Teema kiivri restaureerijatele!

Kõik mis puutub ülejäänud militaarvarustusse...
Vasta
Kasutaja avatar
suurpomm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas suurpomm »

Pilt
Kasutaja avatar
dZonn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas dZonn »

Sai Laagri maksis vaatamas käinud. vend ütles et oli eelmine nädal viimse ära müünud. Hind oli 300 eek. Kuna juurde tuleb ei teadnud. Ütles et olid olnud reguleeritava suurusega
Kasutaja avatar
Rändur
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rändur »

Ma vaatan et kergem on seda ise teha või panna lihtsalt mingi sisu, muidu läheb asi suht kalliks. Muidugi ei ole kahjuks näidist mille järgi teha.
Horst
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Horst »

jrgen20 kirjutas:tegelikult võiks teha sellise alafoorumi restaureerimisest kus on kõik näpunäited ära toodud kuda ja mismoodi. ...
See ei ole halb mõte. Sinna alla võiks kuuluda ka deaktiveerimine, sest mõlema eesmärk on peamiselt oma kollektsiooni täiendada. Olgu siis asja taastamine või töökõlbmatuks tegemine. Ehk siis ettepanek alafoorumiks "Restaureerimine ja deaktiveerimine".
Me kõik oleme võhikud, ainult erinevates valdkondades.
Kasutaja avatar
Rändur
Liige
Kontakt:

Mina aru ei saa kuidas saab rooste alt välja tulla originaal värvi või dekaale aga SS dekaalid ujusid lagedale peale ohtrat nühkimist. Ehk keegi seletab kuidas värvi peale rooste tekib (või MIS asi see on)? :oops:
Partisan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Partisan »

Rooste tekib kiivri peale sedamoodi, et värvi sees on pisikesed augud mis ulatuvad metallini, niiskus saab metalli ligi ja hakkab reageerima. Värv kattubki selle roostega mis sealt augukestest välja tuleb. Puhastades "pestakse" rooste lihtsalt värvi pealt ära.
Varemeist tõuseb kättemaks.
Kasutaja avatar
Rändur
Liige
Kontakt:

Ei no tänud selle lünga täitmise eest mu teadmistes ! :wink:
Kasutaja avatar
Rändur
Liige
Kontakt:

Ehk oskab keegi öelda mis värv sobiks kõige paremini siis SS laadis kiivri värvimiseks, välja tuli sugu originaalvärvi aga ega selle järgi oska öelda mida poest küsida. Mingi sinakas-must on.
-=Grenadier=-
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas -=Grenadier=- »

jah restaureerimise kohta võiks tõesti olla eraldi alafoorum, sest paljud "restaureerijad" keeravad päris tihti asju nii p**** et ei ole enam mitte miskit päästa - enda arvates teevad nad muidugi asja ilusaks :roll:
kui aga ainukesteks tööriistadeks on liivapaber, viltkäi, soolhape ja garaažist leitud potike mingit kahtlast tooni rohelise värviga siis ei saagi tulemus hea (ega isegi mitte normaalne olla) :!:
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
Rändur
Liige
Kontakt:

Ega keegi keela ka siin oma saladusi paljastada, vaevalt sind keegi lintšima hakkab et ametialaseid nippe jagad avalikult. Alafoorum või mitte - nõu on ikka sama.
Partisan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Partisan »

Me sõbraga suutsime kunagi ühe SS-i kiivri nii ära restaureerida, et algselt avastatud rohekast toonist ei jäänud mitte midagi järgi - minu soovituseks oleks see, et kiiver ei ole kohe kindlasti mitte see koht kus peal kõikvõimalikke keemiaid katsetada. Osad teevad seda palju paremaks kuid teised tühistavad selle headuse jäädavalt.
Varemeist tõuseb kättemaks.
Kasutaja avatar
waher
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas waher »

Ole Gredader nüüd täitsa mees ja ütle mis keemiat kasutasid . Vaat kui palju roostes kiivreid saaks veel korda niimoodi eestimaal.
Tegelt olen ise juba mitme kiivri puhastamisega siin hädas.Ühe vist rikkusin äragi mingi läti "roostemuunduriga". Siiani parim leitud vahend on nimega "rost off" - väike plastik pudelike hinnaga u. 60.- .
Nii et mure päris suur , aita välja Grenader ...
:cry:
-=Grenadier=-
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas -=Grenadier=- »

mina ka täpselt ei tea, mida puhastamiseks kasutatakse - andsin raha ja tagasi sain puhastatud kiivri!
Viimati muutis -=Grenadier=-, 04 Okt, 2005 17:20, muudetud 1 kord kokku.
foorum.rindeleht.ee
MP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MP »

Teadmised kuluksid väga ära... eks omalajal on nii mõnigi kiiver p....e keeratud oskamatu puhastamisega.
Aga ärge nüüd kõik keemikute leivakoti kallale ka tormake :D
Kasutaja avatar
Endel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Endel »

Olen minagi seda meelt, et võiks teha eraldi teema restaureerimise kohta. Selle kiivri kohta võiks öelda, et tulemus on suurepärane, aga teades ainult kasutatud materjale, ei pruugi igaühel selline tulemus tulla. Palju oleneb eelnevatest teadmistest ja kogemustest, ka õigete materjalidega võib asja nässu keerata! Ei taha küll targutada, aga restaureerimisega igapäevaselt kokku puutudes olen näinud igasuguseid asju. Julge pealehakkamine on küll pool võitu, aga ettevaatus ei oleks ka liiast! :wink:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline