Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas Kapten Trumm »

mulk35 kirjutas: 14 Veebr, 2025 11:31 Perearsti nõuandetelefon on täiesti kasutu asi. Nendel kordadel, kui meie seda kasutanud oleme, nii umbes kümmekond korda, on sealt tulnud ainult vastuseid stiilis me ei oska/saa teile telefoni teel nõu anda, palun pöörduge perearsti/EMO poole. Samuti ei kujuta ma ette kuidas keegi saaks telefoni teel diagnoosi panna ja kes vastutab, kui midagi tõsist juhtub
Seejuures perearst suutmata/viitsimata töövälisel ajal aidata, ongi esimene, kes soovitab EMO-sse minna.
Nõuandetetelefon on üsna kasutu ja mõeldud vist päris rumalatele. Mina saan küll enamasti ise aru, mis viga on ja vaja nt ravimit.
Seda nõuandetelefon anda ei suuda, väljaspool tööaega aitab ainult EMO.

Kodune esmaabikarp ametlikult sul mingeid igaks juhuks antud amoktsitsiliini karpe sisaldada ei tohiks. Kuid olude sunnil on need hangitud.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Ratsionaalne inimene helistab kiirabi ja see viib ta emo-sse mitte ei hakka sinna oma jõududega (liinibussiga?) minema. Vastasel juhul võidki jääda koridori surevasse järjekorda.
Vat selle postituse peale kirjutasingi, et "helistab kiirabi ja see viib EMO-sse" on ääretult lihtsameelne jutt.
Ja nüüd teen siia veel ka selle teise lause kohta selgitava ääremärkuse: Kui ikka olukord on tõsine, siis tegeletakse kohe. Isegi kui oma jala peal sisse astud. Minu enda näitel: Kukkusin kodus. Katuselt. Oma hooletus. Redel. Peatrauma. Teadvuse kadu. Lisaks kahtlus kas roided, või rinnalihased vmt selles piirkonnas. Ja jalaluu. Viidi kiirabiga. Täisulatuses MRT. Röntgenis tehti võtteid nagu pildistamis-sessioonil fotograafi juures. Öeldi pea korras, "ribid" terved. Jalg kah. Õmmeldi. Õnneseen oled, et saad täna koju! Puhka. Taastu. Ravi. Kosu. Ära rabele. Nädalake hiljem õues hästi kerget koormavat liigutus tehes selline valu rinnus, et silme eest läks mustaks. (Arst pärast ütles, et ju tõmbasin selle sama rinnalihase uuesti puru vmt). Lasin vabatahtlikult poisil ennast hommikul EMO-sse viia. Ütlesin, et valu on nii hull, et ma parem istun või pikutan kasvõi päev otsa seal, aga kodus pole kah mõtet olla. Läksin saatja abiga omal jalal Tartus EMO uksest sisse. Nii nagu sisenesin ja numbri võtsin ja südame kandist kinni hoides üritasin omale seal rahvamassis kuskile istekohta leida (enne veel kui minu järjekorra number vastuvõtuluuginigi oleks jõudnud), nii jooksis kohe esmane triaažiõde ligi ja koheselt vaadati-küsiti-kuulati minu mured ära. Öeldi et okei, kui varasem trauma ja roided, siis istu ootama kui kannatad, kui ei kannata, siis hõika. Pärast ütles, et sa käitusid ja nägid sellisena välja, et sul on suured südameprobleemid ja kohe läheb sinuga väga-väga kiireks. Mõned sekundid sisenemise järel, ja masinavärk läks kohe käima. Aga peale seda juttu triaaziõega läks niigi kohe kiirelt kõik käima, sest varasem peatrauma, rindkeretrauma koos kiirabiga toomisega-jutt (kontrolliti paberitest muidugi üle) ja nüüd selgitamatu valu rinnus ja justkui segane-uimane (poolmagamata) olek pani kõik kohe liigutama. Suht kohe tuli arst ette minu juurde, kuulas veelkord selle jutu üle, läks taha "kooskõlastama või kontrollima või ülelugema haiguslugu vmt asjaolusid vmt" ja suht kohe viidi mind juba edasi. Omal jalal üldjärjekorda tulija. Omal jalal lasti siiski ka pärastlõunal koju, koos järjekordse jutuga. Puhka. Taastu. Ravi. Kosu. Ära jumala eest kurat rahmelda. jne.
Kui ikka asi halb on, siis saad kohe abi ka!
Viimati muutis Peeter, 14 Veebr, 2025 14:03, muudetud 2 korda kokku.
ElrikThunderson
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ElrikThunderson »

Ka sellest teemast ei tee järjekordset autoteemat. Seekord veel tõstsin autopostitused siit ära, järgmine kord lähevad prügisse.
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Minul endal on viimasel ajal küll tekkinud mulje et : enam niiväga hoolimatud ei olda , võrreldes kahe aasta taguse ajaga , pigem on tajutav soov aidata , muidugi olenevalt raviasutusest ja konkreetsest meedikust , kas on mõju kindlustuskaitsenõudel , ei tea , kiirabibrigaadil on abivajaja juurde jõudes kogu haiguslugu nähtav , traumade puhul küsitletakse helistajat kaunis põhjalikult , jälle mängib see , milliste teadmiste , kogemustega operaatori liinile satud , perearsti nõuandeliin , mina olen küll abi saanud ja on tagasi helistatud ning küsitud , kas sain soovitusest abi .

Siit järeldus : abi saab , kui pädev , kiire või mugav see on , see on omaette lugu . Pereastisüsteem oli ka mõeldud ikkagi 24/ 7 toimima , kui tehti seadus ja seadus võimaldab abi mitte anda , siis nõuame meie poolt valitud saadikutelt tegutsemist
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Millal õnnetus inimesel enda poolt valitud riigikogu saadikuga kohtuda?
parkija
Liige
Kontakt:

Eks see utoopia valdkonda kuulub , kui siis ajal enne valimisi , kui need poliitikud kuskil poeuksel pastapliiatseid jagavad , mina olen julgelt ligi läinud ja vestlema hakanud , nemad on muidugi osavad teemast välja libisema ning mitte vastama , e kirjadele pole kordagi vastust tulnud .
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Ajad on hukas jah. Ma mäletan , veel 2000 -ndatel käisid ilusad tüdrukud isegi Lasnamäel ukselt uksele, astusid sisse , võtsid pitsi konjakit ja valgustasid oma poliitilist kreedot. Mõni kandideeris riigikogusse, mõni kohalikel valimistel ja neid oli ka kes euroliidu poolt agiteerisid. Euroliidu vastu oli Arne Otter. Tema minu juures ei läinud. Liikus rohkem Tartu kandis ja temaga hirmutati sõnakuulmatuid lapsi.

Nüüd pole selliseid kohtumisi valijatega juba oma 25 aastat näinud. Kõik loodavad ainult e-hääletusele ja rohujuuretasand on sootuks unustatud.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Nüüd pole selliseid kohtumisi valijatega juba oma 25 aastat näinud. Kõik loodavad ainult e-hääletusele ja rohujuuretasand on sootuks unustatud.
Üles
Ratta Jürka kooserdas veel eelviimastel valimistel õhtuti Saku viiekordsete koridore mööda hääli jahtida...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Noojah... Ratta Jürka pole nüüd päris see...
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

vanahalb kirjutas: 14 Veebr, 2025 22:58 Noojah... Ratta Jürka pole nüüd päris see...
Nüüd on moodne öelda Ratase Jürka.
Lapsed ju juba vanemate juttu kuulates räägivad järgi: võtsime ratased ja läksime sõberitega sõitma, ja tead emme, me nägime põderit!
parkija
Liige
Kontakt:

aksel90
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aksel90 »

Peeter kirjutas: 15 Veebr, 2025 0:27
vanahalb kirjutas: 14 Veebr, 2025 22:58 Noojah... Ratta Jürka pole nüüd päris see...
Nüüd on moodne öelda Ratase Jürka.
Lapsed ju juba vanemate juttu kuulates räägivad järgi: võtsime ratased ja läksime sõberitega sõitma, ja tead emme, me nägime põderit!
Läheb hullult teemast välja, aga lapsed ju räägivadki nii. Nad alles õpivad. Mina oma ka ütles "sigad" ja "vood" (= pood, poodi, järelikult ka vood, voodi). Ja põderit justkui mäletaks kah :)
Erureamees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Erureamees »

Kuna Ratta Jürka pole mul veel ukse taga käinud ja eesti meditsiini kohta pole mul ka midagi santi öelda, perearst on ka igai tubli ja hoolas, siis vinguks teemal, mis mul alatasa kopsu üle maksa ajab. Kogu aeg rõhutatakse interneti- turvalisuse tähtsust jne. etc. Kasutan Nord VPN- i ja mitte ainult turvalisuse põhjusel ja alatasa satun netilehekülgedele meie armsas Eestis, mis ei kuva kogu funktsionaalsust (ERR) või hakkavad reklaamiblokeerijate teemal vigisema (Delfi).
Minu teha oleks, ma kriminaliseeriks igasuguse sellise väljapressimise idiootlike reklaamide näitamise teemal. Karistuseks võiks olla kinnipidamine kongis, mille seinad on ekraanid ja mis kuvavad non- stop reklaame. Ja heli loomulikult 30% valjem kui normaalne inimene vaatamiseks- kuulamiseks valiks! Väikseim karistus võiks alata 288 tunnist.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

See oleks vaba äritegevuse piiramine. :) Kasuta Telia Safe.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1203 ... -uldse-muu

Eestis levib uus kinnisvarah***mise skeem, kus ehituse valdkonnas kogemustega inimesed ostavad maju ilmsete puudustega ja pärast hu**vad sinult kohtus veel pool raha tagasi kah. Otsitakse meelega sellised pakkumisi, kus on juba nähtavaid vigu - loogikaga, et küll tuleb peidetud vigu veelgi välja.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist