UR kirjutas:Kuskilt oli silme ette jäänd pilt, et selle kaba relsi peal oli neid lukustussälke päris mitu, selllest see reguleeritavus.
Oot, kas keegi teab, mis siis see meie uus tjuunitud AK-4 kokkupanek on? Mis kaba ja mis sihik ja kas picatinny ja käetugi tulid siis vöi? Vöi oli aint värviline pilt söduris ja köik?
Kokkulükataval orig.kabal on ainult 2 asendit. Kui ise vahele mingi sälk viilida, siis saab ka vahepealse asendi. Aga ette nähtud ei ole.
Tuuningukomplektis on :
1. täistuuningus B&T laesäär koos esikäepidemega (selle sees harkjalg, kõva pinna peal on OK),
2. ilmselt Eesti päritolu sihikualus (Nordic Armoury?),
3. punatäppsihik Aimpoint Comp M4S (2 moa täpiga) Killflash filtri ning 3x suurendusega.
Kaba on sama vana. Täiskomplekti peale on kõvasti raha kulutatud, iga komplekti eest oleks uue relva saanud + jääks paraja padrunikasti jaoks ülegi. Või punatäpi ja suurenduse asemel Elcani sihiku. Või 2 ühes minu eelnevas postituses väljapakutud AK4 tuuningut 4x sihikuga.
Üks pilt, mille Kert122 oma värvitud rauast üles pani siinsamas foorumis, ehk lubad mul sellele uuesti viidata, pildilt on puudu vaid suurendus:
Huvi pärast kaalusin ära M14TP2 ning AK4 täistuuningu (laetud salvega mõlemad), esimese sain 6,4 kg ning teise (ilma rihmata) 6,6 kg.
Veel kommentaare, peamiselt AK4-le:
1. Kuuskante on tuuningus kolme liiki, kõik tollmõõdus (sihikualuse puhul polegi väga kindel, aga tundus olevat küll). Kes see lollakas selle läbi lasi? Enamik polte tuleb loomulikult keermeliimiga kinni panna, et ennast lahti ei kruviks, mul on sihikualusel ja laesäärel seda juba juhtunud, seega omad kogemused. Nagu öeldud, on asi tollimõõdus, seega on purunenud või mahakeeratud poldi asendamine omaette huumoriprogramm.
2. Kui on vaja lasta tavasihikutega, tuleb suurenduse alus maha keerata (tööriist!), muidu jääb sihtimisjoonele ette.
3. Suurenduse okulaari kummirõngas kaob kergelt (on osadel kas juba läinud, või koju kappi peitu pistetud)
4. Sea eesnahast rihm kõlbab ainult nagisse riputamiseks, relvale endale peab panema korraliku 2- või 3-punkti rihma, aitab ka relva kaalu mugavamalt jagada.
5. M14TP2 rihmaga ka omaette ooper - sellega peaks kasutusjuhend kaasa tulema, kuidas reguleerida, kuidas kasutada. Vaikselt hiilimiseks eriti ei sobi, kuna liiga palju on üksteise vastu kolksuvaid plastikosasid (eriti kui rihm on kandmisasendist kasutamisasendisse lastud), laskmisasendis on rihm ka kergesti liikuv/ära vajuv, mul vajus viimasel RÕKil see põlvele asendisse minnes seljapeale ning ei lasknud relva enam õlga tõmmata - õppusel narr juhus, päriselus kaasale "peame kahetsusega teatama...." ümbriku saatmist. Nüüd on rihm kapis ja relval normaalne 3-punkti rihm küljes. Vähemalt niikauaks kuni tollest teisest sotti lõplikult saan.
6. Ase Utra summuti AK4 jaoks ei ole suur väljaminek, mina ostaks isikliku tuunimisena kõigepealt ning prakt ainsana, peale lisasalvede, selle.
7. M14 vajab ka hädasti summutit, aga sellele on sellise leidmine tõsisem mure. B&T teeb orig. leegisummuti peale käivat varianti, aga hind on 10k piires. Saab leegisummuti maha keerata ning olemasolevat keeret ära kasutada ja rauapealse summuti panna. Aga hetkel ei ei ole leidnud sobivat varianti, muidu oleks juba ostnud.