavas õhus olevate osakeste tõttu, vaid lõualuu liikumisest tekkival hõõrdumisel materjalist rebenevate ebemete tõttu.

Kokkuvõttes märgivad autorid, et maski kandmine (sõltumata selle materjalist) vähendab selle kandja poolt levitatavaid mikroosakesi, seega maski kandmine kaitseb ümbritsevaid inimesi võimalike patogeenide eest. Kuid korduvkasutatavate ja isetehtud maskide puhul sõltub nende efektiivsus kasutatavast materjalist. See peaks olema niisugune, mis ei anna hõõrdumisel omalt poolt mikroosakesi. Korduvkasutusega maske tuleb pärast kasutamist tingimata pesta, et välja loputada kogunenud mustus ja materjali enda peenosakesed.
Uuring on avaldatud ajakirjas Nature. Selle ajakirja reiting on kõrge ning selles publitseeritakse vaid niisuguseid uuringuid, mis on läbinud eelretsenseerimise kaudu tõsise kvaliteedikontrolli.

Individualismi paine

Olgu lisatud veel üks tähelepanek. Maskivastaseid suuri väljaastumisi on toimunud nii Saksamaal, USAs, Inglismaal ja mujalgi Euroopas. Kuid mitte Jaapanis, Hiinas, Hong Kongis, Taiwanis ega mujal Kagu-Aasia riikides. Kas seal siis ei häirigi kedagi isikuvabaduste piiramine?
Erinevus on kultuuris. Need riigid on oluliselt vähem individualistlikud võrreldes Lääne-Euroopa riikide ja USA-ga. Kui jaapanlane või hiinlane kannab maski, siis sagedamini sellepärast, et mitte nakatada kaaskodanikke. Siis kui tunneb ennast nohusena või kipitus kurgus ajab köhima. Sellepärast kohtab seal maski kandvaid inimesi ka siis, kui epideemiat ei olegi.

Maskikandja hoolib teistest. Kuid miitingu osalised ja teisedki neile kaasatundjad - nii intervjuude kui loosungite põhjal otsustades mõtlesid ennekõike enda mugavustele. Mina tahan olla vaba, see on minu keha. Mina otsustan.
Aga teised, kes seetõttu kannatavad? Ah, mis see minu asi on! MINA tahan!

P.S.
tegelt on ju üllatav, et EPL üldse midagi sellist avaldada julges :lol:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

Borja kirjutas:tegelt on ju üllatav, et EPL üldse midagi sellist avaldada julges :lol:
Ei tea miks EPL peaks kartma midagi sellist avaldada?
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

hjl85 kirjutas:Akf Kriku: Mida see tabel siia puutub? Mis vahet on kas olen inimesest kainena 1m kaugusel või olen seda purjus olekus? Loeb kaugus isikust aga mitte tarbitud kogus. Jutt käis laua taga istumisest. Seega ongi vahe viiruse nakkumise seisukohalt ümmargune null.
Kuidas seda sulle viisakalt öeldagi... Ma olen varem elus pidanud nii palju vestlema inimestega, kes arvavad, et alkohol neile ei mõju ega nende käitumist ei muuda, et üht vestlust veel sel teemal ei viitsi pidada.
hjl85 kirjutas:Mida see annab-lõpuks hakkab suurem mass lihtsalt vastu.
Millele vastu? Pannakse koolid kinni, siis murravad kangidega koolidesse sisse nagu Savisaar võilattu ja hakkavad ise tunde andma või? Päris rumalusi pole ka mõtet kirjutada.
hjl85 kirjutas:Teile nagu ei taha kohale jõuda, et ei saa tänapäeval nõuda inimestel enda ohverdamist ilma midagi vastu andmata.
"Eneseohverduse" oled sa välja mõelnud. Kui kedagi üldse siin praegu ohverdatakse, siis neid, kes koroonasse surevad või kopsukahjustuse saavad :| Nemad ei ohverda aga ennast, neid ohverdavad sinusuguse mõtteviisiga isikud.
hjl85 kirjutas:"Merkel promised that firms hit by the new measures would receive economic support. Companies with up to 50 employees and the self-employed will receive 75% of their income in support".We will compensate affected companies, institutions and clubs," she said
https://www.dw.com/en/coronavirus-germa ... a-55421241
Suurema osa töötajate kohta see ei käi.
UK-hüvitab 80% palgast neile, kes corona tõttu tööst eemal
https://www.gov.uk/guidance/coronavirus ... annot-work
If your employer has less or no work for you because of coronavirus, they could get a Coronavirus Job Retention Scheme grant to help them to carry on paying you.
This is known as being put ‘on furlough’ or ‘on flexible furlough’, and means that you’ll get at least 80% of your normal pay.If your income is reduced because of these changes, you might be able to get regular payments to help.
Pole päris täpne:
Your employer can claim 80% of your usual salary for hours not worked, up to a maximum of £2,500 per month.
https://www.gov.uk/guidance/check-if-yo ... ion-scheme

2500 naela kuus on max. 85% keskmisest palgast, aga loomulikult asi seegi.
hjl85 kirjutas:Saksamaast veel:
https://home.kpmg/xx/en/home/insights/2 ... covid.html
A lease contract cannot be terminated by the landlord if the tenant is in default with its monthly rent payments in the period from 1 April 2020 until 30 June 2020 due to the effects of the COVID-19-Pandemic.
The tenant shall compensate the rent arrears until 30 June 2022 at the latest. In the event of a dispute, the tenant must substantiate that the non-payment was based on the effects of the COVID-19-Pandemic.
See oli kusjuures päris asjalik meede.

Aitäh viidete eest!
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Ma ei saa aru milleks on vaja niiviisi trollida ?
Trollida? Minule kõlas see pigem irooniana.
T.

Lisa. AKF . Loomake.Loe mõttega, Milline lause. No ei suuda ju vastamatta/kommenteerimatta jätta . Artikkel maskidest, pofik temaga ,aga sissejuhatav lause vajas mitu korda läbi/üle lugemist 8)

Tsiteerin : "Meie feminiseerunud koolist toodetud // uusmarksistlikest ülikoolidest edasiküpsetet vasakliberastlik rämps ongi see põhiline jõud, mis meil täna oma paduindividualistlik-hedonistlikust (ja ühiskonna vajadusi eitavast) positsioonist lähtuvalt corona ohjamisega seotud õigustet piirangute vastu ajulagedalt mässab (isegi siin foorumis muideks :lol: )."
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

Avo-Rein Tereping: eestlase "mina" annabki koroonale rohelise tee

Individualismi paine

Olgu lisatud veel üks tähelepanek. Maskivastaseid suuri väljaastumisi on toimunud nii Saksamaal, USAs, Inglismaal ja mujalgi Euroopas. Kuid mitte Jaapanis, Hiinas, Hong Kongis, Taiwanis ega mujal Kagu-Aasia riikides. Kas seal siis ei häirigi kedagi isikuvabaduste piiramine?
Erinevus on kultuuris. Need riigid on oluliselt vähem individualistlikud võrreldes Lääne-Euroopa riikide ja USA-ga. Kui jaapanlane või hiinlane kannab maski, siis sagedamini sellepärast, et mitte nakatada kaaskodanikke. Siis kui tunneb ennast nohusena või kipitus kurgus ajab köhima. Sellepärast kohtab seal maski kandvaid inimesi ka siis, kui epideemiat ei olegi.

Maskikandja hoolib teistest. Kuid miitingu osalised ja teisedki neile kaasatundjad - nii intervjuude kui loosungite põhjal otsustades mõtlesid ennekõike enda mugavustele. Mina tahan olla vaba, see on minu keha. Mina otsustan.
Aga teised, kes seetõttu kannatavad? Ah, mis see minu asi on! MINA tahan!
See on nüüd küll doktori poolt pöidla võrdlemine teatud muu asjaga ja väga lihtsustatud.
Selle sama, praegu nii paha individualismi pealt, hakkasid eestlased talusid päriseks ostma "MINA tahan oma maad!"
Selle sama individualismi pealt vallutati Metsik Lääs "MINA tahan oma maad!"
Kõik need, kes kuulutati Nõuka ajal kulakuteks olid kah individualistid "MINA tahan oma maal hästi elada!"
Kuidas see oligi, et II maailmasõja ajal kirjutati Berlini, et eestlastel on kama suurtest ideedest, nemad sõdivad ainult oma talu pärast "MINA tahan oma maad!"

Jaapanis, Hiinas ei ole mitte kunagi olnud sellist individuaalset vabadust.
Jaapanis sõdalane, keda tabas ebaõnn jääda ilma isandata, otsis esimesel võimalusel isanda, et jälle samurai olla. Vähesed valisid isandata sõdalase - ronini tee.

Marxism ja individualism ... Minu arust, noh kas või kõigis ida bloki maades "Kõigi maade proletaarlased ühinege!" ei olnud soositud mitte mingisugune individuaalne vabadus vaid kõik kollektiivi heaks ja kõik nii nagu isake Stalin või mõni muu suur punane seltsimees ette nägi. Ja kogu selle aja vaatasime Soome telekast lääne filme ja unistasime individuaalsest vabadusest.

Kogu Lääne ühiskond on ülesehitatud individuaalsele vabadusele, koos oma plusside ja miinustega.
Seda ei saa nüüd nipsust kohe muuta.

Vabadus ja turvalisus on vastandid.
Mida rohkem vabadust, seda ebaturvalism. Mida turvalisem, seda vähem vabadust. Mitte ainult indiviidi tasandil. Ka sellises küsimuses nagu, et kui palju Individuaalsest suveräänsusest ja vabadusest ollakse valmis andma Brüsselile, et oleks ilus ja turvaline elu Euroopa Liidus.
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Sektor gazovoi ataki
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sektor gazovoi ataki »

EESTI
kuupäev/testide arv (posit testide arv)/positiivsete testide % testide üldarvust/ inimesi juhitaval hingamisel/ surmad/ haiglaravil/nakatunuid viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta

11.11/ 4851 (+130)/ 2.7 %/ 6/ 76/ 63/ 144 (diagnoositud haigete arv ületas 6500 piiri; hakkas kehtima tervishoiualane hädaolukord)
12.11/ 5277 (+376)/ 7.1 %/ 6/ 76/ 68/ 166 (diagnoositud haigete arv ületas 6800 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 2200)
13.11/ 4820 (+258)/ 5.4 %/ 5/ 80/ 72/ 178 (diagnoositud haigete arv ületas 7100 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 2300)
14.11/ 5805 (+264)/ 4.5 %/ 5/ 80/ 75/ 188 (diagnoositud haigete arv ületas 7400 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 2500)
15.11/ 5238 (+225)/ 4.3 %/ 5/ 81/ 84/ 199 (diagnoositud haigete arv ületas 7600 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 2600)
16.11/ 3508 (+210)/ 6.0 %/ 7/ 81/ 84/ 211 (diagnoositud haigete arv ületas 7800 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 2700; valitsus kehtestab liikumisvabaduse ja lahtiolekuaja piirangud, maski kandmine soovituslik)
17.11/ 5287 (+184)/ 3.5 %/ 6/ 84/ 85/ 218 (diagnoositud haigete arv ületas 8000 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 2900)
18.11/ 5539 (+270)/ 4.9 %/ 6/ 85/ 99/ 223 (diagnoositud haigete arv ületas 8300 piiri)
19.11/ 7152 (+409)/ 5.7 %/ 7/ 86/ 112/ 244 (diagnoositud haigete arv ületas 8700 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 3200)
20.11/ 6856 (+361)/ 5.3 %/ 10/ 87/ 119/ 253 (diagnoositud haigete arv ületas 9000 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 3300)
21.11/ 5437 (+305)/ 5.6 %/ 8/ 87/ 119/ 258 (diagnoositud haigete arv ületas 9300 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 3400)
22.11/ 4944 (+348)/ 7.0 %/ 7/ 88/ 146/ 270 (diagnoositud haigete arv ületas 9700 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 3500)
23.11/ 3735 (+232)/ 6.2 %/ 8/ 92/ 154/ 278 (diagnoositud haigete arv ületas 9900 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 3700)
24.11/ 4090 (+202)/ 4.9 %/ 8/ 94/ 147/ 284 (diagnoositud haigete arv ületas 10000 piiri; valitsus kehtestab maski kandmise kohustuse ja 2+2 reegli avalikes siseruumides ja ühistranspordis, piirangud spordile sisetingimustes)
25.11/ 5731 (+383)/ 6.7 %/ 7/ 97/ 163/ 303 (diagnoositud haigete arv ületas 10500 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 4000)
26.11/ 5645 (+412)/ 7.3 %/ 7/ 99/ 183/ 306 (diagnoositud haigete arv ületas 10900 piiri;)
27.11/ 5367 (+367)/ 6.8 %/ 6/ 104/ 182/ 314 (diagnoositud haigete arv ületas 11300 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 4100)
28.11/ 5738 (+375)/ 6.5 %/ 6/ 109/ 180/ 322 (diagnoositud haigete arv ületas 11600 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 4200; piirangud statsionaarsete istekohtadega siseruumides toimuvatele üritustele)
29.11/ 5278 (+355)/ 6.7 %/ 7/ 112/ 191/ 332 (diagnoositud haigete arv ületas 12000 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 4400)
30.11/ 3934 (+255)/ 6.5 %/ 11/ 118/ 203/ 335 (diagnoositud haigete arv ületas 12300 piiri)
01.12/ 4154 (+191)/ 4.6 %/ 12/ 121/ 206/ 336 (diagnoositud haigete arv ületas 12400 piiri)
02.12/ 6439 (+523)/ 8.1 %/ 11/ 122/ 206/ 355 (diagnoositud haigete arv ületas 13000 piiri; aktiivseid haigusjuhte on üle 4700)
03.12/ 5402 (+451)/ 8.3 %/ 12/ 123/ 218/ 358 (diagnoositud haigete arv ületas 13400 piiri)

Lisan punasega ka kriitilised piirid: posit testide arv päevas üle 50; positiivsete testide % testide üldarvust päevas üle 2 %; nakatunuid viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta üle 60.

Viimase 14 päeva keskmine posit testide arv testide üldarvust oli 6.5 % ja mediaan 6.6 %. Hinnanguliselt on aktiivseid haigusjuhte 4760 ehk siis nii palju inimesi on viimase 14 päeva jooksul andnud positiivse proovi. Üks varasema testitulemuse tühistamine.

Nakatunuid viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta (02.12.20 seis): Ida-Virumaa 835; Harjumaa 401; Tartumaa 309; Põlvamaa 239; Võrumaa 203; Läänemaa 186; Viljandimaa 182; Valgamaa 153; Hiiumaa 150; Raplamaa 141; Lääne-Virumaa 133; Jõgevamaa 130; Pärnumaa 125; Järvamaa 86; Saaremaa 76.
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

Akf Kriku.? Alkohol muidagi muudab käitumist aga kui seltskond X istub lauas üksteisest meetri kaugusel siis nende joodav alkoholi kogus ei muuda kuidagi viiruse levimist!! Mitte kõige vähemalgi määral. Kus ma olen kirjutanud, et alkohol ei muuda inimeste käitumist?

Suurem mass hakkab vastu-see ei olnud koolide kohta vaid kui neilt võetakse elatus ära. Leib laualt.
Ise ju nõuad enesoherdust-olge ilma tööta aga ülduse heaolu nimel. Kuidas seda muudmoodi nimetada.
Seda ma olengi püüdnud koguaeg kirjutada-riik pangu meetmed paika kuidas inimesi aidata. Inimloomus on kord selline, et oma p..e on ikka lähemal ja oma perekond vajab toitmist esimeses järjekorras. Aga ei saa kehtestada piiranguid ja öelda inimestele-vaadake ise kuidas hakkama saate. Meeleheitel inimesed teevad mida iganes, et toit lauale saada.
Meetmed on lihtsad-palgatoetused uuesti, intressimaksete peatamine, pankadele keeld eluasemete sundvõõrandamisele jne. See vähendab inimestel stressi ja kartusi oma tuleviku osas ning kõik on õnnelikud. Kuid praegu jäetakse kõik hotellide, restoranide jne töötajad jumala meelevalda. paljud neist on andnud firma laenudele isiklikud käendused jne. Kui külmutatakse ühe sektori sisuline töö siis aidaku, et teine sektor -pangad ja ülesostjad.-nende õnnetusest kasu ei lõikaks (loe-odavalt eluasemete äravõtmised jne). Sest antud juhul need isikud raskustes süüdi ei ole.
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

tympsa kirjutas:
maksipoiss kirjutas:
hjl85 kirjutas:: Ning viirus levib jah ainult peale kella 22 :))))
Valitsusel on kindlad andmed , et va koroona on kaks tundi varem levima hakanud ja just baarides ja restoranides. :)
Ma ei saa aru milleks on vaja niiviisi trollida ? Või ongi inimesed nii rumalad,et ei suuda näha elementaarseid seoseid ?

Meelelahutuskohtade sulgemine k. 22 annab selle,et seal läbupidusid enam ei toimugi . Need lõbustuskohad muutuvad samasuguseks nagu kohvikud / dinerid . Mõned inimesed lähevad sööma,teised istuvad tunnikese sõbraga kohvitassi ja 80 cl konjakipitsi juures, kuid ei mingit mäluauku joomist, tantsu ega tralli ,amelemist ja suudlemist,tunglemist baarileti ääres, röökimist üle mürtsuva tümaka ei ole,sest õhtul k 17 keegi sellega pihta ei hakka kui juba k 22 peab lõpetama .

Asutusi ei sulgeta,kuid muutub väga oluliselt nende profiil ja ka klientuur. Mõned panevad võib-olla ise oma äri niikauaks kinni kuni seal jälle raju pidu saab pidada .
Ja kuidas kõike sinu kirjeldatud ei ole võimalik kuni kella 22-ni teha? jah väheneb kindlasti aga ega sellepärast tegemata ei jää.
Ning inimesed muudavad enda käitumist vastavalt vajadustele. Kui enam kella 22-04 juua ei saa siis alustatakse laupäeval kell 17 ja juuakse kella 22. Ning saab tantsud ja kõik muu peetud. Edasi minnakse hotelli või sõbra juurde korterisse või renditud turismitalusse pidutsema.
Ning mis ajast on tantsimine ja napsu võtmine läbupidu? Kas lihtsalt pidu on morsi ja toolil istumisega?
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

hjl85 kirjutas:Kui külmutatakse ühe sektori sisuline töö siis aidaku, et teine sektor -pangad ja ülesostjad.-nende õnnetusest kasu ei lõikaks (loe-odavalt eluasemete äravõtmised jne). Sest antud juhul need isikud raskustes süüdi ei ole.
Ma näen siin postituses IVA..
Mis on (mulle) natsa kummaline - sest harilikult ma selle aliase postides iva ei näe :?

Aga olgu - ehk on(gi) siin asi lihtsalt selles, et (skandinaavia-)pankade püha lehma es tohi siin kartulivabariigis ju juba iidamast-aadamast saati mitte puttuda :roll: :twisted:
wudu kirjutas:..
Siin ma küll IVA ei näind - lihtsalt vesi vaikselt vulises, sull-sull, sull-sull :oops: :lol:
Viimati muutis Tundmatu sõdur nr. 4, 03 Dets, 2020 22:16, muudetud 1 kord kokku.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Borja kirjutas:Meie feminiseerunud koolist toodetud // uusmarksistlikest ülikoolidest edasiküpsetet vasakliberastlik rämps ongi see põhiline jõud, mis meil täna oma paduindividualistlik-hedonistlikust (ja ühiskonna vajadusi eitavast) positsioonist lähtuvalt corona ohjamisega seotud õigustet piirangute vastu ajulagedalt mässab (isegi siin foorumis muideks).
Kas too rämps on nõnda kindlalt tollest servast? Sotsioloogid noist ülikoolidest saaksid asjale valgust heita.
Foorumis saaksid moded nii kustutatud kui jäetud kommentaaride ja nende kirjutajate võimalikul maailmaavatel rohkem kindlamalt väita. Ah, hoiame aega kokku ja läheme sisulisemalt edasi.
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

Borja kirjutas:
Siin ma küll IVA ei näind - lihtsalt vesi vaikselt vulises, sull-sull, sull-sull :oops: :lol:
Vot kui tore. Need doktori kiidetud jaapanlased ja hiinlased leiaks, et vaikse vee sulina saatel oleks väga hea mediteerida, pea mõtetest tühjaks teha. Tuleb igati kasuks.
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

