Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Käsmu kaubandustöötajate päevale toodi neljapäeval-reedel alatihti selline anumatäis. Mis siis pühapäeva pealelõunaks peale paari päeva päikesepaistet ja suvesooja oli tükkis mehisema meki juurde võtnud...Nii mõnigi tervis sai joojate sõnul selle abil asisemaks kohendatud.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Eurobürokraadid sureksid maha, kui oleksid näinud, kuidas neid topse loputati. Aga nõukogude inimene ei surnud, isegi haigeks ei jäänud keegi, seda teemat ei olnud isegi kuulujuttudes. Gaseeritud vee automaatidega sama lugu.
Tapper
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tapper »

tõsi ta on, sai joodud.
Samas tõsi ka see et praegu selliselt ei jooks. :dont_know:
Evolutsiooni kõrvalmõju, intelligentsus
ennww
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ennww »

Jaanus2 kirjutas:Eurobürokraadid sureksid maha, kui oleksid näinud, kuidas neid topse loputati. Aga nõukogude inimene ei surnud, isegi haigeks ei jäänud keegi, seda teemat ei olnud isegi kuulujuttudes. Gaseeritud vee automaatidega sama lugu.
Mina olen küll kuulnud, et gaseeritud vee automaate nimetati tripperiautomaatideks. :) Aga Pirital olid ka õlleautomaadid.
metssiga
Liige
Kontakt:

Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitus Postitas metssiga »

Küll on meie foorumil räägitud relvadest ja käekelladest ja vormidest ja millest veel, aga mitte ühest olulisest asjast - lihakonservidest. Neid ei söö ju keegi, aga põllupeal või metsas tuleb seda teha. Jagaks oma kogemusi, mis kõlbavad ja mis mitte? Minu kogemus on see, et Eestis toodetud lihakonservid inimesele süüa ei kõlba. Nt firma "Frankpott" toodang - pärast avamist ja maitsemist olin nii loll, et andsin kassile - ma nägin tema silmadest nii solvumist kui põlgust. Aga veel, Taani singikonservist tuli välja ilus liha, mis oli aga räigelt ülesoolatud. Nõukaaegsed sõjaväe"tushonkad" olid täitsa head, kas tõesti või lihtsalt näljast? Nõukaaja lõpul oli saada Ungari vorstikonserve, kuigi need vist päris LIHAkonservid ei olnud, aga NAs võsa vahel ära söömiseks delikatess. Tänapäeval müüakse Maxima poodides Läti firma Kurland Food/Kurshu Zeme täitsa söödavaid lihakonserve. Ise eelistan metsas olles ikka kuivatatud loomaliha, aga ega konservidest päris ilma olla ei saa mõnes situatsioonis. Mis on söödavad??
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
ants431
Liige
Kontakt:

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitus Postitas ants431 »

metssiga kirjutas:Küll on meie foorumil räägitud relvadest ja käekelladest ja vormidest ja millest veel, aga mitte ühest olulisest asjast - lihakonservidest. Neid ei söö ju keegi, aga põllupeal või metsas tuleb seda teha. Jagaks oma kogemusi, mis kõlbavad ja mis mitte? Minu kogemus on see, et Eestis toodetud lihakonservid inimesele süüa ei kõlba. Nt firma "Frankpott" toodang - pärast avamist ja maitsemist olin nii loll, et andsin kassile - ma nägin tema silmadest nii solvumist kui põlgust. ...........................
Kassi maitset ei maksa tõsiselt võtta. Mõni kass ei söö isegi hiirt mitte.
Pead ikka ühe konservi ise vägisi ära sööma ja kui ära sured siis tule kaebama.
Pealegi on maitsev toit kahjulik, võib ennast paksuks süüa.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Ma ei tea miks aga mulle meeldivad põdralihakonservid... Muidugi kallid raiped. Alternatiiviks Rannarootsi veiselihakonserv (kah mitte odavaim). Siis on veel miskid klaaspurgis läti konservid, proovinud vaid kanaliha oma aga hea.
OnuEnn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OnuEnn »

enamus lihakonserve on söödavad, kõrvetiste vältimiseks tasuks siiski paljast rasva sealt mitte süüa, las jääb millegi praadimiseks või supile-pudrule lisamiseks. palju seal ww2 ajal venelastel muud eriti süüa oli peale leiva ja ameerika loomalihakonservide, aga näed, kõbusad siiamaani.
metssiga
Liige
Kontakt:

Some kirjutas:Ma ei tea miks aga mulle meeldivad põdralihakonservid... Muidugi kallid raiped. Alternatiiviks Rannarootsi veiselihakonserv (kah mitte odavaim). Siis on veel miskid klaaspurgis läti konservid, proovinud vaid kanaliha oma aga hea.
Olen seda söönud ja on täitsa inimtoit. See sama lätlaste Kurlandi toode
metssiga
Liige
Kontakt:

[quote="OnuEnn"]enamus lihakonserve on söödavad, kõrvetiste vältimiseks tasuks siiski paljast rasva sealt mitte süüa, las jääb millegi praadimiseks või supile-pudrule lisamiseks.

Ei-ei, kui asi läheb ikka lõpuni, siis lakuks ka purgi või sööks inimest. Kõrvetised pole probleem. Olen sa kunagi tõeliselt näljas olnu?
Kasutaja avatar
Heiks
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Heiks »

Jep, Metsseaga täitsa nõus. Nälg on parim kokk. Mäletan kui sai õppustel päev otsa mööda metsa joostud, ning siis korraks maha istuda ja pussnoaga sellesama Frank Poti lihakonservi lahti kiskuda. Küll oli hea. Kui siis proovisin sama asja hiljem tsiviilis, peale arvuti taga kohvilürpimist, ei jõudnud ära imestada, kes sellist sodi sööb. :dont_know:
metssiga
Liige
Kontakt:

Heiks kirjutas: kes sellist sodi sööb. :dont_know:
Teadagi kes - ajateenijad + kaitseliitlased + reservistid. Ega situatsioonis ilma lihakonservi õgimata pääse, aga mis see parem on (firma või konserv ise või ??)
alax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alax »

Proovisin Maag Lihatööstuse hakkpraadi (320g), vähemalt oli korralikult maitsestatud. Sakusmendiks kõlbas küll. Matkal sai ka söödud.
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
Heigo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Heigo »

Eriti kõvadele ranger gurmaanidele soovitan karulihakonservi, kõigest 12.40 eurot 200g panka.
allatah
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas allatah »

Olen sõjaväes ka koka ametit pidanud ja võin tõesti öelda, et nälg on parim kokk :D Kui asi on mõeldud söömiseks, siis seda vajadusel ka süüakse.
Kunagi ühel KL õppusel saime kamba peale mingi viineripaki. Üks mees ütles, et ta pole juba aastaid kodus viinereid söönud, vaid ikka parimat liha tarvitanud, kuid tol hetkel maitses see talle väga.
Tõelist nälga ma õnneks tundud ei ole, aga teatud olukordades on kuivikleib ja turistieine tundunud täiusliku toiduna.

Eks maitsed ole erinevad ja mõni firma toodab kindlasti kehvemat kraami kui mõni teine, seega kõige targem oleks poes üks ringkäik teha ja kõiki konserve osta. Küll siis pärast jõuab kodus otsustada milliseid osta enda kriisitagavaradesse 100 tükki ja milliseid 10 (aga jälgige ka säilitamistingimusi ja aega). Vaheldus on ka oluline.
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline