Idioodina demonstreerida?

Mees, mida sa räägid?!
Tegelikult on tegu järjekordse tüüpilise demagoogiavõttega, ehk inimeste arvamuste sihiteadliku suunamisega ühes kindlas, omale vajalikus, sihis. Ja nii need killukesed kogunevad. Ja iga järgmine teade lisab aina enam ja enam negatiivset. Lõpuks see, kellele see propagandapress suunatud on, enam ei saagi aru, et mis selles metallidetektoris nii paha on, kuid see lihtsalt on üks selline üdini negatiivne element, mis kohe selline peabki olema. Ehk siis - metallidetektor= kurjategijast AARDEotsija tööriist.
Olen omal ajal seda DEMAGOOGIAT (NB! See pole lihtsalt sõna - s.o. teadus) päris põhjalikult tudeerinud ja üllatavalt sageli näen selle teaduse võtete kasutamist igapäevaelus. Ja inimesed lähevad nii varmasti liimile! Uskumatult kärmelt ja tõrgeteta.
Aga, et ka meie lugejad end selle täppisteaduse seaduspärasustega nii üldiselt kurssi viia saaksid, siis -
Demagoogia on kõnedes, diskussioonis, vaidluses, arutluses, propagandas jm toimuv kuulajaskonna sihipärane ja ebaaus mõjutamine. Enamasti
mõjutatakse uskuma asja, mille kohta esitaja teab, et see ei ole õige, et auditoorium jääks valearvamusele ja võtaks vastu sellest tulenevad valed otsused. Ausas diskussioonis, vaidluses või arutelus püütakse demagoogiat vältida ning tugineda üksnes faktidele ja loogikale.
http://et.wikipedia.org/wiki/Demagoogia
www.hwg.edu.ee/include/upload/DEMAGOOGIA.ppt
www.veenmiskunst.pbworks.com/f/ITkdemagoogia.ppt
www.materjalid.tmk.edu.ee/kristina_kask/Demagoogia/
Esimene neist pole muidugi teab mis teadusartikkel, kuid mingi pildi asjast ikka annab. Sellise lihtsustatud - n.ö. puust ja punaseks.
Usun, et nii mõnigi leiab käimasolevast protsessist vägagi tüüpilisi demagoogia tunnuseid. Elementaarne, Watson.
(On veel üks ilmatuma hea materjal DVD-del vabal õhtupoolikul tudeerimiseks - Ülo Vooglaid "Demagoogia" I-IV osa. Soovitan palavalt.
Saatesõnad sellele videokursusele: "Demagoogia videokursus on mõeldud selleks, et minevikust paremini aru saada ja oleks kergem eristada demagooge ausatest inimestest ning kokkuvõttes paremini orienteeruda elus ja inimestes, olevikus ja tulevikus, võimalustes ja piirangutes. Kursus on koostatud tunnetuslikul ja kaitseotstarbel, mitte õpetuseks, kuidas demagoogitseda.")
P.S. Muideks. See käimasolev protsess meenutab suuresti 90-ndate alguses riigi poolt mahitatud ja läbiviidud KL-vastast tegevust. Jumalast samad võtted.
Näiteks, üheks selliseks demagoogia hääletoruks oli tollane (ametlikult väljaöeldud nn. kõige objektiivseim ajakirjanik) ajakirjanik Sildam (
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=378571 ). Võtsin toona kokku tema aasta jooksul kirjutatud KL-teemalised artiklid ja - pilt oli nii selge, et selgem olla enam ei saanudki. Ühes-kahes artiklis väidetakse, et - keegi oli rääkinud, või väidetakse, et .... Siis edasi - arvatavasti ..., tõenäoliselt ... Siis juba - vist ... Siis - see mis seni oli "võib-olla" see hakkas edaspidi olema juba "nii ongi" jne. Edaspidi juba olidki need väited, missugused veel poole aasta tagustes artiklites oletuste tasemel olid, kui tõestatud aksioomid. Ja nii KL-tu täis tehtigi. Mõistmata, et tegelikkuses raius riik omaenda kätt (ja sealjuures rõõmustas, et aga ma talle nüüd ...). Imago oli kujundatud!
Hiljem, kui riigi suhtumine KL-tu muutus ja see igakülgset riikliku toetust nautima asus, retoorika pressis küll muutus, kuid - kahju oli juba tehtud. Ja selle kahjurluse vilju naudime suurest veel tänaseni. Maine oli "kujundatud" ja kaduma on see oi-oi kui visa.
Noo-jah, hakkasin siis toona kah kribima ja üllitasin kogu sellele protsessile vastuartikli (süda oli täis, teate, kui ausaid eesti mehi ööl ja päeval mustatakse

), kus tõin selle demogoogia n.ö. rahva ette, kuid - see ilmus küll lõpuks, jah, kuid väga-väga pika ajalise intervalliga selle esitamisest ning selliste kärbetega, et ...
Samasuguseid võtteid võime näha, muuseas, ka Venemaa tänase päeva propagandas Eesti suunal. Vaadake neid asju läbi demagoogiaprisma ja - ülla-ülla, kõik saab selgeks.
Nii, et - rohkem oma sõnavara siia selle teema alla raiskama ei hakka. Nii mõttetu on see. Eriti, kui nende omast arust haritlaste poolt, inimesi lausa idiootide massiks peetakse ja nendega nii labaselt naiivsete võtetega manipuleeritakse. Kuid, jah, paistab, et on toiminud. Isegi meie hulgast on need nii mõnegi, vaata, et tatti pritsima pannud. Aitäh! Mina samaga vastata ei suuda. Mitte, et ma ei oskaks, vaid et see mulle lihtsalt sisemiselt vastuvõetamatu on.
Aga mida teen ma ise edaspidi?
Teate, härrased! Olen seda harrastust viljelenud juba enam, kui 35 aastat. Selle aja jooksul pole kordagi ühelgi muinsuskaitsealusel objektil käinud ja vaatamata sellele, et mu labida alt ikka nii mõnigi tonn kodumaa mulda läbi käinud on, pole ma leidnud (Kogemata kombel muidugi) MITTE ÜHTEGI muinsuskaitse alla liigitatavat eset või selle fragmenti. MITTE ÜHTEGI, mõistate! Nii, et väide nagu oleks kogu Eesti Vabariigi mullapind pungil muinsusaardeid (just-just - ikka AARDEID

) täis, on täielikult ulmevalda kuuluv. Aga tavainimesed on seda selliselt juba uskuma hakanudki.
Kuigi varasemast ajast oli mul mitmeid häid arheoloogiaga sina peal olevaid tuttavaid, kelle erialast ma sügavalt lugu pidasin (pean tunnistama, et kunagi pidasin isegi plaani seda lausa ametlikult õppida), siis need viimase aja "arheoloogid", kes ruuporite juurde pääsenud on, on minu arvamust selle eriala esindajatest kardinaalselt muutnud. Pigem on sõna "arheoloog" hakanud mulle nüüd sümboliseerima vaimset piiratust ja silmaklappidega hädapätakat, kelle kohta võib konstateerida kurbusega vaid - pole hullemat õnnetust, kui loll, kes võimu kätte saab.
Prafraseerides ühte tuntuimat 20. sajandi sõnaseadjat - "Kui kuulen sõna arheoloog, siis ... "
Mis muud, kui et - mina hakkan ekstreemsportlaseks. Vana koer enam uusi trikke ei õpi, nagu vanarahvas räägib.
Edu edaspidiseks, kamraadid!

Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!