hjl85 kirjutas:
Madis Reivik kirjutas:hjl85, selleks ongi vaja tervet süsteemi nagu enne kirjeldasin, mis võtaks madalamaks seda "kodu kaotamise riski".
Praegune seltskond seal valitsuses ei ole võimeline mingeid meetmeid välja töötama ja kõik läheb isevoolu (allavett) teed.
Absoluutselt. Seda ju olengi koguaeg kirjutanud. Kuid mõned Akf-d väidavad, et paneme kinni ja kanatame ühiselt ning ohverdame end teiste nimel. Nii need asjad enam tänapäeval ei käi.
Palun: peatagu intressimaksed, maksku 70% käibest, keelaku kodudest väljatõstmised jms ning keegi ei protesteeri kuskil. Aga mitte, et lihtsalt: kannatagu ja ohverdau millegi suurema nimel. Me ei ela kommunismis kus koguaeg ohverdati ja kannatati "suurema ja helgema tuleviku" nimel
Ärgem unustagem seda, et see "praegune seltskond seal valitsuses" on selline, et juhtumisi on ühel võimuerakonnal veel eelmistest valimistest üle poole miljoniline võlg kukil. Aga järgmised valimised on juba tulekul. Selge see, et niisugune erakond (kuhu juhtumisi kuuluvad ka tervishoiuala- ja peaminister) ootab igasugu annetusi ja soodustusi nagu rebane oina mune ja loomulikult ei taha kehtestada mingeid selliseid piiranguid, mis mõne potentsiaalse annetaja-ärimehe mõnest dividendimiljonist ilma võiks jätta. Väga ohtlik tendents kriisiolukorras tegelikult.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
MulK77
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas MulK77 »

Borja kirjutas:
hjl85 kirjutas:Kui külmutatakse ühe sektori sisuline töö siis aidaku, et teine sektor -pangad ja ülesostjad.-nende õnnetusest kasu ei lõikaks (loe-odavalt eluasemete äravõtmised jne). Sest antud juhul need isikud raskustes süüdi ei ole.
Ma näen siin postituses IVA..
Mis on (mulle) natsa kummaline - sest harilikult ma selle aliase postides iva ei näe :?

Aga olgu - ehk on(gi) siin asi lihtsalt selles, et (skandinaavia-)pankade püha lehma es tohi siin kartulivabariigis ju juba iidamast-aadamast saati mitte puttuda :roll: :twisted:
Minu arust on siin enamusel mingi iva,kui lihtsalt vaadata suurt pilti ja natuke ka pildi kastist välja :D
Aga usun siiralt et kõik foorumi kasutajad siis on nõus ühe asjaga,nimelt et viiruse vastu võitlemisel :D on siiani kasutatud kosmeetilisi
võtteid..nii termokaamerad kevadel kui ka see kurjajuur alko muidugi ja see selleks :D
Mull on hoopis teine mure :wall:
Nimelt põen hoopis teiste asjade pärast.
Nimelt suht kindel et selle tempoga jõuame mingi kulminatsjoonini nii majanduses kui ka viiruse(see jääb)osas
Aga kuna meie naaber hakkab homsest vaksineerima ja meil ei ole lootust enne järgmist kevadet :dont_know:
Küsimus teile:mis saab ida-virust
Probleemid:
1.Viirus
2.Töötuse kasv
3.Putini vaksiin
Usun et ennetavad meetmed on vajalikud juba suht kohe,loodan et mõtlen üle :D
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Üks sillamäelane on igatahes Sputnik V ootel, tee vaid suts.
Delfi reportaaž
Asi seegi. Küüslauk ja muu on ennetavalt muidugi tervitatav. Kui meelsus Putini vaktsiini osas on positiivne, siis võiks TA ja riik isegi kaaluda mingi koguse ostmist. Ungari ostab ka, vaid ELi ei tohi edasi müüa.
Liige

Postitus Postitas Avatar »

hjl85 kirjutas:Aga ei-meil siin kisatakse, et muudkui ohverdame jne. Aga kas ka Teie nende inimeste jaoks tulevikus midagi ohverdate, kellelt te praegu ohverdamist nõuate?
Mida sa oled ohverdanud hj? Olen ma sulle midagi võlgu "lapsevanem"? Alles akf Peeter siin postitas mingi imelise iseseisva kommentatori arvamuse: kes sa oled, et ma sinu pärast maski pean kandma, mis ma sulle võlgu olen? Ooo ää nuta lillekapsas - Erlik kohe jookseb su hädaldamise peale nääklust kustutama. Aga jätka ikka barrikaadidele kutsumist.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist