Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Huvitav.Palun tutvusta teistelegi,milliste andmete põhjal sellisele järeldusele jõudsid.
Ma ütlen veel ühe lihtsa ja banaalse tõe - suurem osa narkootikumide salakaubaveost jääb paljastamata.

Jätka nüüd üllatumist ja huvitundmist kust ma seda tean!
Kasutaja avatar
medal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas medal »

Kasutaja Arheoloog on toonud detektoristide foorumist mitmeid näiteid ajaloolistest leidudest millest pole kuhugi teatatud. Tuntuim on valloonsõle juhtum.
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marxionu »

Asjad mida keegi tahab teada ja tunnistada ei ole kunagi saldauseks jäänud. Saladuseks jäävad need asjad mida ajavad vastaval ametipostil olevad riigiteenistujad sinnamaani kuni keegi tahab asja üle võtta. Näit see puhtjuhuslik kokaiinihammasratas mille toll kogemata lahti saagis. Või siis praegune mündikohtuasi mille osalised ei tea isegi et nad seal osalesid. Alati on kuskil keegi kes tahab kohta nirudele kätte näidata. Ükski toll ega kapo ega politsei ei toimi ilma pealekaebajateta.. Õnnetud on need lollid kes sinna supi sisse jäävad.
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

Arnold kirjutas:
Huvitav.Palun tutvusta teistelegi,milliste andmete põhjal sellisele järeldusele jõudsid.
Ma ütlen veel ühe lihtsa ja banaalse tõe - suurem osa narkootikumide salakaubaveost jääb paljastamata.

Arnold ütles välja väga lihtsa ja elulise tõe-mitte kunagi ei saabu aeg,kus kõik ajalooliselt olulised leiud jõuavad sinna kuhu seadus ette näeb.Me võime küll püüelda sinna poole aga reaalne elu teeb ikkagi oma korrektiivid.Tundkem siis rõõmu sellestki mis meil on,mitte ärge irisege iga leiu korral.Selle tulemiks on ainult see.et inimesed kapselduvad ja jätavad asjad enese teada.
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Seda minagi teeme asjad lihtsaks ja toredaks. Näiteks võib tuua päästeametiga suhtlemise pommileiu puhul. Tänan palun ette taha töö kiire ja infot jagati ohtralt. Kohe tahaks järgmine kord jälle helistada ja välja kutsuda.
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Vaata, pommid ja ebastabiilne psüühika ei sobi kokku. :wink: Hüsteerikutel ja intrigantidel pole sellesse ametisse asja.
Võrdlus loomariigist: Oma jõudu kontrollivad kiskjad väldivad omavahelistes võitlustes vastasele raskete vigastuste tekitamist, kuna see võiks liigi ohtu seada. Samas näiteks "rahumeelsed" tuvid või kanad nokivad tihtipeale oma väikeste nokkadega liigikaaslasi surnuks. Kontrollimehhanism neil puudub.
Q
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Q »

No tore! Lõpuks on vähemalt selge, et kuritegevus ei kao kuhugi. Nii nagu on olemas pätistunud politseinikud, võõrluure heaks töötavad riigiametnikud, on ka pätistunud detektoristid. Miskipärast ei öelda, et kõik politseinikud on pätid ja kõik riigiametnikud võõrluure agendid. Küll kõlbavad selleks hobidetektoristid. Hea vähemalt, et seni ei süüdistata neid koostöös FSBga. Niisiis tekitavad palju probleeme üldistused.
Meediapropaganda abil püütakse ajaloolaste radikaalse osa poolt häälestada üldsus hobidetektorismi vastu. See on kahtlemata hea, totaalsetest riigisüsteemidest tuttav võte ja võiks olla õigustatud kui detektoristid ei sooviks koostööd. Leidmaks võimalikke lahendusi on vaja mingisuguseid kompromisse ja koostöövõimalusi. Mis olnud see olnud ja elu tahab edasiminekut, mitte vanas suhetesitas sorkimist. Täpselt nii nagu Kaitseliidu tekkimisel läks liikumisega kaasa igasugust saasta, on ka detektorismiga. Mingil ajal hakkab toimima või juba toimib isepuhastumine. Osad lükatakse suhtlusringist välja, suuremad pätid pannakse istuma ja ülejäänud lojaalne seltskond tegutseb sedusega ettenähtud raamides edasi. Ajaloole peaks selline asjade areng ainult kasuks tulema.
Arusaamatu, tõenäoliselt eestlasele omane iroonia, lööb jälle ka siin teemas välja. Kirveid ikkagi klubilistel kahtlaselt palju, leiukohta ei avalikustata, uudis ise aga pannakse suure kella külge, mis vabariik see üldse on jne. Kisub nagu õela kadeduse poole. Fantaasia arendamiseks soovitan, uskuda, et klubil võivad olla suured võlvitud lagedega keldrid, kus on ridade viisi pronkskirveid, kastide viisi sõlgi ja padade viisi münte. Eks igaüks võib mõelda ise edasi oma rikutuse tasemelt! Kindlasti on ääretult raske uskuda inimese aususesse. Leidis, andis MKAle üle ja vahest ei taha isegi leiutasu. Lihtsalt uskumatu lugu! Mulle tundub, et meest peaks hoopis õnnitlema sellise leiu puhul. Ainult nii käitudes ongi võimalik mõlema poole koostöö ja arvatavasti on Detektoristide Klubi liikmed selle endale teadvustanud.
Robert
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Robert »

Arnold kirjutas:

Banaalne vastus.Labane postitus,mis näitab,kuivõrd suutsid keskenduda küsimusele.Sinu puhul polegi üllatav.
Kasutaja avatar
varing
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas varing »

Q- sinu jutul on jumet!
Huvitatud peaaegu kõigest militaarsest!
Arnold
Liige
Kontakt:

Banaalne vastus.Labane postitus,mis näitab,kuivõrd suutsid keskenduda küsimusele.Sinu puhul polegi üllatav.
Meeldivad mulle kohe need anonüümsed tühikargajad 8)
Robert
Liige
Kontakt:

Arnold kirjutas: Meeldivad mulle kohe need anonüümsed tühikargajad 8)
Avalda siis statistikat või vähemalt ütle koht,kus vastav info saadaval,mille alusel saab öelda,et suur osa ajaloolisi leide teadlasteni ei jõua.
Ahjaa,seda kah veel,et Sinu tundeavaldus jääb minupoolt vastuseta.Olen jätkuvalt vastassugupoolest huvitatud.
Arnold
Liige
Kontakt:

Avalda siis statistikat või vähemalt ütle koht,kus vastav info saadaval,mille alusel saab öelda,et suur osa ajaloolisi leide teadlasteni ei jõua.
Nagu näha, oskad küll õiendada minu isiku ja postituste kallal, aga siis tuleb lagi ette - ei ole mõtet arvata, et kui keegi leiab kultuuriväärtusega leiu või lausa aarde ja nad otsustavad selle teabe omale hoida, siis kohe lendab nende õuele ratsapolitsei sireenide huilates - pole usutav! Ometigi on ka vahele jäädud. Mis tähendab ainult seda, et avastamata juhtumeid on rohkem. Lisaks juhtumid, mida teatakse - sest kus tegijaid, seal nägijaid ja lõpuks ka rääkijaid - aga millega pole ametlikult suurt midagi peale hakata. Sel kevadel olen juba kolmest rahaleiust kuulnud - mis küll jagunevad veerandsajandi peale ja millest pole kuulnud ükski paberitega numismaatik. Aga mina ei kuule pooltki, siin kommentaariumis on tõelised profid olemas, küsi neilt! Usalduse peab muidugi enne võitma - partners in crime, nagu poploos lauldakse :wink:
Kasutaja avatar
medal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas medal »

Vaata detektoristide foorumist läbi kõik "värskelt leitud leiud". Siis vaata kui palju on seal ajaloolist väärtust omavaid leide (selliseid mis tuleks ilmtingimata muinsukaitsele üle anda) ning uuri kui palju neist ka üle anti. Siis arvesta sellega, et kindlasti jäävad osad leiud postitamata. Kokku saadki "suure osa".

Sellest kõigest on siin teemas juttu olnud. Lappa need sadamõnikümmend lehte läbi ja küllap leiad üles.
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Te kaks võiks ka vähe tagsi tõmmata, leitakse mis leitakse antakse mis antakse pole teie mure kobiseda.Las seda teha need kelle kompetentsi see kuulub antud juhul politsei.
Kui on vaja koguaeg kedagi süüdistada pekske üksteist või pekske.. Ära hakkab tüütama.
Robert
Liige
Kontakt:

Arnoldile.Polnud plaanis Sinu kallal õiendada.Läks nii nagu läks.Üksteise kallal lõõpimine kasu ei too,seega saagu rahu.Asi oli kõigest ühes sõnas.Oleks medal kirjutanud "osa ajaloolisi leide",oleksin temaga päri olnud."Suur osa" aga...ma ei arva,et siin teemas oleks õige koht,kus väikeste liialdustega millel pole konkreetset tõestust,olukorda üle dramatiseerida.Juhtumeid muidugi esineb.Sellele vastu ei vaidle.

Medalile.Detektoristide foorumit tean peaaegu selle loomisest alates.Käesolevat teemat ma tagasi lappama ei pea.Olen seda lugenud suure huviga esimesest postitusest saati.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline